Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 15:36

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość

Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Patryk napisałam, ponieważ widziałam twój post na forum głównym.

Pt paź 11, 2013 21:12

Magda zdążyła przeczytać :)
Tak, mam problemy, cóż, Agata niezbyt dobrze znosi trud opieki nad małymi dziećmi, cały czas chodzi zdenerwowana i o kłótnie nie trudno. Ale to nie znaczy, że mam odwracać się od Boga. Kto pomoże jak nie On? Ten co sam trzykrotnie upadał pod ciężarem Krzyża? Kto mnie zrozumie jak nie On?
Gdyby nie On, na pewno moje życie inaczej by teraz wyglądało.

Pt paź 11, 2013 21:20
poszukujaca81 napisał(a):
(...) nie mam tez czasu przez godzine klepac roznych modlow (...)
Nie musisz długo się modlić, wystarczy nawet pięciosekundowa modlitwa, naprawdę.

Pt paź 11, 2013 21:44

warto zwracać uwagę na to by w ognisku domowym nie było ozdóbek typu budda , pająk , czarownica czy smok . sporo na ten temat rozprawiał Ojciec James Manjackal . Jego rekolekcje zapodawałem tu .
siostra Faustyna po ciężkich przejściach życiowych zapytała Jezusa " gdzie Ty byłeś gdy ja miałam ciężkie chwile życiowe ? " On " byłem bliżej ciebie niż kiedykolwiek" .
jak to odnieść do współczesnej rzeczywistości , ano , Poszukująca kochała Jezusa gdy było fajnie , gdy jest źle zbiera zabawki i sobie odchodzi w siną dal. Jan Paweł II zapytałby " w imię czego ?

jak nie za tydzień , to za 20 lat Poszukująca wróci skruszona do Maryjnego Serca .

So paź 12, 2013 6:17
Cytuj:
jak to odnieść do współczesnej rzeczywistości , ano , Poszukująca kochała Jezusa gdy było fajnie , gdy jest źle zbiera zabawki i sobie odchodzi w siną dal. Jan Paweł II zapytałby " w imię czego ?

jak nie za tydzień , to za 20 lat Poszukująca wróci skruszona do Maryjnego Serca .

Łatwo przychodzi Ci oceniać, ale zważ, że każdy człowiek jest inny.
Jeden w momentach największych problemów gorączkowo szuka Boga, innych ból zamyka na Boga i ludzi.
Szukająca wciel w życie radę MIXera - choć na parę sekund dziennie zwróć się do Boga, powierz Mu wszystkie bolesne problemy.

So paź 12, 2013 8:16

Nie po to jestesmy by oceniac poszukującą, ale po to by.....wspólnie sie modlić.

Wybacz kochana, ale to jedyna rzecz w której nie mozemy cie posłuchac. Nie możemy, nie wolno nam pod zadnym pozorem przestac sie modlic za Ciebie. Reszte zostawmy w rekach Boga.....

So paź 12, 2013 10:20

CZĘŚĆ DRUGA – TAJEMNICE ŚWIATŁA
Chrzest Jezusa w Jordanie
Janowi Chrzcicielowi przypadło zadanie bezpośredniego wskazania światu osoby Zbawiciela. Do spotkania Jezusa z Janem doszło w miejscu, gdzie Jan chrzcił i przez chrzest pokuty przygotowywał naród wybrany na spotkanie z Mesjaszem. Do ochrzczonych przez siebie Jan mówił: "Idzie [za mną] mocniejszy ode mnie... On chrzcić was będzie Duchem Świętym" (Łk 3,16).
Swoim gestem obmycia w Jordanie Chrystus zachęca nas do podjęcia trudu osobistego nawrócenia. Nawrócenie i odpuszczenie grzechów jest początkiem nadziei dla każdego z nas. Człowiek nadziei to człowiek nawrócony, to człowiek prawy, człowiek sumienia.
Maryjo, pomóż mi zrozumieć, że przyjmując chrzest Janowy, Jezus wszedł jeszcze pełniej w nasz ludzki świat, naznaczony grzechem, ażeby go z grzechu wyzwolić. Pomóż mi poprzez modlitwę i ciągłą pracę nad sobą, strzec w swojej duszy wielkiego skarbu, jakim jest łaska Boża.

So paź 12, 2013 11:06

Witam Was, po dłuższej nieobecności..
Dzielę się z Wami rozważaniami tajemnicy, którą odprawiam.
Sonniger zapewniam o modlitwie, dziękuję Ci za Twoje świadectwo wiary.
Poszukująca za Ciebie również będę się modlić. Pamiętaj, że człowiek ma w sobie ogromną siłę i może wytrzymać więcej niż mu się wydaje. Teraz życie Cię doświadcza ale przetrwasz ten ciężki czas, on musi minąć, tak jak wszystko przemija.. To cudownie, że masz dziecko. Jeżeli mąż nie jest dla Ciebie wsparciem, postaraj się zacząć nowe życie dla Twojego dziecka: potrzebny Ci spokój wewnętrzny, wyciszenie, wyzbycie się złych myśli i egoizmu, a z czasem pojawi się radość w sercu. Osobiście zapewniam Cię, że nie znam lepszego sposobu na ukojenie bólu serca jak modlitwa, zawierzenie Bogu, poświęcenie WSZYSTKIEGO Jego woli. Ale to musi być szczere i prawdziwe - nie możesz dyktować Bogu warunków. Módl się i ufaj.
Podzielę się z Tobą pewną zasłyszaną kiedyś historią:
Pewnemu człowiekowi przyśniło się, że umarł i spotkał Jezusa. Człowiek ten zapytał Jezusa czemu w pewnym momencie życia Bóg od niego odszedł. Jezus zapewniał go, że przez całe życie był przy nim. Człowiek zaprzeczył: "nie prawda, zostawiłeś mnie Panie, było mi tak ciężko, straciłem wszystko, co było dla mnie ważne, a Ty mi nie pomogłeś.."Jezus zabrał go w tajemnicze miejsce, które przypominało pustynię. Pokazał mu ślady na piasku i rzekł: "spójrz, to są ślady Twojego życia, zobacz, cały czas szedłem u Twego boku.." i rzeczywiście na piasku widoczne były ślady stóp dwojga ludzi. Człowiek przyjrzał się im uważnie, zaczął je śledzić i powiedział: „Panie spójrz, odtąd widać już tylko moje ślady, miałem rację, widzisz? Zostawiłeś mnie Panie..” Jezus mu odpowiedział: „ Byłeś zbyt słaby, żeby iść, więc niosłem Cię na swoich ramionach.. nigdy Cię nie opuściłem..”
Modlę się za Ciebie poszukująca.

So paź 12, 2013 12:02

Beti pięknie napisałaś. I takich postów tu trzeba więcej.

So paź 12, 2013 14:20

Maurizio napisał(a):
grazie,enka71.bisogna passare all'offensiva,con ogni mezzo.intanto,preghiamo per essere guidati,in questo,dallo Spirito Santo

Maurizio ! come le parole del Santo Padre. Francesco. Parole giuste !

So paź 12, 2013 20:15

[...]

jutro 13 października . za równe 4 lata w dolinie Cova da Irja będzie chyba z 15 milionów wiernych .
Andrzeju , sprawdzisz obecność czy wszyscy są ?

co do modlitw , zwróciłbym uwagę na Psalm 67 ( mnie pomaga ) , który zaczyna się od słów "niech powstanie Bóg . . . "
czy mogą być mocniejsze słowa ? z pewnością nie .

Ostatnio edytowano So paź 12, 2013 22:04 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz

- offtop

So paź 12, 2013 20:48
Moderator

Wątek wydzielony tutaj: viewtopic.php?f=24&t=34547

Proszę o trzymanie się tematu, zgodnie z punktem I/6 regulaminu forum.

~ Pink Floyd, "Hey you"

So paź 12, 2013 22:08

zaskoczony jestem że ktoś tu proponuje pięciosekundową modlitwę . ciekaw jestem tekstu takowej .

wczoraj spalił się dom w Toruniu . trzy osoby nie żyją . kiedyś mieszkałem tuż obok .

So paź 12, 2013 23:01
Dariusz-555 napisał(a):
zaskoczony jestem że ktoś tu proponuje pięciosekundową modlitwę . ciekaw jestem tekstu takowej .
Na przykład: "Panie Boże, pomóż mi!"

N paź 13, 2013 4:21

to nie modlitwa tylko wezwanie . prawie robi wielką różnice .

smacznego niedzielnego obiadku wszystkim .

N paź 13, 2013 7:48
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195 ... 588  Następna strona