Autor |
Wiadomość |
TheJOZI
|
 AntyMaryja
W wielu objawieniach Maryja używa określeń: Królowa Narodów, Współodkupicielka itp. Moim zdaniem Maryja z objawień całkowicie nie jest podobna do Marii z Nazaretu. Skoro ona nas drugi raz odkupiła przez swoje wstawiennictwo to czemu powiedziała: ''I raduje się duch mój w Bogu Zbawcy moim''. Po za tym w Księdze Izajasza jest napisane:
''Zstąp i usiądź w prochu, Dziewico, Córo Babilońska! Usiądź na ziemi, zrzucona z tronu, Córo Chaldejska! Bo przestaną cię nazywać rozpieszczoną i rozkoszną. Wezmę pomstę, nie oszczędzę nikogo. Tak mówi nasz Odkupiciel, któremu na imię Pan Zastępów, Święty Izraela. Usiądź w milczeniu i wejdź w ciemności, Córo Chaldejska! Bo nie nazwą cię ponownie władczynią królestw. '' ''Mówiłaś: "To już na wieki będę władczynią!" Nie wzięłaś sobie do serca tych zdarzeń, nie rozpamiętywałaś nad nimi do końca. '' ''Trwaj przy twoich zaklęciach i przy mnogich czarach, którymi się próżno trudzisz od swojej młodości. Może zdołasz odnieść korzyść? Może zdołasz wzbudzić postrach? Masz aż nadto wielu doradców! Niech się stawią, aby cię ocalić, owi opisywacze nieba, którzy badają gwiazdy, przepowiadają na każdy miesiąc, co ma się tobie wydarzyć. ''
Maryja mówi, że przez nią idziemy do Boga. Jezus powiedział: Ja jestem DROGĄ, PRAWDĄ I ŻYCIEM.Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak <<TYLKO>> przeze Mnie.
Ja nigdy za dużo nie modliłem się do Maryi. Czemu mam się nie modlić prosto do Boga, który umarł za mnie i TYLKO on mnie odkupił krwią swoją. Czemu mam się nie modlić do Ojca, który mnie kocha.
List do Rzymian 1:25 nie mógł być bardziej jasny: „Jako te [ci], którzy odmienili prawdę Bożą w kłamstwo i chwalili stworzenie, i służyli mu raczej niż Stworzycielowi, który jest błogosławiony na wieki. Amen. ''
Maryja mówi, że pokutuję za nas, co również jest twierdzeniem ANTY BIBLIJNYM
Po za tym w Apokalipsie Jan upadł przed aniołem, ale anioł go upomniał, że tylko BOGU należy się pokłon.
Ufam Jezusowi i...M....TYLKO JEZUSOWI.
Przypisywane są jej tytuły należące do Jezusa. ''Gwiazda Porankowa'' mówi się o niej, a w Apokalipsie jest napisane: ''Jam jest odrośl i POTOMSTWO DAWIDA, GWIAZDA ŚWIECĄCA PORANNA''
Oczywiście nie mówię, żeby nie modlić się do Marii z Nazaretu prawdziwej pokornej. To było moje zdanie na ten temat, a wasze?
_________________ -Odliczanie do wieczności: http://opoka.tv/video/filmy/odliczaniedowiecznosci,mf,vid,fil,p_238.html -www.prawdapisma.blogspot.com "Przestań płakać: Oto zwyciężył Lew z pokolenia Judy, Odrośl Dawida, tak że otworzy księgę i siedem jej pieczęci"
|
Śr lut 17, 2010 18:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: AntyMaryja
Temat poruszany -a wręcz "trzęsiony"-nie wiem po co nowy wątek jak tyle jest na forum.. A osobiście dodam proste stwierdzenie ; _Gdybyś miał choć trochę rozwagi ,a nawet "dobrego "wychowania -to nie deprecjonował byś Matki Boga! Prawda o Maryji -Matce Chrystusa -jest taka jaką głosi Kościół Katolicki i wiele razy został potwierdzony w wielu objawieniach ;
...."..Maryja jest Współodkupicielką i nauczycielką ludzkości. Cokolwiek Syn uczyni dla was, czyni to z Matką swą, Maryją. Miłość Boga jest stała i niezmienna. Współudział Maryi jest nie tylko stały, lecz wciąż wzrasta, gdyż staje się wam coraz bardziej potrzebny. Pamiętajcie, że teraz kiedy doszliście do granicy istnienia rodzaju ludzkiego przez dobrowolnie przyjętą niewolę i gorliwą służbę ojcu nieprawości, teraz polegać możecie jedynie na miłosierdziu Pana. Bóg odwiecznie sprawiedliwy postawił Maryję u furty miłosierdzia. Przez Nią płynie potok przebaczenia, bo Ona jest głosem błagającym u tronu Boga o zmiłowanie dla was..."
Pozdrawiam i życzę pokory i rozwagi
|
Śr lut 17, 2010 19:41 |
|
 |
davebream
|
body, przepraszam Cię, ale mój Bóg, Bóg Ojciec, Syn Boży i Duch Św. nie ma Matki i jeśli ktoś mówi, że ma i że pewna kobieta (która rzeczywiscie była oddana i pokorna, dlatego jest wielkim przykładem) w przeszlosci razem z Chrystusem odkupila mnie, to obraż Święte Imię Boga. Zachowaj te swoje bzdury wynikające z dogmatów wymyślonych przez ludzi dla siebie i zamilknij. theJOZI: Do Marii z Nazaretu też się nie módl... módl się do jedynie do Boga. Wołaj do niego o objawienie prawdy! On jest kochanym tatusiem - Abba (ale i potężnym i strasznym)!
|
Śr lut 17, 2010 19:54 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Davebream, skoro piszesz, że Twoim Bogiem jest Ojciec i Syn i Duch Święty, to najprawdopodobniej jesteś chrześcijaninem. Jeśli tak, to pamiętaj, że tytuł Boża Rodzicielka - Theotokos - jest w pełni poprawne i uznane przez Sobór Powszechny w Efezie 431 r. Negowanie tego jest herezją
|
Śr lut 17, 2010 20:11 |
|
 |
atryda
|
Jak można kochać Syna w Jego ziemskim dziele, nie wpuszczając do serca swego Jego matki i odrzucać Jej współcierpienie pod ołtarzem krzyża Jego? Jak dziwna jest to miłość, która nie dostrzega tego, że Bóg każe kochać rodziców swych, a Jezus każdego bliźniego. Więc jak ma się Nauka Miłości Jezusa do tego, co piszesz kolego davebream?
|
Śr lut 17, 2010 20:21 |
|
|
|
 |
djdomin
|
body napisał(a): ...."..Maryja jest Współodkupicielką i nauczycielką ludzkości. Cokolwiek Syn uczyni dla was, czyni to z Matką swą, Maryją. Miłość Boga jest stała i niezmienna. Współudział Maryi jest nie tylko stały, lecz wciąż wzrasta, gdyż staje się wam coraz bardziej potrzebny. Pamiętajcie, że teraz kiedy doszliście do granicy istnienia rodzaju ludzkiego przez dobrowolnie przyjętą niewolę i gorliwą służbę ojcu nieprawości, teraz polegać możecie jedynie na miłosierdziu Pana. Bóg odwiecznie sprawiedliwy postawił Maryję u furty miłosierdzia. Przez Nią płynie potok przebaczenia, bo Ona jest głosem błagającym u tronu Boga o zmiłowanie dla was..."
Co to za tekst? Wstawiając cytaty wypada je podpisać.
_________________ Dominik Jan Domin
|
Śr lut 17, 2010 21:31 |
|
 |
maraskin
zbanowany na stałe
|
Kamyk napisał(a): Davebream, skoro piszesz, że Twoim Bogiem jest Ojciec i Syn i Duch Święty, to najprawdopodobniej jesteś chrześcijaninem. Jeśli tak, to pamiętaj, że tytuł Boża Rodzicielka - Theotokos - jest w pełni poprawne i uznane przez Sobór Powszechny w Efezie 431 r. Negowanie tego jest herezją Według tego Krk jest herezją. Patrząc na to co się stało po Soborze Nicejskim w 325 roku, który wyłączył Kościół Chrystusa a przyjął miraizm już nie można nazywać Krk Kościołem a tylko instytucją uzurpującą sobie władzę na Ziemi. A pod postacią Maryi chce nadal czcić boginię Ishtar. By the way Wielkanoc już niedługo (z angielskiego Easter). Proponowałbym postudiować trochę religie antycznego świata a znaleźlibyście elementy łączące kultywowanie Maryi w taki sposób jaki robi to instytucja kościelna.
_________________ Nicea 325, początek końca...
|
Śr lut 17, 2010 21:53 |
|
 |
TheJOZI
|
Czemu ona kradnie określenia Jezusa. W ''Godzinkach'' w kościele śpiewamy 'Gwiazdo Porankowa' Jezus mówił o sobie: Jam jest Odrośl I Potomstwo Dawida, GWIAZDA ŚWIECĄCA PORANNA''
List do Rzymian 1:25 : „Jako te [ci], którzy odmienili prawdę Bożą w kłamstwo i chwalili stworzenie, i służyli mu raczej niż Stworzycielowi, który jest błogosławiony na wieki. Amen. ''
Tak jak powiedziałem; Czemu nie miałbym modlić się prosto do OJCA, KTÓRY MNIE KOCHA, który umarł za mnie, i stworzył bym GO chwalił?
Najgorzej przeraża mnie to, że w objawieniach Maryja mówi, że jest WSPÓŁODKUPICIELKO!!!
''Mówi nasz Odkupiciel, na imię Mu Pan Zastępów, Święty Izraela''
''KRÓLOWA NARODÓW'' - ''Usiądź w milczeniu i wejdź w ciemności, Córo Chaldejska! Bo nie nazwą cię ponownie władczynią królestw. ''
Maryja mówi,że jest z nami za pośrednictwem FIGUR „Pilnie się wystrzegajcie - skoroście nie widzieli żadnej postaci w dniu, w którym mówił do was Pan spośród ognia na Horebie - abyście nie postąpili niegodziwie i nie uczynili sobie rzeźby przedstawiającej podobiznę mężczyzny lub kobiety''
_________________ -Odliczanie do wieczności: http://opoka.tv/video/filmy/odliczaniedowiecznosci,mf,vid,fil,p_238.html -www.prawdapisma.blogspot.com "Przestań płakać: Oto zwyciężył Lew z pokolenia Judy, Odrośl Dawida, tak że otworzy księgę i siedem jej pieczęci"
|
Cz lut 18, 2010 14:15 |
|
 |
szumi
Moderator
|
Podaj przykłady tych objawień, w których mówi o sobie współodkupicielka.
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Cz lut 18, 2010 14:25 |
|
 |
TheJOZI
|
objawienia w medjugorie, narazie nie uznane, ale w w filmie ''objawienia maryjne'', są filmiki z wypowiedzi biskupów itp. Chcę aby to był Dogmat  . Duchowni katoliccy mają różne zdania na temat tych objawień, najczęściej pozytywne, film o tym: http://www.youtube.com/watch?v=9r1CMqrzxC0DLACZEGO NIKT MI NA TO NIE ODPOWIE: Czemu mam się nie modlić prosto do Boga, który umarł za mnie i TYLKO on mnie odkupił krwią swoją. Czemu mam się nie modlić do Ojca, który mnie kocha.
|
Cz lut 18, 2010 14:48 |
|
 |
Kamyk
|
TheJOZI napisał(a): DLACZEGO NIKT MI NA TO NIE ODPOWIE: Czemu mam się nie modlić prosto do Boga, który umarł za mnie i TYLKO on mnie odkupił krwią swoją. Czemu mam się nie modlić do Ojca, który mnie kocha. A kto Ci niby ma na to odpowiedzieć? Kogo o to pytasz? Bo chyba nie katolików, którzy nie twierdzą tego, co napisałeś? Skieruj swoje pytanie do tych, którzy tak uważają
|
Cz lut 18, 2010 15:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
TheJOZI napisał(a): objawienia w medjugorie, narazie nie uznane, ale w w filmie ''objawienia maryjne'', są filmiki z wypowiedzi biskupów itp. Chcę aby to był Dogmat Nie za bardzo znasz zagadnienie  - sprawa dogmatu o Maryi współodkupicielce, Królowa Wszystkich narodów, to objawienia amsterdamskie, nie w Medjugorje.
|
Cz lut 18, 2010 15:29 |
|
 |
pawcio93
Dołączył(a): Wt lip 21, 2009 10:17 Posty: 2 Lokalizacja: Lublin, Lubelskie
|
Maryja nie jest współodkupicielką, Maryja jest współciepriącą ale nie współodkupicielką. To wielki błąd jeśli ktoś mówi że Maryja jest współodkupicielką . Chrystus jest odkupicielem bo to On oddał życie za nas ... nie Maryja. Maryja jest Matką Chrystusa i należy jej się cześć, ale Bóg jest najważniejszy. Maryja tylko pośredniczy u Boga bo tez była zwykłym człowiekiem tak jak my dzieki Bogu stała się czysta i bez grzechu.
|
Cz lut 18, 2010 15:41 |
|
 |
[Krzysiek]
|
maraskin napisał(a): Kamyk napisał(a): Davebream, skoro piszesz, że Twoim Bogiem jest Ojciec i Syn i Duch Święty, to najprawdopodobniej jesteś chrześcijaninem. Jeśli tak, to pamiętaj, że tytuł Boża Rodzicielka - Theotokos - jest w pełni poprawne i uznane przez Sobór Powszechny w Efezie 431 r. Negowanie tego jest herezją Według tego Krk jest herezją. Patrząc na to co się stało po Soborze Nicejskim w 325 roku, który wyłączył Kościół Chrystusa a przyjął miraizm już nie można nazywać Krk Kościołem a tylko instytucją uzurpującą sobie władzę na Ziemi. A pod postacią Maryi chce nadal czcić boginię Ishtar. By the way Wielkanoc już niedługo (z angielskiego Easter). Proponowałbym postudiować trochę religie antycznego świata a znaleźlibyście elementy łączące kultywowanie Maryi w taki sposób jaki robi to instytucja kościelna. "Cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie" (Mt 16,19) Objetnica złożona Św. Piotrowi i jego następcą przez Boga powinna ci wiele powiedzieć. I nie powinieneś podwarzać tego co uchwalił kościół poniewarz to już zostało "związane w niebie".
_________________ Ilekroć mnie trwoga ogarnie w Tobie pokładam nadzieję. W Bogu uwielbiam Jego słowo, Bogu ufam, nie bede się lękał: cóż może uczynić mi człowiek?
— Ps56, 4-5
|
Cz lut 18, 2010 15:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak wiele razy pisałem ,w wielu wątkach ..i zawsze rodzi się pytanie ; DLACZEGO? Dlaczego nienawiść Szatana do Maryi -Matki Bożego Syna -jest tak ogromna że wielu nawet wierzących "szkaluje ",obraża ;Maryję ! Jaka zazdrość,nienawiść do Córy Ziemi-Najwyżej postawionej z wszystkich żyjących...rodzaju ludzkiego! Wielu z Was mówi że jedynie Bóg -odpowiadam Tak!-ale trzeba zrozumieć ,że właśnie Chwała Boga Najwyższego -wymaga Waszego "opanowania języka "! Jaki to byłby Bóg gdyby odrzucił ,zapomniał czy tak jak Wy chcecie ;zrobił by z Matki Swego Syna -tylko "narzędzie"-użyte bo tak "pasowało "! Ludzie ,katolicy -jesteście pod namową złego duch ! Bóg Wszechmocny ,Jedyny -Pan Wszelkiego Stworzenia -wyniósł Maryję Matkę Swojego Syna Jezusa Chrystusa -do godności i chwały -równej Jej zasługom i godności Swego Majestatu! Czy to jest mało jasne ,logiczne ? Co powoduje ten stek bzdur -co raz pojawiających się na wielu forach? Jeszcze raz zacytuję słowa z niedawnych objawień dla Polski -nie żyjącej już Anny; .... - „Wszyscy, którzy przedstawiają Maryję jako przeciwstawienie Jezusa lub jako kobietę ziemską – prostą , ograniczoną i niczego nie rozumiejącą –działają pod wpływem sugestii szatana, który nienawidzi Maryi, jako człowieka przez Boga wyniesionego najwyżej w swej piękności. Maryja –człowiek ustanowiony jest przez Boga ponad wszystkimi bytami duchowymi Królową Nieba, i żaden z nich równać się z Nią nie może! Maryja jest pierwszą i jest koroną ludzkości. Jest Ona rzeczywistą pośredniczką pomiędzy grzechem , słabością i nędzą człowieka a nieskończonością Świętości Bożej, bo jest człowiekiem , a jednocześnie Osobą pogrążoną w Bogu bez reszty i skupiającą w sobie jak w soczewce wszystko, co Boże, a nic własnego , co by tę Świętość Najświętszą skalać lub umniejszyć mogło- a znaczy to że Chrystus Pan powierzył Jej macierzyńskiej miłości prawo do skutecznych próśb za ludzkość. Maryja jest tą , która zachwyca Boga i posiada Jego miłość. Ona przekonuje Jego serce – Jego litość i zmiłowanie – i uzyskuje Jego miłosierdzie. Ona wyprosić może każdemu z was niebo – jeśli oddacie Jej siebie i nie cofniecie swego zawierzenia. Wtedy Maryja przyoblecze was we własną czystość i przyprowadzi Synowi jako dar upragniony!”Cytaty z książek Anny dostępnej w wersji internetowej na http://www.do-nieba.republika.plPozdrawiam wszystkich braci w wierze ...i proszę o rozwagę !
|
Cz lut 18, 2010 17:11 |
|
|
|