Dlaczego boimy się Objawień Prywatnych- niewszyscy ;)
Autor |
Wiadomość |
Suweren
zbanowany na stałe
|
 Re: Dlaczego boimy się Objawień Prywatnych- niewszyscy ;)
Kamala, mogę powiedzieć, ale po co? Dla pogłaskania Twojej ciekawości? Co zrobiłaś w swoim życiu by odnaleźć tą wiedzę? NIC! Wziełaś z tacy to co Tobie dawali, bo tak było łatwiej! A teraz masz pretensje, że ktoś Ci nie mówi wszystkiego!? Daruj sobie. Ja mnóstwo życia poświęciłem na poszukiwania i przeszedłem wiele, poznałem piekło i mase innych rzeczy. Nie oddam tej wiedzy ot tak sobie, byś Ty i inni podobni Tobie mogli splunąć na to ot tak sobie.
Ale jest inny powód: Gdybym tym się podzielił, ta wiedza stanęła by na twojej drodze do wyzwolenia, stała by się gorsza od Twoich fałszywych przekonań, które tworzą twoje więzienie. Te więzienie sama możesz znieść, wystarczy z niego po prostu wyjść, one nawet nie jest zamknięte! Dlatego z tego własnego więzienia bardzo łatwo jest wyjść, Te które Ja bym Tobie sprawił dzieląc się tą wiedzą i odpowiedziami, na które nie jesteś gotowa - uwikłało by Cie w coś dużo gorszego i z pewnością na dłużej!
Tak więc, tę wiedzę zatrzymam dla siebie, jeśli chcesz znać odpowiedź, pójdź drogą środka i przezyj ponowne narodziny i ta wiedza sama się przed Toba odkryje!
Śr lip 28, 2010 16:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ciekawy artykuł na temat objawień. Stary, więc pewnie nie raz tu przytaczany, ale może warto go przypomnieć? http://www.tygodnik.com.pl/temat/objawi ... doksy.html
|
Śr lip 28, 2010 16:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re:
Warto, bo zawsze zalecana jest duża ostrożność w przypadku prywatnych objawień. Niektóre osoby przedkładają je nawet ponad Pismo Św.
|
Śr lip 28, 2010 17:23 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Suweren, nie wiedzialam ze sie znamy? Skad ty wiesz, co ja wiem? Na forum dyskusyjnym sie dyskutuje, a nie imponuje swoja "wiedza", bez jakiegokolwiek uzasadnienia.
Prywatne objawienia twoje i inne nie sa mi do niczego potrzebne. Jezeli juz jestes oswiecony i nie chcesz sie z nami ta wiedza podzielic, to co tu robisz na forum? Nabijasz sie z "niewiedzacych"?
|
Śr lip 28, 2010 19:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Suweren napisał(a): Tak więc, tę wiedzę zatrzymam dla siebie
He he he! On wie ale nie powie a ja coś mam ale wam nie pokażę! Cóż za nostalgia: czasy przedszkola mi się przypomniały. Jak miło. Dzięki, Suweren, ale jak się ze mną nie zakolegujesz to pamiętaj, będziesz u pani! 
|
Śr lip 28, 2010 19:33 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Charyzmatycy bardzo często między sobą wymieniają się Wiedzą, w najdrobniejszych detalach. Rzadko natomiast gdziekolwiek indziej więcej mówimy, jeżeli nawet to bardzo wyrywkowe informacje ( wiele kropek), by tym którym DUCH ŚWIĘTY Da Światło ...
albo nam się zarzuca pychę, albo herezję albo że to jest od demona, albo że jesteśmy chorzy (np. urojenie), albo że przedkładamy PŚ nad Łaski Nadprzyrodzone, albo że robimy to dla pozyskania Łaski (wyrachowanie) albo się z nas drwi albo wyzywa albo poniża albo zwalcza demon jest schematyczny i nawet słowa `poddawane` krytykantom są podobne
wystarczy prześledzić moje posty choćby na forum.wiara.pl
Ja tu na forum założyłem np. temat o możliwości uzyskania `Cudownego Zapachu` od BOGA. Szkoda dawać linka do reakcji na mój post w tym temacie. A to tylko lekkie dotknięcie Tamtego Świata. Jesteśmy do tego przyzwyczajeni i dziwilibyśmy się gdyby było inaczej, gdyż znamy zasady działania `tego z ogonem`. Te działania są tylko pieszczotą. demon ma znacznie bardziej niepokojące nas metody działania.Dlatego np. Objawienia Jana Pawła II czy są znane, albo Stefana Gwiazdy (polskiego Stygmatyka) uważanego wbrew nawet logice za ... nawet przez artykuł na wiara.pl? Kropki jak zwykle, albo nie można podać, albo nie wypada robić komuś przykrości - może jeszcze się poprawi. Czy świat się zmienił od czasów Starego Testamentu, gdzie standardem było zabijanie Proroków? Tak nas się nie zabija – tylko głównie z nas szydzi, także walczy innymi sposobami. Czy Świat się pod tym względem prawie nic nie zmienił? Ja jestem wygadany więc coś tam odsłonię rąbka Tajemnicy, ale tylko trochę. Chciałbym więcej, ale to i tak wiem jak będzie odebrane, a blokowane jest jak w historii Kościoła Katolickiego na każdym szczeblu poza Papieżem. To Jan Paweł II wprowadził nas do W... . Trudno się dziwić reakcji przeciętnej osoby skoro wiele osób nie Wierzy nawet, że jest piekło i że na świecie jest ogrom satanistów i lucyferian także wśród Duchowieństwa. Nie zdają sobie ludzie nawet z takich rzeczy sprawę, że wiele gier jak choćby Worldcraft online (nr 1 na świecie) jest okultystycznych, wiele piosenek jest specjalnie montowanych, wiele osób przez pazerność na władzę także w Kościele posługuje demonowi (wydaje mi się jednak, że większość nie zdaje sobie z tego sprawy, tak jak nie zdają sobie sprawy z zagrożenia szarzy członkowie masonerii). Wiedza na temat masonerii budowana jest w KK także na wiedzy jednego z naszych polskich Błogosławionych.
Taka jest Saxon rzeczywistość i to co napisałem to tylko jest jej wycinek. A wiedzę mą może potwierdzić prawie każdy Egzorcysta i wielu Duchownych z Pełnią Kapłaństwa ( nie wszyscy bo część posługuje ...). Ale o tej posłudze Egzorcyści też wiedzą.
|
Cz lip 29, 2010 1:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater, jezeli dla ciebie objawienia prywatne sa niezbedne do zbawienia, to jest to twoja droga do Boga (mam nadzieje). Jednak zarzucanie innym, ze nie interesuja sie lapczywie kazda sensacyjna informacja o stygmatykach, objawieniach, proroctwach, ktore nie wnosza nic do depozytu Objawienia (bo nie moga), a jak sam wiesz (a przynajmniej powinienes) moga znacznie zamacic ludziom w glowach, bo i szatan moze przedstawic sie jako aniol swiatlosci, jest moim zdaniem przesada.
Po co komu do zbawienia "cudowny zapach"? Czy gonienie za takimi sensacjami nie przeslania tego, o co w chrzescijanstwie powinno chodzic: Milosci Boga i blizniego, gdyz Bog nas umilowal pierwszy i Syn Bozy umarl za nas na krzyzu? Czy to wlasnie ludzie, ktorzy usiluja namowic innych do lapania takich "specjalow" nie sa tymi, ktorzy przeslaniaja pokornego Jezusa Chrystusa, ktory raczej przestrzegal przed sensacjami i cudow nie robil na pokaz dla uciechy tlumow? A tylko po to, zeby objawic moc Boga i Jego Milosc do nas?
Nie twierdze, ze objawienia prywatne sa bez znaczenia, ale nie kazde "objawienie" jest prawdziwe, nawet jezeli "widzacy" zostal ogloszony blogoslawionym, to niekoniecznie ze wzgledu na objawienia. Przewaznie ze wzgledu na zycie. A juz na pewno objawienia prywatne nie sa do zbawienia koniecznie potrzebne. Ja bym raczej namawiala ludzi do studiowania i rozwazania Pisma sw niz do szukania nowinek w objawieniach prywatnych. Ale to moje zdanie.
|
Cz lip 29, 2010 8:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nie twierdze, ze objawienia prywatne sa bez znaczenia, ale nie kazde "objawienie" jest prawdziwe, nawet jezeli "widzacy" zostal ogloszony blogoslawionym, to niekoniecznie ze wzgledu na objawienia. Przewaznie ze wzgledu na zycie. A juz na pewno objawienia prywatne nie sa do zbawienia koniecznie potrzebne. Ja bym raczej namawiala ludzi do studiowania i rozwazania Pisma sw niz do szukania nowinek w objawieniach prywatnych. Ale to moje zdanie. Nie sa konieczne, ale na drodze do zbawienia oferują człowiekowi dodatkowe narzędzia, choćby: - objawienia św. Faustynie , święto miłosierdzia, godzina miłosierdzia, Koronka, obraz, - nabożeństwo 9 pierwszych piątków miesiąca, - Różaniec, - Tajemnice szczęścia św. Brygidy - nabożeństwo 5 pierwszych sobót. Ale także wpływaja na doczesne losy świata - poświęcenie świata i Rosji w 1984r, o które tak usilnie prosiła Maryja w Fatimie, to początek końca komunizmu. Nie wolno przedkładać prywatnych objawień nad Pismo Św, ale także nie należy je traktować jako nieznaczący margines, balast.
