Tajemnice fatimskie itp. - 100% wymysł ludzki.
Autor |
Wiadomość |
njczyziu
|
 Tajemnice fatimskie itp. - 100% wymysł ludzki.
Witam, to wszystko to bzdury z jednego prostego powodu - gdyby rzeczywiście te wszystkie rzeczy miały miejsce to cały Kościół wraz z papieżami by się nawrócił ze strachu przed Bogiem. A tu nie ma i nie było żadnych zmian na lepsze tylko jeszcze na gorsze. Duchowni nie podążają drogą Chrystusa, wolą siedzieć na tyłkach i opływać w złoto i luksusy. Papieże gdyby naprawdę wierzyli w to, tak jak to demonstrują ludziom to zakasaliby w końcu rękawy, wyprzedali cały swój majątek tak jak Jezus i zaczęliby pomagać w wielkim trudzie tym najbardziej potrzebującym pomocy. Zamiast tego wolą siedzieć na tronach w bogatych pomieszczeniach i śnieżnobiałych suknach, patrząc tylko na to czy aby nie ma na nich jakiegoś brudnego paproszka. Nic sobie z tego nie robią, bo to oni przy pomocy swoich purpurowych koleżków, wymyślili elegancko te wszystkie historyjki by interes kręcił się dalej, a strach przed tymi bredniami ma jedynie oblecieć nas, po to byśmy uwierzyli w jeden święty apostolski Kościół jaskinię wszelkiego plugawego zła i mamony. Zresztą ta cała Łucja by się dwoiła i troiła pewna swego by dać znać całemu światu o tak wielkich, niewyobrażalnych (prawdziwych!) przeżyciach których doświadczyła, a tu nie za wiele miała do powiedzenia, tkwiła sobie w tym klasztorze jakby nigdy nic... To byłby przecież 100% dowód na istnienie Boga i to tego Biblijnego, normalny człowiek gdyby coś takiego zobaczył to zaraz by mówił całemu światu, że w 100% istnieje Bóg, naprawdę, przysięgam! Wydaje mi się, że dzieciaki po prostu chciały jak najszybszego zakończenia wojny, chciały być sławne i miały dzięki temu swoje 5 minut. Bardzo możliwe, że ówczesne władze Kościoła kazały im coś takiego mówić, wpoili im, że Kościół to świętość i jeżeli dzięki temu nawrócą się do nich grzesznicy to Bóg się ucieszy, nawet jeżeli trzeba będzie użyć "małego kłamstewka" do tego celu. W końcu cel uświęca środki! Dzieciaczki dostały kasę, stały się sławne, a Kościół mógł dalej się szczycić cudami, w które wierzyć mamy jednak tylko my!
Ostatnio edytowano Pn wrz 17, 2012 12:44 przez njczyziu, łącznie edytowano 3 razy
|
Pn wrz 17, 2012 12:27 |
|
|
|
 |
Ukasz
|
 Re: Tajemnice fatimskie itp. - 100% wymysł ludzki.
jeśli Boga nie ma to czemu z Nim walczysz?
_________________ Zatem się nie ukryje, kto mówi niegodziwie, i nie ominie go karząca sprawiedliwość - Mdr 1,8
|
Pn wrz 17, 2012 12:28 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Wygląda na to, że Szatan po prostu zieje złością z bezsilności. Ludzie są coraz bardziej świadomi i opowiadają się całym sercem po stronie Boga. Szatan z jego kłamstwami, fałszem, nieudolnymi prowokacjami zostaje w tyle ... Króluj nam Chryste 
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
Pn wrz 17, 2012 12:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Njczyziu, a czy Ty nie widzisz jak Szatan się Tobą posługuje do swojej walki z Bogiem. To całe Twoje zacietrzewienie jest wynikiem podszeptów szatana.
|
Pn wrz 17, 2012 13:08 |
|
 |
Capslock
|
Cytuj: Njczyziu, a czy Ty nie widzisz jak Szatan się Tobą posługuje do swojej walki z Bogiem. To całe Twoje zacietrzewienie jest wynikiem podszeptów szatana. No właśnie szatan podszywa się pod anioła światłości. Poczytaj trochę Pisma Świętego to dowiesz się że objawienia mogą być fałszywe. Radze nie słuchać wszystkiego co kościół mówi bo może być zwodzony i zwodzić narody. Chociaż założę się że nie czytasz jedynej Świętej księgi.
|
Pn wrz 17, 2012 14:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Do kogo Ty piszesz  Nie potrafisz zrozumieć jednego prostego zdania, żeby nie przekręcać go o 180 stopni. Ja pisałem odnośnie osoby Njczyzia a Ty już wiesz że nie czytam PIsma Św., mało tego oskarżasz mnie o to.
|
Pn wrz 17, 2012 15:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dzieciaczki dostały kasę, stały się sławne, Szczególnie, że dwójka z nich zmarła w dzieciństwie (2 i 3 lata po objawieniach), a trzecia wstąpiła do klasztoru....baaaardzo sie tą kasą rozkoszowały. Pewnie były w Disneylandzie  Napisałbym cos wiecej...ale nie warto pisac w wątkach zakładanych przez niedouczonego oszołoma zyzia 
|
Pn wrz 17, 2012 15:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Capslock napisał(a): Cytuj: Njczyziu, a czy Ty nie widzisz jak Szatan się Tobą posługuje do swojej walki z Bogiem. To całe Twoje zacietrzewienie jest wynikiem podszeptów szatana. No właśnie szatan podszywa się pod anioła światłości. Poczytaj trochę Pisma Świętego to dowiesz się że objawienia mogą być fałszywe. Radze nie słuchać wszystkiego co kościół mówi bo może być zwodzony i zwodzić narody. Chociaż założę się że nie czytasz jedynej Świętej księgi. I szatan przepowiedział, że bezbożny, nieludzki system komunistyczny w Rosji padnie na pysk, a naród rosyjski powróci do wiary w Boga.
