|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Szemkel
|
 Anioł Stróż
Ostatnio zacząłem odnajdywać na nowo znaczenie modlitwy do mojego Anioła.
Czy mieliście w zyciu przypadki, że realnie odczóliście jego pomoc i wsparcie? Czy mieliscie takie sytuacje, ze bez anielskiej interwaencji wszystko by sie zawaliło?
Dwa znamienne cytaty sw. o. Pio odnosnie Anioła Stróża:
Wezwij swojego Anioła Stróża, aby cię oświecił i prowadził. Otzymałeś go od Boga własnie w tym celu...
Nie pisz do mnie, ponieważ nie mogę ci odpisać. Przyslij do mnie swojego Anioła Stróża a wszystkim siezajmę.
_________________ dziekujemy, że nas wybrałeś, abysmy stali przed Tobą i Tobie słuzyli
|
N lis 20, 2005 23:19 |
|
|
|
 |
Lideczka
Dołączył(a): Pn kwi 11, 2005 10:43 Posty: 219 Lokalizacja: Słupsk
|
witam
miałam takie przypadki i to sporo , myślę, że każdy je miał tylko nawet nie wie o tym ,
a modlitwa do Anioła Stróża jest nawet powiedziałabym wskazana
pozdrawiam
|
Pt lis 25, 2005 11:28 |
|
 |
Incognito
|
A jak odróżnić czy wsparcie jest działaniem Boga czy anioła stróża?
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
Pt lis 25, 2005 13:09 |
|
|
|
 |
Andr2ej
|
Incognito napisał(a): A jak odróżnić czy wsparcie jest działaniem Boga czy anioła stróża?
"Wsparcie" jest zawsze działaniem Boga. Aniołowie jak i święci są pośrednikami naszych próśb (modlitw) do Boga. 
_________________ Bóg - jest miłością
Jeżeli zło nie jest napiętnowane rozzuchwala się.
|
Pt lis 25, 2005 13:20 |
|
 |
Lideczka
Dołączył(a): Pn kwi 11, 2005 10:43 Posty: 219 Lokalizacja: Słupsk
|
nie wiem czy jest sens nad zastanawianiem się
a odróżnić hmm nie umiem
mysle ze jedno <Anioł Stróż>współgra z drugim<Bogiem>
przetoczę fragmenty modlitwy do mojego Anioła Stróża:
"Mój drogi, święty Aniele Strózu, budząc się, zastaję Ciebie czuwającego przy mnie.Błogosław mnie na początku dnia i kieruj moje pierwsze mysli do Boga.
......Ty znasz zamiary Boga względem mojego życia, udzielaj mi swoich natchnień, abym zawsze spełniał to, czego żąda ode mnie Bóg.
..Ukaz mi słabości mojej natury, abym świadom wlasnej małości, kierował serce ku temu, co jest miłe Bogu..."
|
Pt lis 25, 2005 13:29 |
|
|
|
 |
Berea
|
Pierwsze slyszę, jakoby aniol mógl blogoslawić. Zawsze myślalam, że blogoslawi Bóg...
Jaki jest sens proszenia aniola o wstawiennictwa, skoro możan prosić samego Jezusa?
CZasem proszę Boga, aby poslal aniolów do mojej ochrony i ochrony mojej rodziny, ale proszę o to Boga.
Anioly to tylko duchy slużebne.
|
Pt lis 25, 2005 16:48 |
|
 |
Szemkel
|
zdrzyło mi siechyba jużnie raz doświadczyćjego pomocy.
A co do anielskich imion, to są "nazwy" gloryfikujące Boga, jak np. : Michał- "któz jak Bóg", Rafał "Bóg uzdrawia"
polecam wszystki audycje "rozmów niedokończonych" z http://www.radiomaryja.pl trzeba po lewej kliknąc rozmowy niedkończone i jest to audycja z 14.11. 2005.
goraco polecam
_________________ dziekujemy, że nas wybrałeś, abysmy stali przed Tobą i Tobie słuzyli
|
So lis 26, 2005 1:17 |
|
 |
1KOR13
|
Ja akurat jakoś wielkiej wagi do tej modlitwy nie przywiązuje, mimo, że jest bardzo piękna, i oczywiście w anioły wierzę  .
Ja jednak zawsze zwracam się z prośbami do Boga, wierząc, że On mnie wesprze także poprzez Anioła Stróża  .
Pozdrawiam,
1KOR13
|
So lis 26, 2005 10:44 |
|
 |
MaBi
|
Ja prosze mojego aniola stróża o pomoc, gdy czegoś albo kogoś szukam. Boga proszę o pomoc w ważniejszych sprawach. Oczywiscie, dla mojego Ojca w niebie wszystko jest ważne, nie zrozumcie mnie źle. I zawsze gdy siadam za kierownicą. Gdy ja jadę, to niebo (aniolowie) drżą
I myślę, że on modli się do Boga wraz ze mną, zachęca mnie do modlitwy.
|
So lis 26, 2005 13:00 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
|