Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 6:24

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
 Koncert Madonny - czy powinien się odbyć na Narodowym? 
Autor Wiadomość
Post Re: Koncert Madonny - czy powinien się odbyć na Narodowym?
KMPiP napisał(a):
odbędzie się publiczny różaniec wynagradzający Bogu i Matce Najświętszej te okropne bluźnierstwa.[/b]:

A po co?
Przecież Bóg jesli poczułby się urażony toby sam interweniował jak to miało miejsce w przeszłości.

Może taki potop by zesłał na uczestników koncertu topiąc ich na płycie Narodowego :D

Nie wiem tylko jakim orężem dysponuje bogini Matka.

N lip 29, 2012 18:14

Cytuj:
A po co?
Przecież Bóg jesli poczułby się urażony toby sam interweniował jak to miało miejsce w przeszłości.

Pewnie bardziej Bóg czuje się urażony tym co złego robią niektórzy księża a nie pojedynczą piosenkarką.

N lip 29, 2012 18:47

Nie wiem, czy ktoś już zamieścił linka. Jesli tak to sorki za dublowanie:

Cytuj:
Madonna wygwizdana. Fani: Zdziro, zwróć pieniądze!

Za krótki, za drogi, a w dodatku upolityczniony – tak francuskie media piszą o koncercie Madonny w Olimpii. Gwiazda wystąpiła w Paryżu przed 2,7 tys. fanów, którzy po jej show nie kryli rozczarowania.

Gwizdy i głośne nawoływania "remboursez, remboursez", czyli "zwrócić pieniądze", a także "salope" – "zdzira", zakończyły czwartkowy koncert Madonny w Paryżu. [...]

– Nie zaśpiewała nawet 10 piosenek, nie powiedziała ani dziękuję, ani do widzenia. Przyjechaliśmy z Montpellier, żeby ją zobaczyć i zapłaciliśmy 180 euro za bilety. To skandal! – powiedzieli rozgłośni France Info zdenerwowani fani.

czytaj całość: http://www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/ ... ze___22901

Może 'gwiazda' dostała zadyszki, w końcu wiek już nie ten... 8)

Pn lip 30, 2012 5:14
..wreszcie coś dobrego o Francuzach ;-)

Pn lip 30, 2012 5:36

oj tak :D

Pn lip 30, 2012 5:46
Nie ma to jak się ucieszyć, że człowieka powyzywano od zdziry :roll: Prawdziwa miłość chrześcijańska bije tu od niektórych katolickich naśladowców Jezusa :| Jak zwykle dajecie sobą świetny przykład! :brawo:
:?

Pn lip 30, 2012 7:37

Przecież nie popierasz "miłości chrześcijańskiej", no nie? Więc co ci nie pasuje?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lip 30, 2012 8:15
pająk napisał(a):
Pewnie bardziej Bóg czuje się urażony tym co złego robią niektórzy księża a nie pojedynczą piosenkarką.

Pewnie tak, jest o tym mowa w niektórych prywatnych objawieniach.
Najbardziej bolą Go grzechy dusz Jemu poświęconych.

Pn lip 30, 2012 8:50
Johnny99 napisał(a):
Przecież nie popierasz "miłości chrześcijańskiej", no nie? Więc co ci nie pasuje?

Nie pasuje mi nazywanie piosenkarki zdzirą i przyklaskiwanie temu. Nie pasuje mi nazywanie nienawiści miłością. Nie pasuje mi nazywanie tej religii religią miłości, skoro owoce, które ona wydaje, są zgniłe.

Pn lip 30, 2012 9:41

A mi nie pasuje przyklaskiwanie wezwaniom do linczu na dziecku, które z głupoty skrzywdziło kota. Zdecydowanie bardziej mi nie pasuje, niż czyjeś obraźliwe słowa pod adresem osoby, która bardzo wyraźnie sama się o nie prosi.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lip 30, 2012 9:43
A mnie nie pasuje okrutny bachor znęcający się nad bezbronnym żywym stworzeniem. I wyraziłam swoje zdanie w odpowiednim wątku. Ty również miałeś okazję to zrobić. Tutaj natomiast dyskutujemy na inny temat.

W moim przekonaniu i w mojej ocenie wiele osób, włącznie z tobą, bardzo wyraźnie prosi się o obraźliwe słowa o różnorakiej treści. Jednak moje osobiste przekonanie że na to zasługują, to trochę za mało by obrażać i wyzywać kogoś na prawo i lewo.

Pn lip 30, 2012 9:54

Vi napisał(a):
A mnie nie pasuje okrutny bachor znęcający się nad bezbronnym żywym stworzeniem. I wyraziłam swoje zdanie w odpowiednim wątku. Ty również miałeś okazję to zrobić. Tutaj natomiast dyskutujemy na inny temat.

No to i tutaj wyrażę swoje zdanie - wolę, żeby ktoś ludzi obrażał, niż żeby dzieciom groził okrutną śmiercią. W związku z czym, moim zdaniem, jesteś ostatnią osobą uprawnioną do pouczania kogokolwiek, co to jest miłość, a już tym bardziej miłość chrześcijańska (a, w zasadzie, do pouczania kogokolwiek czegokolwiek). Koniec mojego zdania.

Cytuj:
W moim przekonaniu i w mojej ocenie wiele osób, włącznie z tobą, bardzo wyraźnie prosi się o obraźliwe słowa o różnorakiej treści.

Moje przekonanie jest bardzo podobne, a ty byłabyś jedną z pierwszych osób na liście tych wymagających bardzo dosadnego skomentowania.

Cytuj:
Jednak moje osobiste przekonanie że na to zasługują, to trochę za mało by obrażać i wyzywać kogoś na prawo i lewo.

Nie pochwalam obrażania ludzi, ale jest to czyn zupełnie nieporównywalny z tym, do czego ty swego czasu wzywałaś.

Pn lip 30, 2012 10:19
Johnny99 napisał(a):
No to i tutaj wyrażę swoje zdanie - wolę, żeby ktoś ludzi obrażał, niż żeby dzieciom groził okrutną śmiercią. W związku z czym, moim zdaniem, jesteś ostatnią osobą uprawnioną do pouczania kogokolwiek, co to jest miłość, a już tym bardziej miłość chrześcijańska (a, w zasadzie, do pouczania kogokolwiek czegokolwiek). Koniec mojego zdania.

Twoje zdanie w tym wątku jest zwykłym offtopem. A dla mnie kompletnie bez znaczenia.

Johnny99 napisał(a):
Moje przekonanie jest bardzo podobne, a ty byłabyś jedną z pierwszych osób na liście tych wymagających bardzo dosadnego skomentowania.

A to akurat w sumie pozytywny akcent :) Z racji tego jakie masz poglądy, jakiekolwiek uznanie w twoich oczach, niespecjalnie byłoby dla mnie komplementem.

Johnny99 napisał(a):
Nie pochwalam obrażania ludzi, ale jest to czyn zupełnie nieporównywalny z tym, do czego ty swego czasu wzywałaś.

Ja do niczego innych nie wzywałam. Wyraziłam swoje zdanie na temat tego, jak ja potraktowałabym okrucieństwo i sadyzm twojego nieletniego współwyznawcy. Mam prawo do swojej oceny tego jak powinna wyglądać sprawiedliwość, oraz do tego by opowiedzieć się za ofiarą a nie za katem. Wyrażenie swojego zdania i mówienie co ja bym najchętniej zrobiła, to nie wzywanie (kogoś do czegoś).
Natomiast widzę że brak ci jakichkolwiek argumentów by odnieść się bezpośrednio do tego co miało miejsce w tym wątku, i o czym ja pisałam, więc desperacko wyciągasz z zakamarków pamięci jakieś stare wątki, i pleciesz byle pleść (nieważne że totalnie nie w związku z poruszonym tu tematem). Mnie jest szkoda na to czasu. Jak zaczniesz dyskutować na temat Madonny, możliwe że wrócę do dyskusji. Na razie zajmę się innymi rzeczami.

Pn lip 30, 2012 10:55

Vi napisał(a):
Natomiast widzę że brak ci jakichkolwiek argumentów by odnieść się bezpośrednio do tego co miało miejsce w tym wątku, i o czym ja pisałam, więc desperacko wyciągasz z zakamarków pamięci jakieś stare wątki, i pleciesz byle pleść (nieważne że totalnie nie w związku z poruszonym tu tematem). Mnie jest szkoda na to czasu. Jak zaczniesz dyskutować na temat Madonny, możliwe że wrócę do dyskusji. Na razie zajmę się innymi rzeczami.

Odnoszę się do twoich słów: Nie ma to jak się ucieszyć, że człowieka powyzywano od zdziry :roll: Prawdziwa miłość chrześcijańska bije tu od niektórych katolickich naśladowców Jezusa :| Jak zwykle dajecie sobą świetny przykład! :brawo: Nie pochwalam wyzywania od zdzir ani tego, że ktoś się z tego cieszy. Natomiast fakt, że zwraca na to uwagę akurat ktoś posiadający poglądy na temat "miłości", zwłaszcza tej w rozumieniu chrześcijańskim, jak ty, zakrawa na absurd i na to chciałem zwrócić uwagę.

Pn lip 30, 2012 11:16
Johnny99 napisał(a):
Nie pochwalam wyzywania od zdzir ani tego, że ktoś się z tego cieszy. Natomiast fakt, że zwraca na to uwagę akurat ktoś posiadający poglądy na temat "miłości", zwłaszcza tej w rozumieniu chrześcijańskim, jak ty, zakrawa na absurd i na to chciałem zwrócić uwagę.

Nie. Absurdem to właśnie jest gdy ktoś kto ponoć posiada chrześcijańskie poglądy na temat "miłości", wyzywa innych i traktuje ich w obraźliwy sposób, bo coś mu się nie podoba. W sposób, jaki przeczy temu, co tak głosi. To hipokryzja. I ja to wytykam (i będę to robić).

Mnie istotnie jest obca idea miłości do ludzkości, do każdego bliźniego (to uczucie mam zarezerwowane dla osób bliskich, wyjątkowych). Ale za to bliska jest mi idea szacunku. Nie muszę kochać, by szanować, i szanuję ludzi. Tych, którzy nie krzywdzą innych. Bywa, że czyjeś zachowanie mi się nie podoba, czasami wręcz razi. Ale jeśli tylko nie uderza i nie krzywdzi ono kogoś, nie obrzucam tej osoby obraźliwymi epitetami. Mogę skrytykować, zakląć w duchu (bywa), użyć dosadnego (ale nie wulgarnego) słowa. Ale do tego by obrzucić kogoś obraźliwymi wulgaryzmami, należy mieć bardzo solidne podstawy (zresztą nie jestem pewna czy prawo nie chroni ludzi przed bezpodstawnym obrzucaniem epitetami). A ja czasami nie chcę przechodzić obojętnie.

Ostatnio edytowano Pn lip 30, 2012 11:54 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

Pn lip 30, 2012 11:52
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona