czy odróżniasz braci Kaczyńskich?
Autor |
Wiadomość |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
 czy odróżniasz braci Kaczyńskich?
Cytuj: Jak odróżnić braci KaczyńskichObjęcie dwóch najważniejszych funkcji w państwie przez braci bliźniaków jest sporym wyzwaniem dla osób, które nie radzą sobie z odróżnieniem Lecha od Jarosława. Zarówno wśród polityków, jak i zwykłych ludzi może to stanowić spory problem. Bagatelizuje tę sprawę szef klubu PiS Przemysław Gosiewski. Jego zdaniem każdy, kto ogląda telewizję, bez trudu odróżnia Lecha od Jarosława. Uliczna sonda "Metropolu" pokazała jednak, że nie jest to takie proste. Z dziesięciu zapytanych osób połowa miała z tym problemy. Cztery osoby pomyliły Lecha z Jarosławem, a jedna, choć wskazała dobrze, to przyznała, że zgadywała. Okazało się też, że każdy stosuje inną metodę rozróżnienia bliźniąt. Pan Kamil poznaje prezydenta po górnej wardze, pan Tomasz po brodawce, natomiast pani Kinga po specyficznym uśmiechu. Zapytaliśmy polityków, czy zawsze wiedzą, z którym Kaczyńskim rozmawiają. Ryszard Czarnecki z Samoobrony przyznał się, że przez lata nie potrafił odróżnić obu panów. Dopiero w latach 90. przestał mieć z tym problemy. – Jarosław wydaje mi się trochę tęższy, ma też bardziej ostre rysy od brata, podobnie zresztą jak i charakter – twierdzi Czarnecki. Inaczej poradził sobie Stefan Niesiołowski z Platformy Obywatelskiej. – Nie mam problemu z ich rozróżnieniem, bo z nimi nie rozmawiam – tłumaczy senator PO. Zbigniew Modrzewski http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=11ef8
Miewacie z tym problemy 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn lip 10, 2006 7:12 |
|
|
|
 |
rozalka
Moderator
|
Mam, a jakże! Gdy w TV pokazywano konferencję prasową z Marcinkiewiczem i Jarosławem Kaczyńskim, to przez cały czas myślałam, że to Lech. Dopiero jak zaczął gadać coś w stylu "doszliśmy do wniosku, że moja kandydatura na premiera jest najlepsza", to się zorientowalam, że to nie jest Lech
Brrr.
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Pn lip 10, 2006 9:02 |
|
 |
Roszwor
|
Tez mam z tym problemy, kiedys mieli chociaz troche inne fryzury  .
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
Pn lip 10, 2006 9:03 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Ja generalnie ich odróżniam, kiedy jeden stoi obok drugiego
Kiedy są osobno, to nie zawsze mi sie to udaje, ale i tak dość często 
|
Pn lip 10, 2006 9:27 |
|
 |
ToMu
|
Mnie się to kojarzy z piękną sytuacją dot. ujawnienia teczek - gdy to jeden z prominentnych działaczy PiSu twierdził, że Jarosław już dawno ujawnił swoją teczkę; tyle tylko, że uczynił to... Lech, a nie Jarosław.
Jak widać - i najbliżsi współpracownicy mają z tym problemy 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Pn lip 10, 2006 22:01 |
|
|
|
 |
Meg
|
Ja tam ich rozpoznaje. Po sposobie mowy, po brodawkach  i ogólnie po twarzy. Pomyłki się już nie zdarzają
Ale chyba tylko dlatego, że poprostu mam wprawę, gdyz znam kilku innych bliźniaków w moim otoczeniu 
|
Wt lip 11, 2006 23:11 |
|
 |
ToMu
|
Współczuję dyplomatom zagranicznym - nie wiedzieć, czy ma się przed sobą prezydenta, czy premiera 
|
Śr lip 12, 2006 7:21 |
|
 |
guarana
Dołączył(a): Cz lis 10, 2005 21:05 Posty: 485 Lokalizacja: Katowice
|
hmm jak pojedzie samochodem służbowym z flagą Polski przytwierdzoną na odwrót (jak ta z Monako ) to pewnie prezydent 
|
Śr lip 12, 2006 22:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To bracia bliźniacy.Lech Kaczyński mieszka w Białym Domu a Jarosław Kaczyński nie.Tak można odróżnić. Poza tym gdy jest orędzie prezydenta to każdy wie,że to Lech a nie Jarosław.
|
Cz lip 13, 2006 9:23 |
|
 |
Nutka
|
A kto ich tam wie Haunebu może się zamieniają raz jeden raz drugi prezydentuje/premieruje 
Cz lip 13, 2006 11:59 |
|
 |
godunow
|
Bardzo prosto rozróżnic jeden nie zna hymnu polskiego ( Z ziemi polskiej do polski - J. Kaczynski ) drugi nie zna flagi Polski (prezydentowi myli się flaga Polski z flagą Indonezji } to tak na marginesie ...
Pozdro
|
Cz lip 13, 2006 18:38 |
|
 |
Gaja
|
Jak stoja razem to nie mam problemu
gorzej jak ich osobno pokażą 
_________________ .BIBLIA
|
Cz lip 13, 2006 18:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Haunebu a odkad to patrzac na kogos mozna stwierdzic, w ktorym z wymienionych budynkow mieszka?
Ja miewam z tym problemy, ale jesli slysze spiew to sie one rozwiewaja.
A moze Merkel tez nie wiedziala z kim rozmawia? Ciezko odroznic ziemniaka od ziemniaka
Crosis
|
Cz lip 13, 2006 21:31 |
|
 |
Kropka
|
Podobno odkąd Jarosław jest premierem, to można ich odróżnić po majestacie. Lech ma większy.
Tylko coś się porozłazili, rzadko można ich uświadczyć razem 
|
So wrz 02, 2006 15:01 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Kropka napisał(a): Podobno odkąd Jarosław jest premierem, to można ich odróżnić po majestacie. Lech ma większy. Tylko coś się porozłazili, rzadko można ich uświadczyć razem 
W dzieciństwie, a to były czasy gdy murzynów lub żółtków na ulicach u nas nie bywało, miałem problemy z ich rozróżnianiem. Pojawiło się np. dwóch takich na ulicy i niewiedziałem, czy i czym się różnią.
Nastały nowe czasy. Murzynów (często i białych), chińczyków, wietnamczyków u nas pełno. I trudności z rozróżnianiem znikły w bez specjalnych treningów. Opatrzyli się.
Tak więc Kropeczko, musisz więcej oglądać TVN24 no i oczywiście ostatnie spoty wyborcze Platformy z Prezydentem Tuskiem i złym charakterem Kaczyńskim - wtedy będziesz rozróżniać bez problemu nie po ulotnym majestacie.
Pn wrz 04, 2006 2:39 |
|
|
|