Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 20:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Wszystko o Aniołach 
Autor Wiadomość

Post Wszystko o Aniołach
Witam wszystkich:)Szukałem w google jakiegos forum o Aniołach i nigdzie nie ma niczego. co by mnie interesowało
Jak już są fora to piszą ogólnie o Aniołach,a nie ma nikogo,kto by doświadczył Ich obecności
Ja doświadczam obecności Anioła/Aniołów
Postaram się odpowiedziec, jak doświadczam obecności ,jak to wygląda i jakie odczucia temu towarzyszą
św Augustyn pisał,ze Anioły przemieszczają się szybkością myśli np pomyśli o księżycu i już tam jest
I to jest szczera prawda
Zrozumiałem to na sobie dzięki mojemu Aniołowi, wystarczyła jedna sekunda ,jedno światło ,jedna jedyna łaska ,żeby to zrozumiec [zrozumiałem nie mylic z doświadczeniem tego]
Mołbym pisac wiele o Aniołach.może ktoś ma podobnie doświadcza Ich obecności? :razz:

Śr lis 10, 2010 21:59

Post Re: Wszystko o Aniołach
amorel napisał(a):
św Augustyn pisał,ze Anioły przemieszczają się szybkością myśli np pomyśli o księżycu i już tam jest
I to jest szczera prawda
Czy ludzie rozkazują Aniołom swoimi myślami?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Śr lis 10, 2010 22:03

"Naprawdę istnieją. Nie tylko w naszych umysłach czy w naszych mitach, czy w naszych symbolach, czy w naszej kulturze. Są tak rzeczywiści, jak twój pies, twoja siostra albo elektryczność.
#

Są obecni – właśnie tutaj, właśnie w tej chwili, właśnie obok ciebie, czytając te słowa z tobą.
#

Nie są słodcy, milusieńcy, odprężeni, towarzyscy ani „na luzie”. Są przerażający i onieśmielający. Są potężni. Są wojownikami.
#

Są prawdziwymi „istotami pozaziemskimi”, prawdziwymi „supermanami”, jedynymi w swoim rodzaju obcymi. Ich moc daleko przekracza moc wszelkich fikcyjnych istot.
#

Są umysłami bardziej błyskotliwymi niż Einstein.
#

Mogą dosłownie przenosić niebo i ziemię, jeśli Bóg im pozwoli.
#

Istnieją także źli aniołowie, aniołowie upadli, demony albo diabły. Oni także nie są mitem. Opętania demoniczne i egzorcyzmy są rzeczywistością.
#

Aniołowie są ciebie świadomi, nawet jeśli zazwyczaj nie możesz ich widzieć ani słyszeć. Ale możesz się z nimi komunikować. Możesz do nich mówić, nawet bez otwierania ust.
#

Naprawdę masz swojego własnego „anioła stróża”. Każdy ma."

więcej na stronie http://www.apologetyka.katolik.pl/odnow ... ch-wiedzie

Śr lis 10, 2010 22:09

jest książka "Wszystko o aniołach " w księgarniach katolickich

Śr lis 10, 2010 22:28

Książki mam już .Szukam kogoś ,kto doświadcza Ich obecności

Śr lis 10, 2010 22:30
Witaj,
myślę, że tak jak na świecie istnieje dobro i zło, tak samo doświadczamy obecności aniołów. Kazdy ma swojego Anioła Stróża. Ale w życiu towarzyszą nam także inni. Dziś myślę oo Rafale-uzdrowicielu. Pięknie opisuje jego posługę księga Tobiasza.

Pozdrawiam

Cz lis 11, 2010 21:36
Metanoia napisał(a):
jest książka "Wszystko o aniołach " w księgarniach katolickich

Ja mam książkę "Mój anioł pójdzie przed tobą", G.Huner, dwa opracowania pomocnicze: ks. M. Bednarz SI i ks. W. Moroz CSMA; wydawnictwo Michalineum.

Pt lis 12, 2010 8:36
dzisiaj dwa razy uniknąłem wypadku pewnego w stu procentach , prawdopodobnie już bym tego nie pisał , a to właśnie opieka bo niczym innym tego nie wytłumaczę mojego przyjaciela , anioła sprawila że żyję i dziękuję mu za to - po prostu uchronił mnie bo widać mój kres pisany jest dalej i w innym miejscu .dzięki aniołku

