Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Soul33 napisał(a): Mike29 napisał(a): chcielibyścy ustawiać wszystkich wkoło, a gdy okazuje się to nieskuteczne, lecicie do moderacji To trochę dziwnie brzmi z Twojej strony zważywszy, że "my" (?) nie piszemy w wątku do moderacji mnóstwa postów we własnych sprawach, a "wy" (?) robicie to regularnie. Mnie (i nie tylko, jak widać) po prostu przeszkadza trolling, konfliktogenne zachowania i długie kłótnie, jakie z nich wynikają. Obecnie korzysta z forum mniej użytkowników niż kiedyś i pewnie m.in. dlatego bardziej rzuca się to w oczy i przeszkadza w rozmowach. Poza tym kumuluje się liczba zadymiarzy, którzy potrafią nie łamać przy tym regulaminu. Sek w tym, że dla innych sam jesteś trollem, bo nie robisz nic innego poza próbami tańczenia innych userów jak im zagrasz. Oczywiście mylisz się co do popularności forum, ponieważ w przeciwieństwie do Ciebie ja widze tu znacznie więcej osób zalogowanych w ostatnim czasie. Nie wiem może było jeszcze lepiej X lat temu, jednak na pewno teraz jest większa popularność niż to jeszcze miało miejsce kilka miesięcy temu. Twoja teoria jest więc chybiona. Pewne tematy są kontrowersyjne, bo takimi je uczynił sam Kościół, dzieląc społeczeństwo. Nie da się bez emocji w nich uczestniczyć, a przynajmniej ludzie jak widać tego nie chcą. Ty za to bardzo chcesz ludzi ustawiać, by tańczyli jak im zagrasz. Jesteś na tym forum od jakiegoś czasu i do tej pory nie pojąłeś, że to jest forum otwarte dla wszystkich. Skoro tak są tego pewne konsekwencje, ponieważ miejsca pluralistyczne nigdy nie będą monolitycznym kółkiem wzajemnej adoracji jednego zamkniętego gremium ludzi o jedynie słusznych poglądach. Z tego co wiem to forum nie jest takim kółeczkiem.
|
So mar 16, 2013 16:28 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Mike29 napisał(a): Jesteś na tym forum od jakiegoś czasu i do tej pory nie pojąłeś, że to jest forum otwarte dla wszystkich. Było dokładnie na odwrót. Na początku dość często nawet ciekawe wydawały mi się wypowiedzi i argumenty użytkowników o poglądach antyteistycznych (byle kulturalne, i nie ewidentne brednie), ale to się szybko znudziło i przejadło. No bo ileż razy można czytać to samo? Dwa? Na forum.ateista.pl wygląda to dość zabawnie. Czasem zdarza się, że nawet zatwardziały ateista nagle spostrzega ze zdumieniem, że od kilku stron zawzięcie broni Kościoła katolickiego. A wszystko tylko przez to, że po prostu nie lubi czytać bzdur, także na tematy związane z religią.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So mar 16, 2013 17:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To jest kolejna Twoja wada, czyli uznawanie czegoś za bzdurę jako fakt objawiony, bo Ty tak sobie wymyśliłeś. Co dla jednego bzdurą, dla drugiego prawdą. Polemika polega na argumentach, a nie na arbitralnym wskazaniu prawdy, bo do tego zwłaszcza na internetowych forach dyskusyjnych nigdy nie dojdzie, ani nikt na takie wskazanie od Ciebie nie czeka, bo też jesteś tylko ludkiem jednym z wielu schowanym na netowym nikiem wypowiadającym swoje poglądy.
Jeżeli coś Ci się znudziło, nie czytaj tego, nie zabieraj głosu, nie mieszaj się do dyskusji, które Cię nie kręcą. Nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma. Ty to robisz, ponieważ Tobie osoby nie odpowiadają i ich poglądy. Każdy ma swój styl dyskusji i dopóki nikogo nie obraża powinien go w sposób wolny realizować. Ty chciałeś ustawiać innych userów pod dyktando twojego stylu za czasów jak jeszcze do wczoraj byłeś userem bawiąc się w moda i prawdopodobnie będziesz to robił ze zdwojoną siłą teraz jako mod, ponieważ nic do Ciebie nie dociera, a nie tylko ja zwracałem Ci uwagę na twoje postępowanie.
|
So mar 16, 2013 17:35 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Wiesz, Mike, mam wyraźne wrażenie, że w kilku kwestiach piszesz o sobie. Najbardziej o arbitralnym wskazywaniu prawdy i kwestii zwracania uwagi na postępowanie. Tu i na ateiście mógłbym wskazać w sumie chyba z kilkanaście osób, które zwracały Ci na coś uwagę ale niczego to nie zmieniło.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So mar 16, 2013 18:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cały Ty. Zamiast odnieść się do zarzutów, wolisz odwracać kotka ogonem  Soul33 napisał(a): Kogo masz na myśli? Ciebie, Jajko i Funię? Sądzę, że to nie wystarczy, aby użyć słowa "wiele".
Userów, z którymi jesteś skonfliktowany jest co najmniej kilka, przynajmniej z tego co obserwuję, a nie śledzę wszystkich twoich poczynań, tylko pojedyncze wątki, które mnie interesują. Również osoby zdawałoby się postronne wyrażają powyżej w tym temacie swoje wątpliwości odnośnie Twojej nominacji. Jesteś tu postrzegany jako osoba mocno stronnicza, kontrowersyjna i nieobiektywna. Po prostu. Za bardzo się konfliktujesz, masz poglądy, w których nie ma miejsca na pluralizm. To jest otwarta furtka do zagrożeń jako mod. I nie jestem jedyną osobą, która te zagrożenia dostrzega, bo co najmniej czytałem już 4 wypowiedzi różnych osób w podobnym tonie, a nie minęły chyba jeszcze nawet 24h odkąd jesteś modem. Więc nie ściemniaj, że problemu nie ma. Z tych względów jakiekolwiek Twoje decyzje odnośnie ostów/banów będą wniosiły na forum ogień, podjudzały do sprzeczek i większej krytyki, a administracja będzie się wściekać. Prosta droga do forumowego zamordyzmu, ale jak pisałem już od dawna, uważam, że właśnie o to Ci chodzi. Soul33 napisał(a): Poza tym dotyczy to pewnych zachowań, a nie bezpośrednio osób.
Mniejsza z tym. Nikt Cię w tym nie popiera i nikt Ci w twoich teoriach forumowych jeszcze racji nie przyznał. Jakbyś chciał być uczciwy dyskutowałbyś w sposób kulturalny nad zmianami forum, głównie z Administracją. Ty wolałeś atakować userów, wszędzie tam, gdzie nie spełniali Twoich kryteriów stylu dyskusji, przy czym nie łamali regulaminu forum. Należy to rozdzielić, żeby ktoś nie pomyślał, że Ty wobec oczywistych złych zachować prostestujesz, ponieważ Ty atakujesz również osoby, które nie obrażają, a jedynie mają styl, który Ci się prywatnie nie podoba. Soul33 napisał(a): Nie uważam tak. Przeczytaj, co pisałem tu wczoraj. A nawet gdyby, to charakter forum można zmienić  To jak będzie zmieniony to pogadamy. Ty natomiast od dłuższego czasu bawisz się w ustawianie wszystkich wkoło. Rozumiem, że funkcja moda to taki pierwszy mały kroczek do wielkiej rewolty. Powodzenia  Soul33 napisał(a): Osoby absolutnie postronne - czyli na tym forum będą to osoby niewierzące? Nie. Osoby nie angażujące się w konflikty forumowe. Na zasadach, na jakich zostałeś wybrany modem, równie dobrze ja nim mógłbym tu być i byłoby podobne larum, tyle, że z "obozu" przeciwnego. Przecież nikt nie uwierzy w obiektywizm i sprawiedliwość decyzji moderatorskich z Twojej strony wobec mnie i jeszcze co najmniej kilku innych użytkowników mi tu znanych, a nadmienię, że śledzę na forum raptem kilka wątków. Odnośnie tego co pisałeś, że forum powinno być dla katolików. Już Ci inni dośc dobitnie i ironicznie odpowiedzieli. Dodam ze swojej strony, że jakbym chciał być złośliwy to bym powiedział, że również póki co katolikiem jestem, jak również jest pełno katolików z Tobą się nie zgadzających i mnie popierających, zaś Ty żadnym księdzem oficjelem nie jesteś do przeprowadzania takich selekcji. Zresztą z tego co wiem w Krk jest to niestosowana praktyka, więc możnaby też podciągnąć Twoją filozofię pod wystąpienie przeciwko polityce Kościoła, który jest ponoć nastawiony na dialog z ludźmi spoza swego kręgu i to forum nie robi nic innego.
Ostatnio edytowano So mar 16, 2013 18:21 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 4 razy
|
So mar 16, 2013 18:06 |
|
|
|
 |
Panna_Funia
|
Otto_Katz->Cytuj: @Soul33  . Wielkie Nieba - nie strasz spoko ludzi  . Powiadasz, że dusza niepokorna nie znajdzie już tu miejsca, gdzie by schronić głowę przed Twym cieciowaniem mogła  ? Wczoraj jeszcze z Asiennką ubiłem fajcio interes, a Twoje "groźby", to nijako alarm do pakowania manatków i uciekania stąd czym prędzej  ! Ano! Pewnie tak się w przypadku części z nas niedługo stanie Na razie pozostaje tylko ograniczyć się w pisaniu do pojedynczych wątków takich jak ten, czy o książkach lub muzyce, gdzie lubię sobie zaglądać... Chociaż pewnie szybko się okaże, że i tam nasze wpisy to zwykłe prowokacje lub trolling Wczoraj już gorzki toast za niezawodność swojej intuicji wznosiłam. Dziś mogę kolejny za swój dar przewidywania  To Tobie Otto chyba niedawno całkiem pisałam, że z całą pewnością nastąpi, co właśnie nastąpiło  Czekamy teraz jeszcze na skutki 
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
So mar 16, 2013 18:11 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Funia, na tę wypowiedź najlepszą odpowiedzią byłaby chyba taka: [tu-wstaw-apokalipsę-św-Jana]  Mike, dyskusje z Tobą trwają nawet dziesiątki stron i nie prowadzą do konkluzji, więc pozwolę sobie nie kontynuować. I tak zresztą nie udowodnię, co myślę. Mike29 napisał(a): już 4 wypowiedzi różnych osób Naliczyłem 3 osoby. Mike29 napisał(a): Odnośnie tego co pisałeś, że forum powinno być dla katolików. Nic takiego nie pisałem.
|
So mar 16, 2013 18:27 |
|
 |
Panna_Funia
|
Soul33->Cytuj: Funia, na tę wypowiedź najlepszą odpowiedzią byłaby chyba taka: [tu-wstaw-apokalipsę-św-Jana]  Na tę wypowiedź najlepszą odpowiedzią będzie ta, w wykonaniu osoby do której się zwróciłam. Nie był to Pan, i to co Pan ma do powiedzenia czy wstawienia, kompletnie mnie nie interesuje.
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
So mar 16, 2013 18:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widzę, że administracja postanowiła zrobić prezent dla userów i wyszło jak wyszło  . Niemniej nowicjusz nie przeszedł jeszcze chrztu bojowego, a Wy już oczekujecie samospełniającej się przepowiedni. Przy takiej krytyce, jaka zdążyła się tu pojawić @Soul33 zapewne 5 razy się zastanowi, zanim weźmie się za realizację swoich zaostrzonych postulatów, którymi szafował jako szeregowy user. Mi osobiście nie podoba się skłonność @Soul'a33 do przerabiania tego forum na wierną kopię katolika.pl, a przynajmniej chęć brania siostrzanego forum jako wzór, z którego forum.wiara.pl powinno brać przykład. Swoje zdanie na ten temat już kilkukrotnie wyraziłam. Zaiste, nie wiem czy skoro nowy mod pojawił się na horyzoncie, to czy czasem nie będę częściej zaglądać do wątku "Uwagii-tylko i wyłącznie-do moderacji"  , celem marudzenia na moderatorski zapał nowego moda  , głównie z uwagi na odmienne podejście do formuły forum i dopuszczalnych granic wypowiedzi. Przypomnę jeszcze pewną wypowiedź: Gdybym startował na moda, na pewno z automatu czułbym się jednak bardziej stosownie do tej roli (rozmowy w zrównoważonym tonie są też często bardziej satysfakcjonujące). Poza tym, jako mod, wystarczyłoby - przeważnie, choć nie zawsze - spokojnie poprosić, a potem już tylko równie spokojnie wyegzekwować  (...) Obecnie jednak nie planuję nigdzie zostawać modem  Gratuluję nowej funkcji i liczę, że faktycznie tak będzie jak napisałeś, tym bardziej przy takim "wsparciu" słów krytyki pod swoim adresem 
|
So mar 16, 2013 18:44 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Drapke napisał(a): medieval_man napisał(a): Junta Vidala walczyła z ludźmi chcącymi dokonac kolejnej komunistycznej rewolucji i uwodzących tą komunistyczną rewolucją nawet niektórych kapłanów i teologów, głoszących bazująca na komunizmie i marksizmie tak zwaną teologię wyzwolenia, którą potępiał Jan Paweł II (...) porównuję juntę walczącą z rakiem komunizmu do lekarza walczącego z rakiem organizmu. (...)
Art.256 Propagowanie faszyzmu lub totalitaryzmu § 1. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Będzie reakcja Moderatorów na pochwałę totalitaryzmu junty? Już to napisałem w stosownym temacie, ale powtórzę się w tym wątku skoro Drapke też się powtarza. Gdzie tu widzisz propagowanie faszyzmu lub totalitarzymu? Gdzie tu widzisz nawoływanie do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość? Zresztą, po co ja się bronię? Skąd się tacy jak Drapke biorą? Czy to lemingi z manifestacji "faszyzm nie przejdzie" pani Szczuki?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
So mar 16, 2013 19:05 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
TADA!!!!! Soul rozdziewiczony! viewtopic.php?p=741675#p741675
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
So mar 16, 2013 19:38 |
|
 |
Asienkka
|
Hahahaha  Jajko  Może założysz osobny wątek poświęcony Soul33? 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
So mar 16, 2013 19:40 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
A mogę??
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
So mar 16, 2013 19:41 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Nie sprowokujesz mnie, Jajko  Val, nierzadko bywam pod wrażeniem, jak dobrą masz pamięć  Soul33 napisał(a): Obecnie jednak nie planuję nigdzie zostawać modem No tak. Częściowo sam zmieniłem zdanie, częściowo mnie przekonano. Val napisał(a): Mi osobiście nie podoba się skłonność @Soul'a33 do przerabiania tego forum na wierną kopię katolika.pl, Z tym nie mógłbym się zgodzić. Nie chciałbym tutaj deklaracji wyznania, a więc też wyraźnego podziału forum na dwie strefy.
|
So mar 16, 2013 19:42 |
|
 |
Panna_Funia
|
Jajko->Czytałam na czym polegał owy rzekomy trolling Możemy spodziewać się, że niedługo całe forum będzie upstrzone takimi czerwonymi tekstami Chociaż ja osobiście przychylam się do tego, co napisał Mike - dla mnie największym forumowym trollem jest tu nowy morderator.
...to be who I am
|
So mar 16, 2013 19:54 |
|
|
|