|
Cz lip 29, 2010 8:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus, od tego jest Kosciol, zeby rozrozniac. Jezeli kazdy prywatnie bedzie decydowal, ktore "objawienie" i "proroctwo" jest dla niego wazne, to bardzo szybko zejdzie na manowce. Z drugiej strony, jezeli ktos powie, ze wierzy w Pismo sw i nauke Kosciola, ale jest sceptyczny wobec roznych "objawien", to moim zdanie bedzie zbawiony i bez Koronki do Milosierdzia Bozego, jezeli tylko temu Milosierdziu zaufa (a to moze wiedziec juz z Ewangelii).
|
Cz lip 29, 2010 8:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Alus, od tego jest Kosciol, zeby rozrozniac. Jezeli kazdy prywatnie bedzie decydowal, ktore "objawienie" i "proroctwo" jest dla niego wazne, to bardzo szybko zejdzie na manowce. Z drugiej strony, jezeli ktos powie, ze wierzy w Pismo sw i nauke Kosciola, ale jest sceptyczny wobec roznych "objawien", to moim zdanie bedzie zbawiony i bez Koronki do Milosierdzia Bozego, jezeli tylko temu Milosierdziu zaufa (a to moze wiedziec juz z Ewangelii). Nie mówię, że nie będzie zbawiony ktoś nie uznający prywatnych objawień. Zawsze powtarzam o ostrożności w przyjmowaniu objawień, kulcie miejsc z nim związanych i o decydującej roli Kościoła. Ale także należy pamiętac, że prawdziwe, autentyczne objawienie nie pochodzi od człowieka, nie jest wytworem osobistym, źródłem jest Bóg. A Bóg chyba wie co czyni 
|
Cz lip 29, 2010 9:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bog - tak, ludzie - niekoniecznie. I dlatego artykul, ktory przypomnial liam polecalabym kazdemu, ktory zachwyca sie taka czy inna "objawiona" prawda. Jezeli nie zyjemy wg Ewangelii, to zadne objawienia prywatne nam nie pomoga.
|
Cz lip 29, 2010 10:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziękując Liamowi za link, polecam zapoznać się z tematyką objawień maryjnych, opisaną w miesięczniku "List" (maj 2006), fragmenty artykułów są dostępne na stronie: http://www.list.media.pl/nr-05-2006-obj ... -maryjne-/
|
Cz lip 29, 2010 10:21 |
|
 |
amadeus35
|
Suweren napisał(a): Kamala, mogę powiedzieć, ale po co? Dla pogłaskania Twojej ciekawości? Co zrobiłaś w swoim życiu by odnaleźć tą wiedzę? NIC! Wziełaś z tacy to co Tobie dawali, bo tak było łatwiej! A teraz masz pretensje, że ktoś Ci nie mówi wszystkiego!? Daruj sobie. Ja mnóstwo życia poświęciłem na poszukiwania i przeszedłem wiele, poznałem piekło i mase innych rzeczy. Nie oddam tej wiedzy ot tak sobie, byś Ty i inni podobni Tobie mogli splunąć na to ot tak sobie.
Ale jest inny powód: Gdybym tym się podzielił, ta wiedza stanęła by na twojej drodze do wyzwolenia, stała by się gorsza od Twoich fałszywych przekonań, które tworzą twoje więzienie. Te więzienie sama możesz znieść, wystarczy z niego po prostu wyjść, one nawet nie jest zamknięte! Dlatego z tego własnego więzienia bardzo łatwo jest wyjść, Te które Ja bym Tobie sprawił dzieląc się tą wiedzą i odpowiedziami, na które nie jesteś gotowa - uwikłało by Cie w coś dużo gorszego i z pewnością na dłużej!
Tak więc, tę wiedzę zatrzymam dla siebie, jeśli chcesz znać odpowiedź, pójdź drogą środka i przezyj ponowne narodziny i ta wiedza sama się przed Toba odkryje! ........................................... Ojej tyle napisales i wyszlo takie maslane maslo i nie wiadomo o co ci chodzi przeciez nikt nie namawia ciebie do wynurzen jesli nie chcesz to nie mow ale sie nakreciles 
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
N sie 01, 2010 9:56 |
|
 |
Rozmyślacz
|
czy objawienia są wybiórcze co do osób?? czy maja je Ci co się modlą  Lub za dużo modlą aż mają projekcje? czy objawia się niewierzącym? pytam z ciekawości
|
N sie 01, 2010 20:21 |
|
|
|