Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 2:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 czy odróżniasz braci Kaczyńskich? 
Autor Wiadomość

Post czy odróżniasz braci Kaczyńskich?
Cytuj:
Jak odróżnić braci Kaczyńskich

Objęcie dwóch najważniejszych funkcji w państwie przez braci bliźniaków jest sporym wyzwaniem dla osób, które nie radzą sobie z odróżnieniem Lecha od Jarosława.

Zarówno wśród polityków, jak i zwykłych ludzi może to stanowić spory problem. Bagatelizuje tę sprawę szef klubu PiS Przemysław Gosiewski. Jego zdaniem każdy, kto ogląda telewizję, bez trudu odróżnia Lecha od Jarosława. Uliczna sonda "Metropolu" pokazała jednak, że nie jest to takie proste. Z dziesięciu zapytanych osób połowa miała z tym problemy. Cztery osoby pomyliły Lecha z Jarosławem, a jedna, choć wskazała dobrze, to przyznała, że zgadywała. Okazało się też, że każdy stosuje inną metodę rozróżnienia bliźniąt. Pan Kamil poznaje prezydenta po górnej wardze, pan Tomasz po brodawce, natomiast pani Kinga po specyficznym uśmiechu.

Zapytaliśmy polityków, czy zawsze wiedzą, z którym Kaczyńskim rozmawiają. Ryszard Czarnecki z Samoobrony przyznał się, że przez lata nie potrafił odróżnić obu panów. Dopiero w latach 90. przestał mieć z tym problemy. – Jarosław wydaje mi się trochę tęższy, ma też bardziej ostre rysy od brata, podobnie zresztą jak i charakter – twierdzi Czarnecki. Inaczej poradził sobie Stefan Niesiołowski z Platformy Obywatelskiej. – Nie mam problemu z ich rozróżnieniem, bo z nimi nie rozmawiam – tłumaczy senator PO.

Zbigniew Modrzewski

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=11ef8

Miewacie z tym problemy :?: ;)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pn lip 10, 2006 7:12
Zobacz profil WWW
Moderator

Mam, a jakże! Gdy w TV pokazywano konferencję prasową z Marcinkiewiczem i Jarosławem Kaczyńskim, to przez cały czas myślałam, że to Lech. Dopiero jak zaczął gadać coś w stylu "doszliśmy do wniosku, że moja kandydatura na premiera jest najlepsza", to się zorientowalam, że to nie jest Lech :o

Brrr.

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Pn lip 10, 2006 9:02

Tez mam z tym problemy, kiedys mieli chociaz troche inne fryzury :D .

Pn lip 10, 2006 9:03

Ja generalnie ich odróżniam, kiedy jeden stoi obok drugiego :)
Kiedy są osobno, to nie zawsze mi sie to udaje, ale i tak dość często :)

Pn lip 10, 2006 9:27

Mnie się to kojarzy z piękną sytuacją dot. ujawnienia teczek - gdy to jeden z prominentnych działaczy PiSu twierdził, że Jarosław już dawno ujawnił swoją teczkę; tyle tylko, że uczynił to... Lech, a nie Jarosław.

Jak widać - i najbliżsi współpracownicy mają z tym problemy :P

Pn lip 10, 2006 22:01
Zobacz profil WWW

Ja tam ich rozpoznaje. Po sposobie mowy, po brodawkach :P i ogólnie po twarzy. Pomyłki się już nie zdarzają :D
Ale chyba tylko dlatego, że poprostu mam wprawę, gdyz znam kilku innych bliźniaków w moim otoczeniu ;-)

Wt lip 11, 2006 23:11
Zobacz profil WWW

Współczuję dyplomatom zagranicznym - nie wiedzieć, czy ma się przed sobą prezydenta, czy premiera :P

Śr lip 12, 2006 7:21
Zobacz profil WWW

hmm jak pojedzie samochodem służbowym z flagą Polski przytwierdzoną na odwrót (jak ta z Monako ) to pewnie prezydent :biggrin:

Śr lip 12, 2006 22:02
To bracia bliźniacy.Lech Kaczyński mieszka w Białym Domu a Jarosław Kaczyński nie.Tak można odróżnić. Poza tym gdy jest orędzie prezydenta to każdy wie,że to Lech a nie Jarosław.

Cz lip 13, 2006 9:23

A kto ich tam wie Haunebu może się zamieniają :D raz jeden raz drugi prezydentuje/premieruje :hahaha:

Cz lip 13, 2006 11:59
Zobacz profil YIM

Bardzo prosto rozróżnic jeden nie zna hymnu polskiego ( Z ziemi polskiej do polski - J. Kaczynski ) drugi nie zna flagi Polski (prezydentowi myli się flaga Polski z flagą Indonezji } to tak na marginesie ...
Pozdro

Cz lip 13, 2006 18:38

Jak stoja razem to nie mam problemu :lol:

gorzej jak ich osobno pokażą :?

Cz lip 13, 2006 18:58
Haunebu a odkad to patrzac na kogos mozna stwierdzic, w ktorym z wymienionych budynkow mieszka?

Ja miewam z tym problemy, ale jesli slysze spiew to sie one rozwiewaja.

A moze Merkel tez nie wiedziala z kim rozmawia? Ciezko odroznic ziemniaka od ziemniaka :P

Crosis

Cz lip 13, 2006 21:31

Podobno odkąd Jarosław jest premierem, to można ich odróżnić po majestacie. Lech ma większy.
Tylko coś się porozłazili, rzadko można ich uświadczyć razem :roll:

So wrz 02, 2006 15:01

Podobno odkąd Jarosław jest premierem, to można ich odróżnić po majestacie. Lech ma większy.
Tylko coś się porozłazili, rzadko można ich uświadczyć razem :roll:

W dzieciństwie, a to były czasy gdy murzynów lub żółtków na ulicach u nas nie bywało, miałem problemy z ich rozróżnianiem. Pojawiło się np. dwóch takich na ulicy i niewiedziałem, czy i czym się różnią.
Nastały nowe czasy. Murzynów (często i białych), chińczyków, wietnamczyków u nas pełno. I trudności z rozróżnianiem znikły w bez specjalnych treningów. Opatrzyli się.

Tak więc Kropeczko, musisz więcej oglądać TVN24 no i oczywiście ostatnie spoty wyborcze Platformy z Prezydentem Tuskiem i złym charakterem Kaczyńskim - wtedy będziesz rozróżniać bez problemu nie po ulotnym majestacie.

Pn wrz 04, 2006 2:39
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona