|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Marek_Piotrowski
|
Re: Kupujecie relikwie?
...bo jak wiadomo, wymysły XVI wieczne są dla "Czytelnika" wiarygodniejsze, niż ciągła i nienaruszona wiara Koscioła od czasów apostolskich.
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
Cz lip 27, 2017 12:49 |
|
|
|
|
Anonim (konto usunięte)
|
czytelnikBiblii napisał(a): Opamiętaj się w rzucaniu tych oskarżeń! W przeciwieństwie do Ciebie to oskarżenie uzasadniłem. Cytuj: Nigdy w życiu nie neguję Zmartwychwstania! Zatem dlaczego tak chętnie określacie świętych jako martwych? Jeśli moje rozumowanie jest błędne, to wyjaśnij czemu.
|
Cz lip 27, 2017 12:54 |
|
|
czytelnikBiblii
|
Chwacie, jeśli mniemasz, że wolą Bożą jest, abyś się tulił do jakichś szczątków ludzkich, to... Ty nie znasz Bożej woli. Chyba temat się wyczerpał; ja nie ma już siły coś wam tłumaczyć - życie wasze i moje niech Bóg osądzi; trzeba tylko poczekać... Zdrowia wszystkim życzę!
_________________ ➤ LEKCJE BIBLIJNE ➤ INTERNETOWE ROZMAITOŚCI ➤ NOWE PRZYMIERZE - audiobook ➤ CHOMIK - jego zapasy ➤ A TY ZOSTANIESZ POMAGACZEM?
|
Cz lip 27, 2017 12:56 |
|
|
|
|
Anonim (konto usunięte)
|
czytelnikBiblii napisał(a): Chwacie, jeśli mniemasz, że wolą Bożą jest, abyś się tulił do jakichś szczątków ludzkich, to... Ty nie znasz Bożej woli. Ostateczny argument logiczny - nie masz racji, bo nie masz racji. Kult relikwi nie jest wolą Boga, bo nie jest wolą Boga. I jak tu dyskutować z tak przytłaczającym argumentem?
|
Cz lip 27, 2017 13:12 |
|
|
chwat
|
czytelnikBiblii napisał(a): Chwacie, jeśli mniemasz, że wolą Bożą jest, abyś się tulił do jakichś szczątków ludzkich, to... Ty nie znasz Bożej woli. Chyba temat się wyczerpał; ja nie ma już siły coś wam tłumaczyć - życie wasze i moje niech Bóg osądzi; trzeba tylko poczekać... Zdrowia wszystkim życzę! Czyli dalej chcesz fałszować prawdziwy (i trudniejszy) sens i krążyć po zabobonach powierzchni? Twój wybór...
_________________ Jeżeli Boga nie ma, to co jest?
|
Cz lip 27, 2017 13:18 |
|
|
|
|
|