Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 13:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Jak wygląda niebo? 
Autor Wiadomość

Post Jak wygląda niebo?
Mam pytanie, czy moglibyście mi dać cytaty z Biblii o tym jak wygląda niebo. Mile widziane opisy nieba świętych, którzy opisywali niebo w swoich wizjach. Szukam i jakoś znalazłem jeden cytat. Z góry dzięki za pomoc.

N lip 13, 2008 12:58

N lip 13, 2008 13:47

chodzi mi o to jak jest w niebie ? jak wygląda niebo i jak tam jest.

N lip 13, 2008 14:03

http://www.nadzieja.pl/infobiblia/polski/niebo.html

N lip 13, 2008 14:26
chodzi mi o to jak jest w niebie ? jak wygląda niebo i jak tam jest.

zimno.

N lip 13, 2008 14:55
Moderator

Idioto jeśli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w temacie to nie zabieraj głosu w dyskusji!

(J 8, 32b)

N lip 13, 2008 15:03

"Ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują” (1 Kor 2,9)

http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)

N lip 13, 2008 16:48
Post jak wyglada Niebo
Zapraszam tu i teraz mozesz dowiedzieć się jak jest we Niebie;

..."Siostra : [5.9.1967] gdyby wszyscy ludzie na ziemi mogli ujrzeć szczęście tego Królestwa Niebieskiego, cała ludzkość , dobrzy i źli ,zapragnęliby umrzeć w jednej chwili, aby je posiąść. Jestem w niebie, ale nie chcę tam pozostać bezczynnie. Przecież zawsze pracowałam. Uświęcenie wszystkich leży mi na sercu. Miłość nie jest kochana!

Siostra : O, powiedz wszystkim, by nie marnowali darów Bożych! Czy wiecie czym jest Królestwo Boże ? Co się traci , tracąc Je? Czyż nie mówi Ewangelia, że powinno się sprzedać wszystko , by kupić takie pole?..."

cytat z www.jezusblog.republika.pl

N lip 13, 2008 21:19

"Ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują” (1 Kor 2,9)

moj ulubiony cytat :-D jj

N lip 13, 2008 23:05
Zobacz profil WWW

Jeden mój kolega wyobraża sobie niebo jako blok mieszkalny podobny do tych ziemskich. Wszystko za sprawą słów Jezusa że "w domu Ojca mego jest mieszkań wiele" (J 14,2)

No cóż- każdy ma inne wyobrażenie nieba :)

Pn lip 14, 2008 9:59

Bartku jeżeli chcesz poznać "Niebo" to musisz wiedzieć ,że w Biblii jest ono przedstawione w różny sposób i pod wieloma postaciami i tak np: Słowo "Niebieski" wymienione jest w Biblii 103 razy ,o "Niebiosach "mowa jest już 148 razy ,a" Niebo "wystepuje już 556 razy .Tak więc na twoim miejscu rozpoczął bym lekturę Pisma Świetego ,a dowiedziałbym się o "Niebie "znacznie więcej niż ktokolwiek inny.

Pn lip 14, 2008 22:18
Nie jest rozsądnie ze strony Kościoła ściśle definiować warunki, jakie panują w niebie, ponieważ wiele osób może się zawieść.

Lepiej powiedzieć, że ani ucho nie słyszało, ani oko nie widziało, to wtedy każdy wyobrazi sobie, to co jemu najbardziej odpowiada, i powiększy się w ten sposób grono wiernych.

Wt lip 15, 2008 0:34

Nie jest rozsądnie ze strony Kościoła ściśle definiować warunki, jakie panują w niebie, ponieważ wiele osób może się zawieść.

Pan wybaczy kolego ale Kościół nie podaje wszystkim wiernym swojej wizji nieba bo jej nie zna. Nauczanie Kościoła co do jakiegokolwiek wyglądu nieba opiera się wyłącznie na słowach Jezusa i na niektórych objawieniach (co do których Kościół zresztą jest sceptyczny). Zapytaj jakiegoś kapłana jak wygląda niebo wg Kościoła to poda Ci najwyżej parę cytatów z Ewangelii lub apokalipsy. Zapytaj jak według niego wygląda niebo- tu rozmowny ksiądz opowie Ci jak on sobie niebo wyobraża. Raz ten problem poruszyliśmy na spotkaniu młodzieży z księdzem i było tak, że nawet ksiądz nie wiedział jak naszkicować niebo według wiary Kościoła (ostatecznie stanęliśmy na słowach "ani oko nie widziało..." i tak dalej). Natomiast kapłan zapytany jak on sobie niebo wyobraża miał pole do popisu.

Każdy ma jakąś wizję nieba - moja jest nieco przewrotna ale to się wytnie :)

Aztec napisał(a):
Lepiej powiedzieć, że ani ucho nie słyszało, ani oko nie widziało, to wtedy każdy wyobrazi sobie, to co jemu najbardziej odpowiada, i powiększy się w ten sposób grono wiernych.

Dać Mu wódki- dobrze mówi :D

Wt lip 15, 2008 9:23

Według Apokalipsy Niebo (Nowa Jerozolima )zstąpi na ziemię .Niebo było i na powrót będzie na ziemi to po prostu Raj .Ludzie wyszli z raju i uczciwi mają tam powrócić .

Wt lip 15, 2008 12:14

czyli nie będzie seksu i telewizji? To kicha troche...

Wt lip 15, 2008 13:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona