Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 12:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Namiętne pocałunki w małżeństwie 
Autor Wiadomość
Post Namiętne pocałunki w małżeństwie
Chcę rozwiać swoje wątpliwości :-D
Tyle jest niejasności w związku z pozyciem małżeńskim - tzn. co wolno a czego nie wolno i w jakich okolicznościach. A co z całowaniem w takim razie? Nie chodzi o zwykłe "cmok" ale o te głębsze pocałunki :D

Czy jeżeli mam ochotę spędzić parę minut z mężem na namiętnych pocałunkach nie zamierzająć się kochać ani wskakiwać do łóżka to jest to grzech??? U nas doszło do tego, że całujemy się w ten sposób tylko jak zamierzamy współżyć - ale ja czuję że to trochę chore jest, bo ja mam ochotę na takie pocałunki również w innych momentach. Wiem że są one nakręcające ale kurczę jesteśmy małżeństwem. Dlaczego KK ma takie sztywne normy? :cry:
Proszę o Wasz punkt widzenia :D

Cz sty 24, 2008 13:23

To nie promocja, to stała oferta KK.

W opisanym zachowaniu nie ma żadnego grzechu - jest wyrazem miłości małżeńskiej.

Cz sty 24, 2008 13:39

Całujcie się do woli bez grzechu!
W opisanym zachowaniu nie ma żadnego grzechu

Rzecz jasna: pod warunkiem wszakże braku orgazmu przy tej okazji :sciana: :D

Cz sty 24, 2008 14:06
No to w końcu jak z tym całowaniem? - wiadomo wszak, że namiętne pocałunki nakręcają, więc wolno czy nie wolno? :D

Cz sty 24, 2008 14:11

Grzechem jest orgazm poza stosunkiem (dodajmy: stosunkiem małżeńskim). Jeśli "nakręcicie się" i nastąpi orgazm, ale nie było to zamiarem - grzechu ciężkiego nie ma.
Zresztą odgrywam tu rolę spowiednika, a nie mam kopmpetencji

Cz sty 24, 2008 14:27

...więc wolno czy nie wolno? :D

Ale o co pytasz?
Co to znaczy "nie wolno"?
Jeżeli pytasz o oficjalne stanowisko KK, to jest tak jak napisałem w poście powyżej. A na temat taki i podobne było już dużo na tym forum.
Poszukaj.

Cz sty 24, 2008 14:29
TO ZNACZY, ŻE JAK SIĘ TROCHĘ NAKRĘCIMY ALE ORGAZMU NIE BĘDZIE TO NIE JEST TO GRZECHEM?

Cz sty 24, 2008 14:37

Dokładnie. Podniecenie seksualne w małżeństwie nie jest grzechem. Wręcz przeciwie.

Cz sty 24, 2008 14:48

Ludzie, na litość boską, nie dajcie się zwaryjować!!

Cz sty 24, 2008 15:15
Czy to takie dziwne, że chcę w prawie 100 % stosować nakazy KK w moim życiu? Zawsze miałam wątpliwości a niestety mam "czułe" sumienie i mam wrażenie że z wieloma rzeczami trzeba od razu leciec do spowiedzi no cóż.... :-D
Szkoda że KK nie wydał jasnego podręcznika pt."Co wolno a co nie wolno w małżeństwie" - nie byłoby na tym forum połowy pytań.

Do Krzysztofa_J: nie przypominam sobie aby był gdzieś już taki wątek, jeżeli tak to ja poprosze o link.

Cz sty 24, 2008 16:09

Bebe co masz na myśli? - jaśniej proszę.
Czy to takie dziwne, że chcę w prawie 100 % stosować nakazy KK w moim życiu? Zawsze miałam wątpliwości a niestety mam "czułe" sumienie i mam wrażenie że z wieloma rzeczami trzeba od razu leciec do spowiedzi no cóż....
Szkoda że KK nie wydał jasnego podręcznika pt."Co wolno a co nie wolno w małżeństwie" - nie byłoby na tym forum połowy pytań.

Co Ty byś chciała - żeby Ci podano w Newtonach jaka jest maksymalna dopuszczalna siła pocałunku, w centymetrach na ile można język wysunąć podczas pocałunku, i jakie może być dopuszczalne stężenie hormonów w krwi, żeby podniecenie nie było zbyt wielkie?
IKM, nie obrzydzaj sobie życia.

Cz sty 24, 2008 16:29
No właśnie nie wiem kto tu sobie obrzydza, mój mąż wychodzi z założenia że w okresach płodnych nie powinniśmy się tak całować skoro nie zamierzamy się kochać, a ja mam inne zdanie. Ciekawa jestem kto ma rację - on czy ja?

Cz sty 24, 2008 17:26

nam na razie muszą wystarczyć takie namiętne pocałunki bo mamy zakaz figli :oops:
zawsze się tak całowaliśmy nawet jak w okresach płodnych nie myśleliśmy jeszcze o dziecku, dopiero teraz czytając to forum widzę o ilu rzeczach nie mieliśmy pojęcia... ale czy to źle? po co tak rozdrabniać to życie, współżycie małżeńskie na tyle kawałeczków i tak je dogłębnie analizować?? cała przyjemność spontaniczność jest przez to niszczona - takie jet moje zdanie...

Cz sty 24, 2008 20:00

Dokładnie. Podniecenie seksualne w małżeństwie nie jest grzechem. Wręcz przeciwie.

A kiedy niby jest grzechem?

Cz sty 24, 2008 20:31

W nieparzyste poniedziałki, między 10 a 11.

Cz sty 24, 2008 21:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona