Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Radio Maryja, cz. 2
Cytuj: Czy Dariusz Ratajczak miał coś wspólnego z Radiem Maryja? Przyznam, że NIGDY tego nazwiska nie słyszałam na antenie RM, ale ja nie słucham RM 24 godz. na dobę, więc nie mogę potwierdzic, ani zaprzeczyć. Alus to również Twije słowa:"Żaden kapłan nie ma prawa przepędzania kogokolwiek ze światyni" Ciekawa teoria. to znaczy, jeśli ten ktokolwiek zacznie profanować symbole sakralne, lub wygłaszać herezje kapłan i inni wierni powinni na to patrzeć ze zrozumieniem zamiast wziąć faceta za kołnierz i wyprowadzić. A może byłaś świadkiem takiej sceny? NIGDY nie słyszałam, aby o.Rydzyk zabraniał komuś wstępu do kościoła, pamiętam jedynie wypowiedź zakonnika paulina z Jasnej Góry w stosunku do Kwaśniewskiego, ale tym paulinem nie był o.Rydzyk. Typowa wybiórcza pamięć... nie usłyszałaś nigdy prof Bendera - a w RE usłyszeli http://www.tvn24.pl/1,1640536,druk.htmlOd kiedy to obecność kogokolwiek profanuje świątynię????.....nawet faryzeusze nie przeganiali celników ze świątyń. Nie słyszałaś?......cytat podałam dosłowny.
|
So mar 19, 2011 10:57 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Moja "wybiórcza pamięć" nie znaotowała tego, czego nie słyszała. To logiczne, a Ty z logiki Alus - pała!!! Czy celnicy profanowali światynie? Tutaj miałam równiez wpisać, to co przez pomyłkę napisałam w wątku:"Jaki jest Komorowski", to zdanie tam skasowałam: Platforma chętnie pozbawiła by mnie RM, mamnadzieję, że to się nie uda.
|
So mar 19, 2011 11:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Moja "wybiórcza pamięć" nie znaotowała tego, czego nie słyszała. To logiczne, a Ty z logiki Alus - pała!!! Czy celnicy profanowali światynie? Tutaj miałam równiez wpisać, to co przez pomyłkę napisałam w wątku:"Jaki jest Komorowski", to zdanie tam skasowałam: Platforma chętnie pozbawiła by mnie RM, mamnadzieję, że to się nie uda. A czy posłowie platformy modlitwą, obecnością na Mszy profanują świątynię???? Twoje ukochane RM od 19,5 roku non stop wieści, że każda kolejna ekipa rządząca, poza PiSem oczywiście, usiłuje likwidować o. Rydzyka i jego media. Poczucie zagrożenia jak widać to ulubione uczucie....
|
So mar 19, 2011 11:16 |
|
|
|
 |
Gita2
|
"Poczucie zagrożenia to ulubione uczucie..." Cóż być może masz trochę racji, a więc podaj punkt programu w którym to uczucie zagrożenia występuje: http://www.radiomaryja.pl/informacje.php?__i=program
|
So mar 19, 2011 11:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita  - w co drugim poście piszesz o zakusach na RM, a ja mam Ci dowodzić tego nurtu?
|
So mar 19, 2011 12:11 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Oczywiście, że piszę, bo to prawda, ale "co drugim poście", to duża przesada.
|
So mar 19, 2011 14:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Oczywiście, że piszę, bo to prawda, ale "co drugim poście", to duża przesada. Może nie w co drugim  ....ale gdyby to była prawda, to przez 19,5 roku można było zlikwidować RM kilkakrotnie.
|
So mar 19, 2011 15:02 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
I w ten sposób wylazły prawdziwe intencje osoby piszącej w temacie, choć nie słuchającej radia. Zlikwidować radio za wszelką cenę. [...]
Radio Maryja da sobie radę, bo jest chronione modlitwami słuchających i jak wskazuje doświadczenie 20 lat, ochrania je także Opatrzność.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
Ostatnio edytowano Wt mar 22, 2011 22:08 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz
ad personam
|
So mar 19, 2011 15:22 |
|
 |
Gita2
|
maly_kwiatek napisał(a): I w ten sposób wylazły prawdziwe intencje osoby piszącej w temacie, choć nie słuchającej radia. Zlikwidować radio za wszelką cenę. Z zaklęciem - po wielokroć.
Współczuję, bo takie intencje, w dodatku wyposażone w zaklęcia, obciążają duszę.
Radio Maryja da sobie radę, bo jest chronione modlitwami słuchających i jak wskazuje doświadczenie 20 lat, ochrania je także Opatrzność. Pełna zgoda Mały kwiatku. Oprócz modlitwy, ewangelizacji RM i TVTrwam emituje programy patriotyczne. Przed chwilą skończył się program z udziałem Lecha Makowieckiego, którego patriotyczne utwory trudno znaleźć w TVP, co jest skandalem. TVP nie pełni roli misyjnej, w pewnym stopniu pełniła, ale teraz po zagarnięciu przez koalicję PO,PSL,SLD sięgnęła prawie dna. Dobrze, że mamy TVTrwam i Radio Maryja, gdzie mogą występować patrioci tacy jak np. Makowiecki. http://www.youtube.com/watch?v=6gfbf9wevR0
|
So mar 19, 2011 17:03 |
|
 |
jo_tka
|
Pozwolę sobie zauważyć, że:
1. Zgadywanie czyichś intencji jest obarczone sporym ryzykiem błędu. Tym bardziej, jeśli dokłada się do nich obraźliwe supozycje. 2. Na temat Radia Maryja można mieć różne opinie. Zatem można je uważać za wspaniałe i wspierać, ale również uznawać głoszone przez nie treści za szkodliwe i optować za jego zamknięciem. Oba poglądy są uprawnione.
Bardzo proszę rozmówców, by raczyli to przyjąć do wiadomości. W przeciwnym razie rozmowa nie ma najmniejszego sensu.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Wt mar 22, 2011 22:14 |
|
 |
kenfollett
zbanowany na stałe
|
Mój poprzedni post został usuniety i dostałem ostrzeżenie za "obelgi". No trudno. Co dla mnie jest prawdą to dla innych może byc obelga. Powtórze więc mój post tym razem bez tzw. "obelg" Cytuj: - Ja mam nadzieję, że uda się panu w Chicago również spotkać z panią Zuzanną i z innymi przedstawicielami rodzin, którzy zostali zamordowani w tej katastrofie samolotu rządowego.
To sa słowa wypowiedziane na antenie RM przez jednego z "ojców" redaktorów. Niejakiego pana Waldemara Gonczaruka zwanego równiez "ojcem" z tytułu przynalezności do zakonu Redemptorystów (nawet najdoskonalsi sie myla przyjmując w swoje szeregi byle kogo). Nie wiem czy ten pan powiedział to od niechcenia, czy też w sposób zamierzony, skłaniam sie raczej ku tej drugiej tezie. W końcu gdzie jak gdzie, ale w RM prowadzonym ręka samego Boga (ciekawe co to za Bóg) sa najwybitniejsi fachowcy od wszystkiego, w tym od katastrof lotniczych. Dlatego tez maja prawo do tego by podżegać, mącić i otumaniac naród polski (dzieki temu wpłaty na konto dalej będa przychodziły). Nawet sam Jarosław Kaczyński i jego Dwór nie posunął sie tak daleko by dosłownie stwierdzić, że ofiary katastrofy smoleńskiej to ofiary morderstwa. Dopuscił sie tego człowiek, który z racji swego powołania (w tym przypadku zwykłego zawodu), powinien robic wszystko by głosic Miłośc i Sprawiedliwośc Bożą. On jednak głosi nienawiść ubrana w płaszczyk pseudopatriotyzmu. Jestem na sto procent pewien, ze robi to za zgoda swego przełożonego - "Ojca Dyrektora" Tadeusza Rydzyka. Jak określic takie działania? Boje sie cokolwiek powiedzieć bo zostane zbanowany, a wcześniej zaszczuty przez radiomaryjne środowisko obecne na tym forum. Niech każdy sam okresli we własnym sumieniu jak nazwać taka działalnośc jaka prowadzi Tadeusz Rydzyk i jego zakon. Ja tylko moge podpowiedzieć, że w słowniku cywilizowanych ludzi nie ma odpowiednio dosadnych określeń na to co oni wyrabiają.
|
Śr mar 30, 2011 12:06 |
|
 |
kropeczka_ns
|
ja też uważam że używanie określenia "morderstwo " wymaga przedstawienia twardych dowodów. Zwłaszcza jeśli sie to stwierdza z całą pewnością, nie jako "hipoteza" czy podejrzenia i zwłaszcza jeśli podaje się to do wiadomości publicznej.
_________________ Ania
|
Śr mar 30, 2011 12:36 |
|
 |
Asparagus
|
kenfollett napisał(a): Niech każdy sam okresli we własnym sumieniu jak nazwać taka działalnośc jaka prowadzi Tadeusz Rydzyk i jego zakon.
Moim zdaniem działalność tego duchownego nie ma wiele wspólnego z chrześcijaństwem, określiłbym ją jako sekciarstwo z wychyleniem nacjonalistycznym . Na szczęście w mojej diecezji, działania RM są dość skutecznie marginalizowane i nie czynią takich szkód jak gdzie indziej.
|
Śr mar 30, 2011 14:18 |
|
 |
kenfollett
zbanowany na stałe
|
kropeczka_ns napisał(a): ja też uważam że używanie określenia "morderstwo " wymaga przedstawienia twardych dowodów. Zwłaszcza jeśli sie to stwierdza z całą pewnością, nie jako "hipoteza" czy podejrzenia i zwłaszcza jeśli podaje się to do wiadomości publicznej. Tak sie jednak składa, że RM (pisząc RM mam na myśli całe środowisko zwiazane z tym medium) jest ponad prawem. Jeżeli tylko prawo upomni sie o swoje wtedy wytaczane sa najwieksze działa - wrecz kolubryny, które maja uzmysłowić całemu temu srodowidku, że to bezpośredni atak na Kościół no i na Jana Pawła II. Manipulacja umysłami ludzkimi jest domena Tadeusza Rydzyka i jego Redemptorystów. To dzieki tej manipulacji moga kwitnąc finansowo i nie martwić sie o przyszłość. No niech sie nie martwią! Przyszłość na tym świecie maja zapewnioną, kasa będzie płynąć. Viekawe jednak jak Bóg ich rozliczy z siania niezgody i nienawiści. Tam już przelewy od emerytów nie będą miały znaczenia.
|
Śr mar 30, 2011 15:18 |
|
 |
Gita2
|
Wczoraj w Rozmowach niedokończonych w RM i TVTrwam wystąpiła Ewa Stankiewicz i Jan Pospieszalski. Gdyby nie te media, mozna byloby ich jedynie usłyszeć w drugim obiegu. Taką "demokrację" ufundowała nam Platforma udająca obywatelską. Głos opzycji pozaparlamentarnej nie ma prawie żadnych szans, aby wystąpić w tzwn publicznych mediach. Nie dziwi fakt, że RM,ND, TVTrwam oraz GP, jedyne środki dostępne pozaparlamentarnej opozycji, tak zaciekle są atakowane i ośmieszane. http://www.radiomaryja.pl/query.php?__a=1&__r=R
|
Pt kwi 15, 2011 13:18 |
|
|
|