Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 13:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Wielki Czwartek - 22:50 - TVP2 - EGZORCYZMY ANNELIESE MICHEL 
Autor Wiadomość

Post Wielki Czwartek - 22:50 - TVP2 - EGZORCYZMY ANNELIESE MICHEL
Otrzymaliśmy:

Drodzy przyjaciele,

Z wielka radością zapraszamy Was do obejrzenia naszego najnowszego filmu dokumentalnego:
"EGZORCYZMY ANNELIESE MICHEL".

Emisja filmu - Wielki Czwartek 20 marca 2008 o godzinie 23:00 - Program 2 TVP.

1 lipca 1976 w centralnych Niemczech zmarła 24 letnia studentka pedagogiki Anneliese Michel. Lekarz podpisujący akt zgonu nie był w stanie stwierdzić naturalnej przyczyny śmierci. W czasie dochodzenia okazało się, że ostatnie 9 miesięcy życia dziewczyna była poddawana egzorcyzmom. Rodzice i dwaj księża egzorcyści zostali oskarżeni o nieumyślne spowodowanie śmierci i dwa lata później skazani na karę 6 miesięcy więzienia. Proces ten wywołał w Niemczech największą medialna burzę od czasu procesów Norymberskich.

Ustami bezpośrednich świadków, opowiadamy o tym, co naprawdę wydarzyło się w życiu Anneliese Michel.

W filmie wykorzystaliśmy fragmenty oryginalnych nagrań audio dokonywanych podczas egzorcyzmów Anneliese Michel. Jest to wstrząsające świadectwo ukazujące podstawowe prawdy naszej wiary.

szatan istnieje.
Jest zabójcą nienawidzącym Boga i człowieka.
Za wszelką cenę chce doprowadzić człowieka do śmierci wiecznej.

Jezus Chrystus jest prawdziwym Bogiem
i tylko w Jego mocy możemy zwyciężać moce piekielne.

Film został zrealizowany we współpracy i przy wsparciu modlitewnym polskich księży egzorcystów, a więc tych kapłanów, którzy stoją na pierwszej linii frontu wojny z szatanem. Księża egzorcyści wzięli udział w specjalnym pokazie przedpremierowym zorganizowanym podczas ich zjazdu w Niepokalanowie. Film został przyjęty owacją na stojąco. "Egzorcyzmy Anneliese Michel" widziało już bardzo wiele osób. Zawsze wywoływał on żywe reakcje i ogromne duchowe poruszenie.

Z woli Bożej powstał materiał, który w niesamowity sposób dotyka serca człowieka.

Teraz najważniejszym jest, aby jak najwięcej ludzi dowiedziało się o terminie emisji.

Wielki Czwartek 20 marca 2008 o godzinie 23:00 - Program 2 TVP

Prosimy Was – przekażcie tego maila jak największej liczbie osób.

Zwiastun filmu "Egzorcyzmy Anneliese Michel":

http://www.youtube.com/watch?v=ixZJDQtQ-8g - wyższa jakość (4.2 MB)
http://www.youtube.com/watch?v=ps6QWj7QmO8 - niższa jakość (1.8 MB)

Ponieważ jest prawie pewne że po emisji bardzo wiele osób będzie chciało pokazać bliskim ten dokument, prosimy zachęcajcie do nagrywania filmu. Kto wie kiedy i komu może być potrzebny. Materiał trwa 52 minuty.

Leszek Dokowicz, Maciej Bodasiński
--------------------------------------------------------------------------------

Emaila o takiej treści otrzymałem ostatnio w subskrypcji od Portalu Krucjata.org.pl.
W związku z tym zachęcam wszystkich do obejrzenia tego dokumentu i do podzielenia się w tym miejscu wrażeniami i przemyśleniami po obejrzeniu filmu.
(umieszczam ten temat w tym dziale właśnie ze względu na to, że to wstrząsające świadectwo ukazuje podstawowe prawdy naszej wiary, a także ze względu na dyskusje jaka po obejrzeniu filmu może się tutaj wywiązać)

Emisja za tydzień
Wielki Czwartek - 20 marca 2008 - TVP2
22.50 - Rozmowa przed filmem "Egzorcyzmy Anneliese Michel"
23.00 - Egzorcyzmy Anneliese Michel

Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus!

Serdecznie wszystkich pozdrawiam

Cz mar 13, 2008 18:17

Rodzice i dwaj księża egzorcyści zostali oskarżeni o nieumyślne spowodowanie śmierci i dwa lata później skazani na karę 6 miesięcy więzienia.

Jeśli zostali skazani to widać były ku temu podstawy...

Cz mar 13, 2008 20:51

Cytuj:
Rodzice i dwaj księża egzorcyści zostali oskarżeni o nieumyślne spowodowanie śmierci i dwa lata później skazani na karę 6 miesięcy więzienia.

Jeśli zostali skazani to widać były ku temu podstawy...

Osobiscie filmu nie ogladalem, ale swiat nie jest taki sprawiedliwy jak sobie myslisz. Ja tez kiedys myslalem ze w wtc i pentagon uderzyli teorrorysci...

Cz mar 13, 2008 21:22

Jeżeli tak, to dlaczego "z wielką radością" zapraszają na jego emisję, skoro zmarła niewinna osoba?
Nie rozumiem, też tego:
"Z woli Bożej powstał materiał, który w niesamowity sposób dotyka serca człowieka.

Teraz najważniejszym jest, aby jak najwięcej ludzi dowiedziało się o terminie emisji. "

Więc specjalnie miała ta osoba umrzeć, żeby ludzie dowiedzieli się o egzorcyzmach?
Okrutne...

Pt mar 14, 2008 0:11
Zobacz profil WWW

Dlaczego traktujesz śmierć ziemską jako coś tragicznie okropnego czy okrutnego co miało by oznaczać jakiś totalny koniec. Śmierć jest smutna Jezus też płakał nad grobem łazarza.

Ale wszyscy umrzemy.

Co widzisz okrutnego w tym, że Bóg powołał do siebie swoją służebnicę?
Miał czekać 3 miesiące żeby nie wyszło "głupio"
Nie traktuj śmierci jako jakiejś nie wiadomo jakiej złej rzeczy.

Pt mar 14, 2008 11:23

To nie mógł jej powołać w zwykłym trybie?

Pt mar 14, 2008 11:28

Też dostałem takiego maila, ale po zobaczeniu fragmentu, nie mam ochoty oglądnąć całości....
Mogę przypuszczać iż takie coś może się zdarzyć, niestety dokument jest wysoce denerwujący, dlatego dzięki, ale nie chcę.

Pt mar 14, 2008 11:31
Zobacz profil WWW

W zawale serca, udarze mózgu?
Niezbadane są wyroki boskie. Ja nie znam jego planów.
Ale to, że dla Ciebie coś jest takie straszne wcale nie oznacza, że dla innego osoby takie jest.

Jak umrzesz to się zapytaj Boga dlaczego postąpił tak a nie inaczej. Mnie się nie pytaj.

Ja tylko tłumaczę, że Bóg może powołać do siebie każdego i na każdy sposób. Nawet przez wypadek samochodowy.

Pt mar 14, 2008 12:06

Nie, no nic specjalnego się z tą dziewczyną nie działo. Najpierw parę lat służyła za worek treningowy dla jakiegoś demona a potem w wyniku tego umarła. Normalka. Każdy by tak chciał. Nic strasznego

Pt mar 14, 2008 12:13

Pt mar 14, 2008 12:16

Nie dla każdego to jest tak samo straszne. Co nie zmienia faktu, że straszne jest.
Ale to, że się otwarła na demona to jej wina.
Domeny same z siebie nie opanują nikogo.
To nie wina Boga, że demon ją opętał.

Ale o czym mowa.

To czy Bóg nas powoła teraz czy później to możemy mieć do niego pretensje o to jaki dzień i godzinę wybrał?

Bóg dał nam życie i on może ja nam odebrać.

Pt mar 14, 2008 12:29
A ja z chęcią obejrze bo interesowałem się tym przypadkiem ...studiuje prawo i musze powiedzieć że złamano wszelkie normy prawa procesowego nie wiem dlaczego do dzis nikt nie ukarał sędziów którzy jak dla mnie zachowali się kategorycznie

Pt mar 14, 2008 12:51

Obcy Astronomie, zdecyduj się bo mówisz jedno:
Cytuj:
Co widzisz okrutnego w tym, że Bóg powołał do siebie swoją służebnicę?

A potem drugie:
Cytuj:
Ale to, że się otwarła na demona to jej wina.
Domeny same z siebie nie opanują nikogo.
To nie wina Boga, że demon ją opętał.

A takie przywołanie przez boga to chyba kłóci się nieco z wolną wolą, bo zabiera nam ją. Ciekawe też dlaczego miałby jakąś kobietę do siebie zabierać, po co mu ona, dlaczego niecierpliwił się tak, że musiał ją zabić?
Tyle pytań, tyle wątpliwości, tyle nieścisłości...

Pt mar 14, 2008 14:15
Zobacz profil WWW

Proponuje poczekac do emisji filmu i potem komentowac :)

Pt mar 14, 2008 14:32

A co znaczy w zwykłym trybie?

W zawale serca, udarze mózgu?
Niezbadane są wyroki boskie. Ja nie znam jego planów.
Ale to, że dla Ciebie coś jest takie straszne wcale nie oznacza, że dla innego osoby takie jest.

Jak umrzesz to się zapytaj Boga dlaczego postąpił tak a nie inaczej. Mnie się nie pytaj.

Ja tylko tłumaczę, że Bóg może powołać do siebie każdego i na każdy sposób. Nawet przez wypadek samochodowy.

Bóg powoduje wypadki samochodowe ?

Pt mar 14, 2008 16:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona