Autor |
Wiadomość |
a.R.E.k.
|
gooodboy napisał(a): ten post został usunięty - Paschalis
Owszem, podlega.
|
So lip 14, 2007 13:41 |
|
|
|
 |
Krieger
|
Homofobia nie istnieje. Dewianci wymyślili ten termin żeby mieć argument przeciw każdemu kto nie jest po ich stronie.
Nic do nich nie mam jeśli ich seksualność jest sprawą prywatną, jeśli wychodza na ulicę i wyzywają mnie od "homofobów" to powinni ponieść konsekwencje.
|
So lip 14, 2007 17:04 |
|
 |
Klekot
|
gooodboy alias przemo ty to jesteś chyba masochistą, banują cię- a ty z uporem maniaka tutaj wracasz i próbujesz wciskać ludziom swoje historyjki, że też ci się chce  I tak żadnego prawdziwego katolika nie przekonasz do swoich teorii.
_________________ WPK!
|
So lip 14, 2007 17:30 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Myślę, że teraz Ty trochę przeginasz, Krieger. Coś takiego, jak homofobia występuje, na szczęście zmniejsza się w cywilizowanych społeczeństwach.
A to tak dla jasności sytuacji:
dewiacja
1. «silne odchylenie od normy w zachowaniu, postępowaniu lub myśleniu»
2. «znaczne naruszenie równowagi jakiejś struktury lub systemu»
3. «zboczenie z kursu lub odchylenie od właściwego kierunku»
4. «odchylenie kątowe między południkiem magnetycznym a kierunkiem wskazywanym przez igłę magnetyczną kompasu, wywołane przez duże masy metalu»
|
So lip 14, 2007 20:07 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
nie wiem dlaczego się czepiacie gooodboy-a , jak każdy może wyrazać swoje
zdanie, jeżeli całym jego zyciem jest seks, musimy to uszanować.
Z drugiej strony gooodboy , Ty uszanuj nasze przekonania, gdzie w naszym życiu seks jest tylko dodatkiem i możemy nie rozumieć dlaczego Twoja "seksulaność" jest ważniejsza jak np. dobro spoleczeństwa.
"Iranu" nie trzeba szukać daleko...
Cytuj: homofobia... Kod: Cytat: Francuski episkopat w publikacji zatytułowanej "Homoseksualizm i małżeństwo" ostro skrytykował zaproponowany przez rząd dekret o zwalczaniu wypowiedzi seksistowskich i homofobicznych. Biskupi uważają, że "polityczna poprawność" rządu przekracza już granice absurdu.
"Zaproponowany przez rząd francuski dekret o zwalczaniu wypowiedzi seksistowskich i homofobicznych stanowi próbę zastraszania osób które krytycznie wypowiadają się na temat homoseksualizmu" - czytamy w publikacji, będącej odpowiedzią na komunikat w sprawie nowego dekretu, który rząd podał do publicznej wiadomości 23 czerwca. Biskupi ostrzegają, że jeśli dekret wejdzie w życie, kościoły nie będą mogły swobodnie nauczać na temat homoseksualizmu, a być może trzeba nawet będzie przederdagować lub zakazać publikacji niektórych tekstów religijnych, w tym fragmentów Biblii oraz katolickiego katechizmu.
Episkopat podkreślił, że obecnie nadużywane jest słowo homofobia, a mianem tym są określani wszyscy, którzy z jakichkolwiek względów kwestionują coraz głośniejsze żądania środowisk homoseksualnych dotyczące możliwości zawierania małżeństw i adopcji dzieci. Wskazali również na to, że rozgłos medialny dotyczący tej kwestii wpływa dezorientująco na społeczeństwo, a ciągłe przedstawianie żadań homoseksualistów jest zagrożeniem dla obowiązujacych norm społecznych.
Francuscy biskupi zdecydowanie sprzeciwili się także legalizowaniu jednopłciowych związków oraz działaniom legislacyjnym na rzecz stworzenia instytucji homoseksualnego małżeństwa. ciekawe czy Iran jeszcze moze coś "lepszego" wymyslić, tam nie wolno mowić o tym, tutaj o tamtym.... Kod: Cytat: W tym roku /2005-moj przypis./w świecie odnotowano sporo przypadków fizycznej agresji wobec homoseksualistów. W Iranie 19 lipca wykonano wyrok śmierci na dwóch nastolatkach oskarżonych o stosunki homoseksualne. We Francji, po tym jak oblano benzyną i podpalono geja Sebastiana Nucheta, organizacje środowiskowe przyznały, że liczba fizycznych napaści na homoseksualistów wzrosła ostatnio o 64 proc. W stawianej nam za wzór Holandii seria pobić i napadów spowodowała, że wielu homoseksualistów myśli o emigracji z obawy o swe zdrowie i życie. W Polsce takich przypadków nie było. za to.. Kod: Cytat: Polskie prawo zakazuje dyskryminacji ze względu na orientację seksualną. Kilka miesięcy temu prof. Andrzej Zoll powiedział KAI, że odkąd w 2000 r. został rzecznikiem praw obywatelskich, do jego biura "nie wpłynęła ani jedna skarga", by z powodu preferencji seksualnych czyjeś prawa zostały złamane. "Żaden obywatel w Polsce nie poskarżył mi się, że np. nie został przyjęty do pracy z powodu homoseksualizmu, nikt też nie został wyrzucony z mieszkania z powodu tego, że zamieszkał w nim z osobą tej samej płci". http://www.koliber.net/index/index.php?action=show&object=article&id=3947Może Europa powinna się uczyć tolerancji od Wierzących i nie tylko Polaków?
jest to część mojego postu z innego forum.
|
So lip 14, 2007 21:34 |
|
|
|
 |
Paschalis
|
Proszę userów by nie odpowiadali na posty banitów (killing-joke!, goodboy), bo wówczas ich odpowiedzi będą odnosiły się do usuwanych postów.
_________________ www.onephoto.net
|
N lip 15, 2007 8:52 |
|
 |
Krieger
|
Niestety w dzisiejszych czasach namnożyło się pojęć takich jak "homofobia" itp.
Nie ukrywajmy - homoseksualizm nie jest normalny i jak tu nie lubić gejów skoro łażą po ulicach i swoim widokiem zniesmaczają widok normalnym osobom? Jak mówiłem wcześniej nic do nich nie mam jeśli są gejami i uprawiają seks w domu, ale kiedy wychodzą na ulice i pokazują swoją odmienność to szczerze mówiąc denerwują mnie. Nie ma co ukrywać, że są normalni. A kiedy mówią o prawie do adopcji dzieci to pokazują do czego może prowadzić taka "tolerancja".
|
N lip 15, 2007 14:20 |
|
 |
Noiser
|
NIETOLERANCJA TO PIERWSZY KROK DO FASZYZMU!!!!
Uważam, że nie można dyskryminować ludzi za orientację seksualną. To jest ich prywatne życie i jesli nie robią tym nikomu krzywdy to nic nam do tego. Natomiast jestem przeciwny żeby takie osoby adoptowały dzieci.....jestem przeciwny nie dlatego, że nie jestem tolerancyjny, tylko dlatego, że dla takiego dziecka, które jest osobą jeszcze nieukształtowaną to byłony za trudne. Dlatego uważam, że jeżeli tacy ludzie żyją sobie spokojnie i nie wadzą nikomu to my róznież nie powinniśmy mieć do nich negatywnych emocji.
|
N lip 15, 2007 15:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nie ukrywajmy - homoseksualizm nie jest normalny i jak tu nie lubić gejów skoro łażą po ulicach i swoim widokiem zniesmaczają widok normalnym osobom? To naprawdę głupie stwierdzenie. Równie mocno [albo równie mało] zniesmaczający są heteroseksualni wyrażający swoją seksualność na ulicy. Cytuj: Jak mówiłem wcześniej nic do nich nie mam jeśli są gejami i uprawiają seks w domu, ale kiedy wychodzą na ulice i pokazują swoją odmienność to szczerze mówiąc denerwują mnie. To że Ciebie denerwują jest akurat bez związku dla całego zjawiska i tego, że homoseksualiści powinni móc wyrażać swoją seksualność tak samo, jak heteroseksualni. Cytuj: Nie ma co ukrywać, że są normalni. Nie są normalni w sensie ścisłym - czyli odstają od normy, ale to nie znaczy, że są gorsi. Cytuj: A kiedy mówią o prawie do adopcji dzieci to pokazują do czego może prowadzić taka "tolerancja".
Jaka toleracnja? Ty chyba pewnych zjawisk po prostu nie rozumiesz. 
|
N lip 15, 2007 16:07 |
|
 |
Krieger
|
Cytuj: To naprawdę głupie stwierdzenie. Równie mocno [albo równie mało] zniesmaczający są heteroseksualni wyrażający swoją seksualność na ulicy. Heteroseksualni jakoś nie organizują parad "równości"ani tym podobnych cyrków. Cytuj: To że Ciebie denerwują jest akurat bez związku dla całego zjawiska i tego, że homoseksualiści powinni móc wyrażać swoją seksualność tak samo, jak heteroseksualni. Moze Ty maszo chotę oglądać obściskujacych się gejów - ja nie zamierzam. Chciałbym również uratować swoje dziecko (gdybym je miał) od takich widoków. Cytuj: Nie są normalni w sensie ścisłym - czyli odstają od normy, ale to nie znaczy, że są gorsi. A ktoś mówi, ze są? Cytuj: Jaka toleracnja? Ty chyba pewnych zjawisk po prostu nie rozumiesz.
A Ty chyba nie rozumiesz, że deiwanci nie mogą zastraszać mniejszości oskarżeniami o jakąś homofobie.
|
N lip 15, 2007 17:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Heteroseksualni jakoś nie organizują parad "równości"ani tym podobnych cyrków. Bo nie muszą. Bo nikt nie uważa trzymających się heteroseksualistów za postępujących niemoralnie i nie spotykają się z tego powodu z aktami agresji. [jeszcze nie słyszałem, żeby jakaś gejowska bojówka napadła na demonstrację w obronie rodziny i rzucała w jej uczestników kamieniami] Cytuj: Moze Ty maszo chotę oglądać obściskujacych się gejów - ja nie zamierzam. Zawsze możesz siedzieć w domu.  Cytuj: Chciałbym również uratować swoje dziecko (gdybym je miał) od takich widoków. Ono też może siedzieć w domu, choć z takim tatusiem o zamkniętych horyzontach myślowych i pełnym uprzedzeń raczej by mu to na dobre nie wyszło. Cytuj: A ktoś mówi, ze są? A głuchy jesteś?? Albo ślepy?? Cytuj: A Ty chyba nie rozumiesz, że deiwanci nie mogą zastraszać mniejszości oskarżeniami o jakąś homofobie.
 To naprawdę śmieszne i trochę świadczy albo o wypaczonym obrazie świata jaki nosisz w głowie, albo o tym, że zacietrzewienie w dyskusji ogranicza Ci obiektywny osąd rzeczywistości.
|
N lip 15, 2007 17:08 |
|
 |
Krieger
|
No jasne w koncu Ty jesteś taki nowoczesny nie? SKoros taki nowoczesny to jedź do zdegenerowanej Holandii razem z resztą pedalstwa, które chce uchodzic za normę.
Cytuj: Bo nie muszą. Bo nikt nie uważa trzymających się heteroseksualistów za postępujących niemoralnie i nie spotykają się z tego powodu z aktami agresji. [jeszcze nie słyszałem, żeby jakaś gejowska bojówka napadła na demonstrację w obronie rodziny i rzucała w jej uczestników kamieniami] Akurat nie uważam gejów za niemoralnych. Ja seksualnie akcpetuje właściwie wszystko prócz zoofilii, pedofilli i nekrofilli. Tu chodzi po prostu o to by nazywać rzeczy po imieniu. To są dewianci Cytuj: Zawsze możesz siedzieć w domu. Bunajmniej nie zamierzam siedzieć w domu bo banda jakiś gejów szeleje po ulicach Cytuj: Ono też może siedzieć w domu, choć z takim tatusiem o zamkniętych horyzontach myślowych i pełnym uprzedzeń raczej by mu to na dobre nie wyszło. Zapewne lepszy tatuś o ograniczonych poglądach niż pedofil lub degenerat Cytuj: A głuchy jesteś Albo ślepy?? Nie, ale jakos nei słyszałem by ktoś mówił, że oni są gorsi Cytuj: To naprawdę śmieszne i trochę świadczy albo o wypaczonym obrazie świata jaki nosisz w głowie, albo o tym, że zacietrzewienie w dyskusji ogranicza Ci obiektywny osąd rzeczywistości.
Obiektywny  Czyli z ust geja?
A jakis czas temu bojówki gejowskie próbowały spalić pewien amerykański dom - na Bibuli była o tym iformacja. Znajdę i wkleję bys zobaczył
|
N lip 15, 2007 18:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Myślę że:
Cytuj: SKoros taki nowoczesny to jedź do zdegenerowanej Holandii razem z resztą pedalstwa, które chce uchodzic za normę. To że jestem tutaj a nie gdzie indziej to moja suwerenna decyzja, a jej motywy nie powinny Cię obchodzić. Cytuj: Akurat nie uważam gejów za niemoralnych. Ja seksualnie akcpetuje właściwie wszystko prócz zoofilii, pedofilli i nekrofilli. Tu chodzi po prostu o to by nazywać rzeczy po imieniu. To są dewianci A czy ja mówię że nie? Słownikowo jak najbardziej. Ale jeśli chodzi o uzus, to niestety to słowo ma bardzo negatywny widźwięk i z powszechnym rozumieniem słowa "dewiant" nie mogę się zgodzić. Poza tym nie chodzi Ci tylko o to, by nazywać rzeczy po imieniu, ale by życie uczuciowe homoseksualistów zamykać w 4 ścianach - a to jest nieporozumienie. Chyba że to samo sądzisz o hetero. Wtedy będziesz przynajmniej sprawiedliwy, ale wciąż w błędzie.  Cytuj: Bunajmniej nie zamierzam siedzieć w domu bo banda jakiś gejów szeleje po ulicach No proszę, jakoś nigdzie nie widziałem "szalejących band gejów" [za to od cholery band pisjanych hetero szlajających się po uliach Warszawy], takimi stwierdzeniami naprawdę się ośmieszasz, trzymaj nerwy na wodzy albo umysł w stanie skupienia, bo stajesz się groteskowy. Cytuj: Zapewne lepszy tatuś o ograniczonych poglądach niż pedofil lub degenerat Od pedofila i degenerata, ale czy od otwartego homosekusalisty, to już bym polemizował. Cytuj: Nie, ale jakos nei słyszałem by ktoś mówił, że oni są gorsi To jednak laryngolog, a nie okulista.  Cytuj: Obiektywny Czyli z ust geja? Nie jestem gejem, jeśli to sugerujesz. Cytuj: A jakis czas temu bojówki gejowskie próbowały spalić pewien amerykański dom - na Bibuli była o tym iformacja. Znajdę i wkleję bys zobaczył
I czego to będzie miało dowodzić??
BTW, w swoich poszukiwaniach też możesz zbadać ile razy w ostatnim czasie nie homoseksualiści dokonywali np. rabunków miejsc sakralnych, choć pewnie nikt takich danych nie prowadzi z podziałem na kategorie seksualności.
Dobra, koniec, szkoda mi czasu na słowne przepychanki,
pa
|
N lip 15, 2007 19:46 |
|
 |
Zencognito
|
JakubN napisał(a): Cytuj: A Ty chyba nie rozumiesz, że deiwanci nie mogą zastraszać mniejszości oskarżeniami o jakąś homofobie.  To naprawdę śmieszne i trochę świadczy albo o wypaczonym obrazie świata jaki nosisz w głowie, albo o tym, że zacietrzewienie w dyskusji ogranicza Ci obiektywny osąd rzeczywistości.
Myślę, że rozumiem o co tutaj chodzi Kriegerowi i jeśli mam rację to popieram jego stanowisko. Są na świecie pewne podgrupy mniejszości które przyjmują pozę "jestem ofiarą, wszyscy mnie krzywdzą, więc mi się wszystko należy". Są Żydzi, którzy jak tylko się z nimi nie zgodzisz lub ich skrytykujesz, nazwą Cię antysemitą. Są feministki, które jeśli tylko się z nimi nie zgodzisz lub je skrytykujesz, nazwą Cię seksistą i szowinistą. Są murzyni, którzy jeśli tylko się z nimi nie zgodzisz lub ich skrytykujesz, nazwą Cię rasistą. Tak samo są tacy homoseskualiści, którzy jeśli tylko się z nimi nie zgodzisz lub ich skrytykujesz, nazwą Cię homofobem. Pokrzywdzone ofiary złego świata i męczennicy jedynych słusznych poglądów, których nieuznawanie czyni oczywiście człowieka złym, chorym i pełnym nienawiści.
Nie wiem jak Ty, ale ja dyskutowałem (nie pamiętam już na jakim forum) z gejami, którzy przyznali się, że jeśli oni zyskają to o co walczą, to będą się starali żeby ich obecni oponenci mieli przesrane, a w swojej walce oto bardzo szumnie wymachiwali szabelką zarzutu homofobii w stronę wszystkich, którzy nie podzielali ich jedynego słusznego poglądu. Nie znoszę tego typu ludzi, bo to fanatycy pełni jadu, którzy manipulują opinią publiczną dla własnych celów a sami nie są lepsi od tych, których krytykują.
Są przypadki irracjonalnej nienawiści wobec homoseksualistów, co może można podciągnąć pod to słowo-worek "homofobia" i z takimi postawami trzeba walczyć*, bo są złe tak samo jak każda irracjonalna nienawiść, jednak "homofobia" stało się słowem-ścierą, którym wycierają usta ci, którym to na rękę.
*Mam tu na myśli walkę dyskusyjną, nie w postaci jakichś regulacji prawnych. Jeśli nawet ktoś z całego serca nienawidzi homoseksualistów, ale nie napada na nich, nie organizuje prześladowań itd. to nikt nie ma prawa go ruszać. Człowiek może sobie nienawidzić kogo chce, tysiące ludzi nienawidzą np. takiego Giertycha i nie jest to karane, dlatego pomysł uznania "homofobii" za chorobę którą trzeba leczyć lub karanie za poglądy, choćby były one nienawistne, to moim zdaniem jakiś absurd. To jest własnie chore - karanie człowieka za to co myśli, nawet jeśli nic złego nie robi. Dlatego, jeśli jacyś homoseksualni mesjasze i męczennicy zacieszają na myśl, że kiedyś za ich krytykę lub jawne wyrażenie niechęci wobec nich będzie można iść do paki lub na przymusowe leczenie, to są to moim zdaniem niebezpieczni fanatycy, równie chorzy co ci, którzy chcieliby homoseksualistów przymusowo leczyć.
|
N lip 15, 2007 21:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nie znoszę tego typu ludzi, bo to fanatycy pełni jadu, którzy manipulują opinią publiczną dla własnych celów a sami nie są lepsi od tych, których krytykują. Tak, takich też nie lubię i też uważam tego typu zagrywki za nie fair, tylko że Krieger ugólnia tego typu postawy na wszystkich gejów. Nigdzie w jego postach nie spotkałem zawężenia typu "niektórzy", "część" - tylko zawsze w jednym worze są wszyscy honoseksualiści. A to z gruntu nieprawdziwy obraz. Co więcej, tacy o których piszesz są w mniejszości - wiem, bo akurat nie ma tygodnia, żebym się z homoseksualistami nie spotykwał.[/quote]
|
N lip 15, 2007 21:14 |
|
|
|