Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 23:53

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1501 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 101  Następna strona
 Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje
W dyplomacji istnieje takie niepisane prawo - swoj spotyka sie ze swoim. Minister z ministrem, premier z premierem, prezydent z prezydentem. Wyjatkiem moga byc takie panstwa jak USA. Rosja i Polska maja podobna strukture panstwowa. Poniewaz nie bylo Miedwiediewa, powinno nie byc Kaczynskiego. Proste.
Cytuj:
Zapewne ku zmartwieniu i sugestiom niektórych, spieszę oświadczyć, że maly_kwiatek nie jest odpowiedzialny za katastrofę smoleńską.

To sie jeszcze okarze. Ja czekam na raport. Na slowo nie wierze. :D

Wt sty 25, 2011 11:07
zbanowana na stałe

Dzień bez Smoleńska - weźmiesz udział?
http://www.fejsik.pl/Dzien-bez-Smolensk ... zial-a1152

http://www.facebook.com/event.php?eid=104420082966584

Wt sty 25, 2011 15:25
zbanowany na stałe

"Bez myślenia o tym."
Dla prawdziwego patrioty - niewykonalne. Prawdziwy patriota mysli o Smolensku kilkaset razy dziennie (J. Kaczynski, maly_kwiatek, osiris, Gita2 i inni, wstydzacy sie przyznac do opentanczych mysli. :P ).

Wt sty 25, 2011 15:39
A może tak dzień bez TVN lub w ogóle dzień bez mediów?
To by było wyzwanie.
Dla prawdziwych Lemingów - niewykonalne.

Wt sty 25, 2011 15:45
zbanowana na stałe

No tak, dzień bez Smoleńska - dniem straconym.

osiris napisał(a):
To by było wyzwanie.

Co to jest Leming, bo nie wiem?
Rzadko ogladam telewizję, może dlatego/

Wt sty 25, 2011 15:54
Angella_S napisał(a):
No tak, dzień bez Smoleńska - dniem straconym.

osiris napisał(a):
To by było wyzwanie.

Co to jest Leming, bo nie wiem?
Rzadko ogladam telewizję, może dlatego/

Spieszę z pomocą. ;)
http://lemingi.salon24.pl/92024,dowcipy

Wt sty 25, 2011 16:08
zbanowana na stałe

Dzięki, tez znalazłam i już wiem http://www.miejski.pl/slowo-Leming

Wt sty 25, 2011 16:19
zbanowany na stałe

Cytuj:
Dzięki, tez znalazłam i już wiem

Z tego wynika, ze wszystkie Lemingi uzewnetrznia sie 1 maja. Beda wlepia slepka w TV i uwierza w to co zobacza. Moze nawet osiris "da plamy"? :)

Wt sty 25, 2011 16:56

Dural napisał(a):
Prawdziwy patriota mysli o Smolensku kilkaset razy dziennie (...)

To taki półprawdziwy, prawdziwy myśli o Smoleńsku cały czas ;)

Wt sty 25, 2011 17:52
SweetChild napisał(a):
Dural napisał(a):
Prawdziwy patriota mysli o Smolensku kilkaset razy dziennie (...)

To taki półprawdziwy, prawdziwy myśli o Smoleńsku cały czas ;)

To dziwne bo dzisiaj ani razu nie myślałem o Smoleńsku, tylko media oraz WY na okrągło tłuczecie ten temat i nie dajecie o tym zapomnieć.
Jednak mimo wszystko uważam się za patriotę i nie ma to - o dziwo - nic wspólnego ze Smoleńskiem.
Niedługo dzięki takim jak WY słowo "patriota" stanie się adekwatne do ciemnogrodu, obciachu.........etc.

Wt sty 25, 2011 19:26
zbanowany na stałe

Maly kwiatek od 15 lat nie czyta gazet i od ponad 10 nie ogląda praktycznie telewizji.
Jak mi są potrzebne jakieś wiadomości to przeglądam internet.
A potrzebne mi są głównie po to, by wiedzieć czy jest wojna, czy nie.

No i pewnie dlatego trudno mi się dogadać z osobami z forum, które mają głowy pełne informacji medialnych plus salonowych itd.

O Smoleńsku myślę czasami, raczej nie codziennie, chyba, że coś piszę w tym temacie na forum.

Wt sty 25, 2011 19:37

Dural napisał(a):
Cytuj:
Wykonują tzw podejście do wysokosci decyzji po to, żeby zobaczyć, czy są widoczne światła lotniska, innymi słowy czy są warunki do ladowania.
Dziwnie to wszystko tlumaczysz. Twoje wywody mozna uciac jednym zdaniem. Jeszcze przed lotniskiem dostali informacje, ze warunkow do ladowanie nie ma. Koniec, kropka.
Otrzymali zgodę wieży na podejście do wysokości decyzji. Wysokość decyzji z definicji jest wysokością na którą bez ryzyka może zejść samolot, żeby ocenić aktualne warunki nad lotniskiem. Wcześniej lądował z powodzeniem Jak-40 z dziennikarzami. Koniec. Kropka.
Cytuj:
Samolot wypelniony tak waznymi osobami powinien z miejsca zrezygnowac z prob "zobaczenia". I nie pisz rzad, raczej rzady, ten sam balagan byl za Kaczynskich.
Za ministra Szczygły przygotowano dokumenty do przetargu na nowe samoloty, z których zakupu po objęciu władzy przez PO w imię "taniego państwa" zrezygnowano.
Cytuj:
Zobacz film "Mgla". Kaczynski sie wyraznie wprosil. Nikt nie chcial miec z nim do czynienia.
Gdzie wprosił? Nikt nie chciał mieć z prezydentem do czynienia poza generałami, kapelanami, parlamentarzystami, rodzinami katyńskimi....Jedna osoba nie chciała, to fakt- premier.
SweetChild napisał(a):
:shock: Dowody w stenogramach na co? Przecież właśnie w stenogramach jest dowód na to, że po komendzie "odchodzimy" samolot nie odchodzi, a obniża się.
Obniża się, mimo wyraźnych manewrów załogi mających na celu odejście. Po komendzie "Odchodzimy" zarejestrowane zostało zwiększenie obrotów silników i ruch wolanta, więc jasne jest że usiłowali przejsć do wznoszenia. Dlaczego to się nie udało dowiemy się dopiero gdy polscy specjaliści dokończą śledztwo w oparciu o oryginalne dowody.
Cytuj:
Czy w stenogramach są dowody zaniepokojenia załogi podczas odliczania kolejnych dziesiątek metrów przez nawigatora? Według mnie nie ma.
Zgodzisz się czy nie?
A co - mieli wpaść w panikę? Nawigator czytał to co pokazywał wskaźnik, pilot usiłował wyrównać samolot. Ryk silników słyszeli bezpośredni świadkowie katastrofy. W momencie kontaktu z ziemią mieli prędkość 360-380 km/h - świadczy o tym końcowy stopień wysunięcia kół, który jest automatycznie skorelowany z prędkością. Jest to prędkość typowa dla odejścia a nie lądowania (wtedy powinna być dużo niższa). Gdyby chcieli lądować przede wszystkim wyłączyliby autopilota, a nie zrobili tego niemal do ostatniej chwili.
Dural napisał(a):
W dyplomacji istnieje takie niepisane prawo - swoj spotyka sie ze swoim. Minister z ministrem, premier z premierem, prezydent z prezydentem.
Więc premier Tusk spotkał się z premierem Putinem 7 kwietnia, żeby porozmawiać o gazie i innych biezących sprawach. Ale 10 kwietnia polska delegacja nie leciała z nikim się spotkać i rozmawiać tylko oddać cześć ofiarom Katynia.

Wt sty 25, 2011 20:02
zbanowany na stałe

Cytuj:
Wcześniej lądował z powodzeniem Jak-40 z dziennikarzami.

Co świadczy o marnym wyszkoleniu, ignoranctwie i wjątkowej głupocie pilotów 36 specpułku. Gdyż wieża zabroniła im lądowania o które nota bene załoga nawet nie poprosiła. Naruszyli więc procedury.
W cywilnym lotnictwie komunikacyjnym jeżeli pilot naruszy procedury, to albo się zabije, więc szkoda, albo mu się uda i wtedy zabiorą mu licencję. Bez względu na końcowy wynik nie opłaca się więc naruszać procedur i przepisów. W lotnictwie wojskowym, jeżeli pilot narusza procedury, to albo się zabije, więc nic mu już nie zrobią, albo mu się uda i zostanie bohaterem. Może jeszcze awans dostanie albo chociaż nagrodę. Kalkuluje się więc latać wbrew przepisom ile razy tylko nadarza się okazja.

Nie jestm więc zdziwiony, że sama obecnoć Błasika w kabinie (kolejne naruszenie procedur!), była czynnikiem presji na pilotów - no bo jak to! JAKowi się udało, a wy co? jaja wam urwało? - typowe zachowanie trepowskie, odziedziczone z sowieckiego sytemu szkolenia.

Cytuj:
Gdzie wprosił? Nikt nie chciał mieć z prezydentem do czynienia poza generałami, kapelanami, parlamentarzystami, rodzinami katyńskimi....Jedna osoba nie chciała, to fakt- premier.

Kaczyński ch zaprosił, a Prezdentowi si nie odmawia. Zaprosił ich na lot w jedną stronę. Podchmielony Błasik zameldował przed odlotem (co jest obowiązke kapitana, który nie bardzo chciał lecieć), że wszystko w porządku...no i polecieli w mgłę.

Śr sty 26, 2011 9:23
Wcześniej min Szczygło wrzucił do kosza dokumenty do przetargu, które przygotował jego poprzednik min. R. Sikorski.

Śr sty 26, 2011 9:44
zbanowany na stałe

Alus napisał(a):
Wcześniej min Szczygło wrzucił do kosza dokumenty do przetargu, które przygotował jego poprzednik min. R. Sikorski.

Rozumiem, Alus, że zatrważające działania ministra Klicha, predestynujące co najmniej do jego odwołania, jeśli nie do postawienia pod Trybunał Stanu za katastrofalne obniżenie bezpieczeństwa najważniejszych osób w Państwie, dla zwolenników PO pozostaje bez znaczenia?

http://www.wpolityce.pl/view/94/SPRAWA_ ... iegi_.html

Śr sty 26, 2011 10:04
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1501 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 101  Następna strona