Autor |
Wiadomość |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Hmm, wydaje mi się, że miał... ale głowy nie dam 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pt cze 11, 2010 13:54 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
 Re: Uwagi do moderacji II
Miał - sam widziałem. Pewnie to jakaś luka w "systemie".
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pt cze 11, 2010 14:07 |
|
 |
Elbrus
|
Proszę o korektę i danie ostrzeżenia: viewtopic.php?p=527128#p527128"za kazdym razem uczestniczenia w eucharystii." Sam za to dostałem, więc nie chcę, żeby ktoś był pokrzywdzony.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
Pn cze 14, 2010 6:30 |
|
|
|
 |
szumi
Moderator
|
Spokojnie Elbrus, daj się moderatorom wyspać, bo to jest konieczne, by wyłapali wszystkie nieprawidłowości na forum  Jakby po trzech dniach nie było reakcji na taki wpis, to mógłbyś to zaznaczyć, a nie po godzinie od napisania zgłoszonego postu, zwłaszcza, że to się odbyło skoro świt 
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Pn cze 14, 2010 7:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kolega reptilianin ma duuuzo pytan. I nie zna zasad pisowni viewtopic.php?f=2&t=25305viewtopic.php?f=11&t=25303
|
Pn cze 14, 2010 15:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Miałbym prośbę do Moderatorów. Pilaster wszem i wobec szydzi z wiary wszystkich tych ludzi którzy nie przyjmują teorii ewolucji. Gdy piszę "A zatem Bóg ... " Pilaster urywa ten początek zdania pisząc: " Nie Bóg, ale wasz bożek, czarnoksiężnik z krainy OZ ... itp."
Jestem katolikiem, lektorem, co niedzielę czytam w kościele słowo Boże, bardzo poważnie traktuję moją wiarę, rozmawiałem z katechetami i z księdzem, którzy powiedzieli mi że ewolucja nie jest dogmatem nauki katolickiej i nic złego się nie dzieję kiedy nie darzę ją aprobatą. Tymczasem na forum czuję się traktowany jak heretyk i odstępca, mniejsza zresztą o mnie, ale nie pozwolę szydzić z Boga w którego wierzę.
Następnie, Pilaster nie tylko bezpodstawnie obraża moją wiarę, w Jezusa Chrystusa, Boga Ojca i Ducha Świętego, bo w takiego wierzę Boga, ale nie widzi logicznych konsekwencji. Z jednej strony zakłada że nasz Bóg jest stwórcą a z drugiej nie wie, że tylko Bóg nieskończony może stwarzać, są na to logiczne dowody, których nie w tym temacie będę przedstawiał. Ale mniejsza i o to. Mam zatem prośbę, aby w dyskusji nie posługiwać się szyderstwem, jakim posługuje się pilaster przeważnie pod adresem mojej osoby i wiary.
|
Pn cze 21, 2010 20:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr: oto przykłady: pilaster napisał(a): I dlatego tez ów "Bóg" ktorego Dawkins tak zajadle obala, to nie jest żaden tam Bóg prawdziwy, tylko kreacjonistyczny bożek. nic dziwnego, ze tak łatwo poszło viewtopic.php?f=27&t=18617&start=15Na stronie 27 napisałem coś takiego: Cytuj: Bóg również mógł posłużyć się ewolucją, nieprawdaż? Nie rozumiem, że mówisz, że on wszystko może a tego nie zakładasz. "Oczywiście, że mógł powiem ci także że ta teoria wśród naszej wiary Katolickiej ma wielu zwolenników. Ta teza jest całkowicie spójna z nauczaniem Kościoła, jednakże nie jest to żaden dogmat. To czy ewolucja była czy nie, to jest kwestia nauki i nie muszę w to wierzyć, ja na przykład odrzucam ewolucję i nic złego się nie dzieje, po prostu uważam że ta teoria jest błędna. To jest moje zdanie." viewtopic.php?f=47&t=22375&hilit=bo%C5%BCek&start=390Tymczasem pilaster mi odpowiedział dalej na stronie 29 pilaster napisał(a): Czy zdaniem Sebastiana Bóg nie mógł stworzyć ewolucji? W takim razie Bóg Sebastiana, to nie Bóg, tylko jakiś kreacjonistyczny bożek - prestidigitator i w dodatku partacz. viewtopic.php?f=47&t=22375&p=474502&hilit=bo%C5%BCek#p474502Ten post wyjątkowo mnie zasmucił i obraził, ponieważ pilaster zignorował ewidentnie moje zdanie w tej kwestii, postawił sobie pytanie i za mnie je odpowiedział, a później zaczął sypać łgarstwami w stronę Stwórcy. Smuci mnie to tymbardziej, że wynika z tego że wogóle nie czyta moich postów. Z regulaminu: § II: Prawa i obowiązki użytkownika: 3. Zobowiązuje się wszystkich dyskutantów do poszanowania poglądów innych oraz rzeczowości w dyskusji i sporach. Oznacza to, że żaden pogląd, choćby wydawał się dziwny i żadna wypowiedź, choćby świadczyła o niewielkiej wiedzy osoby wypowiadającej się, nie może być wyśmiewana czy atakowana. [...] Ciężar dowodzenia oskarżenia spoczywa na oskarżającym, a brak dowodu jest równoznaczny z oszczerstwem. A tu miało to miejsce. pilaster nie czytał moich postów i oskarżył mnie o to czemu 2 strony wcześniej zaprzeczałem. pilaster napisał(a): Sebastian88 napisał(a): Pilaster, czytajc twój blok -rozumiem że nie możesz być katolikiem, tam są same bluźnierstwa w stronę Boga typu: "projektant niezbyt inteligentny" Twoje wrażenie wynika z faktu, że Ty wierzysz w innego boga niż pilaster. Bóg pilastra to Bóg Wszechmogący, Bóg Stwórca, który stworzył Wszechświat od razu ze wszystkimi prawami natury nim rządzącymi, w tym oczywiście prawami ewolucji. Bóg Ładu i Porządku. Natomiast bóg Sebastiana to mały o graniczony bożek - prestidigitator, rodzaj czarodzieja z krainy Oz. Projektant mało inteligentny właśnie  Taki Swarożyc, czy Posejdon.Ilekroć w jakimś tekście zahaczajacym o kreacjonizm pilaster użyje pojęcia "projektant", to zawsze ma na mysłi projektanta w sensie kreacjonistycznym, czyli małego, ograniczonego, niezbyt inteligentnego bożka. viewtopic.php?f=47&t=22375&p=479808&hilit=bo%C5%BCek#p479808Jak dla mojego odczucia, takie wypowiedzi są krzywdzące. 1 oszczerstwo a reszta to szyderstwa z wiary rozmówców.
|
Pn cze 21, 2010 22:12 |
|
 |
saxon
|
Otrzymał ostrzeżenie
|
Wt cze 22, 2010 9:20 |
|
 |
Elbrus
|
viewtopic.php?p=530160#p530160Czy to nie jest czasem anabell, która napisała na forum kilka postów (m.in. "Czuję się brudna")?
|
Pt cze 25, 2010 17:21 |
|
 |
saxon
|
wygląda na to, że nie
|
So cze 26, 2010 11:30 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Czy Liam odszedł z forum z własnej, nieprzymuszonej woli, czy był do tego namawiany? A może zbanowany?
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
So cze 26, 2010 11:57 |
|
 |
saxon
|
Z własnej - o tym, że skasował swoje konto dowiedziałem się dopiero z Twoich postów.
|
So cze 26, 2010 12:55 |
|
 |
Zoll
Dołączył(a): Pn cze 28, 2010 23:24 Posty: 624 Lokalizacja: Pustynia
|
Proponuję dodać do regulaminu zakaz: - używania pisowni typu "jush", "poojdziesh" (tzw. leet speech); - dublowania tematów; - cytowania obrazków, postów bezpośrednio poprzedzających nasz post lub długich wypowiedzi bez ich obcinania; - pisania dwóch lub więcej swoich postów jeden pod drugim; - pisania całych postów i tematów DUŻYMI LITERAMI oraz nadużywania styli formatowania (kolor, większa czcionka, tekst pogrubiony, kursywa itp.); - odchodzenia od głównego tematu wątku (tzw. offtopic), zwłaszcza w działach ?merytorycznych?; - zakładania tematów w nieodpowiednich działach (tzw. NTG); - powtórnego wysyłania uprzednio skasowanych przez moderatorów postów; - tworzenia tematów o nazwie ?pomocy?, ?ratunku? itd.; zabrania się również umieszczać całości treści posta w temacie (pisząc ?j/w?); - obrażania innych użytkowników (tzw. flamewar); - umieszczania na forum plików (w tym zdjęć) powszechnie uznanych za obraźliwe lub naruszające czyjeś dobra; - wstawiania sygnatury przekraczającej poniższe limity: maksimum 4 linijki tekstu standardowej wielkości po 90 znaków LUB 3 obrazki o maksymalnym wymiarze 30x500px każdy (bądź kombinacja 2 linijki + 1 obrazek); - umieszczania bez zgody administratorów forum reklam. Dotyczy to zwłaszcza wszelkiego rodzaju imprez komercyjnych, działalności, stron oraz innych for; - "sztucznego" nabijania licznika postów; - pisania postów o treści "przyślij też do mnie na moj_mail@adres.pl" lub "dołączam się do pytania"; - zwracania uwagi przez użytkowników innym użytkownikom, iż złamali regulamin. Do tego miałby służyć dział Moderacja lub wysłanie wiadomości Adminowi; -umieszczania odnośników do nielegalnie rozpowszechnianych treści chronionych prawem autorskim (tzw. warez); Zasady te obowiazują na innych forach, więc można je także wprowadzić i respektować na tym. Jeżeli postulat dubluje obecny regulamin - przepraszam.
Śr cze 30, 2010 11:42 |
|
 |
filippiarz
|
Użytkownik eu_geniusz ma pod nickiem napisane "czasowo zablokowany" a pisze posty - pewnie jakiś bug.
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Pt lip 02, 2010 11:59 |
|
 |
SweetChild
|
Użytkownik filippiarz pisze "Bóg" z małej litery, a do tego przez "u" otwarte 
|
Pt lip 02, 2010 12:22 |
|