|
Pn wrz 17, 2012 15:38 |
|
 |
Capslock
|
quas napisał(a): Do kogo Ty piszesz  Nie potrafisz zrozumieć jednego prostego zdania, żeby nie przekręcać go o 180 stopni. Ja pisałem odnośnie osoby Njczyzia a Ty już wiesz że nie czytam PIsma Św., mało tego oskarżasz mnie o to. Nie oskarżam Cię tylko stwierdzam fakty ale czy to ty nie oskarżasz go o to że Szatan się nim posługuje? Skąd to wiesz masz pewność może gościu mówi prawdę o objawieniach.
|
Pn wrz 17, 2012 15:44 |
|
 |
Lurker
|
E tam. Od kiedy Szatan się piekli? Szatan to jest cwany gość.
Tylko pewnie rwie włosy z łepetyny, że mu się taki żałosny adwokat trafił. Zamiast odciągać ludzi od Boga tylko umacnia ich w wierze. Cóż, własna inicjatywa niekoniecznie bywa dobrym pomysłem na życie.
Kocioł dla njczyzia już jest przygotowany, gotów jestem się o to założyć. ^_^
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Pn wrz 17, 2012 16:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Capslock napisał(a): Nie oskarżam Cię tylko stwierdzam fakty ale czy to ty nie oskarżasz go o to że Szatan się nim posługuje? Skąd to wiesz masz pewność może gościu mówi prawdę o objawieniach. Jeżli jesteś gotów zakładać się że ja nie czytam Pisma Św tak pisząc, to jest to oskażenie i oszerstwo na moją osobę. Więc stwierdzam jasno, czytam Pismo Św., czy potrafisz teraz mnie przeprosić za to oszczerstwo  Już normą jest że nie umiesz prostego zdania zrozumieć, bo ja ani słowem nie odnosiłem się do objawień.
|
Pn wrz 17, 2012 16:20 |
|
 |
Capslock
|
Tak njczyziu odniósł się krytycznie do objawień ,o wszelkim złu w kościele, a ty od razu wmawiasz mu walkę z Bogiem i że szatan zawładnął jego osobą. Po raz kolejny nie rozumiesz mych słów. Napisałem "Założe się że nie czytasz jedynej Świętej księgi" czy tu pisze na pewno nie czytasz?? I przestać wmawiać mi oszczerstwa szczerzę mówiąc zachowujesz się teraz jak dziecko które niczemu nie jest winne.
|
Pn wrz 17, 2012 16:30 |
|
 |
artcz
|
njczyziu, trudno mi się odnieść do całego tekstu, zresztą nie mam takich ambicji. Chciałbym tylko dopytać Cię, co miałeś na myśli pisząc, że cel uświęca środki. Uważasz, że tak faktycznie jest, czy może uważasz, że tak naucza Kościół? Albo nie będę już snuł domysłów - jeśli napiszesz, to spróbuję to zrozumieć.
Capslock, jeśli odrzucić to, czego uczy Kościół, to pojawia się problem, którego rozstrzygnięcia dotychczas nie znalazłem: skąd właściwie wiadomo, że Biblia jest świętą księgą? Skąd wiadomo, które księgi powinny należeć do Biblii?
Ja osobiście wierzę, że Biblia jest natchnioną księgą, bo dowiedziałem się tego w Kościele. A i w drugą stronę - w Biblii jest całkiem sporo tekstów potwierdzających autorytet Kościoła. Choćby gdy Jezus mówi "jestem z Wami przez wszystkie dni aż do skończenia świata". Albo obiecuje Ducha - Pocieszyciela, który nauczy wszystkiego Apostołów, przypomni im to, co zapomnieli. A wszystko razem (Stary Testament + Nowy Testament + nauczanie Kościoła) w moim osobistym odczuciu układa się w tak spójną i logiczną całość, że prawdopodobieństwo, że to wszystko nieprawda, szacuję na bardzo niewielkie.
|
Pn wrz 17, 2012 16:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Capslock napisał(a): Po raz kolejny nie rozumiesz mych słów. Napisałem "Założe się że nie czytasz jedynej Świętej księgi" czy tu pisze na pewno nie czytasz?? I przestać wmawiać mi oszczerstwa szczerzę mówiąc zachowujesz się teraz jak dziecko które niczemu nie jest winne. A więc tak założyłeś, że ja nie czytam Pisma, zaznaczjąc przy tym swoją pewność. Jeszcze raz i jasno, czytam Pismo, czy teraz mnie przeprosisz za to oszczerstwo na moją osobę 
|
Pn wrz 17, 2012 16:48 |
|
 |
Capslock
|
Cytuj: A więc tak założyłeś, że ja nie czytam Pisma, zaznaczjąc przy tym swoją pewność. Jeszcze raz i jasno, czytam Pismo, czy teraz mnie przeprosisz za to oszczerstwo na moją osobę A czy ty przeprosisz mnie za oszczerstwo na moją osobę że byłem w 100 % pewny że nie czytasz Pisma Świętego? Pisząc to o założeniu było ironiczne możesz tego oczywiście nie rozumieć.
|
Pn wrz 17, 2012 17:01 |
|
|
|