Pt lis 12, 2010 17:26

Mnie się wydaje,że każdy może czuc Anioły i świętych.Wystarczy odmówic np jedno zdrowaś ,spokojnie i wolno w myślach,żeby poczuc Niebo
Ja tak mam czasem np przedwczoraj ,gdy leżałem w łóżku odmówiłem w myślach Pod Twoją obrone..... i wyobrazilem sobie ,ze jestem na łące i twarz schylam w pokoże aż do ziemi i tym samym oddam najwiekszą czesc Matce Bożej w pełnym przekoananiu serca ,ze Jej ta czesc się należy tak wielka
I odrazu czułem i widziałem przez 2 sekundy ,że ziemia cała z przyrodą poddane mi są ,nie da się tego opisac :) jakby Niebo całe do mnie schyliło
Anioły w niebie ,gdy słyszały jak Bóg przed narodzeniem Maryji powiedział Jej imię Maryja ,padli odrazu na twarz by oddac hołd Jej imieniu....z książki to wiem :)
Kiedyś,gdy zrobiłęm coś bardzo złego i przyszła pora iśc spac ,więc leze z zamknietymi oczyma i sie pomodliłem do Św Michała archanioła"św Michale wspomagaj nas w walce......."
Odrazu widziałem jak z góry w wielką szybkościa do mnie leci ,miał dłon uniesiona ku górze i coś trzymał w ręku ,a w koło niego gniew Boży
Wystraszyłem sie i otworzylem oczy ,wiedziałem co to miało oznaczac ,bo wiedzialem co zrobiłem bardzo złego

Pt lis 12, 2010 18:26

Zawsze byłem ciekawy czy Bóg stworzył inne istoty na innych planetach w koncu mówi się ,że wszechswiat jest nieskończony
Gdy się modliłem i myślałem o tym czy są inne istoty na ziemi ,to zobaczyłem człowieka na ziemi jak dłonią sięga po piasek i czułem tak realnie ,że człowieka stworzył Bóg i że jest świety dzieki Chrystusowi,ale ja nadal myslałem o innych stworzeniach na planetach i pomyślalem Czyli Boze ich nie kochasz tych co stworzyłes na innych palnetach,skoro mi nie dajesz do zrozumienia ,że są
I dal mi Bóg zrozumiec ,ze ich kocha ,czyli ,że sa inne istoty,ale mialem tak realną wizje czlowieka na ziemi ,ze tak Bóg nas kocha ,ta miłośc tak wielką jest ,że moja ciekawośc innych istot jest nieakceptowana przez Boga
Szkoda ,że nie ma kogos z kim bym mógl porozmawiac o Bogu

So lis 13, 2010 16:16
Dzisiaj szósty dzień Nowenny za przyczyną Anioła Stróża Polski:
http://www.naszdziennik.pl/wiara-koscio ... olski.html

Wt sty 26, 2016 12:10

amorel napisał(a):
"Naprawdę istnieją. Nie tylko w naszych umysłach czy w naszych mitach, czy w naszych symbolach, czy w naszej kulturze. Są tak rzeczywiści, jak twój pies, twoja siostra albo elektryczność.
#

Są obecni – właśnie tutaj, właśnie w tej chwili, właśnie obok ciebie, czytając te słowa z tobą.
#

Nie są słodcy, milusieńcy, odprężeni, towarzyscy ani „na luzie”. Są przerażający i onieśmielający. Są potężni. Są wojownikami.
#

Są prawdziwymi „istotami pozaziemskimi”, prawdziwymi „supermanami”, jedynymi w swoim rodzaju obcymi. Ich moc daleko przekracza moc wszelkich fikcyjnych istot.
#

Są umysłami bardziej błyskotliwymi niż Einstein.
#

Mogą dosłownie przenosić niebo i ziemię, jeśli Bóg im pozwoli.
#

Istnieją także źli aniołowie, aniołowie upadli, demony albo diabły. Oni także nie są mitem. Opętania demoniczne i egzorcyzmy są rzeczywistością.
#

Aniołowie są ciebie świadomi, nawet jeśli zazwyczaj nie możesz ich widzieć ani słyszeć. Ale możesz się z nimi komunikować. Możesz do nich mówić, nawet bez otwierania ust.
#

Naprawdę masz swojego własnego „anioła stróża”. Każdy ma."

więcej na stronie http://www.apologetyka.katolik.pl/odnow ... ch-wiedzie

coś nie działa www:

"404 Not Found

The request /odnowa-kosciola/formacja/159/602-anioowie-dwanacie-najwaniejszych-rzeczy-ktore-naley-o-nich-wiedzie was not found on this server."

So sty 30, 2016 20:45

jest gazeta dwumiesiecznik o aniołach któż jak Bóg
1 Najwierniejszy przyjaciel człowieka - Anioł ks.Piotr Prusakiewicz CSMA
jest redaktorem tej gazety
https://www.youtube.com/watch?v=gTC3DcCtEyA

N sty 31, 2016 21:52

merkaba napisał(a):
jest gazeta dwumiesiecznik o aniołach któż jak Bóg
1 Najwierniejszy przyjaciel człowieka - Anioł ks.Piotr Prusakiewicz CSMA
jest redaktorem tej gazety
https://www.youtube.com/watch?v=gTC3DcCtEyA

Może byś tu wkleił, zdjęcia jakiego anioła.

N sty 31, 2016 22:13

anioły nie maja ciała

So lut 13, 2016 12:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona