Dowody na istnienie Boga-Koniec Ateizmu
Autor |
Wiadomość |
Jonathan Sarkos
|
Sebastian88 napisał(a): Sai Baba może to robić żeczywiści mocą diabła ale choćby i nie to i tak udawadnia to istnienie świata pozaziemskiego, duchowego, Bożego
ba ,pozaziemski jak najbardziej istnieje. W koncu na dzis dzien mamy ponad 50 ,miliardów galaktyk odkrytych.
Ja mam swiat duchowy, a jakos nie czuje, ani nie widze w nim żadnego Boga.
Bożego ? Czyli jakiego Boga ? Może byc Wielki Manitou ?
|
Śr lut 28, 2007 18:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co to udowadnia Słowa pisma Świętego: ,, O Cokolwiek poprosicie mnie w imię Jezusa stanie się Tylko wierzcie że się stanie" Świetnie mamy dowód na to że Pismo Święte mówi prawdę.
|
Śr lut 28, 2007 18:15 |
|
 |
Jonathan Sarkos
|
dobry_dziekan napisał(a): Eh. I co, koniec dowodów? Przechodzimy znów do Ojca Pio?  Ludzki mózg to nadal niewiadoma wielka. gdzieś czytałem, że było badanie, coś z prętem zimnym. Jeden koleś tak bardzo był przekonany, iż jest rozgrzany pręt do czerwoności, że jak mu przyłożyli do dłoni to zostały one poparzone.
Zgadza się.
A hipnoza np. usuwa brodawki. Bóg, czy szatan ?
[/img]
|
Śr lut 28, 2007 18:15 |
|
|
|
 |
Jonathan Sarkos
|
Sebastian88 napisał(a): Co to udowadnia Słowa pisma Świętego: ,, O Cokolwiek poprosicie mnie w imię Jezusa stanie się Tylko wierzcie że się stanie" Świetnie mamy dowód na to że Pismo Święte mówi prawdę.
Więc proszę Jezusa o to, bym stał się gwiazdą NBA. Pismo Święte mówi prawdę ?
|
Śr lut 28, 2007 18:16 |
|
 |
No
|
Sebastian88 napisał(a): Czy coś może myśleć? Tylko coś co ma rozum. A to już jest ktoś.
Tylko dlaczego upierasz się, że to musiała być istota myśląca czy w ogóle jakaś istota przeczy to naszej wiedzy o świadomości i nie tylko...
|
Śr lut 28, 2007 18:17 |
|
|
|
 |
Enigma
|
Jonathan Sarkos napisał(a): (...) A hipnoza np. usuwa brodawki. Bóg, czy szatan ?
Ani chybi cud.
_________________ "Doch gestohlen ist er wertlos,
Und dann brauch' ich ihn nicht"
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Świat duchowy to świat nie z tej żeczywistości świat duchów Aniołów Tam gdzie nie można dojść zmysłami np Piekło Niebo Czyściec i.t.d.
|
|
 |
Enigma
|
Sebastian88 napisał(a): Świat duchowy to świat nie z tej żeczywistości świat duchów Aniołów [size=9]Tam gdzie nie można dojść zmysłami [/size]np Piekło Niebo Czyściec i.t.d.
więc skąd wiesz o czym mówisz i w co wierzysz?
|
Śr lut 28, 2007 18:19 |
|
 |
Jonathan Sarkos
|
Sebastian88 napisał(a): Świat duchowy to świat nie z tej żeczywistości świat duchów Aniołów Tam gdzie nie można dojść zmysłami np Piekło Niebo Czyściec i.t.d.
gdybysmy Ci usunęli mózg, istniałłybyu dla Ciebie Piekło, Niebo i Czyściec ?
Gdzie one istnieją, jeśli już ?
|
Śr lut 28, 2007 18:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wkraczajmy w szczegóły (szatan, aniołowie) Tyko zastanówcie się nad dowodami Świętego Tomasza... sorry ale muszę zejść jestem w kawiarence i wchodzi następny... jutro dokończymy...
|
Śr lut 28, 2007 18:21 |
|
 |
Enigma
|
Sebastian88 napisał(a): Nie wkraczajmy w szczegóły (...)
dlaczego? Czyżby tkwił w nich diabeł?
|
Śr lut 28, 2007 18:22 |
|
 |
Jonathan Sarkos
|
Sebastian88 napisał(a): Nie wkraczajmy w szczegóły (szatan, aniołowie) Tyko zastanówcie się nad dowodami Świętego Tomasza... sorry ale muszę zejść jestem w kawiarence i wchodzi następny... jutro dokończymy...
Cóż, Tomasz raczej nie znał fizyki, psychologii, czy biologii i ewolucjonizzmu.
Pewnie, gdyby zobaczył samochód, wierzyłby, że to cud.
|
Śr lut 28, 2007 18:24 |
|
 |
robaczek2
|
dobry_dziekan napisał(a): robaczek2 napisał(a): Tzn. nikogo kto nie zna indukcji matematycznej. Gdyby pokazali w telewizji pewnie by zadowolilo. Nie. Chodzi mi o to, że te niby "dowody" są tak przedstawione by na koniec wcisnąć inteligentną postać która to właśnie poruszy. Równie dobrze mógłbym na to samo napisać a na koniec wlepić jako początek łańcucha wielką ciasteczkowego potwora który dał temu rozruch, a potem sie unicestwił. Jednak nie pytajcie czemu sie zniszczył, bo to oczywiste, tak jak oczywiste jest że Boga nie trzeba było stwarzać!
Robisz kilka bledow.
1.Mowienie duzymi literami oznacza ze nie masz argumentow.
2.Nie wiesz czego chcesz- nie okreslasz rodzaju dowodu, ktory by Cie zadowolil ani aksjomatow jakie przyjmujesz.
3)Nie trzymasz sie dziedziny (potwor)
|
Śr lut 28, 2007 18:26 |
|
 |
dobry_dziekan
|
robaczek2 napisał(a): Robisz kilka bledow. 1.Mowienie duzymi literami oznacza ze nie masz argumentow. 2.Nie wiesz czego chcesz- nie okreslasz rodzaju dowodu, ktory by Cie zadowolil ani aksjomatow jakie przyjmujesz. 3)Nie trzymasz sie dziedziny (potwor)
Robisz kilka błędów:
1. Pisanie bez znaków takich jak "ó", "ł" oznacza, że jesteś leniwy.
2. Wytykanie mi takich błędów oznacza, że lubisz zaczynać spory, w których wszyscy na siebie tylko wjeżdżają.
I poparłem to na zupełnie niczym.
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
Śr lut 28, 2007 18:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Św Tomasz ne uznałby to za cud jeśli by widział że samochód się porusza bo ma śilnik i zresztą został wprowadzony w ruch przez człowieka lub co innego przez przekręcenie kluczyka.
To że robię błędy to nie oznacza że jestem leniwy tylko jestem dyslektykiem i robię błędy. Dobra jeśli chcecie to wchoćmy i w szczegóły. Gdzie jest niebo? Nie ma go w świecie materialnym. Jest poza naszym światem co nie znaczy że jest na innej planecie. Diabeł nie jest w niebie tylko w piekle. W niebie są dobrzy aniołowie i Bóg- przyczyna wszelkiego bytu. Zastyanawiam się tylko jak wytłumaczycie te cuda Ojca Pio (nie stał za tym diabeł bo Ojciec Pio zwalczał diabła i ich wypędzał) Stygmaty?
I Święta Bernadeta Której ciało nie rozkłada się. Nie ma wytłumaczenia.
|
Cz mar 01, 2007 8:53 |
|
|
|