Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 13:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Przepowiednie i apokalipsa. 
Autor Wiadomość

Post Przepowiednie i apokalipsa.
Cześć, nie wiedziałem gdzie o tym napisać więc może tu.

Co myślicie o przepowiedniach? Na przykład o przepowiedni fatimskiej. Wiele narazie sie sprawdziło. Polska ma wyjść obronną ręką? A co wy o tym sądzicie?

Tutaj macie zamieszczoną przepowiednie fatimską:
http://fatima.jelcyn.com/index2.htm

A co myślicie o Apokalipsie według świętego Jana?

Pn lip 10, 2006 15:37

http://fatima.jelcyn.com/index2.htm

Uff przeczytałem...

Aż dziwne,że ktoś traktuje ten bełkot poważnie
http://fatima.jelcyn.com/dane.htm
szczególnie to :D

Cytuj:

Koniec świata pewnie kiedyś nastąpi w tym jest prawdziwa.
Ale nas już raczej wtedy nie będzie :)

Pn lip 10, 2006 16:40

Post Re: Przepowiednie i apokalipsa.
Wiktor Chilon napisał(a):
Co myślicie o przepowiedniach? Na przykład o przepowiedni fatimskiej. Wiele narazie sie sprawdziło. Polska ma wyjść obronną ręką? A co wy o tym sądzicie?

W tej materii mam zdanie proste acz prymitywne ;) - nie znam i nie obchodzi mnie :)
Cytuj:

Nie mam zdania, nie rozumiem jej... Wolę dobrze żyć niż się zamartwiać przepowiedniami końca świata :)

Pn lip 10, 2006 16:44
To nie jest przepowiednia fatmiska, proszę nie rozprowadzać fałszywych informacjii. Prawdziwa III tajemnica jest tutaj:

http://www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WR ... ima_2.html

Poprzednie dwie są wiadome od dawna i zawierają informację dot. wojen światowych, które już się sprawdziły.

Pn lip 10, 2006 18:09

Trzecia część tajemnicy objawionej 13 lipca 1917 w Cova da Iria-Fatima.

Piszę w duchu posłuszeństwa Tobie, mój Boże, który mi to nakazujesz poprzez Jego Ekscelencję Czcigodnego Biskupa Leirii i Twoją i moją Najświętszą Matkę.

Po dwóch częściach, które już przedstawiłam, zobaczyliśmy po lewej stronie Naszej Pani nieco wyżej Anioła trzymającego w lewej ręce ognisty miecz; iskrząc się wyrzucał języki ognia, które zdawało się, że podpalą świat; ale gasły one w zetknięciu z blaskiem, jaki promieniował z prawej ręki Naszej Pani w jego kierunku; Anioł wskazując prawą ręką ziemię, powiedział mocnym głosem: Pokuta, Pokuta, Pokuta! I zobaczyliśmy w nieogarnionym świetle, którym jest Bóg: 'coś podobnego do tego, jak widzi się osoby w zwierciadle, kiedy przechodzą przed nim' Biskupa odzianego w Biel 'mieliśmy przeczucie, że to jest Ojciec Święty'. Wielu innych Biskupów, Kapłanów, zakonników i zakonnic wchodzących na stromą górę, na której szczycie znajdował się wielki Krzyż zbity z nieociosanych belek jak gdyby z drzewa korkowego pokrytego korą; Ojciec Święty, zanim tam dotarł, przeszedł przez wielkie miasto w połowie zrujnowane i na poły drżący, chwiejnym krokiem, udręczony bólem i cierpieniem, szedł modląc się za dusze martwych ludzi, których ciała napotykał na swojej drodze; doszedłszy do szczytu góry, klęcząc u stóp wielkiego Krzyża, został zabity przez grupę żołnierzy, którzy kilka razy ugodzili go pociskami z broni palnej i strzałami z łuku :!: i w ten sam sposób zginęli jeden po drugim inni Biskupi, Kapłani, zakonnicy i zakonnice oraz wiele osób świeckich, mężczyzn i kobiet różnych klas i pozycji. Pod dwoma ramionami Krzyża były dwa Anioły, każdy trzymający w ręce konewkę z kryształu, do których zbierali krew Męczenników i nią skrapiali dusze zbliżające się do Boga.

To pewnie jakaś przenośnia tak? ;)

Pn lip 10, 2006 18:18

To nie jest przepowiednia fatmiska, proszę nie rozprowadzać fałszywych informacjii.

Cytuj:
Poprzednie dwie są wiadome od dawna i zawierają informację dot. wojen światowych, które już się sprawdziły.

Zgadzam się,że dotyczą wojen (nie koniecznie światowych ale dużych w każdym razie)

Cytuj:
Dane dotyczące przebiegu wojny.

Dal całego świata będzie wielkim zaskoczeniem i szokiem, błyskawiczne natarcie na Rosję. Od momentu natarcia na Związek Radziecki natężenie walki i okrucieństw będzie straszliwe. Chiny naśladować będą postępowanie Japonii - zaskoczenie, szybkość i terror. Zwycięstwo Chin przerazi USA Amerykanie zaatakują Syjam i Kambodżę, ale ogromne ilości wojska będą musięli przerzucić do Azji, lecz nie będą mogli się wycofać ze względu na swój upór i zaangażowanie w Wietnamie. Chiny użyją lotnictwa, rzucą bomby na wiele miast, bomby jądrowe na zakłady zbrojenne i ośrodki doświadczalne broni atomowej.

Wywołają ogromne zniszczenie, ale i wstrząs i zaburzenia w przyrodzie, co się zemści na nich później. Armia Chińska zginie od bomby atomowej, którą rzuci na świat, chociaż na razie będzie zwyciężać. Uderzy w wielu punktach, tak że Rosja będzie zmuszona walczyć na całej granicy. Jednocześnie potężne desanty będą lądować w głębi kraju. Amerykanie nie będą się mieszać, lecz będą życzyć zwycięstwa Rosji widząc co robią Chińczycy.

Niemcy wciągną do wojny USA jako sojusznika. Pomoc amerykańska dla Niemców będzie mała i spóźniona, dlatego że cała uwaga świata będzie skupiona na Azji gdzie znajdują się wojska USA, Anglii / Irak Turcja, Bałkany / i to w obronie przed Chińczykami.

To co zrobią Niemcy będzie krokiem samobójczym, jednak będą liczyć na sukces i zajęcie Polski i NRD. W swojej nienawiści nie zorientują się, ze sympatia zachodu i reszty świata będzie po stronie Rosji.

Chińskie wojska będą niszczyły i równoważyły z ziemia wszystkie miasta i wiele wsi ludności białej, a oszczędzały ludność republik azjatyckich, które częściowo powstaną przeciwko Rosji i przyłaczą się do nich. To w jezyku Chińskim będzie krucjata przeciwko hegromeni białej rasy. Głosić będą jej koniec, a siębie mianuja ręką sprawiedliwego losu. Nastąpi atak przez zaskoczenie Niemiec. Rosja runie na Europe i wciagnie wszystkie panstwa ukladu warszawskiego, pomijajac już dzialanie Polski i Czechosłowacji, widząc, ze w razie zwycięstwa RFN czeka ja zaglada. Walczyc będą ze soba nawet Niemcy, a Rosja wywrze w tym kraju swoja wściekłość, za cios tytułu przegrania na wschodzie za widmo klesk. dopiero gdy dojdzie do Atlantyku rusza inne narody zagrożone bezposredni. Rosjanie cofać będą na skutek walk na Ukrainie zostawiajac za soba spalona ziemie i popioły miast. Objetosc krzywdy i bogacenie się innych, zaprzeczenie prawom Bożym nie pozostaną nie pomszczone. Przykładem tego bedzie lud Szwajcarii i Szwecji.

Rosja zdradzajac, łamiąc podstepne umowy i traktaty zazna tego na sobie, ale zaznaja tez na sobie zdrady i kleski Ukraina i Litwa a w mniejszym stopniu Lotwa i Estonia.

Białoruś, Polska i Węgry będą stosunkowo spokojne, ale jedynym narodem chronionym przez Milosięrdzie Boze bedzie Polska. Czechoslowacja zostanie zniszczona już w czasię powrotu wojsk rosyjskich, które będą dazyly powrotu na Balkany i Ukraine. Od poludnia uderza Amerykanie / Iraku / zacznie się powstanie na Kaukazie. A w Turcji Anglicy. Przy tylu formacjach trudno podac koleje.

