Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz cze 19, 2025 0:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Abonament RTV 
Autor Wiadomość
Post Abonament RTV
No to rezygnujemy z usług byle jakiej TVP, słuchając wezwania biskupa lub własnego obywatelskiego nieposłuszeństwa. Może w zamian coś nowego i tańszego http://razem.tv/, właśnie obejrzałem tam aktualne wiadomości prezentowane przez Terlikowskiego.

Pt wrz 23, 2011 20:12

Post Re: Abonament RTV
Właśnie chciałem ten temat poruszyć, ale trochę z innej strony. Są głosy oburzenia, że pan Adam "Nergal" Darski występuje w TVP. Dla mnie to nic dziwnego, że jeśli abonament RTV płacą wyznawcy wszystkich religii, wyznań chrześcijańskich i światopoglądów, to katolicy nie mogą sobie uzurpować monopolu na występy w TVP. Czyli jeśli TVP się ugnie pod naciskami Kościoła i wyrzuci pana Darskiego z TVP tylko za to, że nie jest on katolikiem, to tym samym straci moralne prawo pobierania abonamentu RTV od wyznawców innych religii, innych wyznań chrześcijańskich i światopoglądów. Co więc myślicie o pomyśle zniesienia abonamentu RTV dla wyznawców innych religii, innych wyznań chrześcijańskich i światopoglądów? Przecież nie może być tak, że płacić muszą wszyscy, a korzystać i występować mogą tylko katolicy.

N wrz 25, 2011 13:27
Dyskusja o abonamencie jest bezprzedmiotowa - dochód z abonamentu to raptem 12%.
Od lat ponad 70% Polaków nie płaci abonamentu.

N wrz 25, 2011 18:51

Alus napisał(a):
Dyskusja o abonamencie jest bezprzedmiotowa - dochód z abonamentu to raptem 12%.
Od lat ponad 70% Polaków nie płaci abonamentu.

No to ja byłam w tych 30%, płaciłam nawet wówczas, gdy Tusk nawoływał do niepłacenia, a ostatnio przeszedł metamorfozę, gdy w TVP rządzi razem z SLD, PSL, Palikotem i Nergalem, już wszysto w telewizji "publicznej" Tuskowi podoba się i o niepłacenie juz nie nawołuje.

Cz wrz 29, 2011 10:13

nie płacić i nie oglądać..

Cz wrz 29, 2011 11:02

Mysle ze nie placenie abonamentu i ogladanie telewizji to zwykla kradziez, dlatego baaardzo mi sie nie podoba, ze do kradziezy wzywa x. bp.

rozumiem, gdyby wzywal do nie ogladania tvp2, wowczas mialoby to przelozenie na ogladalnosc itd, a tak - jest to zwyczajna kradziez...

Cz wrz 29, 2011 11:23

Teja napisał(a):
Mysle ze nie placenie abonamentu i ogladanie telewizji to zwykla kradziez, dlatego baaardzo mi sie nie podoba, ze do kradziezy wzywa x. bp.

rozumiem, gdyby wzywal do nie ogladania tvp2, wowczas mialoby to przelozenie na ogladalnosc itd, a tak - jest to zwyczajna kradziez...

To znaczy, że Tusk wzywał do kradzieży?

Cz wrz 29, 2011 18:11
Gita2 napisał(a):
Teja napisał(a):

To znaczy, że Tusk wzywał do kradzieży?

Gito miła czy Ty emerytowana nauczycielka nie rozumiesz czytanego tekstu - nie wierzę :o
Tusk mówił o abonamecie jako o haraczu
http://www.wprost.pl/ar/128832/Tusk-abo ... to-haracz/
A Ty odczytujesz jako nie płaćcie abonamentu
http://media2.pl/media/83197-Biskup-nie ... u-RTV.html

Przy czym ten wstretny dla Ciebie Tusk, mówiąc o haraczu mówił głownie o emerytach i rencistach....jako ubogiej emerytce podarował Ci 17zł miesięcznie.....honorowo nie skorzystałaś???

Cz wrz 29, 2011 18:48

Alus! Wtedy, gdy Tusk wzywał do niepłacenia abonamentu, rządził PiS, wszystko było tańsze,emerytura taka sama jak teraz, a więc płacenie abonamentu nie było dla mnie problemem.

Cz wrz 29, 2011 21:23

Panie drogie - prosze popatrzcie sie na siebie wzajemnie. ale z miloscia
nie szczekajcie prosze, bo to nie uchodzi :)

Pt wrz 30, 2011 2:00
Gita2 napisał(a):
Alus! Wtedy, gdy Tusk wzywał do niepłacenia abonamentu, rządził PiS, wszystko było tańsze,emerytura taka sama jak teraz, a więc płacenie abonamentu nie było dla mnie problemem.

Emerytury w ciągu 4 lat waloryzowane były - 6,4%; 6,2%, 4,3%, 3,1 czyli w sumie ponad 20% ....nie mogłaś mieć emerytury w 2005 i 2011 o tej samej kwocie.
I nie wszystko było tańsze - pewne produkty podrożały, pewnie utrzymują cenę, a sezonowe bywają nawet tańsze.

A teksty czytasz tendencyjnie.

Teja napisał(a):
Panie drogie - prosze popatrzcie sie na siebie wzajemnie. ale z miloscia
nie szczekajcie prosze, bo to nie uchodzi :)

Wyjaśnianie faktów nie jest szczekaniem :) ......bez prawdy trudno o miłość.

Pt wrz 30, 2011 7:22

Alus! Tak precyzyjnie wyliczyłaś te procenty, że chylę czoła i spieszę z wyjaśnieniem, że u mnie emerytura nie zwiększyła się.
Otóż po zmianie miejsca zamieszkania, moje dokumenty z poprzedniej siedziby ZUS trafiły do obecnej siedziby i dopatrzono się tam, że niesłusznie do podstawy obliczenia mojej emerytury doliczono mi jakąś nagrodę, dlatego obniżono mi ją.
Ta obniżka wynosiła niewiele, dokładnie tyle co miesięczny abonament RTV.
Uprzedzając Twoje pastwienie się na tej sprawie, zaznaczam, że o to nie mam pretensji ani do Tuska, ani do Platformy, ani tymbardziej do Ciebie.

Pt wrz 30, 2011 8:31

nie martwcie się emeryturami, bo za chwilę zusu nie będzie już i naszych emerytur również..

Pt wrz 30, 2011 8:55
Gita2 napisał(a):
Alus! Tak precyzyjnie wyliczyłaś te procenty, że chylę czoła i spieszę z wyjaśnieniem, że u mnie emerytura nie zwiększyła się.
Otóż po zmianie miejsca zamieszkania, moje dokumenty z poprzedniej siedziby ZUS trafiły do obecnej siedziby i dopatrzono się tam, że niesłusznie do podstawy obliczenia mojej emerytury doliczono mi jakąś nagrodę, dlatego obniżono mi ją.
Ta obniżka wynosiła niewiele, dokładnie tyle co miesięczny abonament RTV.
Uprzedzając Twoje pastwienie się na tej sprawie, zaznaczam, że o to nie mam pretensji ani do Tuska, ani do Platformy, ani tymbardziej do Ciebie.

Niezależnie, emerytura objęta została waloryzacją.
noOne napisał(a):
nie martwcie się emeryturami, bo za chwilę zusu nie będzie już i naszych emerytur również..

Znamy to - niejaki Kononowicz już zapowiedział.

Pt wrz 30, 2011 11:17

Tutaj macie rozwiązanie, które ułagodzi wasze swary.

A rychło nastanie niepozorne wydarzenie. I jedni będą płakać, a inni się radować. Bs-c 21:39

Pt wrz 30, 2011 19:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona