Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 1:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 ANIOŁOWIE 
Autor Wiadomość

Post ANIOŁOWIE
Jestem ciekaw tego co napiszecie. Interesuja mnie same konkrety.

Chodzi mi o aniloy. ja wiem, ze Bog stworzyl je aby nam slorzyly. Dlatego Lucyfer sie zbuntowal itd. Ale potrzebuje jakis cytatow z Bibli na ten temat !! Gdzie jest powiedziane, ze sa one inteligentniejsze od czlowieka, ze maja lepsze poznanie ??

POMOCY !! !!

Śr wrz 01, 2004 14:37
Zobacz profil WWW

Ot i miejsce gdzie znajdziesz pomoc i odpowiedz..........to jest Forum dyskusyjne...a nie Pomocy.

Troche rozumu drodzy userzy!

....a jezeli chcesz podyskutowac, to najpierw sam zajmij stanowisko i okresl jak sam to widzisz.......

Takie posty sa objawem kompletnej bezmyslnosci!

Śr wrz 01, 2004 15:53

Moje zdanie jest jasne.
Bog stworzyl anioly dlatego aby nam mogly uslugiwac. szatan sie zbuntowal i powiedzial NIE. Nie moze sie nawrocic bo ma wieksze poznanie i dlatego dla niego nie ma powrotu. Aniolowie sa inteligetniejsze.
Ale jak to powiedziec kiedy sie nie ma dowodow ?? !! ??

Śr wrz 01, 2004 17:48
Zobacz profil WWW

Troche rozumu drodzy userzy! (...)
Takie posty sa objawem kompletnej bezmyslnosci!

Daidoss ma rację, Beli, odpuść sobie. Nie masz (na szczęście!) monopolu na jedynie słuszną formę wypowiadania się na forum.

Cz wrz 02, 2004 12:23

Wlasnie sobie odpuscilem....i wcale nie uwazam bym mial jakis monopol.
Zamiast mnie krytykowac moze bys siegnal po swoja "madrosc" i zajal konkretne stanowisko.
Jezeli jednak nie stac cie na to.....daruj sobie ten sarkazm....

pozdrowka

Cz wrz 02, 2004 15:06

Sory za zaczalem ten teamt. Prowadze swoja FORUM i poprostu kiedy mam jakies problemy pytam sie kogos bardziej doswiadczonego. FORUM wiara.pl wydawalo mi sie odpowiednie. Ale widze, ze sa osoby, z ktorymi nie ma o czym rozmawiac. A malo togo niepotrzebnie wogole sie udzielaja jesli nie chca odpowiedziec.
Pozdro Belizariusz czy tam jakis Belzebubos.
CYA !! 8)

Cz wrz 02, 2004 16:24
Zobacz profil WWW
Moderator

Znalazłam w necie cytaty z Biblii dotyczące Aniołów :)

Kim są aniołowie?
„Czyż więc wszyscy [aniołowie] nie są duchami przeznaczonymi do posługiwania? Czyż nie zostali posłani po to, aby być pomocą dla tych, którzy mają osiągnąć zbawienie?” Hbr 1, 14

Czy aniołowie stoją wyżej od ludzi?
"...czym jest człowiek, że o nim pamiętasz, i czym - syn człowieczy, że się nim zajmujesz? Uczyniłeś go niewiele mniejszym od aniołów, chwałą i czcią go uwieńczyłeś" Ps 8, 5-6

Aniołowie mogą pojawiać się na Ziemi jako zwykli ludzie.
„Gościnności nie zapominajcie; przez nią bowiem niektórzy, nie wiedząc o tym, aniołów gościli.” Hbr 13, 2

Kto jest zwierzchnikiem aniołów?
„On (Jezus) jest po prawicy Bożej, gdyż poszedł do nieba, gdzie poddani Mu zostali Aniołowie i Władze, i Moce.” 1 P 3, 22

Aniołowie są specjalnymi „opiekunami” ludzi.
„Baczcie, abyście nie gardzili żadnym z tych małych, bo powiadam wam, że aniołowie ich w niebie ustawicznie patrzą na oblicze Ojca mojego, który jest w niebie.” Mt 18, 10

Aniołowie ochraniają nas.
„Nie dosięgnie cię nic złego i plaga nie zbliży się do namiotu twego. Albowiem aniołom swoim polecił, aby cię strzegli na wszystkich drogach twoich.” Ps 91, 10-11

Bóg posyła aniołów swoich aby ochraniali nas przed niebezpieczeństwami.
"Oto Ja posyłam anioła przed tobą, aby cię strzegł w czasie twojej drogi i doprowadził cię do miejsca, które ci wyznaczyłem." Wj 23, 20

Aniołowie wypełniają Boże rozkazy.
"Błogosławcie Pana, wszyscy Jego aniołowie, pełni mocy bohaterowie, wykonujący Jego rozkazy” Ps 103, 20-21

Aniołowie są posłańcami, przekazującymi ludziom Bożą wolę.
„I anioł Pański stanął przy nich, a chwała Pańska zewsząd ich oświeciła; i ogarnęła ich bojaźń wielka. I rzekł do nich anioł: Nie bójcie się, bo oto zwiastuję wam radość wielką, która będzie udziałem wszystkiego ludu”. Łk 2, 9-10

Jaką rolę będą odgrywać aniołowie podczas powtórnego przyjścia Jezusa?
„Albowiem Syn Człowieczy przyjdzie w chwale Ojca swego z aniołami swymi, i wtedy odda każdemu według uczynków jego.” „I pośle aniołów swoich z wielką trąbą, i zgromadzą wybranych jego z czterech stron świata z jednego krańca nieba aż po drugi.” Mt 16, 27; 24, 31

Pozdrawiam serdecznie :) Niech anioły Was strzegą :)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Cz wrz 02, 2004 17:49
Prowadze swoja FORUM i poprostu kiedy mam jakies problemy pytam sie kogos bardziej doswiadczonego. FORUM wiara.pl wydawalo mi sie odpowiednie. Ale widze, ze sa osoby, z ktorymi nie ma o czym rozmawiac. A malo togo niepotrzebnie wogole sie udzielaja jesli nie chca odpowiedziec.

