Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Dariusz-555 napisał(a): przed chwilą skończył się Różaniec w Radiu Maryja . była modlitwa o Intronizacje Chrystusa na Króla Polski . Chryste , Królu świętości i sprawiedliwości , wysłuchaj nas . Amen . A po co Chrystus ma być królem Polski ? Jak Jezus jest już królem wszechświata. Chyba że Polska nie znajduje się w wszechświecie. Zresztą królestwo Chrystusa nie jest z tego świata. Jezusowi nie zależy na zabieganiu o zaszczyty tego świata. I dlatego nie za bardzo ufam radiu Maryja..
|
Pn lis 26, 2012 1:19 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
w wieczorno - nocnych rozmowach niedokończonych prowadzący ksiądz mówił z kolei że nie warto dbać o intronizacje Polski . wtórował mu w tym inny zaproszony ksiądz . istotnie , najwyraźniej nie znają przesłania błogosławionej Rozalii Celakówny . jak sie zapoznają . . .
|
Pn lis 26, 2012 3:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Może by tak przenieść tę dyskusje do odpowiedniego watku?
Episkopat polski wypowiedział sie w tej kwestii dosyc wyraźnie i wszelkie prywatne wymysły są niepoważne Dariuszu.
Zgodnie z odwieczna zasadą "Roma locuta causa finita est".
|
Pn lis 26, 2012 7:43 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
 Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski, jak to jest że
posłanka Senyszyn twierdzi że Intronizacja to pomysł z piekła rodem . wychodzi na to że tak zwany Episkopat popiera ją .
|
Pn lis 26, 2012 15:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): posłanka Senyszyn twierdzi że Intronizacja to pomysł z piekła rodem . wychodzi na to że tak zwany Episkopat popiera ją . Tak zwany Episkopat  ....czyli prawdę mówią ci, którzy twierdzą, że trzon polskiego Kościoła stanowi o. Rydzyk. Tyle tylko, ze nigdzie w objawieniach R. Celakówny nie ma nakazu, apelu, o ceremoniał Intronizacji dokonany przez Kościół, rząd, parlament, społeczeństwo. Wedle przesłania intronizacja, królowanie Chrystusa ma panować w sercach wiernych. http://intronizacja.pl/index.php?option ... &Itemid=80A nawiasem mówiąc ciekawie wyglądałaby Intronizacja pod przewodnictwem "tak zwanego Episkopatu" należącego do masonerii 
|
Pn lis 26, 2012 15:59 |
|
|
|
 |
Qwerty2011
|
Co o intronizacji mówią orędzia Adama-Człowieka: Cytuj: 11.02.2012 (...) Bądźcie silni wiarą i niech wasze serca nie lękają się. Wydarzenia, które będą szybko następowały, pozwolą wam zrozumieć, że znaleźliście się w czasie, w którym wypełniają się zapowiedziane proroctwa. Pamiętajcie, Moje kochane dzieci, że przychodzę do was w znaku Niewiasty obleczonej w słońce, abyście zrozumieli, że czas się wypełnia. Chcę, abyście zrozumieli, że wasza wytrwałość, wasza modlitwa i wasze zaangażowanie przynoszą owoc, gdyż Bóg słucha waszych modlitw, które zbieram w Moim Niepokalanym Sercu i przedstawiam przed Jego Tronem. W zbawczej ekonomii Bożego planu istnieje bardzo wyraźny podział – zaznaczony od początku stworzenia – na światło i ciemność, dobro i zło, posłuszeństwo i bunt. Sprawiedliwość Boża opiera się w konsekwencji na sprawiedliwym sądzie, wynikającym z tego podziału. Za czasów Noego jedni znaleźli się w arce, inni byli poza nią. Ten podział dokonuje się także teraz, dlatego z taką surowością wypowiada się Mój Boski Syn o tych, którzy są letni w wyznawaniu swojej wiary*. Ten podział coraz bardziej urzeczywistnia się w sercach ludzkich, a oznacza albo przylgnięcie z całą świadomością do Chrystusa, albo świadome odrzucenie Go. Tak też dzieje się z narodami. Te narody, które przyjmą królewskie panowanie Mojego Boskiego Syna, zostaną umocnione Jego prawem Miłości, natomiast te które odrzucą Go, skazują siebie na utratę duchowej tożsamości. Latorośl sama z siebie, [nie wyrastając z pnia], nie może wydać owocu. Innego fundamentu niż Chrystus, Mój Boski Syn, nie ma, i właśnie na tym Fundamencie musicie nieustannie wznosić budowlę waszej wiary (...). http://adam-czlowiek.blogspot.com/search/label/%5B163%5D11.02.2012Jak widać orędzie nie rozstrzyga o formie, ale musi być intencja. Jakoś powinniśmy się w tej sprawie dogadać. Jeśli uważamy się za katolików, to nie możemy obraźliwie mówić o Episkopacie! To musi odbywać się w duchu ewangelicznym!
