Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Teresse napisał(a): Byłam dzisiaj na pogrzebie. Stali ludzie z transparentem " Jaki prezydent, taki zamach". Ludzie ze znaczkiem Polska Walczy w klapie. Ludzie czują, że cos jest nie tak. Wałęsa i Kwasniewski zasługiwali tylko na marne zamachy, a może wcale nie byli godni zamachu??
|
N kwi 18, 2010 21:58 |
|
|
|
 |
Ukyo
|
Dla mnie haslo wysoce niefortunne, jakoze uważam, że to był... żaden zamach.  nie da się znaleźc o tym informacji na głównych portalach, które cały czas pisza 23445353 artykułow o krakowskiej uroczystości - jutro, 19 kwietnia o godzinie 16.00 w ŚOB będzie pogrzeb prezydenta Kaczorowskiego. Moze ktoś zechce się wybrać.
|
N kwi 18, 2010 22:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Teresse napisał(a): Byłam dzisiaj na pogrzebie. Stali ludzie z transparentem " Jaki prezydent, taki zamach". Ludzie ze znaczkiem Polska Walczy w klapie. Ludzie czują, że cos jest nie tak. Wałęsa i Kwasniewski zasługiwali tylko na marne zamachy, a może wcale nie byli godni zamachu?? O to musisz zapytać tego, kto wypowiedział te słowa czyli Marszałka Komorowskiego. Myślisz, że zazdroszczą Kaczyńskiemu? Ukyo napisał(a): nie da się znaleźc o tym informacji na głównych portalach, które cały czas pisza 23445353 artykułow o krakowskiej uroczystości - jutro, 19 kwietnia o godzinie 16.00 w ŚOB będzie pogrzeb prezydenta Kaczorowskiego. Moze ktoś zechce się wybrać. Owszem- wazne aby pojawic się takze na pogrzebach innych ofiar.
|
N kwi 18, 2010 22:53 |
|
|
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
Teresse napisał(a): Byłam dzisiaj na pogrzebie. Stali ludzie z transparentem " Jaki prezydent, taki zamach".
najbardziej boli mnie to,że ludzie potrafią być tacy bezduszni wobec śmierci człowieka . boli mnie,że Polska w obliczu takiej tragedii pokazała się od tak strasznej strony. Że zamiast umilknąć nad śmiercią Głowy Państwa woleli protestować o Wawel... boli mnie,że z takimi ludźmi w zasadzie żyję na codzień i już wiem jacy Polacy są naprawdę - a przynajmniej niektórzy.
|
N kwi 18, 2010 23:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teresse napisał(a): O to musisz zapytać tego, kto wypowiedział te słowa czyli Marszałka Komorowskiego. Podczas największej uroczystości pogrzebowej, przd ołtarzem, nie potrafili pościągnąć odruchu mścowości i kłamstwa. Komorowski powiedział "jaka wizyta taki zamach", za co przeprosił. Ale przecież "odpuść nam nasze winy jako i my odpuszczamy" w żadnym wypadku nie może odnosic do członków i zwolenników PO. "Julka" - teraz poznałaś, a z jazgotu przy pochówku Miłosza nie wyciągnęłaś podobnych wniosków?
|
Pn kwi 19, 2010 7:53 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
Żałobnicy nie chcieli propagandy TVN "(...)Jak relacjonuje "Naszemu Dziennikowi" o. Piotr Andrukiewicz CSsR z Telewizji Trwam, skandowali niemal wszyscy zgromadzeni na krakowskim Rynku. (...)To, że w tym czasie były transmitowane wywiady z Gowinem i Kaliszem, ludzi rozwścieczyło. Jednoznacznie kojarzą oni telewizję TVN z telewizją rządową, która była przez cały czas urzędowania prezydenta Kaczyńskiego pierwszym narzędziem do jego zwalczania. Ludzie jednoznacznie to oceniają. (...) Wiadomo, kim te osoby były, jak się zachowywały i co mówiły. Teraz nakładają komże i dzwonią na mszę ogonem."
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn kwi 19, 2010 8:13 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: ,że Polska w obliczu takiej tragedii pokazała się od tak strasznej strony. Trzeba bylo szanownej fizjonomi w obiektyw kamery nie wciskac. Samas temu winna!  Hantlami trzeba cwiczyc, meza nosic na rekach, ze od staropanienstwa wybawil to i bole przejda! Polka pograzona w bolesci nad upadloscia narodu, a dopiero co prezydenta pochowala! Nic innego tylko bohaterka! 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pn kwi 19, 2010 8:55 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Jak zwykle propagandziści z Radia Maryja naciagaja fakty. Prawdę mówią tylko wtedy gdy się pomylą. Ludziom chodziło to by pokazywany był obraz z bazyliki, bez komentarzy ze studia. Nie chodziło więc konkretnie o Kalisza czy Gowina, ale o sam fakt puszczenia obrazu ze studia.
