Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 11:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona
 NWO 
Autor Wiadomość

Post NWO
Witam. Czy wierzycie w NWO? Co o tym sądzicie? Co sądzicie o ludziach, którzy w to wierzą i/lub propagują? Czy w teoriach spiskowych o NWO jest choć trochę prawdy i ile jest tej prawdy? Jeśli NWO nie istnieje, to kto i jaki ma cel w głoszeniu NWO? Czy naprawdę jest się czego bać? Co na to Kościół? Czy katolik może wierzyć w NWO? Czy my, katolicy, nie powinniśmy się sprzeciwić NWO?

Wiem, że niektórzy mogą nie wiedzieć, co to jest NWO. Więc wyjaśnię, ale ostrzegam, że będzie to napisane bardzo ogólnie, krótko i w wersji bardzo uproszczonej, więc będzie to wyglądać na jakiś absurd, ale czytając jakiś tekst w internecie na konkretny temat związany z NWO, sami zobaczycie, że trzyma się to kupy.

NWO
Światem rządzą zakulisowo i nieformalnie Żydzi, masoni i iluminaci, by zaprowadzić na nim Nowy Porządek Świata (skrót ang. NWO). Podobno też w ich rękach są nauka, system edukacji i media, więc nie wiadomo, co jest prawdą, co tylko propagandą i co jest pomijane/ukrywane w celu manipulacji faktami. Więc może się okazać, że prawie cała nauka i to co głoszą media to ściema. NWO ma polegać na tym, że Żydzi, masoni i iluminaci zmniejszą liczbę ludności (o ok. 90%), uczynią z ludzi swoimi niewolnikami i będą mieć nieograniczaną władze nad światem. Rząd składający się z Żydów, masonów i iluminatów, który obecnie jest nieformalny i zakulisowy, ujawni się dopiero po III wojnie światowej i zjednoczy ludzkość. Jednoczenie się ludzkości już teraz ma miejsce za sprawą globalizacji, unii kontynentalnych (np. UE) oraz ekumenizmowi i dialogowi międzyreligijnemu.

Rola religii w NWO
Większość teorii spiskowych o NWO jest antykatolickich, gdyż podobno Kościół katolicki jest narzędziem zwolenników NWO. Mówi się też o wprowadzeniu jednej spólnej religii, którą ma być właśnie katolicyzm, ale są też teorie, że spólną religią ma być New Age lub coś całkiem nowego.

Argumenty i dowody na NWO
* na dolarach amerykańskich jest symbol sekty iluminatów,
* plan miasta Waszyngton jest naszpikowany symbolami masonerii,
* na świecie jest coraz gorzej,
* niektóre punkty planu wprowadzenia NWO zostały ponoć przewidziane przez Biblię, głównie Apokalipsę św. Jana,
* istnienie NWO głoszą różne grupy, nawet te, które są wrogo do siebie nastawione (np. wierzący, ateiści, chrześcijanie, katoliccy i wyznawcy New Age),
* nauka przeczy Biblii,
* globalizacja, ekumenizm, unie kontynentalne (np. UE)

Najlepszym dowodem na istnienie NWO będzie wprowadzenie w życie Projektu BLUE BEAM. Jeśli zobaczę, że to zostało wprowadzone w życie, to aż sam uwierzę w NWO. Dowodem na NWO może być również to, że globalne ocieplenie to ściema, gdyż wyznawcy NWO nie wierzą w nie.

Ja tego nie wymyśliłem. Jeśli nie wierzycie, to sami poczytajcie w internecie, a jest tego pełno. Szczególnie polecam Wam poczytać o Projekcie BLUE BEAM, o tym, że chcą nas zaczipować biochipami i o wprowadzeniu jednej spólnej religii.

Pt mar 05, 2010 19:46

Post Re: NWO
Daniel86 napisał(a):
Witam. Czy wierzycie w NWO?

Nie.

Cytuj:
Co o tym sądzicie?

Sądzę, że to głupie.

Cytuj:
Co sądzicie o ludziach, którzy w to wierzą i/lub propagują?

Sądzę, że podobnie jak kreacjoniści i propagatorzy wszystkich innych teorii spiskowych, ludzie ci po prostu mają wielką ochotę zabłysnąć czymś nietypowym. Wszakże wiedzieć o tym, co podobno jest przed społeczeństwem skrzętnie ukrywane (to ciekaw skąd to wiecie?), to niektórym osobnikom nieźle podbudowuje ego. Więc wygłaszają teorie przeczące "wersjom oficjalnym", bo głęboko wierzą, że przez to będą wyglądali na oświeconych, inteligentnych, nonkonformistów, myślących samodzielnie. Podczas gdy w rzeczywistości, samodzielne myślenie to ostatnia rzecz jaką ci ludzie potrafią. Praktycznie sto procent swojej wiedzy i argumentacji kopiują z różnych artykułów i filmów, np. z "Zeitgeistu", którym bezgranicznie zaufali, właśnie dlatego że ich autorzy wmówili im, że jeśli im zaufają, to będą "samodzielnie myślący", "nie dający się oszukiwać". Czysta manipulacja.

Cytuj:
Czy w teoriach spiskowych o NWO jest choć trochę prawdy i ile jest tej prawdy?

Jak mawiał Goebbels, kłamstwo najskuteczniejsze jest wtedy, kiedy oprze się je na odrobinie prawdy, toteż odrobina prawdy w tych teoriach musi być. Np. to nawet prawda, że istnieją masoni i to nawet prawda, że istnieje amerykański rząd. Wielce to odkrywcze.

Cytuj:
Jeśli NWO nie istnieje, to kto i jaki ma cel w głoszeniu NWO?

Ten sam co przy wszystkich innych teoriach spiskowych, a co opisałem powyżej.

Cytuj:
Czy naprawdę jest się czego bać?

Jasne, zawsze jest się czego bać, szczególnie jeśli chodzi o decyzje rządzących, ale to jedno, a wymysły na temat światowych spisków to drugie.

Cytuj:
Co na to Kościół? Czy katolik może wierzyć w NWO? Czy my, katolicy, nie powinniśmy się sprzeciwić NWO?

To już nie moje problemy.

Cytuj:
Wiem, że niektórzy mogą nie wiedzieć, co to jest NWO. Więc wyjaśnię, ale ostrzegam, że będzie to napisane bardzo ogólnie, krótko i w wersji bardzo uproszczonej, więc będzie to wyglądać na jakiś absurd, ale czytając jakiś tekst w internecie na konkretny temat związany z NWO, sami zobaczycie, że trzyma się to kupy.

To zawsze wygląda jak jakiś absurd i to nawet wtedy, kiedy pozornie trzyma się kupy.

Cytuj:
Argumenty i dowody na NWO
* na dolarach amerykańskich jest symbol sekty iluminatów

A jakiż to symbol i co to za sekta?

Cytuj:
* plan miasta Waszyngton jest naszpikowany symbolami masonerii

No a nawet gdyby tak było, to co? Miasta w Polsce są naszpikowane symbolami chrześcijaństwa i jakoś nie płaczę z tego powodu.

Cytuj:
* na świecie jest coraz gorzej,

Na czym to rzekome "coraz gorzej" polega?

Cytuj:
* niektóre punkty planu wprowadzenia NWO zostały ponoć przewidziane przez Biblię, głównie Apokalipsę św. Jana,

A niech sobie będą przewidziane nawet przez Królewnę Śnieżkę i Siedmiu Krasnoludków, nie jest to jak dla mnie żaden argument.

Cytuj:
* istnienie NWO głoszą różne grupy, nawet te, które są wrogo do siebie nastawione (np. wierzący, ateiści, chrześcijanie, katoliccy i wyznawcy New Age),

W jaki sposób katolicy i ateiści głoszą istnienie NWO?

Cytuj:
* nauka przeczy Biblii,

To już problem Biblii, a nie nauki.

Cytuj:
* globalizacja, ekumenizm, unie kontynentalne (np. UE)

No i co z tego?

Pt mar 05, 2010 20:21

Witold napisał(a):
A jakiż to symbol i co to za sekta?

Na dolarach amerykańskich jest coś takiego (parz poniżej)
Obrazek
Iluminaci to sekta, która czci Lucyfera, a jej symbolem jest oko w trójkącie.

Witold napisał(a):
No a nawet gdyby tak było, to co? Miasta w Polsce są naszpikowane symbolami chrześcijaństwa i jakoś nie płaczę z tego powodu.

Tylko, że chrześcijanie nie planują robić spisku przeciwko ludzkości.

Witold napisał(a):
Na czym to rzekome "coraz gorzej" polega?

Tu chodziło mi o demoralizacje młodzieży. Jeśli celem zwolenników NWO jest najpierw zdemoralizować młodzież, by łatwiej było im wprowadzić NWO, a młodzież jest już zdemoralizowana, to może być trudno uznać to za przypadek. Tym bardziej, że zwolennicy NWO mają do tego narzędzia (media, nauka i system edukacji szkolnej).

Witold napisał(a):
A niech sobie będą przewidziane nawet przez Królewnę Śnieżkę i Siedmiu Krasnoludków, nie jest to jak dla mnie żaden argument.

Więc nie dziwi Cię to, że coś zostało przewidziane już 2000 lat temu? Przecież to może świadczyć, że koniec świata jest bliski, a NWO to jego zwiastun. A jeśli religijny koniec świata istnieje, to tym bardziej Bóg. Piszę to, bo wydaje mi się, że jesteś ateistą.

Witold napisał(a):
W jaki sposób katolicy i ateiści głoszą istnienie NWO?

Są strony, fora i blogi ludzi wierzących w nadejście NWO i są to różni ludzie. Ateiści uważają, że za NWO stoją Żydzi, masoni i iluminaci, a ludzie wierzący dodają do tego jeszcze szatana. Co do katolików, to jest nawet na tym forum wątek poświęcony biochipom. Biochipy to jeden z punków wprowadzenia NWO. Wprowadzenie NWO to proces krok po kroku.

Witold napisał(a):
To już problem Biblii, a nie nauki.

Ależ to może świadczyć o tym, że nauka to kłamstwo, a prawda jest tylko w Biblii. Zdaniem pewnego chrześcijanina (bezwyznaniowego) wierzącego w NWO cały świat nauki i system edukacji jest sponsorowany przez masonów, a ci chcą podważyć wiarygodność Biblii. Chodzi tu głównie o Wielki Wybuch, teorie ewolucji i heliocentryzm.

Witold napisał(a):
No i co z tego?

Jak to co? Jeden z punków NWO to zjednoczenie się ludzkości i tu też może być problem, by uznać zbieżność planów zwolenników NWO z tym, co się dzieje teraz na świecie.

Pt mar 05, 2010 22:48

Daniel86 napisał(a):
Iluminaci to sekta, która czci Lucyfera, a jej symbolem jest oko w trójkącie.

A to coś nowego, bo zawsze dotąd oko w trójkącie było symbolem Boga.

Cytuj:
Tylko, że chrześcijanie nie planują robić spisku przeciwko ludzkości.

A istnieją jakiekolwiek sensowne argumenty które by przemawiały za tym, że masoni knują?

Powalająca logika rozumowania:

Dookoła symbole masońskie -> wniosek, że masoni knują spisek przeciwko ludzkości.
Dookoła symbole chrześcijaństwa -> ...ale chrześcijanie nie knują żadnych spisków!

Nie ma to jak logiczna i spójna argumentacja.

Cytuj:
Tu chodziło mi o demoralizacje młodzieży. Jeśli celem zwolenników NWO jest najpierw zdemoralizować młodzież, by łatwiej było im wprowadzić NWO, a młodzież jest już zdemoralizowana, to może być trudno uznać to za przypadek. Tym bardziej, że zwolennicy NWO mają do tego narzędzia (media, nauka i system edukacji szkolnej).

Wybacz, jakiś czas temu stwierdziłem, że istnieją pewne formy głupoty, które nie nadają się do podejmowania z nimi dyskusji, toteż powyższe stwierdzenie skomentować mogę co najwyżej ROTFLem.

