Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 8:44

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Następna strona
 Modlitwa contra okultystyczny spektakl Madonny 
Autor Wiadomość

Post Re: Modlitwa contra okultystyczny spektakl Madonny
Antek69 napisał(a):
Ale Twoje modły nie zadziałają

Moje modlitwy są zależne od Bożej łaski. Jeśli Bóg zechce, to zadziałają. Dlatego będę się modlił do dobrego Boga i za ciebie, i za wszystkich uczestników okultystycznego spektaklu Madonny :aniol:

pająk napisał(a):
A tak już pisałem piok333 że podobny temat już istnieje i czy nie warto skorzystać z wyszukiwarki zanim się coś założy.

Podobny nie oznacza, ze taki sam. Tamten jest o spektaklu, ten o modlitwie.

Modlitwa za uczestników tej akcji antyewangelizacyjnej jest bardzo ważna... :aniol:

N lip 29, 2012 16:08

Antek69 napisał(a):
Ty już się za nikogo nie módl, tylko lepiej popracuj nad sobą by przez ciebie i przykład jaki dajesz nikt wiary nie stracił. I większy pożytek z tego będzie.

Tylko wiesz, praca nad sobą jest bardziej wymagająca anizeli modlitwa

Antek, gdybym byl katolikiem, to predzej stracil bym wiare dzieki tobie niz piokowi 333... chociaz jak teraz przeczytalem reszte postow to zmienilem zdanie. Obaj byscie to spowodowali.

Antek69 napisał(a):
Ciekawe do kogo następnym razem się przyssają?

Do premiera, prezydenta, a potem przejma rząd! :P

N lip 29, 2012 16:09

Cytuj:
Podobny nie oznacza, ze taki sam. Tamten jest o spektaklu, ten o modlitwie.

Modlitwa za uczestników tej akcji antyewangelizacyjnej jest bardzo ważna

Bla bla bla niezłe tłumaczenie się równie dobrze o modlitwie można pisać w tamtym temacie a nie zaśmiecać forum nowymi. Ale widocznie trudno skorzystać z wyszukiwarki.

N lip 29, 2012 16:11

Radzę zwrócić uwagę na rozłożenie akcentów, chyba że uznasz je za nazbyt subtelne :|

pająk napisał(a):
Bla bla bla

... jak to śpiewa pewien wokalista: "Moje «bla, bla, bla» mam wpisane w DNA"... :D

N lip 29, 2012 16:27
Aziucel_Dahak napisał(a):
Antek, gdybym byl katolikiem,

A można wiedzieć kim jesteś?

Obaj byscie to spowodowali.

I to zdanie bardzo mnie ucieszyło. :)

N lip 29, 2012 16:54

Antek69 napisał(a):
A można wiedzieć kim jesteś?

Nie nie mozna, ale na pewno nie katolikiem.

Antek69 napisał(a):
I to zdanie bardzo mnie ucieszyło.

Dlaczego? Mam nadzieje ze powodwem nie jest podbudowanie twojego ego.

N lip 29, 2012 18:27
Dlaczego? Mam nadzieje ze powodwem nie jest podbudowanie twojego ego.

Ego? ego?.... aha fałszywa jażń.
A to nie, staram się jak tylko mogę by siebie umniejszyć ;)

Oświecenia pożądam bardziej niż miliona dolarów :D

A dlaczego, cóż cieszy mnie że nie jestem sam, bo ja chyba równiez przez pioka straciłbym wiarę. Nawet okultystycznego show Madonny bym do tego nie potrzebował.

A że tej wiary nie mam to i szukam sobie.

N lip 29, 2012 18:37

Niektórzy, jak widać, boją się modlitwy jak diabeł święconej wody. Ciekawe dlaczego?
Swoją drogą szczera modlitwa nie może przynieść nikomu żadnej szkody - tylko szatanowi!

Pn lip 30, 2012 6:47
silgar napisał(a):
Nie widzę nigdzie jednak wersetu brzmiącego „walczcie ze wszystkim, co ma pozory zła”.

Czy autor wątku (a może ja) nawołuje do walki, czy do modlitwy? :shock:
silgar napisał(a):
Na pewno unikaniem pozoru zła nie jest modlitwa o awarię prądu. To jest już wykorzystanie Boga do ingerencji w czyjąś wolę. Warto się też zastanowić, czy modlitwa powinna wyglądać jak medialne show, którego rozgłos robi się większy od samego wydarzenia.

Nie zauważyłam, by piok pisał 'módlmy się o awarię prądu',
być może tekst taki pada w artykule, który zalinkował (nie czytałam),
ale myślę, że był on jedynie inspiracją do prywatnej modlitwy,
no chyba ze się mylę, to proszę o sprostowanie.
silgar napisał(a):
Nikt Ci nie broni się modlić, trzeba sobie tylko najpierw postawić pytanie za co się modlić i w jaki sposób. Można się modlić za poddawanych „antyewangelizacji”, ale jeśli ma się na myśli konkretnych ludzi, to chyba trzeba najpierw się zastanowić, czy ta „antyewangelizacja” ma miejsce, czy to na pewno zło a nie tylko pozór i czy na pewno walczy się ze złem a nie z ludźmi, którzy popełniają zło?

Uważasz, że piok się nie zastanowił, tylko tak sobie chlapnął?
W jaki sposób modlitwa za kogoś jest dla Ciebie 'walką z kimś'??

Pn lip 30, 2012 7:49

Qwerty2011 napisał(a):
Swoją drogą szczera modlitwa nie może przynieść nikomu żadnej szkody - tylko szatanowi!

Tyle, że ci egzorcyści modlą się między innymi właśnie o cudzą szkodę - awarię. Nie jestem pewien zresztą czy jest to faktycznie szczere wezwanie do modlitwy, czy zakamuflowane - do sabotażu.
Jakby nie było dają ludziom do zrozumienia "dobrze by było, gdyby coś się zepsuło uniemożliwiając koncert. Bogu by się to podobało"...

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pn lip 30, 2012 7:54

Cytuj:
Intencja: aby nie doszło do koncertu, a jeżeli do niego dojdzie, to by Pan Bóg go przerwał – np. awaria prądu zawsze jest możliwa. Ostatecznie Pan Bóg może zrobić z naszą modlitwą co uzna za stosowne, ale prosić możemy.

UWAGA: materiały dostępne na youtubie są mocne; jest bardzo silny przekaz podprogowy, dlatego nie zalecamy oglądania; (jeśli już, to żeby być w stanie łaski uświęcającej i pomodlić się wcześniej do Ducha Świętego).

Dlaczego ci księża się tak rozpaczliwie ośmieszają? :(

Madonna to nie żadna okultystka, tylko średnio utalentowana, podupadająca gwiazdka pop, która doskonale wie, że gdyby tylko wychodziła na scenę i po prostu śpiewała, po paru latach pies z kulawą nogą nie chciałby jej oglądać. Wie też, że dzisiaj wystarczy poprofanować trochę symbole chrześcijańskie, by na koncerty waliły tłumy. Szatan, oczywiście, tu działa, ale o wiele bardziej subtelnie, niż to się księżom egzorcystom wydaje. Walczyć z tym należy nie modląc się, by na koncercie Madonny wyłączyli prąd (no litości.. zresztą, koncertu Behemotha z darciem Biblii Bóg jakoś nie przerwał, więc pewnie i tego nie przerwie), tylko np. zwracając większą uwagę na zło, jakie dzieje się w Kościele, zmieniając zdanie w kwestii lekcji religii w szkołach, powrót do praktykowania ubóstwa itp. Ale to jest, oczywiście, o wiele trudniejsze. Rzecz jasna nikomu nie bronię się modlić. Powiedzmy, że sam pomodlę się zarówno o uczestników koncertu, jak i o uczestników modlitwy o wyłączenie na nim prądu ;)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lip 30, 2012 8:10

Johnny99 napisał(a):
Szatan, oczywiście, tu działa, ale o wiele bardziej subtelnie, niż to się księżom egzorcystom wydaje.

Z całym szacunkiem, ale chyba na katolickiej wersji Szatana to lepiej znają się egzorcyści niż Ty.

Pn lip 30, 2012 8:20

Z całym szacunkiem, ale podejrzewam, że są już tak osobiście wkręceni w temat, że nie stać ich na trzeźwe spojrzenie z zewnątrz. Cóż, taka jest cena bycia egzorcystą.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lip 30, 2012 8:23
Johnny99 napisał(a):
Szatan, oczywiście, tu działa, ale o wiele bardziej subtelnie, niż to się księżom egzorcystom wydaje.

A było coś o tym, że lata w tłumie z widłami? ;)

Pn lip 30, 2012 8:31

Nie, ale prawie. W każdym razie awaria prądu ma mu przeszkodzić w działaniu ;) Może widły też ma na prąd? ;)

Pn lip 30, 2012 8:37
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Następna strona