Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 0:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 142  Następna strona
 Smoleńsk 10.04.2010 
Autor Wiadomość

Post Re: Smoleńsk 10.04.2010
Alus napisał(a):
Cytuj:
Pozwól, że dopytam: uważasz taką możliwość za bardzo prawdopodobną, prawdopodobną czy mało prawdopodobną?

Prawdopodobną - przy czym istotne jest źródło emisji owych materiałow wysoko energetycznych. (...)
Jednak zdecydowanie wybieram splot wielu nieszczęsliwych okolicznosci plus błędy.
Chyba nie do końca rozumiem, więc znów dopytam: przyznajesz, że prawdopodobnie znaleziono ślady materiałów wybuchowych i jednocześnie zdecydowanie wybierasz splot wielu nieszczęśliwych okoliczności + błędy? Co to za okoliczności i jakie błędy?

Alus napisał(a):
Inna sprawa badań - badanie i wstępne wyniki przyczyn awarii i lądowania bez podwozia pilota Wrony, zajęło komisji rok, i będzie trwało jeszcze przez nieokreślony czas. Katastrofa o takim wymiarze jak pod Smoleńskiem powinna być wyjaśniona przez 1-2 lata.....totalna utopia.
Ależ ona została wyjaśniona dawno temu: samolot zszedł za nisko i uderzył w brzozę - błąd pilota, który pracował pod presją. A ci co twierdzą, że katastrofy nie wyjaśniono i się domagają dodatkowych badań to oszołomy i zwolennicy spiskowej teorii dziejów.

Śr lis 07, 2012 12:35
zbanowana na stałe

@humalog

Nie dawaj mi linków do tabloidów liberalnych, które łgały o katastrofie
Smoleńskiej już niejednokrotnie

Są obiektywne media - i Je cytuj i wstawiaj linki. Te media, które kłamią i kłamstwo jest udowodnione są prasą brukową. Do nich zalicza się Gazeta Wyborcza.

A Ów Dyplomata jest tylko `kozłem ofiarnym` ( nie podejrzewam Cię jeszcze o kretynizm), który Ciała Prezydenta Kaczorowskiego, ani Tej kobiety mógł w ogóle na oczy nie widzieć. Moim osobistym zdaniem to Rosjanie świadomie zamienili ciała.

Zobaczymy, czy Ciała Pary Prezydenckiej nie zostały zamienione ze sobą. Nie zdziwiłbym się.

Ostatnio edytowano Śr lis 07, 2012 12:58 przez frater, łącznie edytowano 1 raz

Śr lis 07, 2012 12:41
bma napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:
Pozwól, że dopytam: uważasz taką możliwość za bardzo prawdopodobną, prawdopodobną czy mało prawdopodobną?

Prawdopodobną - przy czym istotne jest źródło emisji owych materiałow wysoko energetycznych. (...)
Jednak zdecydowanie wybieram splot wielu nieszczęsliwych okolicznosci plus błędy.
Chyba nie do końca rozumiem, więc znów dopytam: przyznajesz, że prawdopodobnie znaleziono ślady materiałów wybuchowych i jednocześnie zdecydowanie wybierasz splot wielu nieszczęśliwych okoliczności + błędy? Co to za okoliczności i jakie błędy?

Ślady materiałów wysoko energetycznych, które mogą pochodzić zmateriałow wybuchowych, ale równie dobrze z wielu elementów budowy samolotu, wyposażenia.
Lub gleby - ostateczni to przez lata było lotnisko wojskowe.

Cytuj:
Ależ ona została wyjaśniona dawno temu: samolot zszedł za nisko i uderzył w brzozę - błąd pilota, który pracował pod presją. A ci co twierdzą, że katastrofy nie wyjaśniono i się domagają dodatkowych badań to oszołomy i zwolennicy spiskowej teorii dziejów.

Nieprawda.
Zakończyła badania komisja Millera, prokuratura prowadzi śledztwo i zapewne jeszcze dość długo będzie ono trwało.

Śr lis 07, 2012 12:53
Alus napisał(a):
Inna sprawa badań - badanie i wstępne wyniki przyczyn awarii i lądowania bez podwozia pilota Wrony, zajęło komisji rok, i będzie trwało jeszcze przez nieokreślony czas.
Katastrofa o takim wymiarze jak pod Smoleńskiem powinna być wyjaśniona przez 1-2 lata.....totalna utopia.

Więc patrząc na działania rządu Tuska, raczej ich brak, chowanie się po kątach w sytuacji kiedy Polska wrze, kiedy co chwila wychodzi niechlujstwo a całe to śledztwo jest już dawno temu skompromitowane do granic, Tusk do końca kadencji wolnością się cieszył nie będzie jeżeli ma to dalej tak wyglądać. Ludzie go obalą siłą. Jeżeli to śledztwo dalej będzie się tak kompromitowało, rzetelnego śledztwa doczeka się w celi. Polska wrze i tylko Tusk, rząd miał, może i jeszcze ma narzędzie żeby wszystko załagodzić. Niestety ten rząd woli Polaków dzielić mimo że mógł do tego wszystkiego nie dopuścić i jeżeli to się nie zmieni a sytuacja będzie bardziej napięta to wrózy to bardzo żle dla Tuska.

Śr lis 07, 2012 12:56

Alus napisał(a):
bma napisał(a):
Alus napisał(a):
Ślady materiałów wysoko energetycznych, które mogą pochodzić zmateriałow wybuchowych, ale równie dobrze z wielu elementów budowy samolotu, wyposażenia. Lub gleby - ostateczni to przez lata było lotnisko wojskowe.
To, że znaleziono ślady materiałów wysokoenergetycznych to jest fakt, który potwierdził nawet prokurator Szeląg - dlaczego uważasz to jedynie za prawdopodobne? Pytałem się o ślady materiałów wybuchowych - czy uważasz za prawdopodobne (albo mało prawdopodobne, albo bardzo prawdopodobne - ile procent pewności masz), że to są ślady materiałów wybuchowych (a nie np. pasty do zębów) ?
Alus napisał(a):
Nieprawda. Zakończyła badania komisja Millera, prokuratura prowadzi śledztwo i zapewne jeszcze dość długo będzie ono trwało.
Zapewne.

Śr lis 07, 2012 12:59
zbanowana na stałe

Cytuj:
Ślady materiałów wysoko energetycznych, które mogą pochodzić zmateriałow wybuchowych, ale równie dobrze z wielu elementów budowy samolotu, wyposażenia.
Lub gleby - ostateczni to przez lata było lotnisko wojskowe.

Wtedy nie występowałoby natężenie tych środków na Ciałach Ofiar.

Zresztą dlaczego Rosjanie w takim razie sfałszowali opinię pirotechniczną ws. Tu-154M?

Śr lis 07, 2012 13:07
frater napisał(a):
Moim osobistym zdaniem to Rosjanie świadomie zamienili ciała.

Też tak myślę. Takie pomyłki można by usprawiedliwiać 50 lat temu. Jeżeli to był faktycznie zamach, bo kłamstwa Milera coraz bardziej stają się teorią spiskową, to wszystko to wygląda mi na celowe działania Rosjan i szantażowanie naiwnego Tuska który wszedł z nimi w układy. Prawda jest taka że Rosji nic się nie stanie nawet kiedy udowodni się im zamach, natomiast jest to idealne narzędzie Putina i jego ludzi to szantażowania Tuska, w sprawach strategicznych, wymagających ustępstw Polski i uległości wobec Rosji. Tak to wygląda kiedy Polska płaci najwięcej z EU Rosji za gaz i w taki sposób Putin będzie szantażował Tuska, podrzucał mu Smoleńskie bomby, jeżeli ten nie będzie wyzyskiwał Polaków dla Rosji.

Śr lis 07, 2012 13:22
frater napisał(a):
@humalog

Nie dawaj mi linków do tabloidów liberalnych, które łgały o katastrofie
Smoleńskiej już niejednokrotnie

Są obiektywne media - i Je cytuj i wstawiaj linki. Te media, które kłamią i kłamstwo jest udowodnione są prasą brukową. Do nich zalicza się Gazeta Wyborcza.

A Ów Dyplomata jest tylko `kozłem ofiarnym` ( nie podejrzewam Cię jeszcze o kretynizm), który Ciała Prezydenta Kaczorowskiego, ani Tej kobiety mógł w ogóle na oczy nie widzieć. Moim osobistym zdaniem to Rosjanie świadomie zamienili ciała.

Zobaczymy, czy Ciała Pary Prezydenckiej nie zostały zamienione ze sobą. Nie zdziwiłbym się.

Jak widze strasznie się zdenerwowałeś gdy udowodniłem ci, ze Twój Brunet W. ściemniał nieźle...może byś tak ujawnił kto to taki......ale przecież wiem, rozumiem. Wy "wyznawcy" spiskowej teorii Macierewicza & Kaczora nie podajecie swoich źródeł, ze strachu przed samobójstwami :D

To sie na szczęście leczy....chociaż Jarosławowi "Zbawcy" już nawet proszki nie pomagaja :D

A tak a propos, które to sa te "prawdziwe" gazety? Chyba nie masz na mysli tego kłamliwego szmatławca ND lub jakichkolwiek mediów Rydzyka.

Śr lis 07, 2012 14:01
zbanowana na stałe

Muszę Cię rozczarować, ale nie czytałem tego brukowca "Gazety Wyborczej". Dla mnie to bojówka liberalna kłamiąca niejednokrotnie i walcząca z KK i mnie takie tabloidy w ogóle nie interesują. Więc dawanie mi takich linków jest kpiną, bo ja taką prasą brukową gardzę.

A pytania rosną;

1.
frater napisał(a):
Światu nic nie zostało wyjaśnione o czym liberalne media próbują milczeć. W czasie huraganu Sandy informacje o prawdopodobieństwie zamachu przebijały się w USA nad doniesienia o skutkach huraganu – takie są fakty

humalog napisał(a):
Chyba Fakty i Mity....tę bzdurę to skąd wziąłeś?

Prześledź dzienniki amerykańskie. Jeżeli masz barierę językową skorzystaj z tłumacza google.

Czy prześledziłeś? Czy może nie znasz żadnych tytułów prasy amerykańskiej? Pomóc Ci?

2.
frater napisał(a):
Czy to prawda, że Ciało Prezydenta Kaczorowskiego pomylono z ciałem kobiety?
...
Informacje o tym przekazał brunet W. w Polsat News. I nie została ona zdementowana. Jeżeli nie mam racji to wskaż mi z kim personalnie zostało zamienione to Ciało.

Prezydenta Kaczorowskiego gwoli wyjaśnienia.

Jaki brunet W. mogę Ci podać na PW, bo obawiam się, że informacja o tym Ciele została utajniona przez Służby. Gdyż byłaby to maksymalna kompromitacja PO.

3.
frater napisał(a):
Zresztą dlaczego Rosjanie w takim razie sfałszowali opinię pirotechniczną ws. katastrofy samolotu Prezydenckiego Tu-154M?

Ostatnio edytowano Śr lis 07, 2012 14:57 przez frater, łącznie edytowano 6 razy

Śr lis 07, 2012 14:28
Cytuj:
To, że znaleziono ślady materiałów wysokoenergetycznych to jest fakt, który potwierdził nawet prokurator Szeląg - dlaczego uważasz to jedynie za prawdopodobne? Pytałem się o ślady materiałów wybuchowych - czy uważasz za prawdopodobne (albo mało prawdopodobne, albo bardzo prawdopodobne - ile procent pewności masz), że to są ślady materiałów wybuchowych (a nie np. pasty do zębów) ?

Nie będę gdybać, poczekam na oficjalne wyniki.

Śr lis 07, 2012 14:33
Ale dziś Tusk uciekał z konferencji kiedy zaczeły padać pytania o Smoleńsk. Po raz n-ty widać było strach w jego oczach, byle by tylko nikt o Smoleńsk nie pytał i byleby tylko powiedzieć jak najmniej bo każde słowo może być pożniej urzyte kiedy będzie sądzony przed wymiarem sprawiedliwości. Tak się nie zachowuje człowiek który rządzi krajem i który ma czyste sumienie i chce prawdy, a nie ucieka z konferencji bo zaczeły się trudne pytania.

Cz lis 08, 2012 19:45

Alus napisał(a):
Nieprawda.
Zakończyła badania komisja Millera, prokuratura prowadzi śledztwo i zapewne jeszcze dość długo będzie ono trwało.

Nieprawda? Przecież katastrofę "wyjaśnił" min. Sikorski w swoim esemesie w dosłownie kilka minut. Zamach zaś po raz pierwszy "wykluczono" w kilka dni. Z całą pewnością to jakiś rekord świata. Śledztwo prokuratorskie nie jest "wyjaśnianiem katastrofy", nie zanotowałaś tego?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt lis 09, 2012 8:59
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Nieprawda.

Nieprawda? Przecież katastrofę "wyjaśnił" min. Sikorski w swoim esemesie w dosłownie kilka minut. Zamach zaś po raz pierwszy "wykluczono" w kilka dni. Z całą pewnością to jakiś rekord świata. Śledztwo prokuratorskie nie jest "wyjaśnianiem katastrofy", nie zanotowałaś tego?

Jeśli Tobie wyjaśnił sms-em, to o co jeszcze biega?

Pt lis 09, 2012 10:33

Czyżbyś uważała, że min. Sikorski kłamie albo konfabuluje? :)

Ziemkiewicz celnie zauważył, że skoro próbki, jak zawsze, pozostały w Rosji, to o tym, czy trotyl na nich jest czy nie, zadecydują Rosjanie. Ciekawe, czego zażyczą sobie od Tuska w zamian za to, by go na nich nie było? ;)

A tu kolejny przyczynek do kwestii "prawdomówność Jedynie Słusznej Władzy", i to znowu w wykonaniu Pawła "pan-premier-nigdy-nie-kłamie" Grasia: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... rawde.html. Czasami się dozuje prawdę, co? A jak bardzo "dozujecie prawdę" w sprawie Smoleńska, mądrale? Nie bardzo, bardzo, a może bardzo bardzo?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt lis 09, 2012 11:08

Dozowanie prawdy to byłoby pół biedy, problem w tym, że Graś dozował nieprawdę :evil:

Pt lis 09, 2012 11:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 142  Następna strona