Taaa...znam to Forum na ktorym userzy uweilbiaja podszywac sie pod czyjes poglady......a jak zdazylem zauwazyc......pan Daidoss jest zbyt leniwy by sam czegos poszukac.
Gratuluje......jak na czlonka ODS....to wyjatkowe osiagniecia.

Jakem "Belzebubos"...zycze ci wiec wiekszego natchnienia od Ducha Swietego.

pozdrowka

Cz wrz 02, 2004 20:33

Przeczytajcie, o co panowie się kłócą na forum a potem zapraszam na: viewtopic.php?p=25681#25681 i moze podyskutujemy o tym, dlaczego musimy być tacy niemili?

Cz wrz 02, 2004 20:39
Postaram sie dowiedziec cos wiecej o aniolach, bo dla mnie moja wdza jest jasna ale widze, ze nie dla wszystkich. Nie wiem czy wysciele cytatami ale cos poszukam.

To cytat z Forum Daidossa........skoro wiec jego wiedza jest tak jasna i szeroka...to dlaczego nie poszerzy naszych horyzontow w tej kwestii?

Wyglada na to, ze Daidoss chce zablysnac na swoim Forum....korzystajac z cudzej roboty pracy...
"Wy mi poszukajcie cytaty, a ja zablysne przed moimi userami"
Niech wiec wezmie sie za robote i sam sobie poszuka...

W tym caly problem...marto

pozdrowka

Cz wrz 02, 2004 21:02

Belizariusz z tego miejsca chce Cie odrazu przeprosic. Chce takze powiedziec, ze nie masz racji. Dal Twojej satysfakcji z tego tematu nie urzyje, zadnego cytatu. Zamiescilem ten cytat aby wlasnie poszerzyc swoje wiadomosci. Nie chcialem skopiowac calych wypowiedzi jak zrobil to ostatnim razem moj kolega. Za co dostal upomnienie odemnie.
Napisalem ten temat tutaj na forum bo wlasnie liczylem na Twoja wypowiedz, poniewaz wydaje mi sie Twoja wiedza na wysokim poziomie. Widze, ze jestes koles z charakterem jak ja, jednak ja tutaj jestem gosciem, ktory szukal pomocy. I dlatego pierwszy postanowilem przerwac to zamieszanie.
Wiem, ze nie moge nic innego uczynic jak poprostu przeprosic. I dac komu innemu pole do popisu na forum. Choc moze zeczywiscie chcialem zablysnac, ale tylko aby ludzie dostali odpowiedz. Bo na tym mi zalezalo. Bo jesli chodzi o salwe to nie.
Pozdrawiam
Karol

Cz wrz 02, 2004 21:18
Zobacz profil WWW

W kwestii formalnej: post Daidossa na naszym forum jest z 1 września, a na jego własnym 2 września. Więc to nie do końca tak jak pisze Belizariusz - w przeciwnym wypadku byłoby odwrotnie.

Poza tym - dzięki rozalce za odpowiedź - natomiast jeśli komuś temat nie odpowiada, nie musi go czytać, ani w nim pisać.

Kolejna sprawa - od zwracania uwagi zwykle są moderatorzy. Pozostałych użytkowników proszę o rozmowę na podany temat, lub - żeby nie "zaśmiecać" wątku, przekazywać swoje uwagi zainteresowanym na PW lub poruszyć problem w dziale Moderacja. W przeciwnym wypadku posty tego typu będą w przyszłości usuwane.

Pozdrawiam

Cz wrz 02, 2004 21:27

Witam i pozdrawiam_wszystkie osoby_ i "cielesne" i "duchowne". :)

Mam nadzieję, że można polecić jeszcze pełniejsze niż rozalkowe opracowanie o aniołach, oparte na cytatach biblijnych...? :)
To nauczanie Jana Pawła II, zamieszczone (przez Andrzeja Sujkę) w książce "O aniołach i szatanie".
Książka ta została wydana w 1998 roku - nie wiem, czy będzie w znajomej, tradycyjnej księgarni religijnej, ale w internetowej jest. :)
[/b]

N wrz 05, 2004 9:20

"WingMakers" - "Wizja Mantustii"

"Jestem znany jako Mantustia z Doradców Bożych, mieszkający wewnątrz siedziby Stwórców Skrzydeł. Ujawniam moją wizję z chęcią i pełną świadomością, że dotknie umysłów i serc tych, dla których jest przeznaczona. Ponieważ słowa zostały sformowane, dotyczą ciebie - ich czytelnika - każdy z was rusza w niewyobrażalnie odległe światy. ..........."

Pszepraszam że wprwadzam zamęt ale wszystko sie odnośi głownie do mojego załamania :/ "WingMakers" < Niezwykle podobne a nie wiem co o tym myśleć (więcej info niżej w linku)

Pn wrz 27, 2004 18:59
Chciałabym zacytować słowa z piosenki Jessiki Simpson "Angels" (Anioły).

and through it all he offers me protection
a lot of love and affection
whether I’m right or wrong
and down the waterfall
wherever it may take me
I know that life wont break me
when I come to call he wont forsake me
I’m loving angels instead

i poprzez to wszystko on ofiarowuje mi opiekę
mnóstwo miłości i oddania
czy postępuję dobrze, czy źle
i dokądkolwiek mnie nie zaprowadzi