Czy ateista ma prawo wmawiac Ci co on uwaza
Autor |
Wiadomość |
Baxi86
|
 Czy ateista ma prawo wmawiac Ci co on uwaza
Czy ateista ma prawo wmawiac Ci co on uwaza??
Ostatnio dodalem temat na ktorym wyjatko aktywnie wypowiadali sie ateisci jak by mieli jakis cel w tym ze przestane wirzyc
a moj temat przecez to dlaczego tak trudno uwirzyc ,a nie jak calkiem przestac juz wierzyc
Uwazam ze na tym forum ludzie gl szukaja jakies drogi do Boga, nie na odwrót 
_________________ Zapraszam takze na nowe forum:
http://techwet.mojeforum.net/
FORUM DLA LUDZI MYSLACYCH
|
Wt wrz 26, 2006 12:16 |
|
|
|
 |
Kropka
|
Baxi weż pod uwagę to iż tutaj chyba najbardziej zażarte i długie dysputy na temat prowadza ateiści
A niech sobie piszą, nie ma nakazu żeby to czytać. 
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
Wt wrz 26, 2006 12:21 |
|
 |
Baxi86
|
Dokladnie
oni sa jak te durne reklamy tvszop
ktore robia ludzia wode z mozgu
sorki niechcialem pojechac tak ostro 
|
Wt wrz 26, 2006 12:30 |
|
|
|
 |
_Big_Mac_
|
 Re: Czy ateista ma prowa wmawiac Ci co on uwaza
Baxi86 napisał(a): Czy ateista ma prowa wmawiac Ci co on uwaza??
Czy wierzący ma prawo wmawiać mi, co on uważa? Cytuj: Uwazam ze na tym forum ludzie gl szukaja jakies drogi do Boga, nie na odwrót 
Nie wszyscy. Niektórzy złośliwie lubią się pokłocić 
Wt wrz 26, 2006 12:34 |
|
 |
Baxi86
|
zauwazylem

|
Wt wrz 26, 2006 12:36 |
|
|
|
 |
tommy
|
Ot przedstawilismy ci alternatywe popierajac ja masa argumentow. Strasznie zli jestesmy, twor samego Szatana 
|
Wt wrz 26, 2006 12:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Baxi! Ja już od dawna zastanawiam się nad tym, czemóż to na tym forum , które jest katolickie, z takim zacięciem i pasją wypowiadają się ateiści... I nie mam tu na myśli tych ateistów, którzy po prostu dyskutują z katolikami i wymieniają poglądy,( nawet lubię niektórych  ) ale tych, którzy z takim zapałem starają się "nawracać" na swoją wiarę a raczej bezwiarę.
Szczerze mówiąc brakuje mi na tym forum działu gdzie mogłabym podyskutować na temat mojej wiary bez narażania się na głupie docinki albo wtręty tych, którzy nic do powiedzenia w temacie na mają, bo to tak, jakby mówić z ślepym o kolorach.
Póki co - jak radzi Kropka - czytać wszystkiego nie musimy.
|
Wt wrz 26, 2006 14:52 |
|
 |
tommy
|
majka napisał(a): Baxi! Ja już od dawna zastanawiam się nad tym, czemóż to na tym forum , które jest katolickie, z takim zacięciem i pasją wypowiadają się ateiści... I nie mam tu na myśli tych ateistów, którzy po prostu dyskutują z katolikami i wymieniają poglądy,( nawet lubię niektórych  ) ale tych, którzy z takim zapałem starają się "nawracać" na swoją wiarę a raczej bezwiarę.
Nasze uczestnictwo w tym forum to sam pozytyw!
Nasze logiczne, skladne i w ogole niesamowite argumenty zmuszaja was do myslenia i glowkowania nad zagadnieniami wiary. Bez nas tutaj byscie byli otoczeni Towarzystwem Wzajemnego Ukatoliczania. I byloby niewatpliwie nudniej  Czy to naprawde taki dobry pomysl dla waszej wiary? Nie lepiej sie zastanowic, poglowkowac, sprobowac jakos obejsc te twierdzenia wrednych ateistow? A jesli okaze sie, ze nie jestescie w stanie znalezc odpowiedzi to coz, witamy w Klubie
Aby dyskutowac z nami na tym samym poziomie, musicie sie zapoznac z osiagnieciami wspolczesnej nauki. Gdyz nie sadze aby istnial jakis intelektualnie usatysfakcjonowany ateista ktory tych zagadnien przynajmniej pobieznie nie zna. Sam pozytyw, doglebnie poznajecie ewolucje, wspolczesna fizyke etc. Coz w tym zlego?
|
Wt wrz 26, 2006 15:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Baxi weż pod uwagę to iż tutaj chyba najbardziej zażarte i długie dysputy na temat prowadza ateiści Uśmiech... Forum jest to miejsce, gdzie ludzie wymieniają się własnymi myślami i poglądami. Dlaczego wierzącym tak bardzo przeszkadza, że ktoś inny ma inne poglądy i chce się nimi podzielić? Czemu potrzebę podzielenia się własną wiedzą i spostrzeżeniami bądź punktem widzenia traktujecie jako atak na waszą wiarę!? Mam takie subiektywne wrażenie, że wierzący (szczególnie ortodoksyjni katolicy) chcieliby, aby forum stało się miejscem wzajemnej adoracji... "- Wierzę w Boga - Ja też bracie - Kocham Cię - Alleluja" Czy tak to ma wyglądać? Jeśli tak, to bardzo przepraszam za swoją obecność na tym forum bo niestety do ortodoksyjnej katoliczki jest mi prawie tak samo daleko jak do satanistki. Apropos Twojego tematu Baxi86, to napisałam co myślałam, ale wątpię, że w ogóle to przemyślałeś. I jest mi przykro, że wszystkich ateistów pakujesz do jednego worka z napisem "ludzie, których poglądy i tak mnie nie interesują". Cytuj: Szczerze mówiąc brakuje mi na tym forum działu gdzie mogłabym podyskutować na temat mojej wiary bez narażania się na głupie docinki albo wtręty tych, którzy nic do powiedzenia w temacie na mają, bo to tak, jakby mówić z ślepym o kolorach. No właśnie, a ja staram się zrozumieć każdego, każdy nawet najdziwniejszy pogląd. I choć nie potrafię zobaczyć kolorów, choć jestem ślepa, to wciąż mam nadzieję...Wierzący za to nie próbują zrozumieć, a często ignorują to co im nie pasuje, albo odpowiadają na posta w ogóle nie strając się zrozumieć tego, co ktoś inny chciał przekazać, a stosują typowe czepialstwo. A tak być nie powinno... Może byśmy tak spojrzeli z boku na całe forum i zaczęli widzieć ludzi, a nie poglądy. Bo tak samo natarczywe i niekulturalne odpowiedzi można spotkać u ateistów jak i u wierzących, a wszystko jest kwestią kultury osobistej, bądź nastroju osoby, a nie poglądów. Cytuj: A niech sobie piszą, nie ma nakazu żeby to czytać. Very Happy Oczywiście, że nie ma. A ja i tak czytam wszystkie wypowiedzi, bo najbardziej ciekawe poglądy, to takie, które są różne od moich  Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo wzajemnego zrozumienia, a przede wszystkim dobrej woli.[/quote]
|
Wt wrz 26, 2006 15:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Aby dyskutowac z nami na tym samym poziomie, musicie sie zapoznac z osiagnieciami wspolczesnej nauki. Oczywiście. Jestem prosta i głupiutka kobita i nigdy nie próbowałam nawet mówić ,że jest inaczej... Twoje posty czytam z otwartm słownikiem i encyklopedią, żeby cokolwiek zrozumieć. I ponieważ jak sam napisałeś nie mogę dyskutować z Tobą na Twoim poziomie wcale czynić tego nie zamierzam , więc tym postem kończę rozmowę z Tobą choć nigdy z Tobą dyskutować nie próbowałm i nie zamierzałam. Cytuj: Forum jest to miejsce, gdzie ludzie wymieniają się własnymi myślami i poglądami. Dlaczego wierzącym tak bardzo przeszkadza, że ktoś inny ma inne poglądy i chce się nimi podzielić?
Wierzącym nie przeszkadzają inne poglądy, gdyby tak było,połowa uczestników tego forum dawno dostałaby bana  ale myślę, że czasem tolerujemy za dużo...
|
Wt wrz 26, 2006 18:55 |
|
 |
dogmeat
|
Dyskusja oraz wymiana poglądów są chyba celem każdego forum? Jak by to wyglądało gdyby wszyscy się ze wszystkimi zgadzają. Tak się składa, że ateiści są bardzo ważną częścią tego forum. Bez nich nie byłoby tylu ciekawych dyskusji na temat wiary.
_________________ agnostyk
|
Wt wrz 26, 2006 18:59 |
|
 |
R6
|
Jaki jest tytuł tego działu? 
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Wt wrz 26, 2006 19:06 |
|
 |
Synek
|
Bardzo rozsadnie brzmi to,
co tu Rita pisze...ale gdyby T A K naprawde bylo, jak to ujmuje, no to ok
Ale nie wszyscy sa tacy, jak Rita i nie musza byc. W tym tkwi szkopul, ze...
Tez generalizuje, bo nie wszyscy wierzacy sa tacy, jak ich tu przedstawia, przynajmniej ja  (ale to bezczelnosc z mojej strony, co  ...)
Mnie sie nie podoba juz samo sformulowanie tematu...dlatego trudno jednoznacznie odpowiadac.
Synek
_________________ śmiech to zdrowie
|
Wt wrz 26, 2006 19:23 |
|
 |
JEHALLELEL
|
Choć jestem nowicjuszem na ty forum, to zdążyłem przeczytac sporo z tego co się tu pisze i nie zauważyłem aby tommy, _Big_Mac_, czy jakikolwiek inny członek tego forum nie będący katolikiem, narzucał swoje poglądy. To raczej zagorzali, żeby nie powiedzieć fanatyczni, katolicy próbują narzucać je innym!!! Takie moje skromne zdanko 
|
Wt wrz 26, 2006 19:27 |
|
 |
Synek
|
A tommy
wypisuje samochwaly, co w kacie staly... takie powiastki moga sie komus podobac...  ale lepiej jednak balonikow nie wysylac...
(oczywiscie to moje prywatne zdanie, nie jako wierzacego, ale myslacego... nie obowiazujace...)
Synek
_________________ śmiech to zdrowie
|
Wt wrz 26, 2006 19:36 |
|
|
|