|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Tajemnica relikwii księdza Popiełuszki
Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Tajemnica relikwii księdza Popiełuszki
Już kiedyś o wygrzebywaniu kości z grobu pisałem. Wielu twierdziło, że to nieprawda, ale okazało się przeciwnie. Teraz Kosciół ujawnił kolejną sensację związaną z relikwiami. Fragment wątroby, śledziony, nerek i dwie ampułki krwi, wszystko w słoiku z formaliną w zapieczętowanej skrzynce. Przez 26 lat narządy pobrane z ciała błogosławionego księdza Popiełuszki spoczywały w kaplicy Sióstr Misjonarek w Białymstoku. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... uszki.htmlCo o tym sądzicie? Czy za jakiś czas dowiemy się, że z JP2 też wycięto narządy (tam chyba wszystko, wszak był bardziej święty niż jakiś tam Popiełuszko) i chlup do słoja z formaliną? Jak się na to zapatrujecie?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt cze 11, 2010 7:37 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
 Re: Tajemnica relikwii księdza Popiełuszki
Czy przypadkiem już się na ten temat nie wypowiadaliśmy ?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt cze 11, 2010 7:41 |
|
 |
Jajko
|
Szukałem na forum, ale o wątrobie bł. Popiełuszki nic nie znalazłem. To jest dosyć nowa wiadomość. O kościach wygrzebanych z grobu sporo rozmawialiśmy, to fakt, ale o częściach ciała w słoikach z formaliną, do czczenia wiernym danych, to chyba nie.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt cze 11, 2010 7:54 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
To może o każdym kawałku ciała Popiełuszki załóż odrębny wątek ?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt cze 11, 2010 8:13 |
|
 |
Jajko
|
To jest zupełnie nowa wiadomość, więc chyba nic złego w tym, że powstał nowy wątek na PODOBNY temat? Oczywiście można połączyć, ale nie wiem czy jest sens. Moderacja zdecyduje. Tak czy siak chętnie poznam Twoją opinię na ten temat (jeśli ją masz).
|
Pt cze 11, 2010 8:17 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Swoją opinię na temat relikwii wyraziłem już kilka razy.
|
Pt cze 11, 2010 8:23 |
|
 |
ashkel86
|
Jajko musisz już się z tym pogodzić. Oni będą bronić nawet najbardziej idiotycznej koncepcji KRK. Mi jest jednak wstyd, bo ludzie patrzą na Polskę. A takie wiadomości robią z niej skansen ciemnogrodu. Johnny99 twoja parafia już złożyła zamówienie na kawałek Popiełuszki 
|
Pt cze 11, 2010 9:03 |
|
 |
Kamyk
|
Nie ma sensu zakładać tematów o każdej możliwej części ciała jako relikwii. O relikwiach już temat jest, o bł. Popiełuszce również - odsyłam do jednego z tych wątków
|
Pt cze 11, 2010 9:11 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|