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
Pn lis 26, 2012 16:02 |
|
 |
mareta
|
Sadomaczo napisał(a): Jak wiadomo jest taka inicjatywa.... w Świebodzinie Z O co chodzi z tą całą intronizacją? I czemu nie jest całkowicie popierana przez koscioł. . Ale po co ją ogłaszać?
|
Pn lis 26, 2012 20:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Tak zwany Episkopat ....czyli prawdę mówią ci, którzy twierdzą, że trzon polskiego Kościoła stanowi o. Rydzyk Powoli, powoli Alus. To chyba nie tak...watpie by Rydzyk odwazył sie sprzeciwiać Episkopatowi. Ja tu stawiam na cos innego. Dariusz po prostu nie ma pojecia o czym pisze. Ide o zakład, ze nie przeczytał listu Episkopatu...siedzi w tych swoich "objawieniach" i "Niebiańskich fotografiach" i oderwany całkowicie od rzeczywistości plecie trzy po trzy. Dariusz.....zanim zabierzesz głos to zapoznaj sie najpierw z tematem.....no chyba, ze chcesz dołaczyc do sekty Natanka i oderwać sie od Koscioła.
|
Pn lis 26, 2012 20:18 |
|
 |
noOne
|
WIST napisał(a): OK noOne i nie zauważyłeś że napisałem to samo? Ja nie podważam wszystkich objawień prywatnych, lecz to co próbujesz przeforsować, oraz sposób w jaki to robisz. Dwie kwestie, które jak widzę nie trafiają zupełnie do Ciebie. I tu fajnie widać że zdania były, są i będą różne w każdych czasach na przeróżne tematy. I fajnie że u nas jest ktoś kto może autorytatywnie rozstrzygnąć problem. Bo tak rodzą się herezje. Bo ja wiem lepiej. I tak każdy swoje. To troche jak z Żydami i Samarytanami, każdy ciągnął w swoje a Bóg poszedł inną drogą. WIST, gdyby Pan Bóg zakończył swoje działanie ze smiercią ostatniego Apostoła, nie miałbyś dziś Rózańca, nie byłoby kultu Najświętszego Serca Jezusowego, nie byłoby Koronki do Miłosierdzia Bożego, nie byłoby dziś Maryi Królowej Polski, nie byłoby dogmatów Maryjnych i wielu innych Bogactw Koscioła Świętego, Pan Bóg nie wyjechał na Teneryfy, cały czas od założenia Kościoła ubogaca i objaśnia Objawienie publiczne przez objawienia prywatne, wszyscy przeciwnicy objawień prywatnych tak naprawdę walczą ze Świętym Dziełem Boga a ten "list pasterski" jest sprzeczny z encykliką Pius XI „Quas primas” http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com ... as-primas/teraz zadajmy pytanie: co jest źródłem wiary katolika? odpowiedź: Biblia i Tradycja Apostolska. zatem Encyklika Papieska? czy jakiś list pasterski z podpisem "pasterze Kościoła w Polsce" ? każdy niech sobie sam odpowie..
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Pn lis 26, 2012 20:59 |
|
 |
noOne
|
Dariusz-555 napisał(a): Zresztą królestwo Chrystusa nie jest z tego świata. Jezusowi nie zależy na zabieganiu o zaszczyty tego świata. I dlatego nie za bardzo ufam radiu Maryja.. akurat to radio Maryja ma trend antyintronizacyjny, nie chcą Króla Jezusa Chrystusa, mają Matkę Boga - Królową Polski, ale walczą z Królem.. tego nie moge pojać.. Dariusz-555 napisał(a): posłanka Senyszyn twierdzi że Intronizacja to pomysł z piekła rodem . wychodzi na to że tak zwany Episkopat popiera ją . no ewidentnie episkopat stoi w jednym szeregu z panią Senyszyn
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Pn lis 26, 2012 21:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: a ten "list pasterski" jest sprzeczny z encykliką Pius XI „Quas primas”
Nie ma zadnej sprzecznosci. To tylko wy jesteście tak zaslepieni, że tego nie dostrzegacie. Cytuj: WIST, gdyby Pan Bóg zakończył swoje działanie ze smiercią ostatniego Apostoła, nie miałbyś dziś Rózańca, nie byłoby kultu Najświętszego Serca Jezusowego, nie byłoby Koronki do Miłosierdzia Bożego, nie byłoby dziś Maryi Królowej Polski, nie byłoby dogmatów Maryjnych i wielu innych Bogactw Koscioła Świętego, Pan Bóg nie wyjechał na Teneryfy, cały czas od założenia Kościoła ubogaca i objaśnia Objawienie publiczne przez objawienia prywatne, wszyscy przeciwnicy objawień prywatnych tak naprawdę walczą ze Świętym Dziełem Bo Wszystko sie zgadza, poza jednym.....PYCHĄ, która zdradza kto kieruje Waszym rozbijackim działaniem. Cytuj: no ewidentnie episkopat stoi w jednym szeregu z panią Senyszyn
No prosze!! Juz sie odezwał Pyszny jak jego pan
Ostatnio edytowano Pn lis 26, 2012 21:07 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn lis 26, 2012 21:05 |
|
 |
noOne
|
zadaj sobie trud i zapoznaj sie z tą encykliką, bo pleciesz..
|
Pn lis 26, 2012 21:07 |
|
 |
Qwerty2011
|
noOne
Powiedz, do czego zmierzasz. Jaki masz plan na rozwiązanie sporu? Chyba nie zamierzasz oderwać się od Kościoła? Więc co dalej? Jakaś rebelia? Gorszące kłótnie? Nawet ci, co mieli jakieś przekonanie, co do słuszności intronizacji, zniechęcą się, zwątpią.
Tutaj trzeba jakiś dialog prowadzić. Pisałem o ogólnonarodowych rekolekcjach, w każdej parafii. To powinno być nawrócenie narodowe i akt zawierzenia się Polaków Chrystusowi - Królowi.
A jaki Ty masz pomysł?
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
Pn lis 26, 2012 21:07 |
|
 |
Dariusz-555
|
padło nazwisko < Natanek > , który udowodnił że tuż po zamachu na Jana Pawła II , ksiądz Stanisław Dziwisz spokojnie wypisywał akt zgonu Karola Wojtyły . gdy się okazało że Jan Paweł II przeżył , Stasiu szybko podarł dokument . na jego niekorzyść byli świadkowie .
|
Pn lis 26, 2012 21:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Qwerty
Dialog? Tutaj tylko egzorcyzmy, post i modlitwa moga pomóc. Ze złym dialogu sie nie prowadzi.
Ja juz zakończyłem.
|
Pn lis 26, 2012 21:09 |
|
|
|