Zjawiska atmosferyczne, które ukaza się na poczatku wojny, sa ostatecznym ostrzezeniem zapowiedzianym przez Marie Królowa Swiata, z wielu ostatnich objawien. Sa potwierdzeniem ze nadchodzi zapowiedziany okres wojen i kataklizmów w przyrodzie. Sa tez znakiem ze nie udalo się w ludziach, obudzic zalu i skruchy checi zmiany sposobu zycia., aby móc powstrzymac zlo wiszace nad swiatem, które dotad trzymala ręką Pana. Lecz sprawiedliwosc Boza nie moze dluzej tolerowac triumfalnie nikczemnosci i pogardy dla swietych spraw. Nikczemnosc wzajemna powróci do ludzi w calej swej pogardzie i ohydzie. Kataklizmy ugasza wojne i uratuja ludzi przed calkowita zaglada a wiec ratunkiem danym przez Boga jest milosięrne.

Troche się pogubiłem,znaczy to już było :?:
Ciekawe...

Pn lip 10, 2006 18:24
Cytuj:
To nie jest przepowiednia fatmiska, proszę nie rozprowadzać fałszywych informacjii.

Cytuj:

Zgadzam się,że dotyczą wojen (nie koniecznie światowych ale dużych w każdym razie)

Cytuj:
Dane dotyczące przebiegu wojny.

Dal całego świata będzie wielkim zaskoczeniem i szokiem, błyskawiczne natarcie na Rosję. Od momentu natarcia na Związek Radziecki natężenie walki i okrucieństw będzie straszliwe. Chiny naśladować będą postępowanie Japonii - zaskoczenie, szybkość i terror. Zwycięstwo Chin przerazi USA Amerykanie zaatakują Syjam i Kambodżę, ale ogromne ilości wojska będą musięli przerzucić do Azji, lecz nie będą mogli się wycofać ze względu na swój upór i zaangażowanie w Wietnamie. Chiny użyją lotnictwa, rzucą bomby na wiele miast, bomby jądrowe na zakłady zbrojenne i ośrodki doświadczalne broni atomowej.

Wywołają ogromne zniszczenie, ale i wstrząs i zaburzenia w przyrodzie, co się zemści na nich później. Armia Chińska zginie od bomby atomowej, którą rzuci na świat, chociaż na razie będzie zwyciężać. Uderzy w wielu punktach, tak że Rosja będzie zmuszona walczyć na całej granicy. Jednocześnie potężne desanty będą lądować w głębi kraju. Amerykanie nie będą się mieszać, lecz będą życzyć zwycięstwa Rosji widząc co robią Chińczycy.

Niemcy wciągną do wojny USA jako sojusznika. Pomoc amerykańska dla Niemców będzie mała i spóźniona, dlatego że cała uwaga świata będzie skupiona na Azji gdzie znajdują się wojska USA, Anglii / Irak Turcja, Bałkany / i to w obronie przed Chińczykami.

To co zrobią Niemcy będzie krokiem samobójczym, jednak będą liczyć na sukces i zajęcie Polski i NRD. W swojej nienawiści nie zorientują się, ze sympatia zachodu i reszty świata będzie po stronie Rosji.

Chińskie wojska będą niszczyły i równoważyły z ziemia wszystkie miasta i wiele wsi ludności białej, a oszczędzały ludność republik azjatyckich, które częściowo powstaną przeciwko Rosji i przyłaczą się do nich. To w jezyku Chińskim będzie krucjata przeciwko hegromeni białej rasy. Głosić będą jej koniec, a siębie mianuja ręką sprawiedliwego losu. Nastąpi atak przez zaskoczenie Niemiec. Rosja runie na Europe i wciagnie wszystkie panstwa ukladu warszawskiego, pomijajac już dzialanie Polski i Czechosłowacji, widząc, ze w razie zwycięstwa RFN czeka ja zaglada. Walczyc będą ze soba nawet Niemcy, a Rosja wywrze w tym kraju swoja wściekłość, za cios tytułu przegrania na wschodzie za widmo klesk. dopiero gdy dojdzie do Atlantyku rusza inne narody zagrożone bezposredni. Rosjanie cofać będą na skutek walk na Ukrainie zostawiajac za soba spalona ziemie i popioły miast. Objetosc krzywdy i bogacenie się innych, zaprzeczenie prawom Bożym nie pozostaną nie pomszczone. Przykładem tego bedzie lud Szwajcarii i Szwecji.

Rosja zdradzajac, łamiąc podstepne umowy i traktaty zazna tego na sobie, ale zaznaja tez na sobie zdrady i kleski Ukraina i Litwa a w mniejszym stopniu Lotwa i Estonia.

Białoruś, Polska i Węgry będą stosunkowo spokojne, ale jedynym narodem chronionym przez Milosięrdzie Boze bedzie Polska. Czechoslowacja zostanie zniszczona już w czasię powrotu wojsk rosyjskich, które będą dazyly powrotu na Balkany i Ukraine. Od poludnia uderza Amerykanie / Iraku / zacznie się powstanie na Kaukazie. A w Turcji Anglicy. Przy tylu formacjach trudno podac koleje.

Zjawiska atmosferyczne, które ukaza się na poczatku wojny, sa ostatecznym ostrzezeniem zapowiedzianym przez Marie Królowa Swiata, z wielu ostatnich objawien. Sa potwierdzeniem ze nadchodzi zapowiedziany okres wojen i kataklizmów w przyrodzie. Sa tez znakiem ze nie udalo się w ludziach, obudzic zalu i skruchy checi zmiany sposobu zycia., aby móc powstrzymac zlo wiszace nad swiatem, które dotad trzymala ręką Pana. Lecz sprawiedliwosc Boza nie moze dluzej tolerowac triumfalnie nikczemnosci i pogardy dla swietych spraw. Nikczemnosc wzajemna powróci do ludzi w calej swej pogardzie i ohydzie. Kataklizmy ugasza wojne i uratuja ludzi przed calkowita zaglada a wiec ratunkiem danym przez Boga jest milosięrne.

Troche się pogubiłem,znaczy to już było :?:
Ciekawe...

Przecież napisałem: link dany w pierwszym poście prowadzi do fałszywej wersji przepowiedni wyssanej z palca. Ja zamieściłem link do III tajemnicy fatimskiej. I i II tajemnica oczywiście istnieje ale już jej nie podałem, bo się już sprawdziła.

Pn lip 10, 2006 18:56

Przecież napisałem: link dany w pierwszym poście prowadzi do fałszywej wersji przepowiedni wyssanej z palca. Ja zamieściłem link do III tajemnicy fatimskiej. I i II tajemnica oczywiście istnieje ale już jej nie podałem, bo się już sprawdziła.

Wybacz,źle cie zrozumiałem :)

Pn lip 10, 2006 19:21

Koniec świata pewnie kiedyś nastąpi w tym jest prawdziwa.
Ale nas już raczej wtedy nie będzie :)[/quote]

A ja odpowiem jak dobry wojak Szwejk: wpierw musiałbym ten koniec świata zobaczyć ;)

Pn lip 10, 2006 20:24
Pan Jezus do Św. Siostry Faustyny (Dzienniczek) napisał(a):
Napisz to: nim przyjdę jako Sędzia sprawiedliwy, przychodzę wpierw jako Król miłosierdzia. Nim nadejdzie dzien sprawiedliwy, będzie dany ludziom znak na niebie taki.

Zgaśnie wszelkie światło na niebie i będzie wielka ciemność po całej ziemi. Wtenczas ukaże się znak Krzyża na niebie, a z otworów gdzie były ręce i nogi przebite Zbawiciela, będą wychodziły wielkie światła, które jakiś czas będą oświecać ziemię. Będzie to na krotki czas przed dniem ostatecznym. (Dz 83)

Śr lip 12, 2006 9:01

Jest coś całkowicie wiarygodne mówiące o końcu świata. Jest to Biblia i zgodnie z tym co tam jest napisane Polska jako naród ( a nie pojedyńczy ludzie ) stanie na sądzie wśród tych narodów, które uciskały wybrany Boży naród. Niestety to są fakty. Historia ta rzetelna mówi jak wiele było na naszych ziemiach przelanej krwii żydowskiej, już nie mówie o Holokauście bo to osobny temat. I ze względu na to czaka nasz naród sąd w dolinie Jozafata.
Kto jest bardziej wiarygodny-Bóg czy inni? A choćby sam anioł z nieba zstąpił i zwiastował odmienną Ewangelię niech będzie przeklęty.

Śr lip 12, 2006 9:08
Jest coś całkowicie wiarygodne mówiące o końcu świata. Jest to Biblia i zgodnie z tym co tam jest napisane Polska jako naród ( a nie pojedyńczy ludzie ) stanie na sądzie wśród tych narodów, które uciskały wybrany Boży naród. Niestety to są fakty. Historia ta rzetelna mówi jak wiele było na naszych ziemiach przelanej krwii żydowskiej, już nie mówie o Holokauście bo to osobny temat. I ze względu na to czaka nasz naród sąd w dolinie Jozafata.
Kto jest bardziej wiarygodny-Bóg czy inni? A choćby sam anioł z nieba zstąpił i zwiastował odmienną Ewangelię niech będzie przeklęty.

Naród żydowski, czy nie żydowski to nie ma znaczenia. Liczy się po prostu człowiek.
A co do cytatu, który podałem: uznając świętość siostry Faustyny, Kościół uznał jej wszystkie objawienia za prawdziwe. Można im nie wierzyć, bo to nie jest dogmat, żadna prawda wiary, ale skoro Kościół ich nie skreślił to jak dla mnie są "OK". A jest to dane po to, aby człowiek, gdy zobaczy taki znak jak opisany wyżej, po raz ostatni miał szansę wzbudzić w sobie żal za grzechy i może jeszcze zdążył przystąpić do spowiedzi. Jest to po prostu ostatnia szansa, a nie jakiś wymysł, po to żeby bawić się we wróżkę. Nikt tu nie ma zamiaru przewidywać daty końca świata.

Śr lip 12, 2006 9:33

romanszewczuk3 - mozesz mi przytoczyc fragment Biblii, w ktorym jest napisane,ze narod Polski bedzie sadzony za uciskanie ludu Bozego? bo jakos sobie nie przypominam, zeby Biblia gdziekolwiek o narodzie polskim wspominala, ale moze jestem ignorantka...

zgadzam sie z Kris_yul - liczy sie czlowiek

Śr lip 12, 2006 9:40

Mimo najsZczerszych chęci nie mogę sie zgodzić na to " naród żydowski -człowiek. ż ydzi czy chcemy czy nie sa narodem wybranym. I w zwiazku z tym inny jest sposób ich traktowania. Jednak jeżeli uwierzą w Jezusa to będą zbawieni łaską. Jeżeli chodzi o sąd nad narodem Polskim to nic takiego nie ma w Biblii. Ja napisałem, że w dolinie Jozafata beddzie sąd nad narodami, które uciskały Izraela, nad wszystkimi. Cóż Polska do nich należy. Jest to miejsca w księdze Joela 3 rozdział od 6 do20 wersetu.

Śr lip 12, 2006 10:32
Mimo najsZczerszych chęci nie mogę sie zgodzić na to " naród żydowski -człowiek. ż ydzi czy chcemy czy nie sa narodem wybranym. I w zwiazku z tym inny jest sposób ich traktowania. Jednak jeżeli uwierzą w Jezusa to będą zbawieni łaską. Jeżeli chodzi o sąd nad narodem Polskim to nic takiego nie ma w Biblii. Ja napisałem, że w dolinie Jozafata beddzie sąd nad narodami, które uciskały Izraela, nad wszystkimi. Cóż Polska do nich należy. Jest to miejsca w księdze Joela 3 rozdział od 6 do20 wersetu.

Jezus Chrystus zawarł Nowe Przymierze ze wszystkimi ludźmi na wieki. Więc każdy człowiek może czuć się wybrany. Żydzi byli takim narodem, ale nie podołali temu wielkiemu ciężarowi jaki na nich spoczął - odrzucili Jezusa. Proszę nie rozgłaszać po prostu herezji. Każdy człowiek wobec Boga jest równy.

Śr lip 12, 2006 11:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona