Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 23:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Koniec Swiata... 
Autor Wiadomość

Post Koniec Swiata...
Koniec świata... 21.12.2012?? Czy wieżyc? http://pl.wikipedia.org/wiki/Przepowiednia_Malachiasza
Czy Majowie mieli racje?? Czy tajemnice fatimskie mogą mówić o końcu?? Prosze o wypowiedzi na ten temat...

N maja 04, 2008 20:23

kurde już o tym było. Jeszcze raz powtarzam, że nowa data końca świata została oficjalnie przegłosowana większością głosów na 2020 rok. W tym tez roku planowane jest kolejne głosowanie.

N maja 04, 2008 21:02

Post Link do mojego tematu
http://www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TD ... hodzi.html

N maja 04, 2008 21:28

Post 2020 2012??
Czy sa dowody jakies na 2020?? Wiem tylko o 2012 z kat 2020??

N maja 04, 2008 22:05

Post Re: 2020 2012??
Shaukievitz napisał(a):
Czy sa dowody jakies na 2020?? Wiem tylko o 2012 z kat 2020??

Podstawowy to ten, że liczba "2020" ma ładniejszy zapis niż "2012".

Pn maja 05, 2008 0:13
Zobacz profil WWW

znaczy poza tym ze wtedy będzie u nas euro i może faktycznie lepiej by było skończyć świat żeby nie było obciachu...

Pn maja 05, 2008 0:51

Post Re: 2020 2012??
Shaukievitz napisał(a):
Czy sa dowody jakies na 2020??

No tak. Przecież już mówiłem. Przegłosowaliśmy i kropka.

Wt maja 06, 2008 0:55

Post Re: Koniec Swiata...
Shaukievitz napisał(a):
Koniec świata... 21.12.2012?? Czy wieżyc? http://pl.wikipedia.org/wiki/Przepowiednia_Malachiasza
Czy Majowie mieli racje??

W ich obliczenia wkradł się drobny błąd, aby zachowana była idealna symetria, koniec świata należy przesunąć na 21.12.2112 ;)

Wt maja 06, 2008 9:04
A wiecie, że "koniec świata" do "2012" dopisały media? I z tego co widzę już wieeeeeeeele razy różne osoby, które w tym siedzą pisały na tym na forum. Czego to dowodzi? Waszej ignorancji. Tyle.

Wt maja 06, 2008 13:34

Czy naprawdę nie ma ciekawszych i ważniejszych rzeczy, niż zastanawianie się kiedy nas wszystkich szlag trafi :?:

Kochani - wierzący, niewierzący - nie ma to najmniejszego znaczenia. I tak to nastąpi, jeśli ma nastąpić. I nic kompletnie z tym nie zrobimy :)

Wierzący - nie traćmy więc czasu na głupoty, a zajmijmy się tym, abyśmy w tym momencie mogli przejść do wieczności z Bogiem.

Niewierzący - korzystajcie z życia, bo może niewiele wam zostało :)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz maja 08, 2008 20:45
Zobacz profil WWW

Niewierzący - korzystajcie z życia, bo może niewiele wam zostało :)

Bez urazy, ale kwestia bycia frajerem za życia wobec bycia frajerem po śmierci jest dość jasna. :P

Pt maja 09, 2008 18:46
Jeśli wierzyć objawieniom Sługi Bożej Rozalii Celakówny, które spisał jej spowiednik przez drugą wojną światową- to nadchodzi nie tyle koniec świata, co kara...

Cytuj:
Dalej mówił z najgłębszym przekonaniem: Trzeba wszystko czynić, by intronizacja była przeprowadzona. Jest to ostatni wysiłek miłości Jezusowej na te ostatnie czasy! Pytam z bojaźnią tę osobę, czy Polska się ostoi? Odpowiada mi: Polska nie zginie, o ile przyjmie Chrystusa za Króla w całym tego słowa znaczeniu, jeśli się podporządkuje pod Prawo Boże, pod prawo Jego miłości. Inaczej, moje dziecko, nie ostoi się. I jeszcze na ostatek mówi do mnie przekonywująco: Oświadczam ci to, moje dziecko, jeszcze raz, że tylko te państwa nie zginą, które będą oddane Jezusowemu Sercu przez intronizację, które Go uznają swym Królem i Panem. Przyjdzie straszna katastrofa na świat - mówił - jak zaraz zobaczysz.

W tej chwili powstał straszliwy huk. Owa kula pękła. Z jej wnętrza wybuchnął ogromny ogień, za nim polała się obrzydliwa lawa jak z wulkanu, niszcząc doszczętnie wszystkie państwa, które nie uznały Chrystusa. Widziałam zniszczone Niemcy i inne zachodnie państwa Europy. Z przerażeniem zwróciłam się o ratunek do tego Pana, a on mi mówił: Nie bój się, dziecko, i trzymał mnie za ramiona. Pytam go: Czy to jest koniec świata, a ten ogień i lawa, czy to jest piekło? Otrzymuję odpowiedź: Nie jest to koniec świata ani piekło, tylko straszna wojna, która ma dopełnić dzieła zniszczenia. Granice Polski były nienaruszone - Polska ocalała. Ta osoba nieznana mówi jeszcze do mnie: Państwa oddane pod panowanie Chrystusa i Jego Boskiemu Sercu, dojdą do szczytu potęgi i będzie już jedna Owczarnia i jeden Pasterz.

Po tych słowach wszystko znikło. W dniu następnym po Komunii świętej pytałam Pana Jezusa, co to ma znaczyć? Otrzymałam pouczenie: Tak się, dziecko, stanie, jeśli ludzkość nie zwróci się do Boga. Nie trzeba zaniedbywać sprawy przyspieszenia chwili intronizacji w Polsce".

z strony http://www.rozalia.krakow.pl/rc/-poslannictwo.htm

jest o tyle godne uwagi, że Rozalia miała tez wizję dotyczącą powstrzymania wybuchu II wojny w Polsce - pisała do prymasa w 1939 roku z prośbą przeprowadzenia intronizacji Serca Pana Jezusa- co według Jego słów miało uratować Polskę przed II wojną. Jednak nie zrobiono tego- a ratunek teoretycznie był możliwy, bo jak wiemy Hitler wahał się do końca czy uderzyć najpierw na Wchód czy na Zachód...

So maja 10, 2008 14:42

co sie będziemy przejmować końcem świata jeśli żyliśmy godnie to można sie nawet z niego cieszyć bo sie spotkamy z naszym Ojcem w niebie

So maja 10, 2008 17:11
Jezus w objawieniach Rozalii Celakówny zaprzeczałby słowom Maryi w Licheniu...podczas których Maryja nakresliła dzieje Polski od czasu jej objawień do wyboru Jana Pawła II.
Jasno i precyzyjnie mówiła o II wojnie światowej i powstaniu warszwskiam.
A te wszystkie daty :D ..."Nie wasza to rzecz znac czasy i chwile, które Ojciec ustalił swoją władzą" (Dz 1,7).

So maja 10, 2008 17:11
Jezus w objawieniach Rozalii Celakówny zaprzeczałby słowom Maryi w Licheniu...podczas których Maryja nakresliła dzieje Polski od czasu jej objawień do wyboru Jana Pawła II.

A jakim konkretnie słowom zaprzecza ? Bo może to ja coś złe napisałam...Warto to wyjaśnić...

Cytuj:
A te wszystkie daty ..."Nie wasza to rzecz znac czasy i chwile, które Ojciec ustalił swoją władzą"

Ale Rozalia nie podaje żadnych dat...Zresztą wyraźnie Pan Jezus mówi o karze a nie o końcu świata...o karze mówiła też Maryja w Fatimie, że jak się ludzkość nie poprawi to ostanie ukarana jakoś tak nie pamiętam dokładnie... :razz:

Cytuj:
co sie będziemy przejmować końcem świata jeśli żyliśmy godnie to można sie nawet z niego cieszyć bo sie spotkamy z naszym Ojcem w niebie

Racja...Ale wielu nie zdaje sobie z tego sprawy i nie jest przygotowana na nagły koniec... :-(

So maja 10, 2008 19:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona