Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 9:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość
Post Re: Uchodzcy a Kosciół
ErgoProxy napisał(a):
To znaczy, z interpretacją Koranu jest ten problem, że on nie został natchniony, tylko podyktowany, i to takim ludziom, których pomysł na Pana Boga od pradziejów polegał na tym, że się upada na twarze.

"Podyktowany" wedle twórcy Islamu.
Bo też jako dzieło człowieka tworzącego religię kompilując ST i NT, nie zostało by przyjęte.
Musiał zatem zaistnieć anioł dyktujący prawidła nowej religii, co skrzętnie zanotowali następcy Mahometa spisując Koran.

Pt gru 04, 2015 9:39

Jeszcze raz przypomnę, że nie jestem adwokatem Muzułmanów, ani zadnych innych wyznawców.
Oczekuję jedynie minimum szacunku dla innej kultury.
Wspomniałem już, że aby coś pojąć z Koranu należałoby nauczyć się j. arabskiego i pewnie pomieszkać przez wiele lat w jednym z tych krajów, aby tą kulturę poczuć, poznać mieszkańców.
Różnego rodzaju sensacje są nośne, bo medialne. Dobrze się wykrzykuje.
Jakie medium zechce rozprawiać o staruszku w sędziwym wieku, który nie zgwałcił, nie zabił. Ot tak, spokojnie doczekał starości?
Jest nieciekawy.

Ale jakiś watażka, zamachowiec - a jakże. ISIS zabija, niszczy. To jest nośne. To się dobrze sprzedaje.
I już wszyscy arabi są nastygmatyzowani przez część osób z tzw. "wyższej cywilizacji".

Wszędzie znajdzie się zgraja idiotów, fanatyków. Jedni powywracają śmietniki, inni wybiją szyby wystawowe, jeszcze inni porwą samolot.
Tego typu zboczeńcy są wszędzie, w każdej kulturze.

ErgoProxy pisze:
Cytuj:
...wszak widać, jak niewiarek psioczy na własny kraj

Po pierwsze nie psioczę. Piszę o tym co obserwuję.
Tak, będę pisał krytycznie o Polsce, bo tutaj się urodziłem i mieszkam.
Uważam to za wręcz swój patriotyczny obowiązek.

Widzę nepotyzm wśród urzędasów, widzę cwaniaczków, którzy aby im się dobrze wiodło, musieli pierwszy milion złotych ukraść. Widzę księży molestujących dzieci, tych "pasterzy" zostawiających w psychice ofiar uraz na całe życie i zamiatanie przez ich zwierzchników tego wszystkiego pod dywan. Widzę kombinatorów, dla których najlepszą porą na ustanawianie prawa jest noc.
Widzę i do tego się odnoszę. I będę. Bo chciałbym aby tu gdzie żyję było lepiej. Chyba, że przyjdą po mnie nocą?

Psioczenie bardziej pasuje do PAD-a, który łzy wylewał w mankiety niemieckiego Prezydenta.

O swoich uwagach mówię na polskim forum, a nie na niemieckim, czy francuskim.
Polskie brudy piorę w polskim bagienku.

Pt gru 04, 2015 11:05
A ja oczekuję minimum szacunku od innej kulltury. Jeśli go okaże, zaskarbi sobie moje względy, a jesli nie, to niech się trzyma ode mnie z daleka, bo w ryj. Jest to, jak mi się zdaje, podejście zdrowe, bo umożliwiające obronę siebie i swoich przed ludźmi nieszanującymi np. mojego prawa do wyprowadzania zwierzęcia nieczystego na spacer w moim własnym kraju, czy spożywania mięsa zwierzęcia nieczystego w autobusie w moim własnym mieście, czy traktowania mojej kuzynki, gdy odkryje włosy i szorty założy, normalnie, a nie na zasadzie 'białe kobiety pragną naszych gwałtów". Krótko mówiąc, w moim domu panowac ma mir taki, jaki ja sobie ustanowię, bo to jest mój dom – a nie Innego. Inny jest tu w gościach.

A brudy pierze się w czystej wodzie, a nie w bagnie. To znaczy, nie psioczy się bezproduktywnie, tylko robi się coś konstruktywnego z problemem, proponuje rozwiązania i to nie rozwiązania księżycowe, ale możliwe do wdrożenia.

Pt gru 04, 2015 11:13

To co napisałeś w powyższym poście całkowicie mi odpowiada. Zgadzam się z tym w zupełności.

Chodzi mi o coś innego.
Czy jeśli w danym mieście trafi się notoryczny gwałciciel, to automatycznie wszyscy mieszkańcy tego miasta są gwałcicielami?
To, że grupa muzułmańskich zadymiarzy rzucała na granicy serbsko-węgierskiej kamieniami w policję, wystawia świadectwo wszystkim uchodzcom?

ErgoProxy pisze:
Cytuj:
A brudy pierze się w czystej wodzie, a nie w bagnie.

I po co czepiasz się słówek? Z takich drobiazgów czerpiesz satysfakcję?

ErgoProxy pisze:
Cytuj:
...nie psioczy się bezproduktywnie, tylko robi się coś konstruktywnego z problemem,...

A za przykład konstruktywności mogą posłużyć PAD ze swoimi łezkami u prezydenta Niemiec, albo Pani BS opowiadająca o kraju w ruinie. To są polscy patroni konstruktywnego działania.
Bardzo budujące przykłady.
Świeży powiew. :-(

Pt gru 04, 2015 11:53
Nie mówimy o miastach, tylko o państwach. Państwa mają to do siebie, że wdrażają jakiś system edukacji i egzekwują jakieś prawa. To się przekłada na określone wychowanie obywateli tychże państw. Przykładowo, wychowanie obywateli państw muzułmańskich liczy się z wolą Boga, który podzielił świat na Domostwo Pokoju i Dom Wojny, i nakazał rozszerzanie tego pierwszego metodami rodem z siódmego wieku naszej ery. Na wojnie jak na wojnie, gwałci się. I zabija.

A imigranci, owszem, są różni. Imigranci ukraińscy czy wietnamscy na przykład zachowują się porządnie, ze świecą takich szukać.

Pt gru 04, 2015 12:03

Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania powinienem zniszczyć, nie wiem, zabić, skrępować każdego spotkanego Araba?

Pt gru 04, 2015 12:11
Nie od rzeczy byłoby objęcie przybyszy z tamtego kręgu kulturowego dyskretnym dozorem policyjnym, a może nawet i niedyskretnym – prawdopodobnie poczytaliby to za oznakę siły państwa, w którym przebywają i okazali mores. Możnaby do tego wykorzystać dzielnicowych którzy za poprzedniej ekipy, według Kukiza, wszyscy kur.ew szukali, bo taki mieli prikaz polityczny, żeby wypełnić statystyki. To znaczy – tfu: było trzeba włączyć szarą strefę do PKB, to poszedł prikaz, żeby kur.wy wszystkie policzyć.

Pt gru 04, 2015 12:17

Czy przyjęcie muzułmanów nie spowoduje nagonki na Polskę za antysemityzm?

http://fishki.pl/fishka,Prawdziwa-muzulmanka,96641.html

Pt gru 04, 2015 13:33

Wątek zamarł, a tymczasem chyba zaczyna się łamać polityczna poprawność niemieckich mediów. Niemiecka prasa po serii napaści seksualnych w Kolonii:
Cytuj:
(...)
"Frankfurter Rundschau" sugeruje: "Niektórzy sądzą, że ekscesy w Kolonii w noc sylwestrowa dlatego tak późno wyszły na jaw, ponieważ rzekomi sprawcy pochodzili z Afryki Północnej. Pewne jest, że to działa na rasistów jak oliwa dolana do ognia. Ale bagatelizowanie tej sytuacji z powodów politycznych jest błędem, ponieważ byłoby to szydzeniem z koszmaru, jaki przeżyły ofiary".

"Nuernberger Zeitung" uważa: "Kto słusznie zwraca uwagę na akty agresji wobec imigrantów, ten nie powinien też zamykać oczu, kiedy nagle coś mu się nie zgadza w powszechnym schemacie myślowym w kategoriach: wróg - przyjaciel. Już latem wielu obserwatorów wskazywało na to, że kobiety w schroniskach azylanckich padają ofiarą przemocy seksualnej. Nikt się nie przejmował tymi ostrzeżeniami, nawet uparcie milczały wrażliwe na to działaczki na rzecz praw kobiet . Nie wypadało przecież niszczyć wizerunku tak przecież miłych imigrantów".

