|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Jamiegrabek
|
Kupowanie
Drodzy takie pytanie (może to skrupuły) Czy kupowanie jakiś rzeczy nie od wydawcy/autora tylko od kogoś kto już to kupił i powiela i odsprzedaje to grzech ciężki i piractwo? Mianowicie ostatnio ktoś zakupił mi testy do jakiegoś przedmiotu w szkole, ale nie było to wprost od wydawnictwa tylko od kogoś kto kupił to od wydawnictwa i plik sprzedał za parę złoty na jakiejś stronie handlowej. Nie byłem pewien jak interpretować te sytuacje więc wspomniałem o tym na spowiedzi, ale ten test dalej mam i nie wiem czy grzeszę czy nie. Ale z drugiej strony było za niego zapłacone. Czy to brzmi jakbym był skrupulantem?
|
Śr lis 17, 2021 0:57 |
|
|
|
|
Mrs_Hadley
Moderator
|
Re: Kupowanie
@Jamiegrabek, owszem brzmisz jak skrupulant. Wspomniałeś o tym na spowiedzi i to wystarczy. Forum to nie konfesjonał, dlatego temat zamykam.
_________________ Otóż nic nie znaczy ten, który sieje, ani ten, który podlewa, tylko Ten, który daje wzrost - Bóg. 1 Kor 3, 7
|
Śr lis 17, 2021 20:02 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
|