Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 7:52

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 95  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6 
Autor Wiadomość
Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
A ja dalej o Zakajewie który będziecie chcieli zagłuszyć sprawą krzyża, gdzie jego zabranie miało być parawanem dla zatrzymania Zakajewa.
Ponoć od 2005 roku był wystawiony list gończy za nim gdzie w tym samym okresie został przyjęty nawet w Belwederze a teraz został zgarnięty z ulicy aby zmienić jego statut nie jako wolnego człowieka który dobrowolnie zgłosił się do prokuratury tylko jako ukrywającego się bandyty.
Dla mnie jest to skandal międzynarodowy a porównywania gwałciciela Polańskiego z przywódcą wyzwoleńczej walki o wolność Czeczeni zakrawa na kpinę.

Pt wrz 17, 2010 8:10
osiris: dlaczego ktos wystawia miedzynarodowy list gonczy to jego sprawa. Moze to byc morderca, moze to byc spekulant finansowy na duza skale, moze to byc gwalciciel sprzed 40 lat, moze to byc przywodca organizacji, ktora probuje militarnie zmienic obowiazujacy porzadek danego panstwa, nawet jezeli serce Polaka ("za wolnosc wasza i nasza"), cierpi z tymi, ktorzy chca wolnosci od narzuconej wladzy.
Kiedy dane panstwo wpadnie na pomysl, ze nie mozna dalej obecnosci poszukiwanej osoby milczaco ignorowac, to tez jego sprawa. Kiedy jednak chcesz miec pomoc prawna od innego panstwa, trudno ignorowac jego dokumenty prawne, szczegolnie jezeli sa uznane miedzynarodowo.
I jak Tusk powiedzial: jak dane panstwo problem rozwiaze, to tez jego sprawa.

Polityka wymaga cierpliwosci a nie akcji partyzanckich na pokaz. Czyms takim np sp Lech wlasnie Polsce szkodzil: spontanicznymi zachowaniami.

Pt wrz 17, 2010 8:21
Cytuj:
Polityka wymaga cierpliwosci a nie akcji partyzanckich na pokaz.

Dokładnie to dzisiaj zrobił TUSK.
Była to czystej wody pokazówka.
A ta wypowiedź wymownie o tym świadczy:
Cytuj:
- To uważam za wielki skandal. Dlaczego się tak dzieje, że umowy zawierane pomiędzy prokuraturą a obroną nie są dotrzymywane – oburzał się po zatrzymaniu Ahmeda Zakajewa konsul honorowy Republiki Czeczenii, Adam Borowski. Według jego słów adwokat szefa emigracyjnego rządu Czeczenii już wczoraj kontaktował się z prokuraturą i umówił się, że stawi się on w czwartek po południu lub w piątek rano w warszawskiej prokuraturze.

Naciski na TUSKA już się zaczęły:
Cytuj:
- Polska ma wystarczające podstawy, by wydać Ahmeda Zakajewa władzom Rosji - oświadczył w piątek Konstantin Kosaczow przewodniczący Komisji Spraw Zagranicznych Dumy Państwowej, niższej izby rosyjskiego parlamentu. Jak zaznaczył, Rosja na razie czuje zadowolenie z faktu, że "polskie władze, działając w ramach prawa, mimo wszystko zatrzymały Zakajewa".
Według Kosaczowa istnieją trzy scenariusze rozwoju wydarzeń: wydalenie Zakajewa do Wielkiej Brytanii, jego ekstradycja do Rosji lub zwolnienie z powodu nieudowodnienia wysuniętych wobec niego oskarżeń.

- Znam bazę dowodową. Jest wystarczająco poważna. Polska będzie miała wszelkie podstawy, aby wydać Zakajewa Rosji - powiedział rosyjski parlamentarzysta. Dodał, że w razie potrzeby strona rosyjska może przedstawić dodatkowe wyjaśnienia dotyczące wniosku o wydanie szefa emigracyjnego rządu Czeczenii.

To co wcześniej parę postów napisałem będzie przysługa za przysługę.

Pt wrz 17, 2010 9:39

osiris napisał(a):
dalej o Zakajewie

Sprawa z Zakajewem to szopka na chwałę Donka. Donek nie zgodzi się wydać Ruskim Czeczeńca i usłużne media okrzykną Donka bohaterem narodowym, co postawił się Putinowi. Będzie to traktowane jako dowód, że Donek & s-ka nie liżą Ruskim d**y. A Donkowi i Putinowi bardziej zależy na cichaczem diełanych biznesach (za parawanem rzeczonej szopki) niż na losie Zakajewa.

Pt wrz 17, 2010 16:00
Cytuj:
Sprawa z Zakajewem to szopka na chwałę Donka. Donek nie zgodzi się wydać Ruskim Czeczeńca i usłużne media okrzykną Donka bohaterem narodowym, co postawił się Putinowi. Będzie to traktowane jako dowód, że Donek & s-ka nie liżą Ruskim d**y. A Donkowi i Putinowi bardziej zależy na cichaczem diełanych biznesach (za parawanem rzeczonej szopki) niż na losie Zakajewa.

Ciekawe czemu Zakajew sam miał zamiar zgłosic się do prokuratury.....bo zna prawo międzynarodowe.

Pt wrz 17, 2010 17:08
zbanowany na stałe

Ja się zupełnie nie znam na tych wszystkich prawach międzynarodowych. Widzę po prostu, ze preparuje się kolejną hucpę dla gawiedzi, kosztem pogorszenia polskich relacji międzynarodowych.

Z tego, co zrozumiałem, Pan Zakajew jest Premierem Rządu Czeczeni na uchodźstwie. Zatem jego aresztowanie i wydanie władzom rosyjskim należy traktować tak, jakby Anglia ileś lat temu aresztowała Prezydenta RP na uchodźstwie ś.p. Pana Kaczorowskiego i wydała go władzom radzieckim.

To jakiś upiorny obłęd....

Pt wrz 17, 2010 18:21

Fanom Tuska radzę już zacząć się zastanawiać, jak będziecie bronić Najdroższych Przywódców w sytuacji, gdy Zakajew rzeczywiście zostanie wydany i rzeczywiście zostanie "załatwiony" (zapewne w "nieszczęśliwym wypadku" - w Rosji nawet z co bardziej niewygodnymi dziennikarzami się nie patyczkują). Zresztą, Tusk pewnie powie po prostu, że to nie nasza sprawa, a wyznawcy radośnie przyklasną i powrócą do bluzgania na Kaczora.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt wrz 17, 2010 18:50

Marek MRB napisał(a):
Cytuj:
Jest coś takiego jak domniemanie niewinności, a
każda osoba która bez wyroku sądowego rozpowiada takie rzeczy dopuszcza się obmowy i zniesławienia.
W takim razie kajam się - wielokrotnie mówiłem publicznie że Pyjasa zamordowała SB. A przecież nic im nie udowodniono, nawet nie próbowano...
Wystarczy powiedzieć otwarcie, że władza sądownicza jest pod butem PO.
Marek MRB napisał(a):
Rząd nie jest nieudolny.
Rząd wchodzi w d... Putinowi.
No i co z tego wynika? Współpracują z nim we WSZYSTKIM?
Marek MRB napisał(a):
Cytuj:
Marek MRB napisał(a):
Ale wydanie mordercy kogoś kto mu się przeciwstawił jest udziałem w morderstwie.
Aha, czyli jak ktoś jest mordercą, to może na nim zostać wykonany wyrok śmierci,
ale jak ktoś jest mordercą politycznym i jest wrogiem naszego wroga,
to powinniśmy go wspierać, popierać i chronić?
Zaraz, jak to pisałeś powyżej... ?
Że jak komuś nie udowodniono i mówi się o nim jako o mordercy, to kim jest mówiący (czyli w tym wypadku Ty) ?
Przytaczałeś nawet jakiś werset, zdaje się...
A kto pisał o wydaniu mordercy? TY.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt wrz 17, 2010 20:03
Ja prorokuję i tak długowieczność rządom PO.
Dlaczego?
Fundamentem PO jest młodzież a młodzieży nie interesuje martyrologia solidarnościowa, Katyń, Smoleńsk czy też jakowyś Zakajew.
Młodzi zainteresowani są legalizacja narkotyków, pełna swoboda seksualną i moralną, pluciem na Kościół i starsze pokolenie.
Interesuje ich brak szacunku do czegokolwiek i jakichkolwiek wartości.
To wszystko da i daje im PO za co są i będą wdzięczni TUSKOWI.
Zrozumieli pod pałacem że jeżeli będą realizować cele rządu to rząd pozwoli im na wszystko.

Pt wrz 17, 2010 20:42
Johnny99 napisał(a):
Fanom Tuska radzę już zacząć się zastanawiać, jak będziecie bronić Najdroższych Przywódców w sytuacji, gdy Zakajew rzeczywiście zostanie wydany i rzeczywiście zostanie "załatwiony" (zapewne w "nieszczęśliwym wypadku" - w Rosji nawet z co bardziej niewygodnymi dziennikarzami się nie patyczkują). Zresztą, Tusk pewnie powie po prostu, że to nie nasza sprawa, a wyznawcy radośnie przyklasną i powrócą do bluzgania na Kaczora.

I znów pudło :D

Pt wrz 17, 2010 21:00

osiris napisał(a):
Ja prorokuję i tak długowieczność rządom PO.
Dlaczego?
Fundamentem PO jest młodzież a młodzieży nie interesuje martyrologia solidarnościowa, Katyń, Smoleńsk czy też jakowyś Zakajew.
Młodzi zainteresowani są legalizacja narkotyków, pełna swoboda seksualną i moralną, pluciem na Kościół i starsze pokolenie.
Interesuje ich brak szacunku do czegokolwiek i jakichkolwiek wartości.
To wszystko da i daje im PO za co są i będą wdzięczni TUSKOWI.
Zrozumieli pod pałacem że jeżeli będą realizować cele rządu to rząd pozwoli im na wszystko.

Jak czytam takie wypowiedzi to naprawdę nie wiem czy się rozpłakać, zaśmiać, zdenerwować. Chyba jest tylko jedno wyjście - olać, bo dyskusja nie ma sensu.

Pt wrz 17, 2010 22:00
Cytuj:
Jak czytam takie wypowiedzi to naprawdę nie wiem czy się rozpłakać, zaśmiać, zdenerwować.

Czyli masz problem sam ze sobą. :D

Ale do rzeczy.
Do Moskwy poleciała delegacja w sprawie umowy gazowej.
Jak zaważą decyzje rządu polskiego w sprawie Zakajewa na tą umowę?
Moskale mają różne formy nacisku na nasz rząd, który i tak prezentuje niebywały serwilizm w stosunkach polsko-radzieckich.
Musimy sobie zdać sprawę że przecież sprawa Zakajewa nie jest zakończona.

Poniżej link do artykułu gdzie mamy umieszczone zdjęcia członków PO idących z pochodniami w manifestacji.
Czyżby faszyści spod znaku Kaczyńskiego, czy też Kaczyński od małpował to nie tyle od Hitlera co od PO?

http://lubczasopismo.salon24.pl/lazacylazarz/post/230392,pomoz-naleczowi-czyli-i-ty-wykryj-faszyste

So wrz 18, 2010 7:35

Alus napisał(a):
rządy PiS z LPR i SO ewidentnie ujawniły rozsądek PO.
Wolalbym, żeby ten "rozsądek PO" był widoczny np w umiejętnym zarządzaniu państwem, a nie tylko w sprytnej strategii przejęcia pełnej władzy.
Cytuj:
A kto temu winien, że kształt drugiej Solidarności niewiele ma współnego z ideałami sierpnia 1980r....górnicy z kopalni "Wójek" wreszcie głosno to powiedzieli.
Konkretnie jeden górnik, przy całym szacunku. Wielu bohaterów Sierpnia 1980 nie podziela tej opinii, choćby działacze WZZ Wybrzeża, którzy odgrywali w tym strajku nieraz bardziej istotną rolę, niż ci, którzy pełnią dziś wysokie funkcje polityczne i są chętnie cytowani przez sprzyjające jednej opcji media.
Cytuj:
PO wymysla nowa historię.....Urban by się nie powstydził takiej propagandy :D
To jak rozumieć wypowiedź premiera o "9 milionach" którzy niby odeszli z Solidarności? Przypomnę, że Solidarność powołana na nowo po stanie wojennym liczyła 1,6 mln członków. Jak rozumieć nagłaśnianie poglądów pani Henryki Krzywonos, której rola w strajku była epizodyczna, a pomijanie wypowiedzi np Andrzeja Kołodzieja, który strajk w Gdyni organizował od zera i który łatwiej poradził sobie z własną dyrekcją, niż z oporami ze strony Stoczni Gdańskiej, która chciała zakończyć strajk po wywalczeniu podwyżek?
To nie Urban, ale właśnie działacze Wolnych Związków Zawodowych stwierdzili że mamy do czynienia z próbą ataku na naszą historię i pamięć.
http://wzzw.wordpress.com/2010/09/05/os ... more-22133
Cytuj:
Cytuj:
Wyjaśniło się już, że były to zaniedbania Małopolskiego Urzędu Wojewódzkiego, zresztą wojewoda przeprosił za nieporozumienie.

Nieporozumienie???.....listę ofiar ściągnęli z netu, dlatego nie wyczytali wszystkich...przecież każdy, nawet wolno myślący, podszedłby do tablicy i z niej spisał wyryte nazwiska.
Cóż to nie ostatni przypadek, kiedy nasza obecna władza lekceważy sobie narodową pamięć. Na wczorajszych obchodach dramatycznej rocznicy napaści ZSRR na Polskę zabrakło prezydenta, premiera i marszałka Sejmu...
Cytuj:
Olali totalnie ludzi tak wojewoda jak i duchowni.
Kuria nie zajmowała się kwestiami zaproszeń.
Alus napisał(a):
PiS nie zaakceptowałoby praktycznie niczego...krzyż powinien zostać, pomników kilka i każdy nie byłby wystarczająco godny, przeniesienie Wawelu do Warszawy też nie byłoby satysfakcjonujące.
Piszesz jakieś bzdury. PiS w swoim oświadczeniu zaakceptował udział krzyża w pielgrzymce do Częstochowy. Ludzie, którzy modlili się pod krzyżem dniami i nocami nie są członkami PiS, poza tym nie zastosowali się do wspomnianego oświadczenia. Zamiast Twoich kilku pomników nie było propozycji nawet jednego (poza tym na cmentarzu), nie było nawet konsultacji w tej sprawie z rodzinami :!: Prezydent i jego urzędnicy przez te kilka miesięcy nie zadali sobie nawet tyle trudu, żeby wyjść i porozmawiać z "obrońcami krzyża". A już samo potraktowanie usunięcia krzyża sprzed Pałacu jako najważniejszej kwestii rozpoczynającej się prezydentury było dziwne i dla wielu prowokujące.
Alus napisał(a):
No i TVN24 dalej: Pan prezes Kaczynski dalej pisze "swoja" wersje historii (...) A od 4 lipca "nie miał czasu" odwiedzić grób brata i bratowej na Wawelu.
Jak rozumiem ma tam jeździć co miesiąc, albo i co tydzień ? Żeby TVN, czy Wyborcza mogły epatować tekstami typu: Kaczyński buduje mit swojego brata ciągłymi wizytami na Wawelu…
Kamala napisał(a):
Polityka wymaga cierpliwosci a nie akcji partyzanckich na pokaz. Czyms takim np sp Lech wlasnie Polsce szkodzil: spontanicznymi zachowaniami.
I tak spontanicznie uratował Gruzję przed całkowitą aneksją. A powinien wcześniej zasięgnąć rady w Moskwie i Brukseli nie popełniając wspomnianego błędu :-D

So wrz 18, 2010 9:01

Niesamowite, jak łatwo szerzą się te leitmotywy w społeczeństwie. Od początku bitwy o krzyż niechętne PiS media sączą do uszu społeczeństwa propagandę, że Kaczyński "nie zgodzi się na nic", "nic nie będzie dla niego wystarczające", "akceptuje tylko swojego brata na stanowisku prezydenta", "żaden pomnik nie zaspokoi jego ambicji" itd.itp. Ludzie wierzą w to jak w objawienie, jak w Pismo Święte, w ogóle nie kontaktując z rzeczywistością, nawet ci, którzy skądinąd nie są głupi. Ostatnio Kaczyński znowu powtórzył swoje oczekiwania - tablica w miejsce krzyża (dopóki jej nie będzie, nie zgadza się na jego przeniesienie), pomnik w centrum Warszawy. Tylko że nikt tego nie słucha. Każdy wierzy mediom skierowanym do "młodych, wykształconych i z wielkich miast", które powtarzają, że Kaczyński chce pomnika w miejsce Poniatowskiego, czytają idiotyczne artykuły Żakowskiego, żartującego, jak to Kaczyński dowodzi że jego brat ochrzcił Polskę itp.itd. Stek bzdur, debilizmów i zwykłych kłamstw, w które bezgranicznie wierzą ci wszyscy lepiej wykształceni, inteligentni, tolerancyjni itp. Co za ohyda.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So wrz 18, 2010 10:41
Dla tych, ktorzy jeszcze nie czytali:
http://www.tvn24.pl/0,1674091,0,1,to-wy ... omosc.html

Halo, zwolennicy teorii spiskowych o wspoludziale Tuska w (prawie pewnym) morderstwie Zakajewa, glupio wam? Moze jakies przeprosiny? Czy kolejna fala obelg i plucia ot, tak, na wszelki wypadek.

So wrz 18, 2010 10:54
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 95  Następna strona