Agnieszka Radwańska i akcja "Nie wstydzę się Jezusa"
Autor |
Wiadomość |
distinct
Dołączył(a): So cze 18, 2011 20:06 Posty: 47 Lokalizacja: Kraków
|
 Agnieszka Radwańska i akcja "Nie wstydzę się Jezusa"
Witam! Nie wiem czy ten temat był już poruszany, nie znalazłem podobnego na forum. Akcja "Nie wstydzę się Jezusa" zaczęła się w marcu. Od początku opiera się na możliwości bezpłatnego otrzymania breloka z Krzyżem i owym ewangelicznym hasłem (zamawianie przez stronę). Obecnie, po analizie treści strony http://www.mt1033.pl odnoszę wrażenie, że nabrała rozpędu. Właśnie ukazał się klip z Agnieszką Radwańską: http://www.youtube.com/watch?v=svtmFuKZ ... r_embeddedWcześniej poparcia akcji udzielili też Babiarz, Mumio, Skoczylas, Ziemiec. Moim zdaniem bardzo dobry pomysł ze znanymi ludźmi jako polecającymi akcję.
_________________ http://akcje-spoleczne.pl
|
Pn lip 18, 2011 9:45 |
|
|
|
 |
anna_marta
|
 Re: Agnieszka Radwańska i akcja "Nie wstydzę się Jezusa"
|
Pn lip 18, 2011 11:58 |
|
 |
anna_marta
|
podziwiam tych ludzi, wiadomo ile ironii doświadczą, Szczęść im Boże http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... q95UKtH84k
|
N sie 28, 2011 10:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
a ja biedaczek myślałem , że zycie katolika nie wymaga akcji typu - nie wstydzę się Jezusa - bo Jezus jest w naszym życiu cały czas , w zasadzie to każda akcja ma jakiś koniec i jak sie skończy to reszta będzie się wstydzić Jezusa ? codziennie widzę ludzi którzy chodzą do koscioła i idą w procesjach i przyjmują komunię - oni nie wstydzą się Jezusa , ludzie którzy sami tracą pozycje lub kasę oni też nie wstydzą się Jezusa .nie potrzeba akcji . potrzeba pokory i modlitwy . to nie po mówieniu mają stwierdzać on jest wierzący , lecz po czynach . ci o których pisałem nie mówią ja nie wstydzę się Jezusa .bo ich przykład jest nie wstydzeniem się Jezusa . 
|
N sie 28, 2011 12:43 |
|
 |
distinct
Dołączył(a): So cze 18, 2011 20:06 Posty: 47 Lokalizacja: Kraków
|
Kuba Błaszczykowski dołączył do licznego grona wspierających akcję: http://www.mt1033.pl/kuba-blaszczykowski,316,zz.html
_________________ http://akcje-spoleczne.pl
|
Cz wrz 08, 2011 11:18 |
|
|
|
 |
tadeuszek
|
Ja również nie wstydzę się jezusa
1. Jezus był Żydem, obywatelem innego państwa, więc trudno bym ja obywatel Polski, miał się go wstydzić. Podobnie jak Niemiec nie wstydzi się Berlusconiego, obywatela Włoch (bunga bunga)
2. Nie był członkiem mojej rodziny.
3. Przez tysiąc lat na terenie kraju, w którym mieszkam, był postacią całkowicie nieznaną, więc zadnego czynu, za który miałbym sie wstydzić, nie mógł tu dokonać.
|
Cz wrz 08, 2011 12:22 |
|
 |
agvis
|
Wszystko fajnie, nawet sobie dzięki Twojej informacji zamówiłam, ale zastanawiam się, czy dobrze przemyślano hasło na breloczku. Dowodem na "niewstydzenie się" byłaby każda inskrypcja typu "Jezus moim Panem", "Kocham Jezusa", itd. A tutaj podkreśla się fakt, iż wielu ludzi się wstydzi i sugeruje równocześnie, że to "coś", czego wstydzić się można.
|
Cz wrz 08, 2011 13:19 |
|
 |
WIST
|
Można wiele dyskutować na ten temat, ale nie wydaje się Wam, niezależnie czy popieracie czy nie, że intencje są dobre i że w akcji biorą udział ludzie którzy wierzą i chcą to wyraźnie powiedzieć każdemu kto ich zobaczy? Ja sam takiego breloka nie mam i nie będę mieć najpewniej, ale nie widzę powodu aby negować jej sens. Gdyby Apostołowie tak dyskutowali każdą rzecz, to myślę że NT były dłuższy, nudniejszy a ewangelizacja i głoszenie byłoby mu obce.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Cz wrz 08, 2011 14:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wist napisał Cytuj: a sam takiego breloka nie mam i nie będę mieć najpewniej, ale nie widzę powodu aby negować jej sens a ja pytam dlaczego nie będziesz go miał ? będzie nowa moda zamiast krzyzyków czy szkaplerzy będziemy nosili breloki . dobre . w trakcie I-ej komunii ksiądz powiesi dziecku breloka na szyi . tak sobie myślę - co bardziej jest widoczne krzyżyk z wizerunkiem Jezusa , czy brelok . co bardziej kojarzy się z nie wstydzeniem się Jezusa . moja obawa - czy to nie szatan posłużył się dobrymi chęciami do odrzucenia i zdejmowania krzyżyków lub szkaplerzy . ale- Ducha nie gaście - 
|
So wrz 10, 2011 9:55 |
|
 |
Elbrus
|
tajfun napisał(a): moja obawa - czy to nie szatan posłużył się dobrymi chęciami do odrzucenia i zdejmowania krzyżyków lub szkaplerzy . A czy akcja "Nie wstydzę się Jezusa" doprowadziła do odrzucenia i zdejmowania krzyżyków lub szkaplerzy?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So wrz 10, 2011 17:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
czy po obejrzeniu jednego obrazu możesz powiedzieć , że wszystkie obrazy na wystawie są równie piękne ? dzialanie mozna ocenić po kilku latach , ale obawy mogą sie rodzić już teraz . 
|
N wrz 11, 2011 12:22 |
|
 |
Elbrus
|
tajfun napisał(a): dzialanie mozna ocenić po kilku latach , ale obawy mogą sie rodzić już teraz .  Czy wiesz, w jaki sposób nosi się szkaplerz? Czy wiesz, gdzie nosi się brelok?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
N wrz 11, 2011 12:44 |
|
 |
slawek69
|
agvis napisał(a): ... A tutaj podkreśla się fakt, iż wielu ludzi się wstydzi i sugeruje równocześnie, że to "coś", czego wstydzić się można. tajfun napisał(a): a ja biedaczek myślałem , że zycie katolika nie wymaga akcji typu - nie wstydzę się Jezusa... A jednak można się wstydzić i nie ma co zaklinać rzeczywistości... i to nie tylko teraz - nawet pierwsi chrześcijanie już to zjawisko znali np.: - (2 Tym 1:8) "Nie wstydź się zatem świadectwa Pana naszego..." - (Rz 1:16) "Bo ja nie wstydzę się Ewangelii..."
|
N wrz 11, 2011 12:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jej symbolem jest breloczek. Przez cztery miesiące rozdano ich 450 tys. - W grudniu 2009 r., trójka uczniów z XIV LO we Wrocławiu, wspierana przez "Gazetę Wyborczą", domagała się usunięcia krzyży z klas lekcyjnych. Wtedy rozprowadziliśmy wśród uczniów tejże szkoły podobne breloki. I stało się coś niebywałego. Podczas debaty na temat krzyża zorganizowanej w tej szkole, wypełniona po brzegi uczniami aula murem stanęła za obrońcami krzyża. To był dla nas znak, że należy przeprowadzić ogólnopolską akcję - mówi portalowi Fronda.pl, Grzegorz Pabijan, koordynator kampanii. brelok nosi się w widocznym miejscu szkaplerzyk nosi sie na szyi - również w widocznym miejscu . ale jak wcześniej napisałem Ducha nie gaście .tylko obawa jest i to duża , że zamiast krzyzyka będzie brelok . 
|
N wrz 11, 2011 13:14 |
|
 |
WIST
|
tajfun według mnie robisz z tego taką aferę jakby co najmniej zakazano katolikom prawa do życia...
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
N wrz 11, 2011 13:18 |
|
|
|