Tarot i inne - czy należy uważać?
Autor |
Wiadomość |
Hydra
|
 Re: Tarot i inne - czy należy uważać?
Shamanka napisał(a): To nie obrazki na kartonikach nam coś mówią, ale przypisane im znaczenie i ułożone w danym rozkłądzie. Wróżka to nie jasnowidz, ona nie widzi przyszłości, ona pewne rzeczy odczytuje z takiego, a nie innego ukłądu kart.
Czy osoby korzystajace z wróżb nie zastanowiło nigdy dlaczego karty układały się tak, ze pokazały to co się dzieje w życiu danej osoby oraz wskazały co się dziać bedzie? Skad wiedziały o naszych osobistych sprawach? Po tamtej stronie czas inaczej wyglada, nie jest liniowy jak w świecie materialnym ale ma kształyt płaszczyzny, co było jest i będzie widać jak na kartce papieru . Potrafią to widzieć w ten sposób anioły, istoty swiatłą, ale też demony i wiele innych bytów mroku. Dla nich nie problem pokzać jest nam to co było jest i będzie, energetycznie sprawić by karty ukazały takie a nie inne obrazki, kóre podłączona do tych bytów wrózka zinterpretuje. Lubię grać w karty dlatego po przeczytaniu tego fragmentu powiedziałam sobie "Sprawdzam!":) Przeprowadziłam eksperyment, który poniżej opiszę: 1. Talia: Tarot Marsylski (nic atrakcyjnego poza ceną:)) 2. Rozkład: mój – obejmuje przeszłość, teraźniejszość i przyszłość 3. Pytania: zamknięte 4. Odpowiedzi: 2,3 i 4 mieczy oznaczają NIE, reszta kart TAK (to są naturalne i konkretne odpowiedzi na pytania zamknięte) Przebieg eksperymentu: 1. Pytanie [Przeszłość] – Czy w dzieciństwie boleśnie odczuwałam brak trzeciej ręki? Królowa pucharów – TAK 2. Pytanie [Teraźniejszość] – Czy podejmuję próby wyhodowania trzeciej ręki? Piątka mieczy – TAK 3. Pytanie [Przyszłość] – Czy w 2011 roku wyrośnie mi wreszcie trzecia ręka? Ósemka kijów – TAK Albo "Byty mroku" zaspały, albo wszystko w tej wróżbie zależało ode mnie:) Tak na marginesie – niektórzy zamiast wpatrywać się w karty tarota powinni zrobić Test Rorschacha – myślę, że ilość diabłów na cm2 mogłaby być naprawdę imponująca:) A ponieważ mamy początek roku: ŻYCZĘ WAM WIELE RADOŚCI I WSZYSTKIEGO CO DLA WAS NAJLEPSZE! NIECH WAM UROŚNIE TRZECIA RĘKA!:)
_________________ Matematyka jest alfabetem, za pomocą którego Bóg opisał wszechświat. Galileusz
|
So sty 01, 2011 20:15 |
|
|
|
 |
a.R.E.k.
|
Hydra, jeden problem- Tarot nie odpowiada na pytania TAK/NIE 
|
N sty 02, 2011 11:47 |
|
 |
Hydra
|
a.R.E.k. napisał(a): Hydra, jeden problem- Tarot nie odpowiada na pytania TAK/NIE  Dlaczego? Są to również pytania o przyszłość. Z tego co wiem, to nawet często zdawane: "Czy znajdę prawdziwą miłość?", "Czy powinnam podjąć tę pracę?", "Czy powinnam wyjechać za granicę?"
_________________ Matematyka jest alfabetem, za pomocą którego Bóg opisał wszechświat. Galileusz
|
N sty 02, 2011 12:45 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Ja swoją opinię co do działań Hydry wyraziłem, tylko została wycięta. Opinia ta jest jednoznaczna. To co tu zostało opisane, nie ma kompletnie żadnego sensu i jak powiedzieliby cytowani tu często przeciwnicy jakiejkolwiek, nieznanej im działalności, jest szkodliwe i może przynieść Szatana na barki zabawiającego się w ten sposób, a także na jego znajomych, rodzinę itd.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N sty 02, 2011 13:53 |
|
 |
Hydra
|
maly_kwiatek napisał(a): To co tu zostało opisane, nie ma kompletnie żadnego sensu i jak powiedzieliby cytowani tu często przeciwnicy jakiejkolwiek, nieznanej im działalności, [...] To jest działalność o nazwie rachunek prawdopodobieństwa, a jego arkana poznałam w demonicznej instytucji zwanej szkołą podstawową.
|
N sty 02, 2011 14:56 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Tarot nie ma nic wspólnego z rachunkiem prawdopodobieństwa.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N sty 02, 2011 15:05 |
|
 |
Hydra
|
W moim eksperymencie ma. Jest talia tarota i jest wynik wróżby, który ma bardzo wysoki procent prawdopodobieństwa. Eksperyment można powtarzać dowolną ilość razy. Przeciwko tej tezie mam w tej chwili tylko Twoje słowa.
|
N sty 02, 2011 15:14 |
|
 |
a.R.E.k.
|
Hydra napisał(a): a.R.E.k. napisał(a): Hydra, jeden problem- Tarot nie odpowiada na pytania TAK/NIE  Dlaczego? Są to również pytania o przyszłość. Z tego co wiem, to nawet często zdawane: "Czy znajdę prawdziwą miłość?", "Czy powinnam podjąć tę pracę?", "Czy powinnam wyjechać za granicę?" To, że takie pytania są zadawane nie znaczy, że tarot na nie odpowiada. Tarocista musi je zmienić na np.: "Jak będzie wyglądała sytuacja uczuciowa (imię)?", "Co będzie jeśli (imię) podejmie tę pracę?", "Co będzie jeśli wyjedzie za granicę?". Po prostu w tarocie nie ma kart mówiących "tak" lub "nie". Tarot ANALIZUJE. Na "tak lub nie" lepiej postawić saobie pasjansa. Mniej pracy, a jaka zabawa!
|
N sty 02, 2011 16:31 |
|
 |
Hydra
|
a.R.E.k. napisał(a): Tarocista musi je zmienić na np.: "Jak będzie wyglądała sytuacja uczuciowa (imię)?", "Co będzie jeśli (imię) podejmie tę pracę?", "Co będzie jeśli wyjedzie za granicę?". Po prostu w tarocie nie ma kart mówiących "tak" lub "nie". Tarot ANALIZUJE. Jak wg Ciebie powinno zostać zadane pytanie w eksperymencie: 1. Jakie skutki niósł brak trzeciej ręki w przeszłości? 2. Jak wygląda życie bez trzeciej ręki? 3. [tu to już sama nie wiem - pytanie: jak będzie wyglądać życie z trzecią ręką już zakłada, że trzecia ręka się pojawi?]
|
N sty 02, 2011 17:29 |
|
 |
a.R.E.k.
|
Wierzę, że tarot ma swoją... hm... "inteligencję" i na tak bzdurne pytania da Ci co najwyżej karty, które nic nie powiedzą albo doprowadzi do choroby psychicznej.
|
N sty 02, 2011 19:26 |
|
 |
Hydra
|
a.R.E.k. napisał(a): Wierzę, że tarot ma swoją... hm... "inteligencję" i na tak bzdurne pytania da Ci co najwyżej karty, które nic nie powiedzą albo doprowadzi do choroby psychicznej. Na jakiej podstawie twierdzisz, że pytanie jest bzdurne?
|
N sty 02, 2011 19:28 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Arek, nie pisz o chorobie psychicznej odtarotowej, bo Ci wytną posta, że nie na temat.
|
N sty 02, 2011 19:29 |
|
 |
Hydra
|
a.R.E.k. napisał(a): Wierzę, że tarot ma swoją... hm... "inteligencję" i na tak bzdurne pytania da Ci co najwyżej karty, które nic nie powiedzą albo doprowadzi do choroby psychicznej. Piszę raz jeszcze, bo nie wiem jak się tu edytuje posty Do mojego pytania powyżej dodam jeszcze jedno: skąd wiadomo, że karty "mi nic nie powiedziały"? [o chorobach psychicznych nie rozmawiamy zgodnie z sugestią kwiatuszka  ]
|
N sty 02, 2011 20:04 |
|
 |
a.R.E.k.
|
Hydra napisał(a): a.R.E.k. napisał(a): Wierzę, że tarot ma swoją... hm... "inteligencję" i na tak bzdurne pytania da Ci co najwyżej karty, które nic nie powiedzą albo doprowadzi do choroby psychicznej. Na jakiej podstawie twierdzisz, że pytanie jest bzdurne? Wystarczy je przeczytać, by to stwierdzieć. Ot, taka podstawa. Rozmowa z Tobą nie ma sensu. To strata czasu.
|
Pn sty 03, 2011 17:03 |
|
 |
Hydra
|
"Bzdurą" nazywasz takie wydarzenie w przyszłości, które wg TWOJEJ WŁASNEJ oceny może zaistnieć z prawdopodobieństwem bliskim zeru. a.R.E.k. napisał(a): Wystarczy je przeczytać, by to stwierdzieć. Ot, taka podstawa. Ano nie wystarczy. Czasem trzeba jeszcze pomyśleć. a.R.E.k. napisał(a): Rozmowa z Tobą nie ma sensu. To strata czasu. I tu jesteśmy zgodni.
|
Pn sty 03, 2011 17:29 |
|
|
|