|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Szukam pewnej przypowieści
Autor |
Wiadomość |
killermannnnn
|
Szukam pewnej przypowieści
Czy koś może mi powiedziec gdzie znajduje się przypowieśc która brzmi mniej więcej tak:
Jeżeli znasz kogoś kto grzeszy idz do niego i powiedz że źle robi, jeśli to nie poskutkuje to wex ze soba jakis auorytet a jesli to tez nie pomoże weź dwa autorytety a jesli to nie pomoże nalezy wyrzucić go ze społeczeństwa aby nie psuł innych.
Wiem że nie to jest jej dokładnym sensem ale cos w miare podobnego...
|
Cz gru 20, 2012 18:28 |
|
|
|
|
ZycieJestPiekne
|
Re: Szukam pewnej przypowieści
Mt 18, 15-20
Gdy brat twój zgrzeszy , idź i upomnij go w cztery oczy. Jeśli cię usłucha, pozyskasz swego brata. Jeśli zaś nie usłucha, weź z sobą jeszcze jednego albo dwóch, żeby na słowie dwóch albo trzech świadków oparła się cała sprawa. Jeśli i tych nie usłucha, donieś Kościołowi! A jeśli nawet Kościoła nie usłucha, niech ci będzie jak poganin i celnik! Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co zwiążecie na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążecie na ziemi, będzie rozwiązane w niebie. Dalej, zaprawdę, powiadam wam: Jeśli dwaj z was na ziemi zgodnie o coś prosić będą, to wszystkiego użyczy im mój Ojciec, który jest w niebie. Bo gdzie są dwaj albo trzej zebrani w imię moje, tam jestem pośród nich».
_________________ "Bóg zawsze nad nami czuwa, i znajduje rozwiązanie, tam gdzie ludzki umysł już go nie widzi." św. Faustyna Kowalska
http://swietoscwcodziennosci.blogspot.com/
|
Cz gru 20, 2012 18:37 |
|
|
Anonim (konto usunięte)
|
killermannnnn napisał(a): Wiem że nie to jest jej dokładnym sensem ale cos w miare podobnego... Tak, kontekst i sens jest zupełnie inny.
|
Cz gru 20, 2012 19:02 |
|
|
|
|
Anonim (konto usunięte)
|
killermannnnn napisał(a): Czy koś może mi powiedziec gdzie znajduje się przypowieśc która brzmi mniej więcej tak:
Jeżeli znasz kogoś kto grzeszy idz do niego i powiedz że źle robi, jeśli to nie poskutkuje to wex ze soba jakis auorytet a jesli to tez nie pomoże weź dwa autorytety a jesli to nie pomoże nalezy wyrzucić go ze społeczeństwa aby nie psuł innych.
Wiem że nie to jest jej dokładnym sensem ale cos w miare podobnego... http://tiny.pl/h29jg
|
Cz sty 24, 2013 18:00 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|