Autor |
Wiadomość |
Kyllyan
Dołączył(a): N kwi 17, 2005 18:30 Posty: 268 Lokalizacja: Gdańsk
|
 ignoruj
Postuluję wprowadzenie funkcji "ignoruj" Nie mam już siły czytać postów niektórych oszołomów 
Śr sie 16, 2006 6:33 |
|
|
|
 |
elka
|
popieram
choc z drugiej strony jak to dowartosciowuje, ze nie musze odpowiadac oszolomom  uczę sie w ten sposob panowac nad slowami i emocjami, wiec moze takie ćwiczenia i ludzie są potrzebni? 
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
Śr sie 16, 2006 7:25 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Wprowadzenie
Chyba uaktywnienie. Bo nie chce mi się wierzyć, że skrypt tego forum jest tak stary, że tej opcji nie ma 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr sie 16, 2006 8:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Po co uaktywniac?
Nie rozumiem tych apelow. Jezeli nie chce kogos czytac to po prostu nie czytam, po co ma mi go "maszyna" wymazywac?
Nie potraficie czytac wybiorczo? Pomijajac to co jest nieistotne i malo lotne?
|
Śr sie 16, 2006 8:24 |
|
 |
ToMu
|
Dzabba napisał(a): Po co uaktywniac?
Nie rozumiem tych apelow. Jezeli nie chce kogos czytac to po prostu nie czytam, po co ma mi go "maszyna" wymazywac?
Nie potraficie czytac wybiorczo? Pomijajac to co jest nieistotne i malo lotne?
Komuś może nie chcieć się czytać wypowiedzi niektórych. Po to jest "ignoruj" - przeglądać dyskusje, ale bez wypowiedzi konkretnych osób.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Śr sie 16, 2006 8:47 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
niektórym jak widać przydałby się urlop
ignorowanie jest dosć niekatolickie
jesteśmy zobowiązani do wiedzy,choć głowa to nie śmietniczka - to fakt z tym się mogę zgodzić poniekąd i można przyjąć prawie taką postawę którą proponuje Dzabba
lecz nieco z większym wsparciem rozumu aby istota sprawy nie umknęła nam z tekstu
[kurs szybkiego czytania  będzie tu pomocny- ze zrozumieniem treści i intencji mówcy  ]
po prostu jeszcze tego nam brakowało by na portalu wyrastali ignoranci...
dodam, że wielu z was omal nie pobiło by za to, że katolicy czytają tylko książki profesorów katolickich a za "markizów" np się nie biorą
od tego mamy intencje i świadomość czynów, empatie i inne rzeczy by rugować to co niepotrzebne i zrzucać na dalszy plan
na czatach wiele osób róznych pokrojów moralnych używa funkci "ignoruj" i się tym chwali...
dlatego widzę, że jednak statystycznie niektórym osobom  jednak po głowie te same opcje chodzą wbrew powszechnemu mniemaniu... 
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Śr sie 16, 2006 9:36 |
|
 |
Asienkka
|
Prosiłabym - aby w tym temacie - trzymać się tematu  , a nie rozgrywać 'bitwy'...
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Śr sie 16, 2006 12:18 |
|
 |
ToMu
|
Mieszek napisał(a): niektórym jak widać przydałby się urlop  ignorowanie jest dosć niekatolickie jesteśmy zobowiązani do wiedzy,choć głowa to nie śmietniczka - to fakt z tym się mogę zgodzić poniekąd i można przyjąć prawie taką postawę którą proponuje Dzabba lecz nieco z większym wsparciem rozumu aby istota sprawy nie umknęła nam z tekstu  [kurs szybkiego czytania  będzie tu pomocny- ze zrozumieniem treści i intencji mówcy  ] po prostu jeszcze tego nam brakowało by na portalu wyrastali ignoranci... dodam, że wielu z was omal nie pobiło by za to, że katolicy czytają tylko książki profesorów katolickich a za "markizów" np się nie biorą  od tego mamy intencje i świadomość czynów, empatie i inne rzeczy by rugować to co niepotrzebne i zrzucać na dalszy plan na czatach wiele osób róznych pokrojów moralnych używa funkci "ignoruj" i się tym chwali... dlatego widzę, że jednak statystycznie niektórym osobom  jednak po głowie te same opcje chodzą wbrew powszechnemu mniemaniu... 
Mieszku, a Tobie nigdy nie zdarzyło się mieć kogoś dość  I nie zdarzyło Ci się, że nie miałeś po prostu ochoty czytać postów jakieś osoby  Jeśli tak - gratuluję. Ja jednak, np., kilku osób znieść nie mogę.
|
Śr sie 16, 2006 14:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jestem ZA
|
Śr wrz 27, 2006 15:08 |
|
 |
Stanisław Adam
|
ToMu napisał(a): Mieszku, a Tobie nigdy nie zdarzyło się mieć kogoś dość  I nie zdarzyło Ci się, że nie miałeś po prostu ochoty czytać postów jakieś osoby  Jeśli tak - gratuluję. Ja jednak, np., kilku osób znieść nie mogę.
W tym zapewne mnie.
Ale zauważ, że ofiarowuję ci Wielki Dar. Dzięki temu masz możność ciągłego ćwiczenia swych cech charakteru. Np. wstrzmięźliwości.
Odpowiedzieć, czy nie odpowiedzieć ?
Powściągnąć swe ego, czy pofolgować ?
Dodać swe trzy grosze, czy zaniechać ?
Być albo nie być ? Oto jest pytanie !
Nie dziękuj ToMu. Nie dziękuj ...
Jestem przeciw takiej opcji (Ignoruj).
Dlaczego ? Bo jest to opcja strusia !
Wsadzić głowę w piasek i udawać przed sobą, że nie ma innych - co myślą inaczej !
Przecież nikt nie zmusza do czytania nieprzyjemnych (dla własnego Ego) prawd.
Śr wrz 27, 2006 16:23 |
|
 |
ToMu
|
Niektórzy to nie potrafią najwyraźniej czytać...
Asienkka napisał(a): Prosiłabym - aby w tym temacie - trzymać się tematu  , a nie rozgrywać 'bitwy'...
Przeczytaj raz jeszcze, Stasiu.
|
Śr wrz 27, 2006 16:45 |
|
 |
ToMu
|
Żeby nie było - nie wyraziłem się o nikim wprost.
Domysły zostawiam ciekawym - we własnym zakresie. Ponawiam prośbę - nie masz nic do napisania, nie pisz.
|
Śr wrz 27, 2006 16:46 |
|
 |
Stanisław Adam
|
ToMu napisał(a): Żeby nie było - nie wyraziłem się o nikim wprost. Domysły zostawiam ciekawym - we własnym zakresie. Ponawiam prośbę - nie masz nic do napisania, nie pisz.
Widzę, że nic nie zrozumiałeś. Szkoda.
Przecież na Forum, pisze się nie tylko do konkretnej osoby(np. w tej chwili tylko do ciebie), lecz do wszystich których temat interesuje.
Ja po prostu na "żywym" przykładzie chciałem pokazać zalety i przeciwskazania dla opcji "Ignoruj".
Doszukiwanie się w tym niecnych intencji ...
No cóż. Tak to na forach jest.
Śr wrz 27, 2006 17:48 |
|
 |
Kropka
|
Cała sztuka w tym, żeby umieć oddzielić ziarno od plew...
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
Cz wrz 28, 2006 7:09 |
|
 |
Incognito
|
Asienkka napisał(a): Prosiłabym - aby w tym temacie - trzymać się tematu  , a nie rozgrywać 'bitwy'...
Czy dział "Moderacja" nie służy do przerabiania uwag zgłaszanych przez użytkowników i udzielania odpowiedzi przez grono moderatorskie?
Dziwi mnie to, że zamiast odpowiedzieć każesz użytkownikom grzecznie sobie tutaj dyskutować między sobą.
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
N paź 08, 2006 17:09 |
|
|
|