KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI
Autor |
Wiadomość |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Jakiej teorii dotyczącej powstania życia na ziemi jesteś zwolennikiem? Czy uważasz BOGA za Konstruktora Świata?
|
So wrz 12, 2009 0:39 |
|
|
|
 |
Albowiem
|
Ta ankieta moim zdaniem nie jest delikatnie mówiąc najlepiej skonstruowana, więc odpowiem bez głosowania na jakąkolwiek opcję:
Jestem zwolennikiem:
Neodarwinizmu (powstawanie gatunków i rozwój życia)
Abiogenezy (powstanie życia)
Poza tym jestem teistą i wierzę, że istnienie wszechświata jest konsekwencją istnienia Boga i Jego woli.
_________________ Wiara jest tylko tam, gdzie nie ma wiedzy
|
So wrz 12, 2009 11:45 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Dlatego musimy przedstawiać swoje argumenty na poparcie danej teorii, gdyż jesteś... ( sam do tego powinieneś dojść – poczytaj o powyższych teoriach).
Pytanie pierwsze
Gdzie podziały się siedliska ludzkie (homo sapiens), lub pola bitew, lub cmentarze z elementami kultu w okresie między 200 tys., a 8 tys. lat p.n.e.?
Byłby to dla Was wielki stres racjonaliści, gdybyście `polegli ` na pierwszym pytaniu. Dlatego proszę Was szukajcie 
|
So wrz 12, 2009 14:47 |
|
|
|
 |
Epikuros
|
Osady ludzkie nie miały prawa się zachować, bo i jak? Teraz niech mi frater napisze jak wyobraża sobie tak zachowaną osadę ludzką (sprzed rewolucji neolitycznej)?
_________________ MÓJ BLOG
|
So wrz 12, 2009 15:12 |
|
 |
Johnny99
|
Epikuros, nie ma co, bierz łopatę i szukaj, bo frater nie odpuści 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So wrz 12, 2009 15:34 |
|
|
|
 |
Witold
|
frater napisał(a):
Pytanie pierwsze Gdzie podziały się siedliska ludzkie (homo sapiens), lub pola bitew, lub cmentarze z elementami kultu w okresie między 200 tys., a 8 tys. lat p.n.e.?
A jakie to ma do cholery znaczenie?
Po kiego znowu zadajesz to bezsensowne pytanie, zresztą nie mające nic wspólnego z ewolucją?
|
So wrz 12, 2009 16:10 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Ma Ono wiele wspólnego z BOGIEM.
Szukajcie Przyjaciele. Wszak nie nastawiam Was wrogo do siebie, gdyż zapewne niejeden zmieni swe poglądy niebawem.
Pomogę Wam delikatnie ( pytanie o ile zawęzicie różnicę?)
http://www.catalhoyuk.com/news/press_re ... 08_en.html
Przypomnę, że podpowiadałem Wam na przykładzie ptaków stadnych wędrownych, które znacznie szybciej zakładały osady ptasie (fakt , że ich kod DNA … ).
Czyli ewidentnie wygrywają z Homo Sapiens w rozwoju cywilizacyjnym?
Pytanie pomocnicze
Homo Sapiens za ile tys. lat osiągnie stan istoty ewolucyjnie wyższej – ptaka wędrownego stadnego? 
|
So wrz 12, 2009 16:55 |
|
 |
Epikuros
|
frater nie unikaj odpowiedzi skoro rzuciłeś rękawice:
1. Prosze powiedzieć mi jak miałaby wyglądać zachowana osada z okresu przed rewolucją neolityczną.
2. Proszę powiedzieć mi skąd wiesz, ze ptaki wędrowne zakładały osady ptasie.
3. Proszę wyjaśnić mi stwierdzenie "istota ewolucyjnie wyższa"
|
So wrz 12, 2009 17:02 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Epikuros napisał(a): frater nie unikaj odpowiedzi skoro rzuciłeś rękawice:
1. Prosze powiedzieć mi jak miałaby wyglądać zachowana osada z okresu przed rewolucją neolityczną.
Wstawiłem Ci linka Przyjacielu. Nazwijmy to umownie `dolną granicą wzorca`. Epikuros napisał(a): 2. Proszę powiedzieć mi skąd wiesz, ze ptaki wędrowne zakładały osady ptasie.
Zakładają je do dzisiaj. Inaczej dane gatunki by wyginęły, wszak muszą się rozmnażać. Epikuros napisał(a): 3. Proszę wyjaśnić mi stwierdzenie "istota ewolucyjnie wyższa"
1. No jak Przyjacielu Czy nie widzisz , że fruwa o własnych siłach.
2. Przystosowane są do warunków zmienno pogodowych.
Latają bez `jeansów` i staników
3. brak stanów pośrednich ( kod DNA i inne sprawy)
4. Starsza cywilizacja ( osady ptasie jedno sezonowe )
5. Grypy i te klimaty …
Punktów na pewno miałbym więcej, ale ten jest konkretny
6. np. oko sowy - znacznie lepsze parametry od oka ludzkiego.
Spójrz na kormorana
1. Fruwa o własnych siłach
2. Chodzi po lądzie.
3. Doskonały nurek.
|
So wrz 12, 2009 17:20 |
|
 |
Epikuros
|
Cytuj: Wstawiłem Ci linka Przyjacielu. Nazwijmy to umownie `dolną granicą wzorca` Więc nie ma śladów osad ludzkich z okresu sprzed 9000 lat, nie mylę się ? Więc? Możesz napisać już wniosek? Cytuj: Zakładają je do dzisiaj. Inaczej dane gatunki by wyginęły, wszak muszą się rozmnażać. A skąd wiesz, że zakładały też kiedyś? Proszę mi napisać. Cytuj: 1. No jak Przyjacielu Czy nie widzisz , że fruwa o własnych siłach.
2. Przystosowane są do warunków zmienno pogodowych. Latają bez `jeansów` i staników
3. brak stanów pośrednich ( kod DNA i inne sprawy)
4. Starsza cywilizacja ( osady ptasie jedno sezonowe )
5. Grypy i te klimaty …
1. A ryba pływa o własnych siłach, to chyba wyewoluowała jeszcze lepiej tak?
2. Tutaj bakterie biją ptaki na łeb na szyję http://pl.wikipedia.org/wiki/Deinococcus_radiodurans
3. Nie rozumiem tego punktu
4. http://pl.wikipedia.org/wiki/Cywilizacja
5. A małpy przenosiły wirus Ebola...
Tylko po co tak bredzić? Możesz mi wreszcie wyjaśnić co to znaczy "istota ewolucyjnie wyższa"?
|
So wrz 12, 2009 17:36 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
1. Liczę , że jeszcze coś znajdziecie.
Kod: A skąd wiesz, że zakładały też kiedyś? Proszę mi napisać.
2. Bo, by się nie rozmnażały - gniazdko, jajka, pisklęta i te klimaty
3. Tylko ptaki fruwają o własnych siłach i ten kod DNA, ach ten kod ...
Kiedy zaczniesz Drogi Epikurosie fruwać o własnych siłach, tworząc Cywilizację tak jak ptaki, które może istnieją dłużej niż ........
No właśnie niż co, niż krokodyl, wszak nie mamy dowodów...
|
So wrz 12, 2009 17:52 |
|
 |
Epikuros
|
frater pierw otwórz jakąkolwiek encyklopedię, słownik, wikipedię czy cokolwiek innego i przeczytaj sobie co to jest CYWILIZACJA. Ponieważ życie stadne to NIE JEST cywilizacja i budowanie schronień z gałęzi i ziemii NIE JEST cywilizacją.
Dalej wytłumacz mi czym fruwanie jest lepsze od biegania.
I napisz wreszcie wniosek ze swojego pytania bo nudny jesteś  Nie będę przeszukiwał internetu w poszukiwaniu osad skoro nie wiem do czego to ma prowadzić(a zdaje mi się że najstarsze to były malunki w Indiach tak?).
|
So wrz 12, 2009 18:07 |
|
 |
kaloryfer
|
Wg mnie o wyższości ewolucyjnej nie świadczy możliwość latania lub nie tylko UMIEJĘTNOŚCI PRZYSTOSOWAWCZE wraz ze zdolnością ZDEFINIOWANIA potrzeb np.:
1. jest mi zimno - widzę że mamut ma futro w którym jest mu ciepło
2. mamut jest większy ode mnie - zatem trzeba go przechytrzyć
3. organizuję ekipę do polowania i go pokonujemy
Mniej więcej taka jest droga między jaskiniami i kilkusetmetrowymi biurowcami...
|
So wrz 12, 2009 18:34 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Czyli możemy zrobić Założenie, że Homo Sapiens (daję pewien `margines` bezpieczeństwa) sprzed 17 tys. lat, czyli 15 tys. lat przed Narodzinami PANA JEZUSA to była głupia istota niczym nie różniąca się od małpy, hipopotama, krokodyla , myszy, zająca, czy biedronki .
|
So wrz 12, 2009 20:02 |
|
 |
dobry_dziekan
|
Nie, nie możemy.
http://www.historyofcivilization.net/content/view/9/38/
Tak bez zbędnego komentarza, bo do nauki muszę wrócić ; p
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
So wrz 12, 2009 20:23 |
|
|
|