Autor |
Wiadomość |
feelek
|
Re: Dobry kawał :)
Co by było, gdyby Trzej Królowie okazali się być Trzema Królowymi? - Po prostu spytałyby o drogę. - Dotarłyby w porę. - Pomogłyby przy porodzie. - Wysprzątałyby stajenkę. - Przyniosłyby przydatne prezenty. - ... i coś do jedzenia. Ale... co by powiedziały w drodze powrotnej? Zaraz po opuszczeniu Betlejem... - Widziałyście, jakie sandały Maryja założyła do swojej tuniki? - Ten mały nic a nic nie jest podobny do Józefa... - Jak oni mogą wytrzymać z tyloma zwierzakami? - ... a ich osiołek jest już całkiem na wyczerpaniu... - Mówią, że Józef jest bezrobotny. - Chciałabym tylko wiedzieć, kiedy oddadzą garnek, w którym przyniosłyśmy łazanki. - Dziewica? Koń by się uśmiał. Ja znam Maryję jeszcze z uczelni.
|
Pn wrz 25, 2023 23:02 |
|
|
|
|
Anonim (konto usunięte)
|
Panowie Nolda i Feelek, proszę nie serwować nam kiepskiej rozrywki poniżej pasa. Jak się nie uspokoicie będziecie zbanowani.
|
Wt wrz 26, 2023 14:03 |
|
|
feelek
|
OK, to teraz powyżej pasa.
W poczekalni siedziała kobieta z dzieckiem na ręku i czekała na doktora. Gdy ten wreszcie przyszedł, zbadał dziecko, zważył je i stwierdził, że bobas waży znacznie poniżej normy. - Dziecko jest karmione piersią czy z butelki? - spytał lekarz. - Piersią - odpowiedziała kobieta. - W takim razie proszę się rozebrać od pasa w górę. Kobieta rozebrała się i doktor zaczął uciskać jej piersi. Przez chwile je ugniatał, masował kolistymi ruchami dłoni, kilka razy uszczypnął sutki. Gdy skończył szczegółowe badanie, kazał kobiecie się ubrać i powiedział: - Nic dziwnego, że dziecko ma niedowagę. Pani nie ma mleka! - Wiem - odpowiedziała - jestem jego babcią, ale cieszę się, że przyszłam.
|
Wt wrz 26, 2023 23:25 |
|
|
|
|
Anonim (konto usunięte)
|
feelek, nie przeginaj z tym "powyżej pasa". Kobieta, której pieeersi badał lekarz, to babcia, a nie mamusia.
|
Śr wrz 27, 2023 15:15 |
|
|
Anonim (konto usunięte)
|
Feelek, dostajesz ostrzeżenie za dowcipasy poniżej i powyżej pasa.
|
Pt wrz 29, 2023 14:52 |
|
|
|
|
feelek
|
W Kole Fortuny uczestnicy przedstawiają się: - K jak Krzysztof - Proszę pana, dopiero później wybieramy literki, najpierw proszę się przedstawić... - K jak Krzysztof - Proszę pana... - Dobrze... Krzysztof Kajak
|
Pt wrz 29, 2023 16:02 |
|
|
feelek
|
Żona pyta męża: - Kochanie, jakie kobiety podobają Ci się najbardziej, piękne czy mądre? Mąż odpowiada: - Ani takie, ani takie. Ty mi się najbardziej podobasz.
|
N paź 01, 2023 19:08 |
|
|
george45
|
Czyli musiała być seksowną kobietą. Ksiądz moderator ostrzegał i to kilkakrotnie, że za "dowcipasy powyżej i poniżej pasa" (język co najmniej starszaka w przedszkolu) ostrzeżenie dostaniecie. Nolda zamilkł, a Ty igrasz, oj igrasz z księdzem. Przecież jest tyle innych, niewinnych "dowcipasów", które z żaden sposób nie kojarzą się z seksem, np: Czteroletni Kuba wrzuca w kościele do koszyczka pieniążek na ofiarę, słyszy formułkę wypowiadaną przez księdza i po chwili dość donośnym głosem oznajmia: - Ciągle tylko "zapłać" i "zapłać", a ja nie mam więcej!
Ups, tego księdza, to możne lepiej zamienić na kościelnego, bo jeszcze co niektórym ksiądz z dzieckiem może się opacznie, czy nieopacznie skojarzyć z ... .
|
Pn paź 02, 2023 13:42 |
|
|
Anonim (konto usunięte)
|
george45 napisał(a): Nolda zamilkł, a Ty igrasz, oj igrasz z księdzem. Może dajmy już spokój z tymi kawałami, szczególnie, że takich pacjentów jak ten poniżej, jest bardzo wielu. Lekarz rysuje pacjentowi trójkąt i pyta się pacjenta, z czym mu się to kojarzy: - Z gołą babą - odpowiada pacjent. Lekarz rysuje kwadrat: - Z gołą babą. Dalej następuje okrąg, sześciokąt, itp. - odpowiedz nieodmiennie brzmi: - Z gołą babą. - Panie pan jest zboczony! - wola lekarz. - Tak? A kto mi te wszystkie świństwa rysował?
|
Pn paź 02, 2023 23:44 |
|
|
feelek
|
george45 napisał(a): Ksiądz moderator ostrzegał i to kilkakrotnie, że za "dowcipasy powyżej i poniżej pasa" (język co najmniej starszaka w przedszkolu) ostrzeżenie dostaniecie. Nolda zamilkł, a Ty igrasz, oj igrasz z księdzem. Przecież jest tyle innych, niewinnych "dowcipasów", które z żaden sposób nie kojarzą się z seksem Oj tam, ksiądz moderator to też człowiek i poczucie humoru też ma. Ale żeby nie przeginać, to teraz poniżej pasa, ale bez seksownych skojarzeń. Na lekcji pani prosi dzieci o napisanie wierszyka o morzu. Po chwili zgłasza się Jaś i czyta: - Nad brzegiem morza stoi dziewczyna hoża. Nogi ma jak słupy, poziom wody sięga jej do kolan. - Jasiu, źle! W ostatniej linijce nie udało ci się znaleźć rymu. - Jak wody przybędzie to i rym będzie.
|
Wt paź 03, 2023 9:54 |
|
|
george45
|
No może, by odejść całkowicie od tych „dowcipasów” kojarzonych z seksem, coś o śnie.
Mąż do żony: - Wczoraj w nocy, gdy się kochaliśmy, udawałaś? - Nie, naprawdę spałam.
|
Śr paź 04, 2023 8:50 |
|
|
feelek
|
Przychodzi hipochondryk do lekarza: - Panie doktorze, żona mnie zdradza, a nie rosną mi rogi. - Proszę pana, z tymi rogami to tylko takie powiedzenie. - Uff, a już myślałem, że mam niedobór wapnia.
|
Śr paź 04, 2023 18:47 |
|
|
george45
|
Szwagier mówi do Janusza: - Dziś miałem okropny dzień. - Nawet mi nie mów! - Co, ty też? - Nie, porostu ha mnie to obchodzi.
|
Śr paź 04, 2023 19:22 |
|
|
feelek
|
Żona uradowana wybiega z łazienki: - Zenek, zrzuciłam dwa kilogramy! - Tylko nie zapomnij spuścić wody.
|
Śr paź 04, 2023 20:44 |
|
|
george45
|
Jak nazywa się kobieta, która wie gdzie jest jej maż? Wdowa.
|
Cz paź 05, 2023 12:17 |
|
|
|