"Frankfurter Allgemeine Zeitung" pisze: "W rzeczywistości rząd i duża część opozycji niczego tak się nie boi, jak radykalizacji opinii obywateli i tego, że może nasilić się wrogość wobec cudzoziemców. Dlatego obecne wezwania do surowego postępowania wobec obcokrajowców dopuszczających się czynów karalnych czy nawet - aż się nie wierzy własnym uszom - ich deportacji, artykułowane są jednym tchem z ostrzeżeniem przed pochopnym oskarżaniem wszystkich migrantów. Nawet to jest już przesądzaniem z góry o takiej możliwości, tych wszystkich zatroskanych sytuacją Niemców, którzy jeszcze myślą i potrafią wyciągać wnioski. Oni nie stroją sobie żartów. Dobrze znają sytuację, jaka panuje w ich miastach. Przedstawianie jej w lepszym świetle, niezgodnie ze stanem faktycznym, pogorszyłoby tylko nastroje polityczne.

Wcześniej śledziłem ten wątek i byłem zaskoczony otwartością na uchodźców "zagranicznej" części Forum. Sam miałem okazję pomieszkać jakiś czas na tzw. Zachodzie i przyznam, że mój entuzjazm do otwartości na kultury pozaeuropejskie mocno osłabł :(

Śr sty 06, 2016 20:11
Wydarzenia sylwestrowe pokazują jak żałośnie nisko upadło niemieckie państwo - bezradność policji, cenzura w mediach, zakłamanie polityków. Ci ludzie nie zdają sobie sprawy, że nie da się zbyt długo funkcjonować w stworzonej przez samych siebie fikcji o „uciekających spod bomb uchodźcach”. To co realne prędzej czy później objawia się w prawdziwym życiu z brutalną siłą. Żal tylko tych kobiet i dziewczyn, które chciały świętować sylwestra. Musiały drogo zapłacić za głupotę zwolenników „otwartych drzwi”.

Śr sty 06, 2016 22:21

W tej sytuacji należy postąpić po chrześcijańsku i okazać pomoc. Np. zaprosić Niemki przy najbliższej nadarzającej się okazji, do świętowania w Polsce i odbywania spacerów po placach w pobliżu tutejszych kościołów.

Śr sty 06, 2016 22:34

O skrajnym debilizmie Niemców w swej poprawności politycznej świadczy wypowiedź burmistrz Kolonii. Na razie nakazała aby kobiety trzymały się w odległości ręki wyciągniętej w hitlerowskim pozdrowieniu od tzw. imigrantów. Za rak wprowadzi burki. A za dwa lata, kobiety będą karane za to, że padły ofiarami muzułmańskiej kultury.

Cz sty 07, 2016 8:53

Myślę, że o ile poprawność polityczna dokonuje spustoszenia, to nie jest tak źle oceną sytuacji na poziomie obywateli niemieckich. Ale porządek musi być, ich prawdziwe odczucia i ich okazywanie, są sprawnie regulowane, także konsekwencjami prawnymi. Niemcy wzruszają ramionami i mówią coś tu nie gra i biernie czekają na coś. Dyscyplina, posłuszeństwo i uzależnienie od pieniędzy/pracy kastruje ich emocjonalnie. Wyjść na ulicę i powiedzieć co się myśli, oznacza nie móc zarabiać i spłacać kredytu i trafić za kraty.
Nie chce tu robić przyspieszonej analizy socjologicznej, bo to niemożliwe. Myślę tylko, że ich prawdziwe odczucia dalekie są od nagłówków gazet i nie jest z tym jeszcze tak całkiem źle.

Cz sty 07, 2016 9:54
To nie rob zadnych analiz. O Niemcach nie macie zielonego pojecia.
Podobno po wodce sa rasistami? Wy jestescie rasistami na trzezwo. To na pewno lepiej?

Tak naprawde zachowujecie sie jak typowi Polacy pidczas IIWS: byle w spokoju przezyc.
Nietypowi Polacy, jak rodzina Ulmow, robili co bylo do zrobienia, zeby ocalic czlowieczenstwo i honor Polakow: ratowali Zydow. Wy pewnie tez byscie ich wtedy wysmiewali.

Cz sty 07, 2016 11:11

Dziwi mnie Twój atak. Nie wydaje mi się, żebym moją wypowiedzią, zasłużył sobie na opinie "rasisty na trzeźwo".

Moja wypowiedź, kończyła się raczej optymistycznym wnioskiem. Miałem nadzieję, że daje to szanse i to wspólne szanse, na szukanie możliwości wyjścia z sytuacji, która staje się trudna.

Cz sty 07, 2016 11:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 182  Następna strona