Cytuj:
Więc nie dziwi Cię to, że coś zostało przewidziane już 2000 lat temu?

Bardziej mnie dziwi wyjątkowo naiwne, sztuczne i naciągane doszukiwanie się spełniania tych przepowiedni.

Cytuj:
Piszę to, bo wydaje mi się, że jesteś ateistą.

Dobrze ci się wydaje.

Cytuj:
Ateiści uważają, że za NWO stoją Żydzi, masoni i iluminaci, a ludzie wierzący dodają do tego jeszcze szatana.

Ateiści? Może i czasem ateiści, ale spiski żydomasońskoiluminackie to na ogół domena chrześcijan i to żeby nie było, często wcale nie katolików, a "biblijnych chrześcijan", tych samych co głoszą kreacjonizm.

Cytuj:
Co do katolików, to jest nawet na tym forum wątek poświęcony biochipom. Biochipy to jeden z punków wprowadzenia NWO. Wprowadzenie NWO to proces krok po kroku.

Krok po kroku zmyślony ;-)

Cytuj:
Ależ to może świadczyć o tym, że nauka to kłamstwo, a prawda jest tylko w Biblii.

Aha, tak tak, kolejny przykład powalającej logiki rozumowania. Odkryliśmy fakty, które przeczą pewnemu tekstowi spisanemu 3000 lat temu, więc "tym gorzej dla faktów" - rzeczywistość się myli, a Biblia ma rację.

Cytuj:
Zdaniem pewnego chrześcijanina (bezwyznaniowego) wierzącego w NWO cały świat nauki i system edukacji jest sponsorowany przez masonów, a ci chcą podważyć wiarygodność Biblii. Chodzi tu głównie o Wielki Wybuch, teorie ewolucji i heliocentryzm.

No, niezły jesteś. Negować heliocentryzm nawet kreacjoniści rzadko się odważają. Choć nie traktowałbym tego jako powodu do dumy...

Pt mar 05, 2010 23:12

Teorie spiskowe wyolbrzymiają wiele światowych problemów, ale nie są one do końca fałszywe. Wciąż niewyjaśnione są kulisy ataku na WTC. Jednostki obrony powietrznej nie podjęły żadnej akcji, CIA i inne służby wywiadowcze nic nie wiedziały o zamachu, zdjęcia też budzą wątpliwości.

Chciałbym poruszyć temat powiązany do NWO.

Kto tak naprawdę rządzi ekonomią, polityką i społeczeństwem?

Z Konstytucji:
Cytuj:
Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje. Ograniczenia [...] tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony środowiska, zdrowia i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób. [...] Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw. Nikt nie może być poddany eksperymentom naukowym, w tym medycznym, bez dobrowolnie wyrażonej zgody. [...] Zbrodnie wojenne i zbrodnie przeciwko ludzkości NIE podlegają przedawnieniu.

Wcale nie jest tak wesoło i Konstytucja jest potajemnie łamana.

Mam wrażenie, że cały rynek opiera się na reklamie. Tradycyjna forma promocji produktów dawno przestała wystarczać. Obecne techniki manipulacji potrafią przekonać nawet najmniej podatnych na przekaz komercyjny. Podstawowe warunki: oddziaływać na zmysły, wybrać podkład dźwiękowy odwracający uwagę i trafić z produktem do odpowiednich grup wiekowych. Konsument ma go pożądać! Reklamy są wszędzie, atakują niemiłosiernie, niektóre spoty sięgają dna bezwzględnego.

Nie przeszkadzają mi nieinwazyjne formy reklam, byle nie zmuszały mnie do zapoznania się z ofertą ani nie przeszkadzały w aktualnie wykonywanych czynnościach. Spójrzmy na to, co dzieje się w Internecie. Z włączonym Flash Playerem nie da się przeglądać płynnie naszej-klasy. Wystarczą 2 ostre bannery we Flashu, aby użycie procesora wzrosło do 100%. Reklamy przesłaniające ekran to porażka. Gdyby akwizytor na ulicy nagle zablokowałby Ci drogę i przepuścił dopiero wtedy, gdy zapoznasz się z produktem i przekazem reklamowym? Jeszcze inną metodą jest marketing wirusowy lub skrajnie wirusowy.

Na szczęście nie wszyscy są tak podatni. Wręcz odwrotnie, reklamy z tanimi chwytami są dla nich antyreklamami. Co zatem należy zrobić ze społeczeństwem?

Sprowadzić do najniższego poziomu - my (koncerny i wielkie firmy) rządzimy!

Nie wszyscy są uświadomieni. Tego nie widać, nad tym pracują wykwalifikowani specjaliści, których celem jest skuteczność. Nie są bezpośrednio odpowiedzialni za degenerację i ogłupianie społeczeństwa. To następstwo opracowywania coraz skuteczniejszych metod perswazji i zakamuflowanego przymusu! Skutek promowania wartości i poglądów, które najłatwiej się przyjmą - najczęściej przyziemnych - lans, plotki, skandale, moda, sex, nieprzyzwoite filmiki. Pomijam już kłamstwa i manipulacje w mediach. A to, co dzieje się w portalach społecznościowych, woła o pomstę do nieba (i to bez wpływu żadnych gazet lub portali, które rzekomo mają robić pustkę z mózgu)!

Nikt nas do niczego nie zmusza - tylko pozornie.

Władza ekonomiczna - nie jest wesoło
Polska jest praktycznie rozsprzedana. Właścicielami większych firm w kraju są zagraniczne koncerny. Czy sami naprawdę nic nie potrafimy wypromować poza granice? W II RP to byłoby nie do pomyślenia mimo niestabilnych rządów i ciągłych problemów finansowych (hiperinflacja też nie bez powodu).

Na ten temat surowców i baz surowcowych dużo się mówi. Być może istnieje związek między zamachami na WTC a wojną w Iraku i Afganistanie. USA najpilniej strzeże ośrodków wydobycia ropy naftowej. :)

Lobbyści i spekulanci
Przykład mamy w aferze hazardowej i dawnych skandalach. Cel jest jeden: utrzymać firmę lub branżę na jak najwyższej pozycji. W razie możliwości naciskać na zmianę prawa choćby po znajomości. Nigdy jednak nie wiadomo, kto jest zamieszany i dlaczego nowe, bardziej innowacyjne technologie nie mogą wejść na rynek. Lobbyści skutecznie zlikwidują czynnik, który im zagraża. Historii też do końca nie rozliczyliśmy. Być może ktoś już wie o tajnym porozumieniu ACTA. Nie wiadomo, co planują przedstawiciele koncernów muzycznych i organizacji typu RIAA / MAFIAA, ale nietrafne decyzje mogą cofnąć postęp do XX wieku.

Globalizacja czy odcięcie od świata?
IMO nie można odcinać się ekonomicznie i politycznie od świata. Jako członek UE Polska ma także prawo głosu. Traktat lizboński trochę pozmieniał, ale bardziej należy obawiać się idiotycznych decyzji KE lub próby ograniczania wolności narodu lub jednostki (choćby słynne pomysły kontroli sieci).

Podsumowanie
Do wszczepiania czipów raczej nie dojdzie, ale musimy przeciwdziałać podporządkowywaniu ludności na świecie przez Grupę Trzymającą Władzę. To nie jest żart!

Zaraz pojawią się posty o wpływie religii. Powiem tyle - to zależy od księży i katechetów, co przekazują, czy ograniczają się tylko do spraw totalnie przyziemnych, czy wkraczają w różne sfery życia w swoich kazaniach, przemówieniach, postępowaniu, a najważniejsze - czy mają jakąkolwiek wiedzę o społeczeństwie, religiach, naukach ścisłych...

So mar 06, 2010 0:22
zbanowany na stałe

http://www.youtube.com/watch?v=8n-nT-luFIw&feature=grec
http://www.youtube.com/watch?v=lsWZHKIg3Cs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=kxUj6UgPODo&feature=related
http://video.google.pl/videoplay?docid=7652891847477492406&ei=pxOSS5CtL5aM2AKOx-zcAg&q=THE+LIGHTBRINGERS+freemason+history+&hl=pl&view=3&client=opera#
filmy związane z tematem

So mar 06, 2010 9:33
Cytuj:
Kto tak naprawde rządzi ekonomią, polityką i społeczeństwem

Stale, niezmiennie - PIENIĄDZE.

So mar 06, 2010 9:44

Witold napisał(a):
A to coś nowego, bo zawsze dotąd oko w trójkącie było symbolem Boga.

Jeśli już, to nie Boga a Opatrzności Bożej. A co to przeszkadza, by jeden symbol miał kilka znaczeń?

Witold napisał(a):
A istnieją jakiekolwiek sensowne argumenty które by przemawiały za tym, że masoni knują?

Masoni knują spisek przeciwko ludzkości nie dlatego, że ich symbole są wszędzie. Wszechobecność symboli to tylko argument na potwierdzenie teorii spiskowych o NWO.

Witold napisał(a):
Ateiści? Może i czasem ateiści, ale spiski żydomasońskoiluminackie to na ogół domena chrześcijan i to żeby nie było, często wcale nie katolików, a "biblijnych chrześcijan", tych samych co głoszą kreacjonizm.

Rzeczywiście katolicy rzadko głoszą spiski żydomasońskoiluminackie. Prekursorem głoszenia w Polsce takich spisków jest o. dr Rydzyk. Poza tym co za różnica, kto stoi za NWO, Żydzi czy elita amerykańskich bankierów, bo w każdym przypadku chodzi o NWO.

Witold napisał(a):
Aha, tak tak, kolejny przykład powalającej logiki rozumowania. Odkryliśmy fakty, które przeczą pewnemu tekstowi spisanemu 3000 lat temu, więc "tym gorzej dla faktów" - rzeczywistość się myli, a Biblia ma rację.

Ty pewnie opierasz swój ateizm na wierze w naukę. A co jeśli nauka została prawie w całości zmyślona przez masonów, by podważyć wiarygodność Biblii? Przecież wielu ludzi myśli sobie, że może grzeszyć, bo nie ma Boga, gdyż nauka ma więcej racji niż Biblia. Przypomnę, że demoralizacja młodzieży jest podobno na rękę zwolennikom NWO.

Dziękuję za wszystkie wypowiedzi i zapraszam do dalszej dyskusji.

So mar 06, 2010 11:12

Witold napisał(a):
właśnie dlatego że ich autorzy wmówili im, że jeśli im zaufają, to będą "samodzielnie myślący", "nie dający się oszukiwać". Czysta manipulacja.

O ateizmie też tak można powiedzieć. Propagatorzy ateizmu wmówili ludziom wierzącym, że jeśli przestaną wierzyć w Boga, to będzie to oznaką samodzielnego myślenia. Nie twierdzę, że tak jest w przypadku wszystkich ateistów, ale na pewno w przypadku większości młodych ateistów tak było.

WebCM, z tymi reklamami w internecie to jak najbardziej prawda. Nie dojść, że spawalnią one internet, utrudniają korzystanie z niego, to jeszcze przeglądarka się zawiesza i muli się.

So mar 06, 2010 11:53
zbanowany na stałe

Cos mi tu nie gra. Polska wyprzedana, kolejni Oni rzadza i masa reklamy? To dla kogo ta reklama i o czym? Czy Oni koniecznie chca bym wakacje spedzal na Wyspach Bahama?
A moze chca bym sie przezarl kielbasa? Oczywiscie otrzymana darmo, bo kraj wyprzedany a Polak w jednych majtkach na tylku, w Puszczy Bialowiejskiej stoi. No a kto wzial te pieniadze ze sprzedazy kraju, Niemcy, Rosjanie, Grecy chyba nie bo tam kryzys? Ci Oni to zbior glupcow, wykupili panstwo ciemnoty na reklamie chowanej i zamiast wywiesc te czarnoziemy, wspaniale Palace Kultury, brzozy placzace, to stawiaja fabryki i prace daja. Mysla, ze Polak bedzie pracowal na masonow!
Za dwa lata w Koreii Poludniowej w szkolach obok nauczycieli beda uczyly roboty do ludzi podobne. Swiat wspaniale sie rozwija, do idealu daleko ale temu marzy sie II RP w ktorej unowoczesnienie wojska polegalo na zmianie klamerki paska karabinu.
WebCM, piszesz, nie jest wesolo, jesli juz to bylo, Twoj post zmienil rzeczywistosc.
A nastepnym razem prosze o wiecej konkretow, nie same glupie frazesy! Tu moge sie zgodzic jedynie z "cichymi" rozmowami ACTA, wymuszonymi przez USA, bardzo szkodzacymi demokracji ale dostrzezonymi i gwarantowanie zwalczanymi w przyszlosci.
Cytuj:
WebCM, z tymi reklamami w internecie to jak najbardziej prawda.

He, he. To saxon tez mason, pewno sam o tym nie wiedzial. :)

So mar 06, 2010 15:11

Cytuj:
Masoni knują spisek przeciwko ludzkości nie dlatego, że ich symbole są wszędzie. Wszechobecność symboli to tylko argument na potwierdzenie teorii spiskowych o NWO.

Gdybym ja był masonem knującym spisek przeciw ludzkości, raczej unikałbym potwierdzania teorii spiskowych jakimiś symbolami które raczej niczemu praktycznemu mi nie służą ale co ja tam mogę wiedzieć... W pewnym filmie o NWO sam narrator zauważył jak idiotycznie niepraktyczne są te plany masonów/iluminatów które im przepisuje ale tłumaczy to tym, że ci ludzie nie myślą tak samo jak my bo są... kompletnie szaleni. Najpotężniejsi ludzie na świecie, knujący długofalowe spiski, sterujący ekonomią i opinią publiczną to banda szaleńców! Dobrze, że w garażach i piwnicach mamy garstkę normalnych ludzi która nas przed nimi ostrzega.

So mar 06, 2010 16:44

Daniel86 napisał(a):
Jeśli już, to nie Boga a Opatrzności Bożej. A co to przeszkadza, by jeden symbol miał kilka znaczeń?

A skąd pewność które z tych znaczeń należy przypisać oku na banknotach amerykańskich?

Cytuj:

Czyli tak jak napisałem, nie istnieją żadne sensowne argumenty przemawiające za istnieniem jakichkolwiek knowań masońskich.

Cytuj:
Ty pewnie opierasz swój ateizm na wierze w naukę. A co jeśli nauka została prawie w całości zmyślona przez masonów, by podważyć wiarygodność Biblii?

Wtedy ludzi wierzących w takie twierdzenia należy skierować do lekarza-specjalisty. Tu już tylko psychiatra może pomóc. I zakaz oglądania "Matriksa".

Cytuj:
Przecież wielu ludzi myśli sobie, że może grzeszyć, bo nie ma Boga, gdyż nauka ma więcej racji niż Biblia. Przypomnę, że demoralizacja młodzieży jest podobno na rękę zwolennikom NWO.

Przypomnę co napisałem o tym poprzednio i powyżej.
Istnieją stwierdzenia, których poziom głupoty całkowicie uniemożliwia podjęcie z nimi jakiejkolwiek dyskusji. Tu jedynym argumentem jaki można zastosować jest ad personam lub zignorowanie tego, kto głosi takie tezy. Większość tez zwolenników teorii NWO właśnie do tego typu idiotycznych stwierdzeń się zalicza.

Nie ma sposobu na merytoryczną dyskusję z tezą, że żydzi i masoni knują przejęcie władzy nad światem i zniewolenie ludzkości, bo jest to teza po prostu głupia, bezsensowna i w żaden sposób nie uzasadniona. Niczym się nie różni od dajmy na to wiary w to, że do przejęcia władzy nad światem dąży utajniony spisek borsuków.

So mar 06, 2010 18:04

Witold napisał(a):
Czyli tak jak napisałem, nie istnieją żadne sensowne argumenty przemawiające za istnieniem jakichkolwiek knowań masońskich.

No przecież ostrzegałem Was o tym, że moja wersja może wyglądać na absurd, bo jest to wersja uproszczona napisana tylko w celu przestawienia problemu. Jeśli chcesz lepszych dowodów, to ich poszukaj w internecie, a jest tego pełno w internecie.

Witold napisał(a):
Wtedy ludzi wierzących w takie twierdzenia należy skierować do lekarza-specjalisty. Tu już tylko psychiatra może pomóc. I zakaz oglądania "Matriksa".

Ty pewnie nie wierzysz w geocentryzm, bo gdyby to była prawda, to potwierdziłoby to NASA. A co jeśli NASA też jest w rękach jakieś elity, a człowiek nigdy nie był na Księżycu? Przecież już od dawana się mówiło o tym. Tą teorie spiskową nawet wykorzystano w jednej z reklam Red Bulla.

Witold, nie twierdzę, że wierzę w teorie spiskowe o NWO, ale Twoje argumenty da się obalić, co właśnie zrobiłem. Napisałem ten wątek w celu wyjaśnienia tego.

No napisał(a):
Gdybym ja był masonem knującym spisek przeciw ludzkości, raczej unikałbym potwierdzania teorii spiskowych jakimiś symbolami które raczej niczemu praktycznemu mi nie służą

Te symbole nie są po to, by zdemaskować masonów. Może one są, by zwerbować nowych członków masonerii. Ja, gdy oglądam MTV, to mam wrażenie, że w niektórych programach widzę symbol ateizmu. W którymś filmie animowanym podobno w jednym kadrze kurz się układa w napis "sex". To być może są podprogowe przekazy.

So mar 06, 2010 19:22
zbanowany na stałe

Cytuj:
A co jeśli NASA też jest w rękach jakieś elity, a człowiek nigdy nie był na Księżycu? Przecież już od dawana się mówiło o tym.

Teoretycznie wiele rzeczy jest mozliwych. Rozroznienie prawdy od klamstwa, szczegolnie glupio naiwnego, to jedna z cech przypisywanych ludziom madrym. Wybacz ale przypominasz mi kolesia z dowcipu, ktory z antenkami przyczepionymi do glowy zjawia sie u psychiatry i odzywa "Przyszedlem w sprawie brata".
Cytuj:
Może one są, by zwerbować nowych członków masonerii.

Powinienes wiedziec, skoro wiesz juz tyle, ze do lozy nie przystepujesz ot tak sobie, musisz byc wprowadzony. Werbunek masonow nie jest twoja silna strona. :)

So mar 06, 2010 21:04

Daniel86 napisał(a):
No przecież ostrzegałem Was o tym, że moja wersja może wyglądać na absurd, bo jest to wersja uproszczona napisana tylko w celu przestawienia problemu. Jeśli chcesz lepszych dowodów, to ich poszukaj w internecie, a jest tego pełno w internecie.

Nie, nie ma. Wszędzie jest dokładnie ten sam absurdalny bełkot.

Cytuj:
A co jeśli NASA też jest w rękach jakieś elity, a człowiek nigdy nie był na Księżycu? Przecież już od dawana się mówiło o tym. Tą teorie spiskową nawet wykorzystano w jednej z reklam Red Bulla.

A co mnie to obchodzi w czym ją wykorzystano? To jej niby ma dodawać wiarygodności?

Cytuj:
nie twierdzę, że wierzę w teorie spiskowe o NWO, ale Twoje argumenty da się obalić, co właśnie zrobiłem.

Eee... gdzie i kiedy?

Cytuj:
Te symbole nie są po to, by zdemaskować masonów. Może one są, by zwerbować nowych członków masonerii. Ja, gdy oglądam MTV, to mam wrażenie, że w niektórych programach widzę symbol ateizmu. W którymś filmie animowanym podobno w jednym kadrze kurz się układa w napis "sex". To być może są podprogowe przekazy.

Nie, to po prostu paranoja wariatów którzy wszędzie gdzieś "coś" widzą. Nie jest to godne nawet cienia poważnego potraktowania.

A tak w ogóle to nie wiedziałem, że ateizm ma jakiś symbol.

So mar 06, 2010 23:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona