Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 03, 2025 17:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Nauka w niedzielę 
Autor Wiadomość

Post Nauka w niedzielę
Nauka w niedzielę tradycyjnie nie jest uznawana za złamanie niedzielnego odpoczynku. Czy odrabianie lekcji mieści się w zakresie nauki?

So sty 07, 2006 23:55

przeciez oni rtez maja czesto zajecia w niedziee i nawet egzaminy wtedy zdaja :lol:

N sty 08, 2006 1:19

N sty 08, 2006 1:56

Przykład malutki - ja sam. Często właśnie cały weekend (a więc: tak :!: całą niedzielę :evil:) całą niedzielę spędzam na uczelni. I nie sądzę, żeby było grzechem, że pracuję w tygodniu, a uczę się w weekendy (w tygodniu, niestety, też trzeba czasmi... :biggrin: ).

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N sty 08, 2006 8:54
Zobacz profil WWW

Czasami uczenie się w niedziele jest nieuniknione... Zapewne dzisiaj ja także po przyjść z Kościoła będę do samiutkiego wieczora nad lekcjami siedzieć, bo w tym tygodniu mam 5 sprawdzianów i nie uważam tego za grzech...

N sty 08, 2006 10:12

Jak już robimy widły z igły to przecież nauka jest kształtowaniem umysłu, żeby byc lepszym człowiekiem..... co w tym złego??

A jeśli mi w pokoju śmieci śmierdzą to nie będę czekać do poniedziałku i dusić się tylko wywalę na bierząco :P

N sty 08, 2006 12:20
Zobacz profil YIM

Tak samo ja - jeśli np. pracuję cały tydzień, a w sobotę mam zajęcia - to odkurzam mieszkanie w niedzielę. A co, mam nie sprzątać, bo jest niedziela :?: To w takim układzie poproszę jeden dzień tygodnia więcej - wolny od nauki i pracy - na sprzątnie :)

N sty 08, 2006 12:29
Zobacz profil WWW

Ja także studiuje zaocznie, a w tygodniu jestem w pracy. Zdarza się że w niedziele mam zajęcia od 8.00 do 20.00 i wtedy nawet mszę niedzielną tzreba sobie darować chyba że da się wyskoczyć na mszę w sobote wieczorem. Ale przykro stwierdzić- nie zawsze się to udaje bo czasami i sobote na uczelni się spędza.

Taki żywot studenta zaocznego :)

pozdrawiam wszystkich zaocznych :D

N sty 08, 2006 13:33

Zdarza się że w niedziele mam zajęcia od 8.00 do 20.00 i wtedy nawet mszę niedzielną tzreba sobie darować chyba że da się wyskoczyć na mszę w sobote wieczorem.

I właśnie po to są m.in. msze w soboty wieczorem :biggrin:

Zaoczne studenty - łączta się :biggrin: :biggrin: :biggrin:

N sty 08, 2006 13:57
Zobacz profil WWW
Czasami uczenie się w niedziele jest nieuniknione... Zapewne dzisiaj ja także po przyjść z Kościoła będę do samiutkiego wieczora nad lekcjami siedzieć, bo w tym tygodniu mam 5 sprawdzianów i nie uważam tego za grzech...

W szkole, w której uczę mogę być 2 sprawdziany tygodniowo( co innego kartkówki ) Może warto zapoznać się z wewnątrzszkolnym systemem oceniania Twojej szkoły ?

Ja także najwięcej czasu na naukę poświęcałam w niedziele :) A oprócz tej zwykłej nauki , w każdą niedzielę uczymy się Ewangelii ;)

I podobnie, jak quarana, studiuję w systemie weekendowym - piątki- niedziele. Grzechem byłoby nie szukać możliwości uczestnictwa we mszy , tłumacząc, że mam zajęcia .. . ale złe jest także opuszczanie całego dnia zajęć w niedzielę z powodu konieczności odpoczynku ;)

N sty 08, 2006 16:29
baranku to ile mozna bylo miec kartkowek i sprawdzianow tez bylo gdzies tam w mojej szkole zapisane w regulaminie... ale wszystko jest do obejscia. I bynajmniej nie narzekam - mialem 5 i nauczylem sie na 5 - dzisiaj mam tego procenty :)

Crosis

N sty 08, 2006 16:31

U mnie w szkole mogą być najwięcej 3 sprawdziany w tygodniu, ale praktycznie żaden nauczyciel tego nie przestrzega... robią ile im się podoba sprawdzianów, mówiąc, iż to już nie przedszkole, ale liceum i uważają, że to własnie ich przedmiot jest najważniejszy.

N sty 08, 2006 16:39
W czym, z perspektywy czasu, maja racje. Kiedys na to psioczylem, ale kiedy na pierwszym roku moglem sobie bimbac na fizyce i matmie, docenilem "meczacych mnie i wrednych" nauczycieli.

Crosis

N sty 08, 2006 16:45

Crosis, na fizyce i na matematyce, to ja sobie bimbam ciągle... ani matury z tego nie zdaję, ani na studiach tego nie będę mieć. Dwa na semestr mi wystarczy, może mam małe ambicje, ale bardziej zalezy mi na innych przedmiotach, niż na ścisłych...

N sty 08, 2006 16:47
Widzisz, matury zdawac nie bedziesz, ale czasem mozesz sie zdziwic, co Ci sie przyda na studiach.

ja tez bimbalem, jak tylko moglem, moje koniki to byl polski, matematyka i geografia. Mature mialem tylko pisemna z polskiego i matmy. Ale poszedlem na studia i okazalo sie ze nagle moja znajomosc fizyki pozwolila mi uniknac najgorszego egzaminu na roku przy minimalnych nakladach.

A brak obowiazkowej matematyki na maturach uwazam za skandal!

Crosis

N sty 08, 2006 16:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona