Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 7:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Funia, kiedyś rozmawiałaś inaczej, więc wiadomo, że tak potrafisz, a to, co robisz teraz, robisz świadomie. Wyrażasz też poglądy skrajnie sprzeczne z niemal całym chrześcijaństwem, gdzie Szatan jest uosobieniem zła (z definicji), a Bóg uosobieniem dobra, albo piszesz, że nie leczyłabyś się u lekarza, u którego w gabinecie wisi krzyż itp, więc wiesz, że dla obecnych tu chrześcijan poglądy takie mają prowokacyjny charakter. Przed powrotem zmieniłaś też wyznanie na satanizm (albo tak to wygląda, mniejsza z tym), zatem wracając wiedziałaś, że będziesz wzbudzać konflikt. Wszystko z pełną świadomością.

Zacytuję wczorajszy post z katolika, skoro lubisz:
Cytuj:
Bert wygrzebał to w internecie, pasuje jak ulał do pewnego wycinka naszego forum co niniejszym przybliżam.

Trol trzeciej generacji jest zawsze w zgodzie z regulaminem. Udziela się aktywnie, zadaje pytania, tyle że destrukcyjne. Potrafi pisać o poważnych problemach sugerując jednocześnie, że mający inne zdanie są np fanatykami. Można też nieustannie zadawać pytania moderacji, wiążąc ją w ten sposób, przecież każdemu należy się odpowiedź. Często usta (klawiaturę) pełną ma frazesów o wolności słowa, tolerancji. Koniec końców wprowadza zamieszanie, kłótliwość.

Coś w tym stylu jest właśnie jednym z ważniejszych problemów forów internetowych w dzisiejszych czasach. I polecam mieć na uwadze pewną powszechną prawidłowość naszej rzeczywistości - problemy mają tendencję do generowania rozwiązań.

Mogę nawet roboczo przyjąć, że akurat Ty nie masz negatywnych intencji ale efekty są jakie są.

Panna_Funia napisał(a):
Niech Pan się lepiej zastanowi jakie to Pan robi na niektórych wrażenie.

Czasem się zastanawiam, jakie robię wrażenie, czasem nie. Ale za to z uwagą podchodzę do opinii, czego niestety o wszystkich nie można powiedzieć.

~ Pink Floyd, "Hey you"

So mar 02, 2013 22:22
Moderator

Koniecznie chciałbym jeszcze dodać, że masz na koncie również wiele ciekawych, wartościowych, a także miłych w odbiorze postów. To wyraźna strata dla forum, że jest ich mniej niż kiedyś, za to więcej tych potencjalnie konfliktogennych.

~ Pink Floyd, "Hey you"

So mar 02, 2013 23:23

Ludzie kochani - jest niedziela. Zapewne większość z was ma dzisiaj dzień wolny. Idźcie go spędzić z rodzinami, znajomymi, jakiś spacerek, etc...
Temat chwilowo zamykam.
W związku z tym, że złapało mnie jakieś choróbsko, a Wy nie przebieracie w słowach w tym temacie - dzisiejszy dzień ogłaszam dniem bez wzajemnych uwag :D (przynajmniej drugą część dnia).

N mar 03, 2013 14:26

Panna_Funia napisał(a):
Soul33->
Cytuj:
Funia, kiedyś rozmawiałaś inaczej, więc wiadomo, że tak potrafisz, a to, co robisz teraz, robisz świadomie.(...)
Przed powrotem zmieniłaś też wyznanie na satanizm (albo tak to wygląda, mniejsza z tym), zatem wracając wiedziałaś, że będziesz wzbudzać konflikt. Wszystko z pełną świadomością.

Cytuj:
Koniecznie chciałbym jeszcze dodać, że masz na koncie również wiele ciekawych, wartościowych, a także miłych w odbiorze postów. To wyraźna strata dla forum, że jest ich mniej niż kiedyś, za to więcej tych potencjalnie konfliktogennych.

Czy Pan Soul33 to zdaje sobie sprawę, że jest na forum dyskusyjnym i spędza czas w wirtualnym świecie? :clever: Tu spotyka się Pan z różnymi osobami właśnie w wersji wirtualnej + z ich różnymi poglądami. I jest to wszystko ograniczone do tematyki danego forum, na którym decydujemy się założyć konto. Nie zna Pan nikogo z nas, a przynajmniej większości (nie wykluczam, że i realne znajomości poprzez forum się nawiązują) jako realnych ludzi. Bo większość z nas nie po to tutaj jest. A Pan chyba zaczyna momentami zapędzać się w takie rejony, w które akurat Pana to ja nie wpuszczę... :no:
Sugeruję więc zacząć skupiać się na postaci, z którą ma Pan do czynienia na forum, oraz na samej idei tego forum dyskusyjnego, a nie dywagować nad moimi (realnej osoby) motywacjami, świadomością itp.

Cytuj:
Zacytuję wczorajszy post z katolika, skoro lubisz:

Katolika lubię czytać (wyłącznie niektóre tematy, posty), bo tak jak tu uwielbiam czytać niektórych facetów, tak brak mi tu interesującego (z mojej perspektywy dodam, coby znowu powodu do czepialstwa nie było... :roll: ) w większej dawce (w mniejszej znajdę kogoś :) ) kobiecego pierwiastka, który odnajduję tam. Więc regularnie tam jestem, aczkolwiek nie mam żadnego posta na koncie, bo to nie forum dla mnie :no:

Padały tu pewne sugestie wobec Jajka, by założył sobie własne forum. Myślę, że bardziej tę propozycję należałoby skierować do Pana Soula33. Sugeruję żeby sobie Pan założył swoje forum, na którym będzie panował zamordyzm światopoglądowy, gdzie jedynymi dopuszczalnymi wypowiedziami będą te w duchu pro-chrześcijańskim. Gwarantuję Panu że tam nie znajdzie Pan ani Panny_Funi, ani jej poglądów. Tu, póki co, obowiązuje inny regulamin, i inne są założenia tego forum.
I tak jak napisałam, jeśli to forum zmieni założenia, i z otwartego stanie się takim dla wyłącznie określonego światopoglądu, to ja stąd odejdę, gdyż nie zaakceptuję nowego regulaminu. Tymczasem obowiązuje mnie obecny, którego staram się przestrzegać. Nie znaczy to jednak w żaden sposób podporządkowania się pro-chrześcijańskiej wizji świata.

Cytuj:
Wyrażasz też poglądy skrajnie sprzeczne z niemal całym chrześcijaństwem, gdzie Szatan jest uosobieniem zła (z definicji), a Bóg uosobieniem dobra, albo piszesz, że nie leczyłabyś się u lekarza, u którego w gabinecie wisi krzyż itp, więc wiesz, że dla obecnych tu chrześcijan poglądy takie mają prowokacyjny charakter.

Tak, takie są moje poglądy, i tak właśnie zachowam się w życiu realnym. Pan chce przedstawić swoje podejście, zapraszam do odpowiedniego wątku.

Dla chrześcijan moje poglądy mogą być obce, skrajnie różne od ich własnych, itp. Co nie zmienia faktu, że społeczeństwo w którym żyją chrześcijanie, to także tacy ludzie jak ja. A jeśli chrześcijanie nie chcą się z tym (wirtualnie, bo realnie to raczej trudne) stykać, to są dla nich fora zamknięte. To, jak po raz kolejny przypominam, jest forum otwartym!
Ja tu niczego nie agituję, nie promuję, nie zachęcam hasłami 'zróbcie tak', ale na pewno nie będę udawać, że myślę inaczej niż jest naprawdę. Krytyka, sprzeciw i własny pogląd, to nie obrażanie ani wyzywanie. Pilnuję się w zachowaniu formy i biorę odpowiedzialność za słowa. Piszę wprost i bez owijania w bawełnę, ale nie obrażam. Natomiast nie wezmę żadnej odpowiedzialności za to, że ktoś się poczuje urażony, bo usłyszał czy zobaczył coś, co mu się nie podoba. To problem tego człowieka i jego (braku) tolerancji i umiejętności dyskutowania, a nie tego, który kulturalnie wyraża pogląd czy opinię, nawet skrajnie kontrowersyjną.

Cytuj:
Czasem się zastanawiam, jakie robię wrażenie, czasem nie. Ale za to z uwagą podchodzę do opinii, czego niestety o wszystkich nie można powiedzieć.

O Panu, na podstawie efektów, też nie. Więc nie widzę różnicy. Każdy może powiedzieć, że bierze coś pod uwagę :roll:

Ps. Pan, podobnie jak pan humalog, jak widzę również nie podał przykładów na to, co Pan mi przynajmniej dwukrotnie zasugerował... :clever: Łatwo i fajnie jest tak kogoś obsmarować i próbować zaszczepić ludziom, by postrzegali człowieka w określony sposób, prawda? :clever:

Pn mar 04, 2013 13:26

Zaczynamy kolejną rundę ;)
Ostrzegam - już nie będę bawiła się w wycinanie części postów - będą leciały całe, jeżeli nadal będziecie się wzajemnie obrażać.
Co mnie podkusiło, żeby założyć ten temat ?! :|

Pn mar 04, 2013 13:36

Panna_Funia napisał(a):
Fajnie musi tak być ciągle tropić kto może być kim, a już zwłaszcza móc się chętnie dzielić tymi swoimi spostrzeżeniami na forum publicznym, między innymi z moderacją :evil:

Już to wyjaśniałem, ale tylko raz ;), więc powtórzę: moje "tropienie" ogranicza się do czytania postów. Swoimi spostrzeżeniami faktycznie się dzielę, ale dopiero gdy nadarzy się ku temu okazja i głównie w tym wątku (bo uważam, że m. in. takie spostrzeżenia są w nim na temat). Nic mi też nie wiadomo, aby na forum groziły jakieś sankcje za nowe wcielenia, więc uważam moje "hobby" za nieszkodliwe.

Pn mar 04, 2013 14:06

Pana 'hobby' rozpętuje burze i skupia niechcianą uwagę na konkretnym użytkowniku. Dla pana jest to istotnie nieszkodliwe :-|
I to tyle z mojej strony na chwilę obecną. Do czasu kolejnej okazji, z której, nie wątpię, pan chętnie skorzysta :-|, nie mam panu nic więcej do powiedzenia.

...to be who I am

Pn mar 04, 2013 14:21
Tak mi sie to bliblijnie skojarzylo

Cytuj:
A sąd polega na tym, że światło przyszło na świat, lecz ludzie bardziej umiłowali ciemność aniżeli światło: bo złe były ich uczynki. Każdy bowiem, kto się dopuszcza nieprawości, nienawidzi światła i nie zbliża się do światła, aby nie potępiono jego uczynków. Kto spełnia wymagania prawdy, zbliża się do światła, aby się okazało, że jego uczynki są dokonane w Bogu». J 3,19-21

Kto chce, ten zrozumie. Kto nie chce - obrazi sie. Ale ja nic na to nie poradze, ze Biblia jest uniwersalna Ksiega Madrosci.

A opis trolla trzeciej generacji tez wiele wyjasnia.

Pn mar 04, 2013 14:38

Panna_Funia napisał(a):
Pana 'hobby' rozpętuje burze i skupia niechcianą uwagę na konkretnym użytkowniku. Dla pana jest to istotnie nieszkodliwe :-|

Nie zgodzę się, aby to moje uwagi rozpętywały burzę. Chociażby ostatnia dotycząca Mike'a29 nie wzbudziła nawet większego zainteresowania. Burza rozszalała się z innego powodu i inni forumowicze wzajemnymi uprzejmościami doprowadzili do zamknięcia wątku ;-)

Natomiast zgodzę się, że swoimi uwagami mogę przyczyniać się do skupiania niechcianej uwagi przez konkretnego użytkownika. Ale uważam, że jak ktoś chce się bawić w ciuciubabkę to powinien zaakceptować reguły gry. I nie mam tu na myśli Mike'a29, bo nie wydaje mi się, aby zależało mu na odcięciu się od poprzedniego wcielenia ;)

Pn mar 04, 2013 14:52
Moderator

Panna_Funia napisał(a):
I to tyle z mojej strony na chwilę obecną. Do czasu kolejnej okazji, z której, nie wątpię, pan chętnie skorzysta :-|, nie mam panu nic więcej do powiedzenia.

Co z tego, że skupia?
Można z tego "skupienia" skorzystać, można je pominąć.

btw.
Z informacji profilowej Panny_Funi:
Cytuj:
Najaktywniejszy w wątku:
Wzajemne uwagi - między użytkownikami.

Ja bym się zastanawiał nad przyczynami i sensem takiej aktywności na forum ;-)

Pn mar 04, 2013 15:07
Zobacz profil WWW
Nie widzę żadnego problemu. To forum jest otwarte na różnorodność poglądów i te poglądy są realizowane w stosownych działach i wątkach. W wiekszości przypadków nie ma wchrzaniania się do tematów poświęconych stricte religijności, obrzadkom, świętym, modlitwom itp. Niektórzy chrześcijanie, bardziej radykalni, psują wizerunek innym chrześcijanom. Znam wielu katolików i wśród moich znajomych nei ma ani 1, któremu by przeszkadzaly moje ateistyczno-liberalne poglądy. Prawdziwy chrześcijanin jest otwarty na różnorodność, mimo skostniałej polityki np. Krk. Jednak chrześcijańskich nurtów jest wiele i nie możemy oceniać zachowania tutejszej katolickiej radykalnej konserwy jako coś co kreuje cały obraz chrześcijaństwa. Gdybym nie znał osobiście katolików być może uwierzyłbym w wizerunek chrześcijanina a'la humalog, zefcio itp, jednak póki co staram się jeszcze zachowań tego typu panów nie identyfikować z chrześcijaństwem.

Pn mar 04, 2013 15:41

Kael->
Cytuj:
Tak mi sie to bliblijnie skojarzylo

Cytuj:
A sąd polega na tym, że światło przyszło na świat, lecz ludzie bardziej umiłowali ciemność aniżeli światło: bo złe były ich uczynki. Każdy bowiem, kto się dopuszcza nieprawości, nienawidzi światła i nie zbliża się do światła, aby nie potępiono jego uczynków. Kto spełnia wymagania prawdy, zbliża się do światła, aby się okazało, że jego uczynki są dokonane w Bogu». J 3,19-21

Kto chce, ten zrozumie. Kto nie chce - obrazi sie. Ale ja nic na to nie poradze, ze Biblia jest uniwersalna Ksiega Madrosci.

A opis trolla trzeciej generacji tez wiele wyjasnia.

Dla mnie co bliblijnie to akurat bez znaczenia, kieruję się swoimi spostrzeżeniami i zasadami.
Nie od dziś powtarzam, że mnie chrześcijańska moralność jest obca.

Natomiast co do trolli, to widzę, że to ostatnio takie wyjątkowo modne z ludzi o innych niż pożądane poglądach, robić trolli właśnie i prowokatorów. Świadczy to tylko o tych, którzy takie bzdurstwa wymyślają i przypisują ludziom, którzy mają czelność mieć inne zdanie i podejście :-| Na jednym forum proceder kwitnie, na drugim niektórzy marzą tylko, aby coś takiego wcielić w życie. Cóż, możliwe że z czasem oba fora staną się zamkniętymi, tylko dla konkretnych odbiorców.

SweetChild->
Cytuj:
Ale uważam, że jak ktoś chce się bawić w ciuciubabkę to powinien zaakceptować reguły gry.

Dokładnie to samo dotyczy sytuacji, gdy ktoś chce się bawić w to, co Pan :-|

medieval_man->
Cytuj:
btw.
Z informacji profilowej Panny_Funi:

Tak, ja wiem, że jest Pan moim drugim, zaraz obok Pana Soula33, wielkim forumowym adoratorem :lol: Tak to już niestety z tym zainteresowaniem jest, że nie mamy czasem większego wpływu na to u kogo je wzbudzamy. Nie zawsze tam, gdzie byśmy sobie tego życzyli, bywa że tam gdzie raczej niekoniecznie ;-) I człapie się potem taki jeden ciapciuś z drugim, za człowiekiem krok w krok... :roll: Ehhh... :roll:
Ostatnio nawet pisałam komuś na PW, że jak napiszę swój post, to na 90% pojawi się zaraz pod nim jedna z trzech osób. Myliłam się. 90% to mało :twisted:

...to be who I am

Pn mar 04, 2013 15:46
Oczywiscie, jak mozna o tym nie pamietac: Panna_Funia tworzy sobnie wlasna moralnosc na wlasne potrzeby, i cala madrosc przodkow jest dla niej funta klakow nie warta.
Ale nie zmienia to faktu, ze madrosc, madroscia zostaje, czy ja Panny uznaja, czy nie.
Naprawde madrzy ludzie poznaja prawde kiedy sie z nia spotkaja, a nie kieruja sie uprzedzeniami ideologicznymi.

Bo czyz nie jest to faktem, ze kto dobrze czyni, to nie boi sie, ze ktos na niego reflektor skieruje? Nie ma nic do ukrycia, moze mu byc co najwyzej niemilo, ze tylu na niego patrzy. Za to ten, kto ma cos do ukrycia zaraz wszystkich oskarzy o niecne zamiary.
Na zlodzieju czapka gore (przyslowa sa madroscia narodow - tez niedobrze Panno_Funiu?)

Jesli chodzi o definicje, to sa bardzo pozyteczne. Definuja zjawiska, z ktorymi sie spotykamy i latwiej nam sie w tym chaosie naturalnym, i sztucznie tworzonym odnalezc.

Pn mar 04, 2013 16:04

Panna_Funia napisał(a):
SweetChild->
Cytuj:
Ale uważam, że jak ktoś chce się bawić w ciuciubabkę to powinien zaakceptować reguły gry.

Dokładnie to samo dotyczy sytuacji, gdy ktoś chce się bawić w to, co Pan :-|

Zgadza się, dlatego staram się trzymać reguł. Oczywiście w tej wersji zabawy, którą znam.

Pn mar 04, 2013 16:26

Kael->
Cytuj:
Oczywiscie, jak mozna o tym nie pamietac: Panna_Funia tworzy sobnie wlasna moralnosc na wlasne potrzeby,

Nie wiem czy tworzy... raczej korzysta z innej moralności, z innych zasad. Nie nazwałabym się pionierką.

Cytuj:
i cala madrosc przodkow jest dla niej funta klakow nie warta.

Różni przodkowie posługiwali się różnymi mądrościami. Nie biorę przykładu z tych, którzy imponują Panu.

Cytuj:
Ale nie zmienia to faktu, ze madrosc, madroscia zostaje, czy ja Panny uznaja, czy nie. Naprawde madrzy ludzie poznaja prawde kiedy sie z nia spotkaja, a nie kieruja sie uprzedzeniami ideologicznymi.

Tak, tak... :roll: Pana prywatne zdanie i określona ideologia, których ja nie uznaję.

Cytuj:
Bo czyz nie jest to faktem, ze kto dobrze czyni, to nie boi sie, ze ktos na niego reflektor skieruje? Nie ma nic do ukrycia, moze mu byc co najwyzej niemilo, ze tylu na niego patrzy. Za to ten, kto ma cos do ukrycia zaraz wszystkich oskarzy o niecne zamiary.
Na zlodzieju czapka gore (przyslowa sa madroscia narodow - tez niedobrze Panno_Funiu?)

No cóż, ja najwidoczniej gustuję w nieco innym typie ludzi niż Pan. Co da się chyba zresztą zauważyć tu na forum - zupełnie inne osoby darzymy sympatią. Dla mnie 'dobrze czynić' to co innego niż dla Pana.
I od dziecka wolałam te czarne charakterki :twisted:

Cytuj:
Jesli chodzi o definicje, to sa bardzo pozyteczne. Definuja zjawiska, z ktorymi sie spotykamy i latwiej nam sie w tym chaosie naturalnym, i sztucznie tworzonym odnalezc.

Po części prawda. Nie mam teraz czasu ani nastroju aby się w pewne zjawiska wgłębiać, ujmę więc to tylko tak: Panowie sobie stworzyli własny obraz trolli takiej czy innej generacji, ja widzę rzecz zupełnie inaczej. Tzn. też widzę trolli, obojętnie jakiej generacji :razz: , tylko że w zupełnie innych osobach niż Panowie ;-) Kwestia postrzegania :)

SweetChild->
Cytuj:
Zgadza się, dlatego staram się trzymać reguł. Oczywiście w tej wersji zabawy, którą znam.

Świetnie. Zatem do zbioru reguł niech sobie Pan dorzuci reakcje na Pana działania, i stosunek do Pana osoby, innych użytkowników. Zresztą tu nie ma w sumie czego dorzucać, to jest częścią każdej gry.

...to be who I am

Pn mar 04, 2013 16:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 498  Następna strona