|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Szachista
|
jo_tka napisał(a): I proszę o zakończenie wycieczek osobistych. Wszystkich. A czy jeśli ktoś (załóżmy, że mądry i szlachetny) z miłości i szacunku do innych ludzi, oznajmi im, że nie kierują się rozumem, to taka informacja będzie akceptowana czy nie? tolkien napisał(a): Przeciwnie do słuchaczy-wyznawców i twórców RM. Ja po prostu kieruje sie rozumem - oni NIE
_________________ Gambit to nie tylko szachy
|
Wt paź 03, 2006 13:52 |
|
|
|
 |
Kropka
|
Szachista napisał(a): A czy jeśli ktoś (załóżmy, że mądry i szlachetny) z miłości i szacunku do innych ludzi, oznajmi im, że nie kierują się rozumem, to taka informacja będzie akceptowana czy nie?
Się wtrącę:)
Informacę o tak ważkim znaczeniu można przekazać na PW, wyłuszczając przy tym swoje racje i przytaczając niepodważalne argumenty 
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
Wt paź 03, 2006 14:00 |
|
 |
Szachista
|
Kropka napisał(a): można przekazać na PW, wyłuszczając przy tym swoje racje i przytaczając niepodważalne argumenty 
A gdy twierdzi bez racji i argumentów  ? No... na podstawie wewnętrznego przekonania ogłasza swoje odkrycia, że inni nie używają mózgu? Jest to na pewno ciekawe i uprzejme... ale czy dopuszczalne?
|
Wt paź 03, 2006 14:08 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Posty wydzielone z tego tematu:
viewtopic.php?p=195338#195338
I odpowiadam - poprosiłam o zakończenie uwag prywatnych wszystkie strony. Myślę, ze najzupełniej ich tam wystarczy. I naprawdę - nie po to proszę o zakończenie uwag prywatnych, żeby kolejny post składał się wyłacznie z nich.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Wt paź 03, 2006 14:20 |
|
 |
Szachista
|
jo_tka napisał(a): I odpowiadam - poprosiłam o zakończenie uwag prywatnych wszystkie strony. Myślę, ze najzupełniej ich tam wystarczy. I naprawdę - nie po to proszę o zakończenie uwag prywatnych, żeby kolejny post składał się wyłacznie z nich.
Rzeczywiscie  było tego sporo, a pytałem, bo sytuacja była interesująca. Jest kilku zawodników, którzy robią wrażenie pewnych, że mają nadzwyczajne prawa. Chciałem się dowiedzieć, czy rzeczywiście mogą obrażać innych, czy jest coś takiego jak licencja na takie zachowanie. Oficjalnie chyba jednak nie ma...?
|
Wt paź 03, 2006 15:12 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Nieoficjalnie również nie 
|
Wt paź 03, 2006 15:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Szacowny Szachisto
Czy mógłbys nie wyjmowac zdań z kontekstu i nie stosowac radyjomaryjnych manipulcaji na tym Forum?
Poczytaj na co odpowiedzia było to moje zdanie. Czytaj cały post, a nie wybiórcze kawałki.
Zreszta, tak faktycznie to nie mam o czym z toba dyskutowac. jak na razie to nie wykazałes sie "stosowaniem rozumu" w dyskusji, a nawet w czytaniu 
|
Wt paź 03, 2006 17:51 |
|
 |
Szachista
|
tolkien napisał(a): Czy mógłbys nie wyjmowac zdań z kontekstu Przeczytałem całość. Ten fragment był dla Twoich opinii najbardziej charakterystyczny. Inne słowa też robiły wrażenie, ale nie były aż tak "rozumne". Stać Cię na więcej. tolkien napisał(a): jak na razie to nie wykazałes sie "stosowaniem rozumu" w dyskusji, a nawet w czytaniu 
Nie dziw się. W końcu rozum to Twoja domena  Wątpisz we własne słowa?
|
Śr paź 04, 2006 11:24 |
|
 |
jo_tka
|
Czy mogę prosić, żeby zakończyć przepychanki? To jednak nie jest dział "pokłóćmy się o to, o co w temacie nie pozwalają" tylko "moderacja"...
Wyjaśnienie: dla mnie stwierdzenie, ze ktoś "nie posługuje się rozumem" oznacza wyłącznie, że zdaniem innego ludka ten ktoś postępuje bezmyślnie. Bynajmniej nie oznacza, że nie ma zdolności takiego posługiwania się. Jest to z pewnościa przejaw nadmiernie wysokiej, nieuzasadnionej opinii o własnym mysleniu, ale nie wydaje mi się, by coś ponad to.
Nieuzasadnionej - dodam - niezależnie od poziomu umysłowego opiniodawcy. Nieuzasadnionej - bo fakt, że czegoś nie umiem zrozumieć lub z czymś się nie zgadzam, nie oznacza jeszcze, że tego zrozumieć się nie da.
|
Śr paź 04, 2006 14:50 |
|
 |
Szachista
|
jo_tka napisał(a): To jednak nie jest dział "pokłóćmy się o to, o co w temacie nie pozwalają" tylko "moderacja"...
Racja. Chociaż można to też interpretować inaczej. Próbowaliśmy sobie wzajemnie pomóc, a przy okazji moderatorom. Niniejszym zakończyłem produkcję komentarzy w tej sprawie.
|
Śr paź 04, 2006 15:28 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
|