Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wybory 2010
Gita2, poniewaz nie chcesz nam przytoczyc owej wypowiedzi Walesy, trudno powiedziec, czy masz racje. Gita2 napisał(a): Za takie wypowiedzi powinien zostać znokautowany, a co najmniej wywieziony na taczkach. Nie chcę przytaczać tej bulwersującej wypowiedzi. Akurat ta postawa, ktora prezentujesz, nie wydaj mi sie bardzo chrzescijanska, za to bardzo "rydzykowa" ale to pewnie kwestia interpretacji. Ja tylko tak na marginesie: to, ze o. Rydzyk jest kaplanem nie oznacza, ze nie podlega on zadnej krytyce. Szczegolnie, ze jako kaplan miesza sie do polityki, prowadzi biznes, manipuluje ludzmi itp. Papiez Benedykt XVI podczas wizyty w Polsce mowil, kim powinien byc kaplan, a kim niekoniecznie. Gita2 napisał(a): Jestem pewna, że dokonane zostałoby wyborcze oszustwo, gdyby nie przeprowadzono sondażu w dniu wyborów.W niedzielę wróciłam z dwudniowej konferencji Civitas Christiana, gdzie jednym z tematów była manipulacja w mediach oraz manipulacja sondażami. Jeśli Polscy nadal będa ulegać tej manipulacji, to źle to wróży Polsce katolickiej Polsce w której nie tylko zdeklarowany, ale przestrzegający 10 przykazań katolik jakim jest Marek Jurek uzyskuje niewiele ponad 1% głosów. Mój głos otrzymał Jarosław Kaczyński i otrzyma go w II turze, gdyż nie daję się manipulować oszukańczym sondażom i chcę dobra Polski. Moglabys to wyjasnic? Co to za "sondaz w dniu wyborow" (cisza wyborcza przeciez obowiazywala)? I jak wg ciebie ten sondaz mial wplynac na wybory? bo jezeli wplynal, powinnas zglosic go do Komisji Wyborczej jako naruszenie ciszy wyborczej i manipulowanie wyborami. I dlaczego twierdzisz, ze Polacy daja sie mmanipulowac sondazami (przeciez to potepiasz, a z drugiej strony uwazasz, ze na szczescie ow - niedozwolony - sondaz zmienil wynik wyborow)? W koncu ty jestes swiecie przekonana, za akurat ty manipulacjom nie podlegasz. to dlaczego inni maja byc glupsi od ciebie? P.S Ta pewnosc manipulacji tez masz od o.Rydzyka. ale na pewno on ciebie nie zmanipulowal
|
Pn cze 21, 2010 10:51 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Gita2, poniewaz nie chcesz nam przytoczyc owej wypowiedzi Walesy Pewnie chodziło o tą: Nie, tylko populiści, demagodzy - jak mówię - robili swoje, jeździli po Stanach. Przecież tam polityk Rydzyk ciągle siedzi w Stanach i "dulary przecie zbiero". Opowiada te dyrdymały swoje i wielu ludzi się na to nabiera.Reszta bajdurzenia Wałęsy dla RMF-u tutaj: http://www.rmf24.pl/raport-wybory-2010/ ... nId,284498
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 21, 2010 10:59 |
|
 |
Gita2
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Jeśli Polscy nadal będa ulegać tej manipulacji, to źle to wróży Polsce katolickiej Polsce w której nie tylko zdeklarowany, ale przestrzegający 10 przykazań katolik jakim jest Marek Jurek uzyskuje niewiele ponad 1% głosów. Mój głos otrzymał Jarosław Kaczyński i otrzyma go w II turze, gdyż nie daję się manipulować oszukańczym sondażom i chcę dobra Polski. Czemu głosowałaś na Kaczyńskiego, a nie na Jurka ? Z paru powodów, a jednym z nich bylo to, że Marka Jurka poparł Ludwik Ddorn, M.Jurek tez nie był doskonałym kandydatem. Na wadze plusów i minusów obu tych kandydatów do zaakceptowania przeze mnie; przeważyły plusy Kaczyńskiego.
