Protestuję! Dlaczego zamknięto wybory Miss Forum ?
Autor |
Wiadomość |
Stanisław Adam
|
 Protestuję! Dlaczego zamknięto wybory Miss Forum ?
W wyborach missek Universum, World, Europa, Polonia jurorzy patrzą przecież nie tylko na urodę w bikini, lecz również na inne walory kandydatek.
Co prawda, tu na Forum nie jest przyjęte ujawnianie swojego wyglądu, ale przecież nic nie przeszkadza by miłe panie zechciały ujawnić rąbek tajemnicy publikując jakąś fotkę.
W ten sposób ta brzydka część mogła by wyrazić swoją opinię o tej ładniejszej.
A nawet i bez fotek (skoro takie wstydliwe), trudno, ograniczylibyśmy się do intelektu wyrażanego w tekstach postów.
Odesłanie do tematu "Najsympatyczniejszy forumowicz" nic nie załatwia.
Po pierwsze, bo dotyczy symaptyczności "forumowiczów", czyli nas gruboociosanych.
Po drugie "sympatyczność" jest tylko jednym z atrybutów.
Może by jednak odblokować temat i dać Paniom szansę ...
PS. Jak rozpoczynałem swoją pisaninę na Forum, to w PW prosiłem niektóre panie o jakąś fotkę. Niestety, przyjmowały to jakoś bez zrozumienia. Ale przecież trochę czasu minęło ... Wszyscy się zmieniamy. A może Konkurs by właśnie zachęcił.
N paź 29, 2006 13:57 |
|
|
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Cytuj: to w PW prosiłem niektóre panie o jakąś fotkę
Jeszcze się dziwisz?
Wpierw niech drogie panie pokażą swoje fotki, albo choć wyrażą chęć zostania poddanym krytyce. Wtedy dopiero można myśleć o zakładania jakiegokolwiek tematu o miss.
A mój 17 zmysł podpowiada mi, że z fotkami może być bardzo ciężko.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
N paź 29, 2006 16:26 |
|
 |
angua
|
Jeśli naprawdę trzeba, to Ci wyjaśnię... Wątek "Wybory.Wybierzmy miss forum" w założeniu autora nie różnił się niczym od "Najsympatyczniejszego forumowicza". I w tempie ekspresowym został w tym kierunku rozwinięty.
Ewentualne wybory miss są pomysłem dość karkołomnym do zrealizowania na forum [szczególnie na tym!] - i, jak widać, nikt nie ma ochoty brać w Tym udziału. No, oprócz Ciebie, ale możesz kontynuować swoją akcję na PW  A wątek do wklejania zdjęć też już istnieje i jakoś nikt się nie kwapi...
Jak już nieraz pisałam, mnożenie bytów sensu nie ma. Tym bardziej takich  Temat oczywiście pozostanie zamknięty.
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
N paź 29, 2006 17:10 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Stasiu - chcesz obejrzeć zdjęcia userów, to daj dobry przykładk i pokaż swoje 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn paź 30, 2006 7:52 |
|
 |
Asienkka
|
To może tak - jeżeli panowie, którzy bardzo chcą urządzić na tym forum wybory miss - zdecydują się (dając dobry przykład  ) na umieszczenie własnych zdjęć - z krótką charakterystyką swojej osoby - wtedy możliwość wyborów miss zostanie rozważona
Ps. Czytaj - zaczniemy od wyborów mistera 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Pn paź 30, 2006 12:33 |
|
|
|
 |
Kropka
|
No tak. Tylko skąd będziecie mieć pewnosć, czy jeżeli przykładowo umieszczę tu swoje zdjęcie, to będzie to faktycznie moje zdjęcie, a nie zdjęcie ładnej babki znalezione w necie? Hę? 
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
Pn paź 30, 2006 13:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I inna kwestia.Czy ktoś naszych zdjęć nie skopiuje do siebie na stronę.A wtedy nawet zbanowanie nic nie da.Przydałyby się prawa autorskie dla zdjęć.
np. Copyright by jo_tka,Copyright by ToJa.
|
Pn paź 30, 2006 14:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hmmm...Dziwię się, że taka inicjatywa wyszła od Stanisława Adama, który jak zauważyłam stara się być na tym forum "głosem rozsądku"...
1. Wybory miss dotyczą miss, a przecież wiele piszących tu pań to Mrs,czyli mężatki...
2. Czy kobiety nawet na forum religijnym muszą być oceniane jak przedmioty?
3. Wielu piszących tu panów jest żonatych...Czy muszą szukać dodatkowych wrażeń w oglądaniu fotek nieznajomych osób?
4. Czy to przybliży nas do Boga?
Cytuj: dać Paniom szansę ... Jaką szansę? Bycia ocenianym na podstawie wyglądu przez kogoś obcego?Być może jeszcze żonatego? Cytuj: PS. Jak rozpoczynałem swoją pisaninę na Forum, to w PW prosiłem niektóre panie o jakąś fotkę. Niestety, przyjmowały to jakoś bez zrozumienia. Ale przecież trochę czasu minęło ... Wszyscy się zmieniamy. A może Konkurs by właśnie zachęcił.
Hmm..Nie dziwię się...To nie biuro matrymonialne albo serwis randki.pl, a nawet tam wymiana zdjęć jest dwustronna...
|
Pn paź 30, 2006 15:03 |
|
 |
Kropka
|
Teresse wyluzuj.
Z wyboró i tak nic nie wyjdzie, ale ich organizowanie jest fajne 
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
Pn paź 30, 2006 15:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Szczerze mówiąc nie lubię sformuowania wyluzuj...
Tak najczęściej odpowiada ktoś, gdy np. zwraca mu się uwagę, że naprawdę już za dużo wypił...To wtedy prawie zawsze odpowiada on wyluzuj... i przekierowuje w ten sposób winę. To nie on jest nie w porządku, bo wypił za dużo i chce prowadzić auto, tylko ja bo nie jestem wyluzowana
Mnie się wydaje, że właśnie panujący chociażby w szkołach luz prowadzi do takich tragedii jak ta w Gdańsku...
Ale dziękuję za poradę 
|
Pn paź 30, 2006 15:21 |
|
 |
Kropka
|
Hmm, nic dziś jeszcze nie piłam. Poza jedną kawą i dwoma herbatami.
|
Pn paź 30, 2006 15:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wcale Tobie tego nie zarzucam...
Akurat ja słyszę zawsze wyluzuj, gdy protestuję i ostrzegam kogoś przed zrobieniem czegoć głupiego...
I nie lubię tego słowa...Bo nie udowadnia że nie mam racji, tylko własnie przekierowuje winę...Ja jestem winna , bo jestem "spięta" czy
" niewyluzowana" a nie ktoś kto prowadzi po pijanemu albo pędzi jak wariat żeby zaimponować...(to przykład nie twierdzę , że Ty to robisz...)
|
Pn paź 30, 2006 15:28 |
|
 |
Kropka
|
OK
Cofam więc "wyluzuj" a zamiast tego niech będzie "Ależ nie irytuj się tak"

|
Pn paź 30, 2006 15:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyli widać,że warto było poprosić moderację o zamknięcie wątku z wyborami miss.To sieć.Rozmawiamy ze sobą ale się nie widzimy.Nie wiemy też o sobie zbyt wiele.Niestety.
Nie widziałem np.ToJa czy Asiennki na żywo.Zresztą i moje zdjęcie też się nie pojawiło.Nawet na własnej stronie nie bardzo chce mi się umieścić zdjęcie,choć wiem jak to się robi.
Właśnie.Czy można zdjęcie własnej osoby umieścić w sieci.W sumie Enya jest o wiele bardziej znana,ma zdjęcie i jakoś nie pisały media o hakerach.
Ale jest pytanie:Czy do ochrony wystarczy Avast antivirus,Kerio Personal Firewall,SS Antydialer,SpySweeper,Spam poison?
|
Pn paź 30, 2006 15:54 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Teresse napisał(a): Hmmm...Dziwię się, że taka inicjatywa wyszła od Stanisława Adama, który jak zauważyłam stara się być na tym forum "głosem rozsądku"...
O w m...., wreszcie mnie ktoś zdemaskował
Tereso, tu nie ma żadnej sprzeczności.
Najrozsądnejsi głupieją w konfrontacji z żeńskimi powabami.
Wt paź 31, 2006 15:31 |
|
|
|