Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt wrz 02, 2025 6:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2085 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 139  Następna strona
 Wątek dzienny 
Autor Wiadomość

Po tygodniu wytężonej pracy (z dniem wolnym po środku :P) miło było wyspać się do 10:00 :) poza tym, że od 7:00 ekipa remontowa robi dość głośno elewację bloku naprzeciwko mojego okna...

Śniadanko (jedno i drugie :P), zakupy, teraz forum, a potem pasjonująca przygoda (odcinek XX...) z prawem pracy :D Kampania wrześniowa, w końcu, tuż tuż... 8)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

So sie 18, 2007 12:09
Zobacz profil WWW
Słuchajta ludziska bo tego jeszcze nie było !!! Chciałam się umówić prywatnie do lekarza, dzwonię a tam mi mówią, że nowych pacjentów nie przyjmują... :glupek2: :sciana: :glupek2: :glupek1: :glupek2: :sciana: :glupek1: :glupek2: :killer: :killer:

Szkoda, że nie jestem Murzynką albo Azjatką to bym im wytoczyła proces o rasizm...

Słuchajcie chyba coś z tym zrobię, bo mnie wkurzyli...Zadzwonię do jakiejś gazety albo coś...

Człowiek chce zapłacić i jeszcze go nie przyjmują, to mają być lekarze czy to sklep z mięsem za komuny??

Wt sie 21, 2007 14:06

No wiesz, skoro to jest firma prywatna to może obsługiwać kogo chce.
Niemniej zawsze możesz im wytoczyć proces, że Cię zdyskryminowali ze względu na płeć ;-)

Wt sie 21, 2007 14:23
Zwiazane jest to raczej z tym, iz dobrzy specjalisci pracuja czesto jeszcze w szpitalach i nie sa w stanie przyjac kazdej ilosci pacjentow. Kazdemu choremu trzeba przeciez poswiecic pewna ilosc czasu i dlatego nie mozna przyjac ich zbyt wielu. To nie jest praca akordowa. :)

Wt sie 21, 2007 14:36
Ale czy można robić dyskryminację, że nowych - nie a starych tak??

Jasne, ze to firma prywatna, ale myślę, że zawód lekarza do czegoś zobowiązuje- nawet się nie zapytali czy coś poważnego...

Poważnie, gdyby nie to, że umówiłam się na jutro gdzie indziej- to wyruszyłabym z flagą biało-czerwoną pod siedzibę NFZ...

Po prostu to nie pierwszy raz, gdy mam takie przygody z służbą zdrowia...Nie wiem, ale niech to sprywatyzują w diabły albo niech tu przyjadą Chińczycy albo Hindusi, żeby nas leczyć, bo to już jest nie do wytrzymania...

Mimo to mnie świerzbi żeby gdzieś zadzwonić...

:?

Wt sie 21, 2007 14:42
Teresse, nie mozesz z gory zalozyc, ze nie przyjeto Cie ze zlej woli.
Tak wielu pacjentow ma widocznie ten lekarz, ze nie jest w stanie przyjac nowych, jest to dla niego fizyczna niemozliwoscia.
Lekarz tez ma przeciez, oprocz pracy zawodowej, prywatne zycie.
Sbrobuj u innego.

Zycze zdrowia. :0

Wt sie 21, 2007 15:02

@Teresse: z biał-czerwoną flagą na NFZ, powiadasz? Oto przykład, jak przez ostatnie lata zepsuła się dedmokracja w Polsce. Symbole narodowe sa przywłaszczane przez różne opcje polityczne, przez co zrażają bądź przyciągają do siebie tłumy... A teraz jeszcze symbole narodowe przywłaszczają sobie obywatele. Teresse, powiedz, proszę, po co Ci ta flaga? Gdybyśmy mieli średniowiecze, to rozumiem, że chciałabys zdobyć teren siedziby NFZu, poprzez wbicie flagi w srodek podłogi, ale w dzisiejszych czasach?

Co do sytuacji w służbie zdrowia, to wg mnie jest to sytuacja patowa. Już to zwinięciu "białego miasteczka" wiedziałam, że każdy ruch nigdzie nie zaprowadzi a i brak ruchu nie zaszkodzi. Uważam za upokarzające zarówno pacjentów, jak i lekarzy, ubieganie się o swoje prawa na drodze protestów i demonstracji w wolnym kraju! Nie dość, że wolny to jeszcze demokratyczny...

Ech, a taki piękny dzień dziś był ;) Cudoooowny... po raz pierwszy od 5 m-cy........ *.*

Zdrówka, Teresse :)

Wt sie 21, 2007 20:26
1. Dzięki za życzenia- choć szczerze powiedziawszy na co komu zdrowie??

Dzięki chorobie mozemy cierpiec a to z kolei jest potrzebne, by dostać się do nieba- wszyscy wielcy święci dużo cierpieli... :-)

2. Heh byłam dzisiaj- mimo, że prywatnie to przyszło około 17 pacjentów- ja byłam siódma i weszłam o 16.00 a doktor był do 17.00, nie wiem czy wszyscy weszli- eeehh...

Ale takie sytuacje sprzyjają czarnemu humorowi- pewna osoba, która ciągle przechodzi różne terapie powiedziała mi kiedyś podczas rozmowy nt. co będzie po tym zyciu, ze jednego jest pewna, ze ona od razu trafi na kolejną terapię... :D

Co do flagi to muszę to przemyśleć... :?

Śr sie 22, 2007 20:30

Rozmowę o cierpieniu wydzieliłam tutaj :)

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Cz sie 23, 2007 8:40

Zaczynam powtarzać materiał z filozofii nowożytnej! Ech .....

Cz sie 23, 2007 8:45
Zobacz profil WWW

a ja się umoczyłam w germanistykę i hiiiii (iaaa iaaa) istorię :D

Pogoda dziś w Łodzi przepiękna. Jest gorąco, duszno, tylko niebo trochę zachmurzone. Wczoraj była u nas potoworna burza a i dzis się coś na nią zanosi chyba. Mam nadzieję, że będzie, bo po południu musze coś załatwić na mieście, a szczerze mi się nie chce. Miałabym pretekst, żeby odwołać spotkanie ;)

W Berlinie dziś pochmurno, deszczowo i burzowo. Temperatura do 25 st. Echhh... I tam pochmurno i tu. Ale wolałabym być teraz tam i kisić w kawiarni na Alexander-Platz niż tu snuć się po Piotrkowska-Strasse...
:(

Dobra, jakie macie plany na dziś? Ja oprócz tęsknoty zaplanowałam powrót do roboty i paprykarz na obiad ;) Z pierwszego wywiązuję się wzorowo. Paprykarz też już fertig, tylko robota taka... rozgrzebana. ;)

Pozdrawiam leniuchów i miłośników paprykarza! :) :)

Cz sie 23, 2007 11:49

Idę zjeść szybkie śniadanie i przed telewizor, bowiem dziś o 10.45 na Polsacie leci film "Mały Budda" :D Zapraszam przed ekrany

N sie 26, 2007 9:25
A ja zapraszam do Czestochowy, kto nie moze fizycznie to chociaz duchowo.

Dzis przeciez swieto Matki Boskiej Czestochowskiej.

Obrazek

http://www.jasnagora.pl/

N sie 26, 2007 12:41

Trochę dobrej książki (choć czytanej po raz n-ty).

Potem spacer z piękną kobietą :lol:

Trochę nauki i wieczorkiem msza.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N sie 26, 2007 16:42
Zobacz profil WWW

a w Berlinie zimno (bo 18 st. Dla mnie to ziąb). W Görlitz tyż nieciekawie... A droga z Berlina do Görlitz jeszcze gorsza. Niby bliżej, a jednak tak daleko...

Cały dzień nad mapami. Jutro pani doktor, we wtorek muszę jechać na drugi koniec Łodzi po jakąś głupotę, w środę na cmentarz --', w czwartek dostanę niespodziankę! :) A w piątek... hmm... ruski chyba. NIe pamiętam już...

Kultury pucharków lejkowatych na ziemiach polskich.. 0o

N sie 26, 2007 18:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2085 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 139  Następna strona