Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 13:09

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Hmm, wydaje mi się, że miał... ale głowy nie dam :)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt cze 11, 2010 13:54
Zobacz profil WWW

Post Re: Uwagi do moderacji II
Miał - sam widziałem.
Pewnie to jakaś luka w "systemie".

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt cze 11, 2010 14:07

Proszę o korektę i danie ostrzeżenia:
viewtopic.php?p=527128#p527128
"za kazdym razem uczestniczenia w eucharystii."

Sam za to dostałem, więc nie chcę, żeby ktoś był pokrzywdzony.

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Pn cze 14, 2010 6:30
Moderator

Spokojnie Elbrus, daj się moderatorom wyspać, bo to jest konieczne, by wyłapali wszystkie nieprawidłowości na forum ;)

Jakby po trzech dniach nie było reakcji na taki wpis, to mógłbyś to zaznaczyć, a nie po godzinie od napisania zgłoszonego postu, zwłaszcza, że to się odbyło skoro świt ;)

(J 8, 32b)

Pn cze 14, 2010 7:06
Kolega reptilianin ma duuuzo pytan. I nie zna zasad pisowni ;)
viewtopic.php?f=2&t=25305
viewtopic.php?f=11&t=25303

Pn cze 14, 2010 15:24
Miałbym prośbę do Moderatorów. Pilaster wszem i wobec szydzi z wiary wszystkich tych ludzi którzy nie przyjmują teorii ewolucji. Gdy piszę "A zatem Bóg ... " Pilaster urywa ten początek zdania pisząc: " Nie Bóg, ale wasz bożek, czarnoksiężnik z krainy OZ ... itp."

Jestem katolikiem, lektorem, co niedzielę czytam w kościele słowo Boże, bardzo poważnie traktuję moją wiarę, rozmawiałem z katechetami i z księdzem, którzy powiedzieli mi że ewolucja nie jest dogmatem nauki katolickiej i nic złego się nie dzieję kiedy nie darzę ją aprobatą. Tymczasem na forum czuję się traktowany jak heretyk i odstępca, mniejsza zresztą o mnie, ale nie pozwolę szydzić z Boga w którego wierzę.

Następnie, Pilaster nie tylko bezpodstawnie obraża moją wiarę, w Jezusa Chrystusa, Boga Ojca i Ducha Świętego, bo w takiego wierzę Boga, ale nie widzi logicznych konsekwencji. Z jednej strony zakłada że nasz Bóg jest stwórcą a z drugiej nie wie, że tylko Bóg nieskończony może stwarzać, są na to logiczne dowody, których nie w tym temacie będę przedstawiał. Ale mniejsza i o to.
Mam zatem prośbę, aby w dyskusji nie posługiwać się szyderstwem, jakim posługuje się pilaster przeważnie pod adresem mojej osoby i wiary.

Pn cze 21, 2010 20:38
Żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr: oto przykłady:

pilaster napisał(a):
I dlatego tez ów "Bóg" ktorego Dawkins tak zajadle obala, to nie jest żaden tam Bóg prawdziwy, tylko kreacjonistyczny bożek. nic dziwnego, ze tak łatwo poszło :)

viewtopic.php?f=27&t=18617&start=15

Na stronie 27 napisałem coś takiego:
Cytuj:
Bóg również mógł posłużyć się ewolucją, nieprawdaż? Nie rozumiem, że mówisz, że on wszystko może a tego nie zakładasz.

"Oczywiście, że mógł powiem ci także że ta teoria wśród naszej wiary Katolickiej ma wielu zwolenników. Ta teza jest całkowicie spójna z nauczaniem Kościoła, jednakże nie jest to żaden dogmat. To czy ewolucja była czy nie, to jest kwestia nauki i nie muszę w to wierzyć, ja na przykład odrzucam ewolucję i nic złego się nie dzieje, po prostu uważam że ta teoria jest błędna. To jest moje zdanie."
viewtopic.php?f=47&t=22375&hilit=bo%C5%BCek&start=390

Tymczasem pilaster mi odpowiedział dalej na stronie 29

pilaster napisał(a):
Czy zdaniem Sebastiana Bóg nie mógł stworzyć ewolucji?

W takim razie Bóg Sebastiana, to nie Bóg, tylko jakiś kreacjonistyczny bożek - prestidigitator i w dodatku partacz. :(

viewtopic.php?f=47&t=22375&p=474502&hilit=bo%C5%BCek#p474502

Ten post wyjątkowo mnie zasmucił i obraził, ponieważ pilaster zignorował ewidentnie moje zdanie w tej kwestii, postawił sobie pytanie i za mnie je odpowiedział, a później zaczął sypać łgarstwami w stronę Stwórcy. Smuci mnie to tymbardziej, że wynika z tego że wogóle nie czyta moich postów.

Z regulaminu:
§ II: Prawa i obowiązki użytkownika:
3. Zobowiązuje się wszystkich dyskutantów do poszanowania poglądów innych oraz rzeczowości w dyskusji i sporach. Oznacza to, że żaden pogląd, choćby wydawał się dziwny i żadna wypowiedź, choćby świadczyła o niewielkiej wiedzy osoby wypowiadającej się, nie może być wyśmiewana czy atakowana. [...] Ciężar dowodzenia oskarżenia spoczywa na oskarżającym, a brak dowodu jest równoznaczny z oszczerstwem.

A tu miało to miejsce. pilaster nie czytał moich postów i oskarżył mnie o to czemu 2 strony wcześniej zaprzeczałem.

pilaster napisał(a):
Sebastian88 napisał(a):
Pilaster, czytajc twój blok -rozumiem że nie możesz być katolikiem, tam są same bluźnierstwa w stronę Boga typu: "projektant niezbyt inteligentny"

Twoje wrażenie wynika z faktu, że Ty wierzysz w innego boga niż pilaster. Bóg pilastra to Bóg Wszechmogący, Bóg Stwórca, który stworzył Wszechświat od razu ze wszystkimi prawami natury nim rządzącymi, w tym oczywiście prawami ewolucji. Bóg Ładu i Porządku.

Natomiast bóg Sebastiana to mały ograniczony bożek - prestidigitator, rodzaj czarodzieja z krainy Oz. Projektant mało inteligentny właśnie :) Taki Swarożyc, czy Posejdon.

Ilekroć w jakimś tekście zahaczajacym o kreacjonizm pilaster użyje pojęcia "projektant", to zawsze ma na mysłi projektanta w sensie kreacjonistycznym, czyli małego, ograniczonego, niezbyt inteligentnego bożka.

viewtopic.php?f=47&t=22375&p=479808&hilit=bo%C5%BCek#p479808

Jak dla mojego odczucia, takie wypowiedzi są krzywdzące. 1 oszczerstwo a reszta to szyderstwa z wiary rozmówców.

Pn cze 21, 2010 22:12

Otrzymał ostrzeżenie

Wt cze 22, 2010 9:20

viewtopic.php?p=530160#p530160
Czy to nie jest czasem anabell, która napisała na forum kilka postów (m.in. "Czuję się brudna")?

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Pt cze 25, 2010 17:21

wygląda na to, że nie

So cze 26, 2010 11:30
zbanowany na stałe

Czy Liam odszedł z forum z własnej, nieprzymuszonej woli, czy był do tego namawiany? A może zbanowany?

So cze 26, 2010 11:57

Z własnej - o tym, że skasował swoje konto dowiedziałem się dopiero z Twoich postów.

So cze 26, 2010 12:55

Proponuję dodać do regulaminu zakaz:
- używania pisowni typu "jush", "poojdziesh" (tzw. leet speech);
- dublowania tematów;
- cytowania obrazków, postów bezpośrednio poprzedzających nasz post lub długich wypowiedzi bez ich obcinania;
- pisania dwóch lub więcej swoich postów jeden pod drugim;
- pisania całych postów i tematów DUŻYMI LITERAMI oraz nadużywania styli formatowania (kolor, większa czcionka, tekst pogrubiony, kursywa itp.);
- odchodzenia od głównego tematu wątku (tzw. offtopic), zwłaszcza w działach ?merytorycznych?;
- zakładania tematów w nieodpowiednich działach (tzw. NTG);
- powtórnego wysyłania uprzednio skasowanych przez moderatorów postów;
- tworzenia tematów o nazwie ?pomocy?, ?ratunku? itd.; zabrania się również umieszczać całości treści posta w temacie (pisząc ?j/w?);
- obrażania innych użytkowników (tzw. flamewar);
- umieszczania na forum plików (w tym zdjęć) powszechnie uznanych za obraźliwe lub naruszające czyjeś dobra;
- wstawiania sygnatury przekraczającej poniższe limity: maksimum 4 linijki tekstu standardowej wielkości po 90 znaków LUB 3 obrazki o maksymalnym wymiarze 30x500px każdy (bądź kombinacja 2 linijki + 1 obrazek);
- umieszczania bez zgody administratorów forum reklam. Dotyczy to zwłaszcza wszelkiego rodzaju imprez komercyjnych, działalności, stron oraz innych for;
- "sztucznego" nabijania licznika postów;
- pisania postów o treści "przyślij też do mnie na moj_mail@adres.pl" lub "dołączam się do pytania";
- zwracania uwagi przez użytkowników innym użytkownikom, iż złamali regulamin. Do tego miałby służyć dział Moderacja lub wysłanie wiadomości Adminowi;
-umieszczania odnośników do nielegalnie rozpowszechnianych treści chronionych prawem autorskim (tzw. warez);

Zasady te obowiazują na innych forach, więc można je także wprowadzić i respektować na tym. Jeżeli postulat dubluje obecny regulamin - przepraszam.

Śr cze 30, 2010 11:42
Zobacz profil WWW

Użytkownik eu_geniusz ma pod nickiem napisane "czasowo zablokowany" a pisze posty - pewnie jakiś bug.

Pt lip 02, 2010 11:59

Użytkownik filippiarz pisze "Bóg" z małej litery, a do tego przez "u" otwarte ;-)

Pt lip 02, 2010 12:22
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 222  Następna strona