Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: ale sam się trochę dziwię.. jeśli ktoś uznaje kult szatana to musi wierzyć w istnienie Boga.. i to Boga silniejszego od szatana.. jaki sens wierzyć w boga który jest słabszy i wedle przepowiedni przegra??
Widocznie sataniści muszą wierzyć, że wynik ostatecznego starcia nie jest wcale przesądzony  .
Szczerze powiedziawszy to dziwi mnie po co niektórzy (jak w przypadku sekty LaVeya) próbują swoją niewiarę ująć w ramy jakiegoś kultu pseudoreligijnego. Pewnie chodzi o dobrą zabawę podczas „obrzędów”  .
|
Cz lip 30, 2009 22:53 |
|
|
|
 |
Witold
|
frater napisał(a): Witold to miły chłopak, też nie jst satanistą, ale ma szansę zostać gorliwym Katolikiem i chętnie poświęcam Mu czas
Och, wzruszyłem się
Frater, może pora uświadomić sobie, że ostatnią rzeczą, która jest w stanie nawrócić jakiegokolwiek ateistę, jest odcięty od rzeczywistości wariat mający niezdrową obsesję na punkcie zwłok.
Czyli wypisz wymaluj wszyscy wiemy kto.
Innymi słowy - swoją misję ewangelizacyjną spełniałbyś najlepiej, gdybyś zaprzestał jakiejkolwiek aktywności mającej na celu nawracanie kogoś.
|
Cz lip 30, 2009 22:57 |
|
 |
Szekspir
|
maro110 napisał(a): ale sam się trochę dziwię.. jeśli ktoś uznaje kult szatana to musi wierzyć w istnienie Boga.. i to Boga silniejszego od szatana.. jaki sens wierzyć w boga który jest słabszy i wedle przepowiedni przegra??
Z tego co mi wiadomo to Sataniści mają swoją własną Biblie i podobno według niej Szatan na końcu zwycięży Boga.
|
Pt lip 31, 2009 0:35 |
|
|
|
 |
maro110
|
Witold napisał(a): frater napisał(a): Innymi słowy - swoją misję ewangelizacyjną spełniałbyś najlepiej, gdybyś zaprzestał jakiejkolwiek aktywności mającej na celu nawracanie kogoś.
popieram.. jak czytam posty fratera to szczerze.. odrzuca mnie to co sobą reprezentuje.. i ciesze się, że w kościele są też inni ludzie.. bo gdyby był pełen fraterów już pewnie dawno by upadł.. albo hmm może byłoby lepiej??
i prośba frater.. twoje posty z czcionką powiększaną i koloryzowane.. przestań.. nie jesteś taki ważny.. opamiętaj się człowieku.. pycha to grzech.. szanuj innych...
|
Pt lip 31, 2009 9:15 |
|
 |
Lot Orła
|
Tak jak napisał maro, satanizm to nie tylko bezmyślne bestialstwo. Są też takie wydania satanizmu (jak ten LaVey'a) który jest wyłącznie praktycznym podejściem do życia, w którym życie jest środkiem a nie celem.
Mówię tu o ich przykazaniach, a rozdziały mówiące o magii pomijam z uśmiechem.
Patrząc na sprawę przez pryzmat praktycyzmu, to biblia Lavey'a, a przynajmniej niektóre jego rozdziały mają wiele sensu.
A co do satanizmu okultystycznego, to ludzi wyznający go to po prostu grupka outsiderów, którzy mają dość codzienności, chcą być mroczni i tajemniczy. A co do składania ofiar z ludzi, to nie wiem jak teraz, ale w latach 80 wydarzyły się pewne historie.
Tak więc frater, satanizm satanizmowi nie równy.
_________________ leć wysoko! prosto pod sztandar WOLNOśCI!
Nigdy nie ufaj maszynom... i kobietom.
|
Pt lip 31, 2009 9:17 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Frter. Bredzisz, i sam nie wiesz o czym piszesz. Szkoda mi takich ludzi... 
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pt lip 31, 2009 19:55 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
TAJEMNICA MSZY ŚWIĘTEJ 1
Poprzez mistyczne doświadczenia, spisane przez Catalinę Rivas, Boliwijską stygmatyczkę, PAN JEZUS i MATKA BOŻA pragną nauczyć nas owocnie uczestniczyć w tym największym wydarzeniu naszego Zbawienia, które uobecnia się w czasie każdej Mszy Św. Oto fragmenty zapisków Cataliny: W Święto Zwiastowania, kiedy weszłam do Kościoła na Mszę Św., trochę spóźniona, Arcybiskup i Księża wychodzili już z Zakrystii. MATKA BOŻA powiedziała do mnie swoim delikatnym, słodkim, kobiecym głosem: Dzisiaj jest dzień nauki dla ciebie. Pragnę, abyś się mocno skupiła na tym, czego doświadczysz, ponieważ będziesz dzielić się tym z całą ludzkością. Pierwszą rzeczą, na którą zwróciłam uwagę, był Chór pięknych głosów, śpiewający z oddali. Chwilami muzyka zbliżała się, a potem oddalała, tak jak szmer wiatru.
Dotykamy trudnego tematu, gdyż informacji jest ogrom do przekazania, a nie wszystko mogę przekazać gdyż przykładowo, jeżeli bym mówił o znakach satanistycznych, to nie ujawniając ich mógłbym narazić Opiekunów i Rodziców na mylne rozpoznanie, a opisując je dokładnie naraziłbym Was na pokusy szatańskie, gdyż szatan nie może Was kusić czymś czego nie znacie, także dlatego prawie wszystkie konkretne informacje będą zawarte w plikach multimedialnych.
Informacje zawarte w nich będą różnej gradacji. Niejednokrotnie będą wielotematyczne i nie odsłuchanie ich w całości może skutkować pominięciem konkretnych informacji.
`Batem` na szatana, czy `bombą atomową `na szatana jest Różaniec Święty – wielokrotne uwielbienie w Nim MARYJI jest jak `bombardowanie` piekła.
Także Wezwanie MAMY BOŻEJ jest `biczem` na szatana np. „Mamo Ratuj, bo oni nie chcą dać mi spokoju”, „MARYJO pomóż mi TY jesteś moją MAMĄ, Ochroń mnie”.
Zawsze powinniśmy nosić na sobie Cudowny Medalik i Krzyżyk z PANEM JEZUSEM.
Także Potężną Modlitwą jest rozważanie Drogi Krzyżowej.
Potężnym Zabezpieczeniem jest Codzienna EUCHARYSTIA.
W chwili zagrożenia prośmy też Naszego Anioła Stróża o Pomoc.
Jeżeli jesteśmy w stanie Łaski Uświęcającej demon nie jest wstanie nic Nam zrobić. A Trwających na Modlitwie omija szerokim łukiem pod warunkiem, że starają się unikać demonów.
szatan jest tchórzem
Dlatego żegnamy szatana, uciekaj stąd demonie, bo Królowa Nasza MAMA BOŻA jest Naszą Opiekunką.
Modlitwa MAMY BOŻEJ ma Większą Moc niż wszystkich Świętych naraz. Mamy też Obiecane, że jeżeli spełnimy ściśle określone kryteria Polska zawsze będzie Katolicka.
http://www.rekolekcje.sluzew.dominikani ... 05-190.mp3
|
Pn sie 03, 2009 14:50 |
|
 |
r4dz10
|
proszę o sensowne informacje na temat satanizmu, nie bełkot...
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Pn sie 03, 2009 14:59 |
|
 |
Sareneth
|
Ok, więc co chciałbyś wiedzieć? Dyskusja na bazie pytanie - odpowiedź będzie łatwiejsza do prowadzenia...
Co to MAMA BOŻA? i co to CUDOWNY MEDALIK? A może wie ktoś, w jakiej sekcie figuruje POTĘŻNA MODLITWA?
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pn sie 03, 2009 16:59 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
TAJEMNICA MSZY ŚWIĘTEJ 2 AKT POKUTY
Arcybiskup rozpoczął Mszę św. i kiedy doszedł do aktu pokuty, Maryja powiedziała:
Z głębi serca proś Pana, aby przebaczył ci grzechy, którymi Go obraziłaś. W ten sposób będziesz mogła godnie uczestniczyć w tym przywileju, jakim jest Msza św. Pomyślałam: Jestem przecież w stanie łaski uświęcającej, nie dalej jak wczoraj wyspowiadałam się.
Matka Boża odpowiedziała: Myślisz, że od wczoraj nie obraziłaś Pana? Pozwól, że przypomnę ci parę wydarzeń. Kiedy wychodziłaś do kościoła, przyszła dziewczyna, która ci pomaga, aby cię o coś poprosić. Byłaś spóźniona i spieszyłaś się, dlatego odpowiedziałaś jej niezbyt grzecznie. To był brak miłości z twojej strony, a mówisz, że nie obraziłaś Boga? Kiedy tu szłaś, twoją drogę przeciął autobus, prawie cię potrącił. Wyraziłaś się niezbyt odpowiednio pod adresem tego biednego człowieka, zamiast powrócić do odmawiania swoich modlitw, by się przygotować do Mszy św. Brakło ci miłości i utraciłaś pokój, cierpliwość. A ty mówisz, że nie zraniłaś Boga? Przyszłaś na ostatnią chwilę, kiedy celebransi wychodzili w procesji odprawiać Mszę... i zamierzasz uczestniczyć w Niej bez wcześniejszego przygotowania... Dlaczego wy wszyscy przychodzicie na ostatnią chwilę? Powinniście przychodzić wcześniej, aby pomodlić się i poprosić Pana, aby zesłał Swojego Ducha Świętego, by Ten mógł obdarzyć was pokojem i oczyścić od ducha tego świata, od waszych niepokojów, problemów i rozproszenia. On czyni was zdolnymi przeżyć ten tak święty moment. Przecież to jest największy z cudów. Przyszliście przeżywać moment, kiedy Najwyższy Bóg daje swój największy dar, a nie umiecie tego docenić.
Najświętsza Panna dała ludzkości Cudowny Medalik, który niezliczonymi cudami uzdrowień i szczególnie nawróceń potwierdził niebieskie swe pochodzenie. Sama Niepokalana, objawiając go, obiecała wszystkim, co go nosić będą, bardzo wiele łask; ponieważ zaś nawrócenie i uświęcenie jest Bożą łaską, Medalik Cudowny będzie najlepszym środkiem do osiągnięcia naszego celu.
Jej medalik rozdawać, gdzie tylko się da, i dzieciom, by zawsze go na szyi nosiły, i starszym, i młodzieży zwłaszcza, by pod Jej opieką miały dosyć sił do odparcia tylu pokus i zasadzek czyhających na nią w naszych czasach. A już tym, co do kościoła nie zaglądają, do spowiedzi boją się przyjść, z praktyk religijnych szydzą, z prawd wiary się śmieją, ugrzęśli w błocie moralnym albo poza Kościołem w herezji przebywają - o, tym to już koniecznie Medalik Niepokalanej ofiarować i prosić, by zechcieli go nosić, a tymczasem Niepokalaną błagać o ich nawrócenie.
(św. Maksymilian Maria Kolbe)
MAMA BOŻA jest MAMĄ wszystkich Wszystkich Wierzących w BOGA ludzi Katolików, Prawosławnych, Buddystów, Muzułmanów itp.
O muzyce satanistycznej i innych przejawach satanizmu będę pisał później, ale już teraz tym wszystkim, którzy przyzwyczajeni są do słuchania muzyki będę proponował pewne utwory, by Ich Nawrócenie było łatwiejsze.
Wiem, że osobom przyzwyczajonym do mocniejszego uderzenia trudno, się przestawić.
Na początek http://www.mp4i.pl/podglad-mp3-9F7jb9YPVwE-leszczynkaa
http://www.youtube.com/watch?v=2vQ--sl3dg4
http://www.youtube.com/watch?v=E3IMyfwQQs8
satanistom i okultystom powiem wiele później, także to jak bardzo szatan nienawidzi satanistów i jak ich świadomie wykorzystuje, potem chwaląc się tym
|
Pn sie 03, 2009 23:18 |
|
 |
Lot Orła
|
Nienawidzi satanistów mówisz... kurczę a kiedy ostatnio z NIM rozmawiałeś że wiesz takie rzeczy?
I komu on się chwali że ich oszukał? pomniejszym demonom?
frater proszę przestań wklejać jakieś długaśne teksty które czytasz tylko Ty...
_________________ leć wysoko! prosto pod sztandar WOLNOśCI!
Nigdy nie ufaj maszynom... i kobietom.
|
Wt sie 04, 2009 11:58 |
|
 |
Sareneth
|
Czy tego forum nikt nie moderuje? Przecież umieszcznie nauk sekt jest niezgodne z regulaminem!
|
Wt sie 04, 2009 20:23 |
|
 |
WIST
|
Moderuje, temat został wydzielony na prośbę jednego z użytkowników, jak komuś się nie podoba to na prawdę nie musi się udzielać.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Wt sie 04, 2009 20:27 |
|
 |
Sareneth
|
Przepraszam bardzo: o czym ma być ten temat? o atakowaniu czegos, o czym nie ma się zielonego pojęcia? Wykładanie nauk swojej sekty jest zgodne z regulaminem? Od kiedy?
|
Wt sie 04, 2009 20:36 |
|
 |
WIST
|
Zapraszam do Moderacji, tutaj nie ma co zaśmiecać.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Wt sie 04, 2009 20:47 |
|
|
|