Autor |
Wiadomość |
RaiChu
|
Problem z sektą :/
W ostatnio natrafiłem na taką strone: [...] ,która jest kolejnym przykładem na to jak niektóre sekty korzystają z internetu do rozprzestrzeniania swoich idiotycznych poglądów. Wiecie co można z tym zrobić?
Wiemy. - Zacząć od siebie i nie rozpowszechniać adresu. baranek
|
Śr mar 08, 2006 16:24 |
|
|
|
|
Celsus
|
Mhm, fajna strona, polecam. Na tamtejszym forum bywają nawet katolicy.
_________________ slay the Nazarene
|
Śr mar 08, 2006 16:27 |
|
|
Berea
|
No nie..czemu sekty?! Ta stronka( przejrzalam pobieżnie forum) nie jest pisana przez sekty, tylko ludzi, którzy mają poglądy odmienne od katolickich.
Jestem osobą wierzącą, więc niektóre z nich mnie rażą(np. wyśmiewanie się z Jezusa). Ale niech sobie takie stronki będą- przecież jest prosty sposób, żeby mnie "nie razilo". Mogę na nie nie wchodzić( tym bardziej, że jest stosowne ostrzeżenie).
Nie można jednak komuś zabronić prawa do wyrazania wlasnych opinii.
Bo jeśli tak- to wszystkie fora katolickie też trzeba by bylo zamknąć!
Przecież kk przez niektórych jest również uważany za ...sektę!
Czemu opinia kk mialaby by być tą najlepszą i najbardziej wiarygodną?
|
Śr mar 08, 2006 17:53 |
|
|
|
|
Leszek, Jan
|
RaiChu, zamiast linka do strony masz tylko [...], dlatego nie mogę wejść na tę stronę. Czyżby zadziałała moderacja?
|
Śr mar 08, 2006 17:58 |
|
|
RaiChu
|
tak
|
Śr mar 08, 2006 19:56 |
|
|
|
|
Leszek, Jan
|
Dziwię się Berei, że nie zauważyła znajdującego się w centralnym punkcie strony odwróconego krzyża - znaku satanistów.
|
Śr mar 08, 2006 20:53 |
|
|
Celsus
|
Czy to na pewno znak satanistów? Raczej nie, pierwotnie byl to symbol jakiegos świętego, teraz można uznać to po prostu za znak antychrześcijański.
Brak zwiazku z satanizmem potwierdza zawartość strony.
_________________ slay the Nazarene
|
Śr mar 08, 2006 21:08 |
|
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ze świętymi to nie ma nic wspólnego .. przynajmniej na tej stronie ....
Cytuj: Zabić idoli głupich omotanych mas, burzyć hipokryzję. Znieść niewolniczy system - katolicyzm.
To motto strony .. chyba wystarczy .... to raczej strona skrajnie antyklerykalna , a nie należąca do sekty.
|
Śr mar 08, 2006 22:13 |
|
|
Leszek, Jan
|
Ktoś napisał, że ta strona nie ma nic wspólnego z satanizmem. Oto cel, jaki sobie stawia autor (autorzy) strony:
Cytuj: Znieść niewolniczy system - katolicyzm
|
Cz mar 09, 2006 11:23 |
|
|
Haereticus
|
To jeszcze nie znaczy, że jest to strona satanistyczna. Podobnego zdania jest wielu chrześcijan. Trochę rozsądku w ocenie!
_________________ Chrześcijaństwo to nie przynależność do takiego czy innego Kościoła - to życie z Bogiem, wiara przypieczętowana przyjeciem chrztu.
|
Cz mar 09, 2006 16:40 |
|
|
Leszek, Jan
|
Jeżeli ktoś nie wie, co oznacza dzisiaj odwrócony krzyż, niech nie zabiera głosu. Czyżbyś był gotów, Heretyku, współpracować nawet z szatanem, aby szkodzić Kościołowi katollickiemu?
|
Cz mar 09, 2006 17:37 |
|
|
Poganin
|
A słyszałeś na jakim krzyżu ponoc zmarł pierwszy papież(ten cały ŚW. Piotr czy jak wy go tam)
|
Cz mar 09, 2006 21:19 |
|
|
Haereticus
|
Leszek, Jan napisał(a): Jeżeli ktoś nie wie, co oznacza dzisiaj odwrócony krzyż, niech nie zabiera głosu. Odwrócony krzyż jeszcze o niczym nie świadczy. [...] Liczy się zawartość... Inteligentni ludzie oceniają po zawartości. Poza tym to nie ty tu jesteś od mówienia komuś, czt ma prawo zabierać głos czy nie. Leszek, Jan napisał(a): Czyżbyś był gotów, Heretyku, współpracować nawet z szatanem, aby szkodzić Kościołowi katollickiemu?
Bądź łąskaw nie obrażać mnie! Z szatanem współpracować nie będę i nigdy nie współpracuję. Nie szjkodzę też Kr-k, lecz głoszę prawdę. A że w Kr-k widzę sporo fałszu to inna sprawa. Ale to jest off-top. Próbujesz sprowadzić dyskusję z toru.
_________________ Chrześcijaństwo to nie przynależność do takiego czy innego Kościoła - to życie z Bogiem, wiara przypieczętowana przyjeciem chrztu.
|
Pt mar 10, 2006 11:24 |
|
|
Leszek, Jan
|
Dla mnie to oczywiste, że odwrócony krzyż z poniższym zdaniem, to dla ciebie gratka i zachęta do przyłączenia się:
Cytuj: Znieść niewolniczy system - katolicyzm
|
Pt mar 10, 2006 11:41 |
|
|
Haereticus
|
Ja mam pytanie: Z jakiej racji zwracasz się do mnie w sposób pogardliwy? Z jakiej racji sugeruszesz też, że byłbym gotowy iść na układy z satanizmem? A ty czy znasz tą stronę, że ją oceniasz? Jeśli jej nie znasz to dlaczego ją oceniasz? [...]
|
Pt mar 10, 2006 11:47 |
|
|
|