Radiomaryjne mnichy jak zawsze musza ponaciągać.
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
umiejętność ogarnięcia bur..lu.
|
Pn kwi 19, 2010 10:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kolejna ofiara Katynia - biskup Kościoła Ewangelicko-Augsburskiego M. Cieślar, zginął w wypadku samochodowym powracając w uroczystości pogrzebowych w Warszawie 
|
Pn kwi 19, 2010 11:05 |
|
 |
Ukyo
|
Ofiara Katynia???
|
Pn kwi 19, 2010 11:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ukyo napisał(a): Ofiara Katynia??? W symbolicznym sensie....
|
Pn kwi 19, 2010 12:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Elbrus napisał(a): Żałobnicy nie chcieli propagandy TVN "(...)Jak relacjonuje "Naszemu Dziennikowi" o. Piotr Andrukiewicz CSsR z Telewizji Trwam, skandowali niemal wszyscy zgromadzeni na krakowskim Rynku. (...)To, że w tym czasie były transmitowane wywiady z Gowinem i Kaliszem, ludzi rozwścieczyło. Jednoznacznie kojarzą oni telewizję TVN z telewizją rządową, która była przez cały czas urzędowania prezydenta Kaczyńskiego pierwszym narzędziem do jego zwalczania. Ludzie jednoznacznie to oceniają. (...) Wiadomo, kim te osoby były, jak się zachowywały i co mówiły. Teraz nakładają komże i dzwonią na mszę ogonem." To prawda. Ale chyba nie damy rady odeprzeć kolejnej grubej kreski jaka jest szykowana. Julko- widziałaś zdjęcia protestujących? Nie martw się- przeczytaj to: Cytuj: Więc tak. Pojechałam pod Kurię i widzę z 50 Dobrych, w milczeniu i 150 Złych po drugiej stronie ulicy, dracych się, do tego drugie tyle policjantów, którzy otaczali złych, a między drzewami z trzydzieści radiowozów. Zli byli zorganizowani na sposób wojskowy. Obstawiali dobrych, jak ktoś chciał z nimi rozmawiać, pstrykali w twarz fleszami aparatów i darli się. Wszystkie aparaty miały ten sam dźwięk migawki, widać były służbowe. To były aparaty reporterskie, ale ludzie się nimi posługujący nie wyglądali na dziennikarzy, ale brysiów. Ponadto nie chcieli rozmawiać, ani się tłumaczyć. Na próby rozmowy skandowali hasła, np. "demokracja". Mordy mieli paskudne. Kiedy weszłam tam w środek, jakby chcieli mnie zabić rykiem. Dobrze, że 2 metry dalej stał kordon policji. Wygląda, ze oni bardziej liczyli na prowokację i zamieszanie, niż mieli jakieś własne poglądy. Większość musiała być opłacona, bo to byli ludzie bez tożsamości i nie podejmowali żadnej rozmowy, jakby mieli przykazane.. Raczej to robota służb. Pojechałam do domu po aparat i jak wróciłam, zorganizowana grupa opuszczała plac równo o 22. Zostali sami gapie i coś, co wyglądało na feministki.Zrobiłam im zdjęcia, by się zrewanżować, ale szkoda że nie zdążyłam sfotografować prowodyrów. 2 razy próbowano mi wytrącić aparat, ale byłam na to przygotowana i szybsza.
Wzięłam jednego prostaczka na bok i podpytałam skąd się wziął i takie. Mówi, ze w kebabie na rogu Krupniczej dowiedział się od kolegów, że "idziemy". Mówię mu ;-Panie, przecież w kebabie ubecja się spotyka, to oczy zrobił, gupek. I dalej wyśpiewał, że w pierwszy dzień mecenas Widacki był i przyprowadził ludzi, byli też od Bubla, a wczoraj byli "narodowcy" z Warszawy z trumną, jeden z wąsami i wpiętym mieczykiem w klapę, a drugi mówił, ze są od Mikkego.
Podpytałam gapiów na okoliczność ideologii. Wszyscy są przeciwko Kościołowi, mówią, że Rosja nie jest winna wypadkowi,wszyscy bronili Rosji, krzyczeli, że Jarosław chciał by pochowali Lecha na Wawelu a jest niegodny, a drudzy, że to robota Kaczyńskich ten wypadek, bo żydzi tak robią, ze ten zginął i się poświęcił, by tamten żyd rządził, a drudzy wołali,szczególnie baby, że jestem antysemitką winną holokaustu. Powiedziałam im, że są komuchami i ubekami i se poszłam. To była straszna hołota, nie widziałam takiego czegoś jeszcze w masie. To nie ludzie PO, ani Róży Thun. Uważam, że coś takiego w normalnym państwie powinno być ukarane wysokimi mandatami, za zakłócanie porządku publicznego. Mam dość takiej zasranej demokracji. Niech tu rządzi jakaś idea dobra, zamiast służb specjalnych. Policja powinna służyć wartościom, nie służbom i fasadowej demokracji.
Krakowianie zbierają się pod krzyżem Katyńskim i palą lampki, ale to trochę dalej, przy Grodzkiej. http://www.forum.michalkiewicz.pl/viewt ... 65&start=0i to: Michalkiewicz napisał(a): Razwiedka bojem
Jednym ze sposobów zdobywania informacji jest rozpoznanie walką, czyli - mówiąc z rosyjska – razwiedka bojem. Polega ono na pozorowanym uderzeniu na nieprzyjaciela. Pozorowanym – bo jego celem nie jest przełamanie, tylko zmuszenie nieprzyjaciela do użycia wszystkich środków obrony jakimi na tym odcinku dysponuje. Dzięki temu zyskujemy informację o jego sile i rozmieszczeniu uzbrojenia. Ale chociaż uderzenie jest pozorowane, trzeba pamiętać, by nie uderzyć siłami zbyt szczupłymi, bo wtedy nieprzyjacielski kontratak może przynieść nam zgubę i już żadne informacje nie będą nam potrzebne.
Ponieważ w okresie żałoby żadnych sondaży oficjalnie przeprowadzać nie można, a trzeba pilnie podjąć decyzje w sprawie wyborów prezydenckich, pozostaje rozpoznanie walką. Na wieść o pogrzebie prezydenckiej pary na Wawelu „młodzi” zaczęli „skrzykiwać się” SMS-ami, podobnie jak podczas pogrzebu Jana Pawła II, kiedy to razwiedka po raz pierwszy tę metodę wypróbowała i jak podczas kampanii w roku 2005 i 2007, kiedy ją na masową skalę zastosowała. Zresztą zmobilizowani zostali nie tylko „młodzi”, ale i „starzy” co to zostali zwerbowani jeszcze za Kiszczaka. Odezwał się również Salon w postaci niezawodnej „Gazety Wyborczej”, wydawanej przez starszych i mądrzejszych dla tubylczych Polaków, JE bp Tadeusz Pieronek, państwo Wajdowie, a nawet pewien stary idiota niezłomny.
Czyż można się dziwić, że w tej sytuacji niepodobieństwem jest ustalenie, kto właściwie wystąpił z inicjatywą prezydenckiego pochówku na Wawelu? Marszałek Komorowski informował, że inicjatywa wyszła od JE kardynała Dziwisza i rodziny prezydenta, rzecznik archidiecezji krakowskiej, ks. Robert Nęcek – że kardynał Dziwisz podjął decyzję na podstawie sugestii marszałka Komorowskiego i rodziny prezydenta, Adam Bielan i minister Duda stanowczo twierdzili, że rodzina żadnej inicjatywy w tej sprawie nie przejawiała, natomiast kardynał Dziwisz – że podjął decyzję w odpowiedzi na inicjatywę rodziny prezydenta. W tej sytuacji nie ma innej rady, jak uciec się do wypróbowanej przy okazji lustracji, uniwersalnej formuły – że jeśli nawet KTOŚ wystąpił w tej sprawie z inicjatywą – to „bez swojej wiedzy i zgody”. Nawiasem mówiąc – jeśli nie można ustalić nawet tak prostej, zdawałoby się sprawy, jak inicjatywa osób bądź co bądź nadal żyjących, to jakichż trudności można spodziewać się przy ustaleniu przyczyn katastrofy, w której wszyscy zginęli?
Jak tam było, tak tam było – w każdym razie Moce zostały poruszone i wszyscy zainteresowani mogli zorientować się w rozmiarach przesunięć, jakie w opinii publicznej dokonały się pod wpływem katastrofy i żałoby, podczas której nawet funkcjonariusze razwiedki i konfidenci w mediach zostali zmuszeni do chwalenia prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Dlatego „Gazeta Wyborcza”, która oświadczeniem swego zespołu cadyków wypuściła wawelskiego smoka, już nazajutrz rozkazała dyskusję zakończyć. Bo i po cóż jeszcze dyskutować, skoro dzięki rozpoznaniu walką można będzie nie tylko podjąć tą szybką i konieczną decyzję, ale również – na użytek kampanii prezydenckiej sprowadzić wszystkie skomplikowane kwestie polityki wewnętrznej i międzynarodowej do prostego wyboru – za, czy przeciw pochówkowi na Wawelu. Wczoraj na pogrzebie - tez był jeden prowokator- wyglądał na menela. Krzyczał, że JP II nie pochowano na Wawelu a "tego" chowają. Nie wiem czy miał tylko pokrzyczeć i pójść- czy zobaczył, że reakcja ludzi jest wroga i się stracił.
Ostatnio edytowano Pn kwi 19, 2010 12:54 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy
|
Pn kwi 19, 2010 12:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Teresse napisał(a): O to musisz zapytać tego, kto wypowiedział te słowa czyli Marszałka Komorowskiego. Podczas największej uroczystości pogrzebowej, przd ołtarzem, nie potrafili pościągnąć odruchu mścowości i kłamstwa. Komorowski powiedział "jaka wizyta taki zamach", za co przeprosił. Ale przecież "odpuść nam nasze winy jako i my odpuszczamy" w żadnym wypadku nie może odnosic do członków i zwolenników PO. Alus napisał(a): Teresse napisał(a): Byłam dzisiaj na pogrzebie. Stali ludzie z transparentem " Jaki prezydent, taki zamach". Ludzie ze znaczkiem Polska Walczy w klapie. Ludzie czują, że cos jest nie tak. Wałęsa i Kwasniewski zasługiwali tylko na marne zamachy, a może wcale nie byli godni zamachu?? Ja sie troche gubie, ale moze dlatego, ze nie siedze 24 godziny przed telewizorem i to jeszcze przelaczajac stacje. To kto w koncu powiedzial: " Jaki prezydent, taki zamach"? Czy to moze tak jak z decyzja o pogrzebie na Wawelu? Wszyscy slyszeli ale nikt nie byl pierwszy?
|
Pn kwi 19, 2010 12:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Powiedział to Komorowski o zamachu na Kaczyńskiego jaki miał miejsce w Gruzji.
Alus ma pretensje, ze nie było zamachów na Wałęsę i Kwaśniewskiego. Choć ten ostatni miał w Charkowie jakieś kłopoty.
A ja mam pretensję, że Alus pominęła w swojej liście Jaruzelskiego- patriotę prorosyjskiego.
Czy Jaruzelski nie zasługuje by go wymieniać ?
|
Pn kwi 19, 2010 12:57 |
|
 |
SweetChild
|
Kamala napisał(a): Teresse, twoja spiskowa teoria dziejow mnie zastanawia. Wypominasz Rosjanom, ze przed 70 laty zabili nasza elite, wiec na pewno probuja przy kazdej okazji zabic kazda kolejna. A tu byla taka okazja...
Czy mozna by to przetransponowac na inne narody? Np my lata cale nie przyznawalismy sie do pogromow na ludnosci zydowskiej (Kielce, Jedwabno)? Czy to znaczy, ze i teraz bysmy mordowali kazdego Zyda, ktorego sie da? Trudno oskarżać o Katyń cały naród rosyjski, trudno oskarżać o holocaust cały naród niemiecki i trudno oskarżać o Kielce czy Jedwabno cały naród polski. Ale gdyby w Niemczech rządzili obecnie byli oficerowie SS czy Gestapo albo gdyby w Polsce rządzili oficerowie SB to nie wykluczałbym takiej możliwości, że historia może się powtórzyć. Tym bardziej, gdyby w niejasnych okolicznościach ginęli krytycy i przeciwnicy systemów. Teresse napisał(a): Dla wszystkich, którzy wierzą, że alianci wypowiedzieli by trzecią wojnę światową Rosji gdyby znaleziono dowody na zamach. Nie wiem, czy wypowiedzieliby trzecią wojnę światową Rosji, ale daleko idące sankcje z pewnością zostałyby nałożone i stosunki z Rosją zostałyby zamrożone na długie lata.
|
Pn kwi 19, 2010 12:58 |
|
|
|