|
Pn cze 21, 2010 10:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przy okazji tej dyskusji o katolikach, powinności katolików, bardzo pasuje wypowiedź bp A. Czaj: - "Wszystko dla Jezusa", a ja pytam, ale czy "z Jezusem?". Cały wywiad GN nr 23, z dn. 13.06.2010r.
|
Pn cze 21, 2010 11:02 |
|
 |
Gita2
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Gita2, poniewaz nie chcesz nam przytoczyc owej wypowiedzi Walesy Pewnie chodziło o tą: Nie, tylko populiści, demagodzy - jak mówię - robili swoje, jeździli po Stanach. Przecież tam polityk Rydzyk ciągle siedzi w Stanach i "dulary przecie zbiero". Opowiada te dyrdymały swoje i wielu ludzi się na to nabiera.Reszta bajdurzenia Wałęsy dla RMF-u tutaj: http://www.rmf24.pl/raport-wybory-2010/ ... nId,284498Nie to nie ta wypowiedź, w TVPINFO Wałęsa mówił gorsze rzeczy, haniebne i chamskie.
|
Pn cze 21, 2010 11:03 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Z paru powodów, a jednym z nich bylo to, że Marka Jurka poparł Ludwik Ddorn, M.Jurek tez nie był doskonałym kandydatem. Na wadze plusów i minusów obu tych kandydatów do zaakceptowania przeze mnie; przeważyły plusy Kaczyńskiego. Ale przecież Ludwik Dorn to były "trzeci bliźniak".. szkoda tylko trochę, bo Jurek miałby może znacznie lepszy wynik, gdyby nie to, że prawdopodobnie wielu z jego potencjalnych wyborców przerzuciło głosy na.. Jarka. A druga tura i tak by była, więc nic straconego. Nie widzę kompletnie niczego, w czym Kaczyński przewyższałby Jurka, wręcz przeciwnie, gdybym miał wybór między nimi dwoma na 100% poparłbym tego drugiego.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 21, 2010 11:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Druga tura była pewna. Ale TVP publiczna zrobiła niezłą kampanie Napieralskiemu. W niektórych powiatach woj. świętokrzyskiego otrzymał od 15 do ponad 20% głosów.
|
Pn cze 21, 2010 11:15 |
|
 |
Gita2
|
Gita2 napisał(a): Dzisiaj w TVPINFO słyszałam haniebną, wręcz chamską wypowiedź Wałęsy na temat powodów druzgocącego zwycięstwa Jarosława Kaczyńskiego wśród Polonii amerykańskiej. Ten pachołek Komorowskiego obraził zarówno Polaków mieszkających w Ameryce, a przede wszystkim kapłana-o.Tadeusza Rydzyka. Za takie wypowiedzi powinien zostać znokautowany, a co najmniej wywieziony na taczkach. Nie chcę przytaczać tej bulwersującej wypowiedzi. Z Matką Boska w klapie ten mały człowieczek, staje się w oczach wielu Polaków zgorszeniem. To nie tylko chamstwo, ale zdenerwowanie. Nie udało się do końca zmanipulować narodu przedwyborczymy sondażami, między innymi przeprowadzanymi przez GW, w których Komorowski miał zwyciężyć w I turze. Jestem pewna, że dokonane zostałoby wyborcze oszustwo, gdyby nie przeprowadzono sondażu w dniu wyborów. W niedzielę wróciłam z dwudniowej konferencji Civitas Christiana, gdzie jednym z tematów była manipulacja w mediach oraz manipulacja sondażami. Jeśli Polscy nadal będa ulegać tej manipulacji, to źle to wróży Polsce katolickiej Polsce w której nie tylko zdeklarowany, ale przestrzegający 10 przykazań katolik jakim jest Marek Jurek uzyskuje niewiele ponad 1% głosów. Mój głos otrzymał Jarosław Kaczyński i otrzyma go w II turze, gdyż nie daję się manipulować oszukańczym sondażom i chcę dobra Polski. Wracając do mojej poprzedniej wypowiedzi muszę dodać, że mam nadzieję na to, że w czasie II tury będą przeprowadzone sondaże przy lokalach wyborczych. Będzie to wieksza szansa na to, że fani PO nie sfałszuja wyników wyborczych.
|
Pn cze 21, 2010 11:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wracając do mojej poprzedniej wypowiedzi muszę dodać, że mam nadzieję na to, że w czasie II tury będą przeprowadzone sondaże przy lokalach wyborczych. Będzie to wieksza szansa na to, że fani PO nie sfałszuja wyników wyborczych. A w jaki sposób przekładaja się sondaże na sposób liczenia głosów? 
|
Pn cze 21, 2010 11:29 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Tia, Marek Jurek, obrońca katolicyzmu, który popierał Pinocheta Mądrzy ludzie, którzy myślą samodzielnie, potrafią dostrzec różnice między Pinochetem i Che Guevarą, a zarazem nie dają się propagandzie robiącej z Pinocheta co najmniej drugiego Hitlera (i gorąco popierającej ciąganie go przed sąd w wieku 80 lat - jednocześnie nazywając wszelkie próby osądzenia schorowanego Jaruzelskiego gwałtem na prawach człowieka). Tiaa. ;D Zbrodniarz do dla mnie zbrodniarz. Zabił tysiące ludzi, a katolik Jurek mu przyklaskuje. Spoko, jego sprawa, mnie to osobiście nie interesuje kompletnie, ale dostrzegam w tym nieco obłudy. Anyway mój głos poszedł na Korwina w ramach mojego wewnętrznego sprzeciwu wobec braku idealnego kandytata. Korwin w większości plecie konkretne bzdury, ale w kilku kwestiach się z nim zgadzam. Drugi głos idzie na Kaczyńskiego (w co sam cały czas nie mogę uwierzyć, ale nie zamierzam oddać PO całej władzy by cichaczem swoje denne pomysły przepychali).
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pn cze 21, 2010 11:31 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Zabił tysiące ludzi, a katolik Jurek mu przyklaskuje. Spoko, jego sprawa, mnie to osobiście nie interesuje kompletnie, ale dostrzegam w tym nieco obłudy. To byłaby obłuda wtedy, gdyby Jurek przyklaskiwał mu za zabijanie ludzi. Być może Jurek myli się w jego ocenie, ale to jeszcze nie świadczy o obłudzie.
|
Pn cze 21, 2010 12:07 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Cytuj: Wracając do mojej poprzedniej wypowiedzi muszę dodać, że mam nadzieję na to, że w czasie II tury będą przeprowadzone sondaże przy lokalach wyborczych. Będzie to wieksza szansa na to, że fani PO nie sfałszuja wyników wyborczych. A w jaki sposób przekładaja się sondaże na sposób liczenia głosów?  To bardzo proste. Ankieterzy będą mieć przybliżone wyniki, a więc duże fałszerstwa sa w takim wypadku niemozliwe.
|
Pn cze 21, 2010 12:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Za 15 dni znów będziemy narzekać, że te same mordy w korycie. Gratuluję Polakom.
|
Pn cze 21, 2010 12:37 |
|
 |
Johnny99
|
Właśnie, ciekawe kiedy Polacy odkryją jakiś związek między swoim narzekaniem, że "ciągle ci sami", "nic się nie zmienia", a tym, jak głosują w kolejnych wyborach.
|
Pn cze 21, 2010 12:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To bardzo proste. Ankieterzy będą mieć przybliżone wyniki, a więc duże fałszerstwa sa w takim wypadku niemozliwe. Czyli zakładasz 100% prawdomówność ankietowanych?
|
Pn cze 21, 2010 13:19 |
|
|
|