PARADA RÓWNOŚCI CZY PARODIA RÓWNOŚCI ?
Autor |
Wiadomość |
monisia_gd
|
Luki, może założysz z tego powodu nowy wątek? Bo wybacz, ale ten topic jest o paradzie równości i homoseksualistach.
_________________ Choć tak wiele nas różni jesteśmy do siebie bardzo podobni. Odpowiedzialni i samotni.
|
N maja 28, 2006 16:28 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Cytuj: Widzisz, problem jest taki, ze dla Ciebie zalegalizowanie zwiazkow homoseksualnych moze prowadzic do ekslacji homoseksualistow. Zachowujesz sie tak jakby sytuacja wygladala tak, ze teraz wszystko jest cacy, a jak ich zalegalizujemy, to sie to zalamie. Bo nagle nie bedzie dzieci.
Masz racje Crosis, a ja tak wcale nie uważałem
Mój sprzeciw wobec homoseksualizmu ma podłoże religijne, moralne i naturalne
|
N maja 28, 2006 19:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No dobrze, tylko, ze z Towich postow wynikalo to, ze zalegalizowanie zwiazkow homoseksualistow zaowocuje mniejsza liczba urodzin.
Crosis
|
N maja 28, 2006 20:43 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Bynajmniej nie  dzisiaj już mamy mniejszą liczbe urodzin, a eskalacja homo też ma w tym pewnie swój udział. Ale legalizacja akurat niczego tu nie zmieni
|
N maja 28, 2006 21:12 |
|
 |
SweetChild
|
Crosis napisał(a): W imie rozumowania Lukiego i Kamyka, kazda osoba, ktora z powodow niezaleznych od siebie, albo zaleznych, rezygnuje z posiadania potomstwa powinna byc obarczona wiekszym podatkiem i kasacja ulg.
Czyli oczywista bzdura.
Tak bym tego nie nazwał, przynajmniej dopóki funkcjonuje ZUS i tak zwana "umowa pokoleniowa". Mamy bowiem sytuację, w której osoby samotne nie ponoszą dodatkowych nakładów na wychowanie przyszłego pokolenia, które to nakłady ponoszą rodziny z dziećmi. Po X latach jedni i drudzy przechodzą na emeryturę, która w znacznej części finansowana jest ze składek nowego pokolenia. Gdyby nikt nie poniósł nakładów na to pokolenie, dla nikogo nie byłoby emerytur. A tak niektórzy ponoszą nakłady, a później zyski czerpią wszyscy.
Ulgi prorodzinne wydają się więc być sprawiedliwe, społecznie i ekonomicznie uzasadnione. Podobnie jak ulgi inwestycyjne dla przedsiębiorstw.
To oczywiście tylko ekonomiczy aspekt problemu, ale do tego się ograniczę 
|
N maja 28, 2006 23:19 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sądzę,że parada "równości" to propagowanie herezji homoseksualizmu.Nie jestem zwolennikiem homofobii,ale nie zgadzam się na powtórkę z Sodomy. 
|
Pn maja 29, 2006 11:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
to się nie zgadzaj. Ale pozwól ludziom chodzic po ulicy.
|
Pn maja 29, 2006 12:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dlaczego się nie zgadzam? Ponieważ chodzi o to,że taka parada może gorszyć innych.Po drugie dlatego,że z homoseksualizmem wiąże się ryzyko zachorowania na AIDS.To nie jest straszenie,bo czytałem wszystko o AIDS,gdy nie było parad równości,a zatem nie czytałem fikcji ani homofobicznych wypowiedzi. Poza tym nie ma logiki w tych paradach. Promują to co jest wbrew naturze. Jak wiadomo - dziecko rodzi się tylko ze związku mężczyzny i kobiety i tylko taki związek jest ważny.Nie zanegujemy tego tak samo jak nie można zanegować przyciągania ziemskiego.
|
Pt cze 09, 2006 21:08 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Niech sobie geje i lesbikji idą. Na zdrowie.
Gorszyć  Nikt Ci nie każe iść z nimi, być homo. Gorszące dla mnie jest to, jak są takie parady traktowane przez [...]
Co ciekawsze - zastanawia mnie władza nasza wspaniała. Ostatnio w radiu usłyszałem wypowiedź Giertycha, który prosił aby Parada Równości została odwołana... żeby nie doszło do zamieszek. Czy tylko ja widzę tu absurd  Skoro zezwolenie na paradę jest (i będzie, bo wojewoda oparł się wezwaniom Giertycha właśnie), to śmierdzącym obowiązkiem policji jest zapewnienie tej paradzie bezpieczeństwa. Właśnie przed [...].
[...] - prosiłabym, żeby ograniczyć epitety - jo_tka
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pt cze 09, 2006 22:58 |
|
 |
jo_tka
|
Nikt mi nie każe. Niemniej jest jeszcze aspekt propagandowy. To nie jest "parada równości" - bo nie chodzi o równość, tylko o uznanie związków homoseksualnych za normalne, za tak samo dobry wariant związku i rodziny. Chodzi również o manifestację "jest nas tylu" - bo skoro "tylu ludzi tak uważa" to może "coś w tym jest". Krótko mówiąc - społeczny dowód słuszności i wykorzystanie stosowanego w często reklamie chwytu.
Nikt nie nabędzie nagle skłonności homoseksualnych. Ale nawet popatrz na to, co sami geje twierdzą (nie wiem, na ile to jest uzasadnione), że w okresie rozwojowym pewne tendencje homoseksualne mogą się pojawić i nie oznacza to jeszcze orientacji.
To teraz - biorąc pod uwagę ich własne stwierdzenia - pomyśl o nastolatku, który uczy się własnej płciowości i pojawiają się u niego tendencje, które on sam traktuje jako własną orientację. Ponieważ nie wie. Nie będzie ani szukał, ani pytał, ani nikt mu nie powie, że to nie oznacza, że on ma się identyfikować jako homoseksualista
Albo będzie ukrywał i żył w panice , że to wyjdzie na jaw (co też nie jest dobre), albo mu powiedzą: "to normalne, niektórzy są homo, możesz tak żyć." Rozumiesz przekłamanie i krzywdę drugiej wersji?
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
So cze 10, 2006 0:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Dyskryminacja homoseksualistów?" zachecam do przeczytania.
http://prawy.pl/index.php?dz=felietony&id=8892&subdz=
|
So cze 10, 2006 21:22 |
|
 |
ToMu
|
Jo_tko - nazywanie ograniczonych umysłowo (chyba) prostaków po imieniu jest epitetem  Więc niech mnie któryś pozwie za naruszanie dóbr osobistych.
jo_tka napisał(a): bo nie chodzi o równość, tylko o uznanie związków homoseksualnych za normalne, za tak samo dobry wariant związku i rodziny.
I mają prawo do uznania ich związków cywilnych, z prawem do dziedziczenia (nie zgadzam się na żadne wychowywanie dzieci przez nich). Człowiek to człowiek - czy jest homo, czy hetero. Ma prawo żyć w związku, zalegalizowanym prawnie. Nie będzie to małżeństwo - ale uregulowany prawnie związek.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
So cze 10, 2006 22:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu, zastanow sie od kogo takie "prawo" pochodzi.
|
So cze 10, 2006 23:12 |
|
 |
Stanisław Adam
|
ToMu napisał(a): I mają prawo do uznania ich związków cywilnych, z prawem do dziedziczenia (nie zgadzam się na żadne wychowywanie dzieci przez nich). Człowiek to człowiek - czy jest homo, czy hetero. Ma prawo żyć w związku, zalegalizowanym prawnie. Nie będzie to małżeństwo - ale uregulowany prawnie związek.
To jakieś pomylenie z poplataniem.
To nie o tym co ty mówisz ToMu, lecz o tym czego domagają się w ramach równości i tolerancji w Polsce.
Przecież to wszystko faktycznie mają prawnie zagwarantowane.
Idą tacy 'odmieńcy' do notariusza i spisują umowę cywilną.
I mają trwały prawnie gwarantowany, nierozerwalny związek. Umową mogą sobie wszystko ustalić, nawet kto w jaki dni będzie śmieci wynosił, czy kto ma robić zakupy i gary zmywać.
Trwały, bo mogą sobie ustanowić umową czas obowiązywania (np. do 'zejścia' jednego z 'małżonków'). Mogą ustanowić warunki 'rozwodu'. Np. kary czyli 'alimenty'.
Będą problemy - 'on' chce, 'ona' nie chce - to do Sądu. Sąd pomoże.
Czy to nie jest to ? "Prawo do życia w związku, zalegalizowanym prawnie. Nie będącym małżeństwem - ale uregulowanym prawnie związku" umownym.
Czy ten 'związek' musi być 'wiązany' w Urzędzie Stanu Cywilnego ?
Notariusz to za mało ?
Notariusze mają zwykle reprezentacyjne, przytulne gabineciki. Mogą być kwiaty, szampan, buzi itd. Potem weselisko. Noc poślubna. Miesiąc miodowy. A potem proza życia we dwoje.
Czego więcej trzeba ?
Niech ci 'odmieńcy' wreszcie ujawnią prawdziwe motywacje protestów !
Niech wreszcie ujawnią dlaczego tak hałaśliwie promują swoją 'odmienność'.
A może to właśnie objawy świadomości 'nieprzystawania' do normalnego otoczenia. W takim razie to działka dla zainteresowania psychiatrów.
N cze 11, 2006 2:21 |
|
 |
ToMu
|
Lucyna napisał(a): ToMu, zastanow sie od kogo takie "prawo" pochodzi. Prawa człowieka, których przestrzeganie RP ma zapisane. Stanisław Adam napisał(a): Przecież to wszystko faktycznie mają prawnie zagwarantowane. Idą tacy 'odmieńcy' do notariusza i spisują umowę cywilną. Brak argumentów (jak zawsze) - to epitecik "odmieńcy"  Popatrz na siebie. Stanisław Adam napisał(a): Czy ten 'związek' musi być 'wiązany' w Urzędzie Stanu Cywilnego ?
Tak to już jest ze związkami małżeńskimi. To czemu ze związkami partnerskimi homo tak miałoby nie być - bo są gorsze
Widzę, że (znowu) jesteś pierwszy do rzucania kamieniem  Czemu mnie to nie dziwi  Oby Ciebie nikt tak nie podsumowywał, jak Ty ich.
|
N cze 11, 2006 7:22 |
|
|
|