|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kuba0
|
 Nepal
Czy Światowe Dni Młodzieży są potrzebne w przyszłym roku,czy nie lepiej by było gdyby wysłać te pieniadze, na pomoc dla Nepalu?Czy mozliwe jest radosne świetowanie i zarabianie na religii,gdy tysiące osób pozostało bez dachu nad głową w Nepalu?Czy kościół katolicki jest odpowiedzialny,i czy wie coś na temat miłosierdzia i pomocy bliżnim?temat do rożważania w zagonionym egoistycznym świecie
|
Cz kwi 30, 2015 19:07 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
 Re: Nepal
Na początek przeczytaj: Mt 26,9 Na przyszłość: - Uzasadnij, że ŚDM są "zarabianiem na religii", - Kościół katolicki piszemy wielką literą. - i po trzecie: http://pl.radiovaticana.va/news/2015/04 ... mi/1140001Jakieś jeszcze bicie piany?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Cz kwi 30, 2015 19:20 |
|
 |
Kuba0
|
chwila tylko sie napije kawy....Tylko dlaczego jak byłem w Łagiewnikach na świecie miłosierdzia 12 kwietnia tego roku,to Dziwisz mówił o miłosierdziu wobec bliżniego,czy to nie tyczy sie Nepalu i tego co Bóg nakazuje?czy tańcowanie wprzyszłym roku na błoniach krakowskich ma zapobiec smutnemu wydarzeniu jakim jest Nepal i śmierć4 tysiąca ludzi,czy kościół katolicki używa słowa EGOIZM I PYCHA?To Bogu bardziej chodzi o jednoczenie sie chrześcjan przy skarbonce konkordatu katolickiego,a nie zależy mu na miłości i pomocy bliżniemu?tak czy nie?czy tego co uczy kościół nie wolno powtarzać publicznie?>?Dalej mówił też Dziwisz wiele na temat aborcji,czyli zapobieganiu zabijania życia nowonarodzonych,a wtakim razie kto pomoże tym co cierpią po trzesieniu ziemi w Nepalu,słuchacie i macie zatkane uszy ,czy słuchacie katolicy i sie stosujecie do słów Boga?słuchacie z watą w uszach???
|
Cz kwi 30, 2015 19:37 |
|
|
|
 |
Kuba0
|
Nie zmuszaj mnie moderator do pisania dużą literą,to twój kościół nie mój,mój kościół katolicki sie stosuje do słów Boga!
|
Cz kwi 30, 2015 19:38 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
A przeczytałeś, co napisałem, czy tylko się zaperzasz?
|
Cz kwi 30, 2015 19:39 |
|
|
|
 |
Kuba0
|
Czy tańcował ktoś kiedyś na pogrzebie?to takie nieodpowiedzialne ,czy miłe Bogu?obłuda,z jednej strony smutek i żal zdrugiej nagonka kościoła katolickiego i konkordatu do radości i świetowania,ŚDM BEZ DOCHODU?
|
Cz kwi 30, 2015 19:44 |
|
 |
Kuba0
|
moderator nie musisz czytać moich postów,bo ja nie czytam twoich,dlatego jestem wolny człowieku
|
Cz kwi 30, 2015 19:45 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Pytania i uwagi do moderacji piszemy w odpowiednim dziale.
Teraz ad rem. Napisałem Ci, że Kościół katolicki zbiera fundusze na ofiary trzęsienia ziemi w Nepalu. Nie przeczytałeś?
Codziennie ludzie giną. Czy z tego powodu mamy być codziennie w żałobie? Także i za rok przywlekać żałobę za wydarzenie sprzed kilku dni?
ps. Jeśli ten temat będzie dalej rozwijał się w tym kierunku to zostanie z żalem wysłany w kosmos.
|
Cz kwi 30, 2015 19:49 |
|
 |
Kuba0
|
A co ty człowieku mi łaske robisz?wolny jestem od wchodzenia moderatorom do duszy.Bedzie temat to bedzie,nie bedzie ŚDM KRAKÓW 2016 ,to świat stanie sie lepszy .Jeśli pomogliście jednemu z mych braci...?no właśnie teorie kościelne ,szybko na zegarek,minęła godzina i na obiad do domu,w kościele był był.A co do forum i tak wiem ze są pod wpływem konkordatu kościoła katolickiego zwanej dalej skarbonką watykańską.I nie strasz mnie moderator,rób co chcesz
|
Cz kwi 30, 2015 20:05 |
|
 |
Kuba0
|
Czy Światowe Dni Młodzieży są potrzebne w przyszłym roku,czy nie lepiej by było gdyby wysłać te pieniadze, na pomoc dla Nepalu?Czy mozliwe jest radosne świetowanie i zarabianie na religii,gdy tysiące osób pozostało bez dachu nad głową w Nepalu?Czy kościół katolicki jest odpowiedzialny,i czy wie coś na temat miłosierdzia i pomocy bliżnim?temat do rożważania w zagonionym egoistycznym świecie.ODPOWIADAM, NIE SĄ POTRZEBNE
|
Cz kwi 30, 2015 20:08 |
|
 |
Kuba0
|
A bo to ludzie innej wiary buddyści anie katolicy,robimy podziały na lepszych i gorszych?
|
Cz kwi 30, 2015 20:28 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Przykro mi. Nie rozmawiasz tylko perorujesz. Temat zamykam.
|
Cz kwi 30, 2015 20:57 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
|