Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N paź 05, 2025 3:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  Następna strona
 Gloria Polo - trafiona przez piorun stała u bram piekła !!! 
Autor Wiadomość

tak trudno jest i dawać Świadectwo.

Ja tam widzę, że chętnych raczej nie brakuje. Tu pani, która właściwie (jeśli jej wierzyć) zmartwychwstała. Tam znów ojciec z Afryki, który ma na koncie podobno więcej wskrzeszeń niż opisano w całym Nowym Testamencie.

W USA tacy obwoźni "dawacze świadectw" to właściwie norma.

Czy mogę wiedzieć, czemu wklejasz obrazek (dość tandentny, moim zdaniem) podpisany "na zdjęciu widać...", kiedy każdy widzi, że to nie żadne zdjęcie, a wytwór czyjejś wyobraźni?

Pn lip 13, 2009 23:20

Czy mogę wiedzieć, czemu wklejasz obrazek (dość tandentny, moim zdaniem) podpisany "na zdjęciu widać...", kiedy każdy widzi, że to nie żadne zdjęcie, a wytwór czyjejś wyobraźni?

Frater to nawiedzony i agresywny sekciarz. Nie karm trolla....miał już bana , ale nie pomogło jak widać. Za spam tymi rysunkami które uważa za zdjęcia. :-'

Cz lip 16, 2009 14:05

Frater to nawiedzony i agresywny sekciarz.

Już się zorientowałam, ale cały czas nie mogę pojąć jak on z tym "zdjęciem" tak na bezczelnego...

Czy on innych uważa aż za takich kretynów, czy absolutnie nie ma poczucia obciachu?

Cz lip 16, 2009 14:51

olila napisał(a):
Z powszechnie dostępnych informacji wynika, że Gloria Polo raczej nie czerpie korzyści majątkowych ze swojej działalności.

Ludzie gotowi często są dopłacić, żeby inni się nimi zainteresowali.

Niech się tutejsi katolicy przyznają szczerze (tak sami przed sobą), czy nie chcieliby dawać po całym świecie świadectwa, jakie to wobec nich cuda zdziałał Bóg.

A że niektórym pragnienia mylą się z rzeczywistością....

Nie chciałabym. Wielokrotnie opowiadać o swoich bardzo osobistych i bardzo dziwnych przeżyciach na oczach tłumów ludzi. Być wyśmiewaną, posądzaną o chorobę umysłową, o kłamstwo, oszustwo, o dorabianie się na religii i ludzkiej naiwności. Z całą pewnością bym nie chciała.

Cz lip 30, 2009 12:38

http://www.youtube.com/watch?v=yuF5KVxnDiA

Zły? Być może.. dobry? A czemu... nie tak wiele znów pychy we mnie...
Dajcie zyć po swojemu grzesznemu a i świętym żyć będzie przyjemniej.

Śr sie 05, 2009 23:29

Post Re: Gloria Polo - trafiona przez piorun stała u bram piekła
mam jej książkę, przeczytałam w kilka godzin. Niesamowity klimat książki, czyta się fantastycznie. Byłam na jej 'wykładzie' w Krakowie i powiem, że niesamowite emocjonalne przeżycie.

A ksiażkę bardzo polecam!

Ks. Piotr Pawlukiewicz

Wt lip 27, 2010 15:25
zbanowany na stałe

Nie będziecie się zwracać do wywołujących duchy ani do wróżbitów. Nie będziecie zasięgać ich rady, aby nie splugawić się przez nich. Ja jestem Pan, Bóg wasz!(kapłanska19:31)

a są to duchy czyniące znaki - demony,
które wychodzą ku królom całej zamieszkanej ziemi,
by ich zgromadzić na wojnę w wielkim dniu wszechmogącego Boga. (APOKALIPSA 16:14)

Nie znajdzie się pośród ciebie nikt, kto by przeprowadzał przez ogień* swego syna lub córkę, uprawiał wróżby, gusła, przepowiednie i czary; nikt, kto by uprawiał zaklęcia, pytał duchów i widma, zwracał się do umarłych*. Obrzydliwy jest bowiem dla Pana każdy, kto to czyni. Z powodu tych obrzydliwości wypędza ich Pan, Bóg twój, sprzed twego oblicza(pp18:10-12)

N wrz 05, 2010 15:09

No i co w związku z tym ?

N wrz 05, 2010 19:39
zbanowany na stałe

W związku z tym,jesli ktos zwraca sie do demonów to Bóg odrzuci takich ludzi raz na zawsze.Tak jak to robił wielokrotnie z narodem Izraelskim.Jesli wróżbici są silniejsi i mądrzejsi od Boga to do nich niech idą Ci którzy im ufają.Tylko dziwne że jak trwoga to z reguły jest-BOŻE POMÓŻ,a nie wróżko pomóż.

Pn wrz 06, 2010 13:11

Ale jak to się ma do Glorii Polo ?
Cytuj:
W związku z tym,jesli ktos zwraca sie do demonów to Bóg odrzuci takich ludzi raz na zawsze.

Człowiek zawsze ma szansę powrotu.

Pn wrz 06, 2010 17:38
zbanowany na stałe

Ma szansę,i nie musi to byc po jakims straszliwym wypadku,aczkolwiek wielu ludzi nawraca się jak mu smierc zajrzała w oczy.Niestety nie wszyscy po nawróceniu trwają w wierze.Tylko w tej chwili z tego co pisze to ta Gloria robi niezły interes z tego co przeszła.Nie sądzę żeby to zbytnio podobało się Bogu.

Pn wrz 06, 2010 20:37
amittaj napisał(a):
Ma szansę,i nie musi to byc po jakims straszliwym wypadku,aczkolwiek wielu ludzi nawraca się jak mu smierc zajrzała w oczy.Niestety nie wszyscy po nawróceniu trwają w wierze.Tylko w tej chwili z tego co pisze to ta Gloria robi niezły interes z tego co przeszła.Nie sądzę żeby to zbytnio podobało się Bogu.

Na czym polega ów "interes"?

Wt wrz 07, 2010 8:17
zbanowany na stałe

Gloria jezdzi po swiecie i od kilkunastu lat opowiada o swoim przeżyciu.Za darmo tego nie robi podejrzewam.A dawanie swiadectwa nie powinno byc dawane za pieniądze.Jezus jak dawał swiadectwo mocy i miłosierdzia Boskiego to widziało to z reguły setki ludzi.Np nakarmienie tysięcy kilkoma chlebami i rybami.Po drugie,kto widział ta kobiete po uderzeniu pioruna.To tylko jej relacja.Po trzecie-piekła nie ma.Jak ktos mógł byc w czyms co nie istnieje.Ludzie hades i szeol tłumaczą na piekło.A szeol to współny grób ludzkosci.Była kiedys gehenna,jak istniała swiątynia w Jerozolimie.Za Jerozolimą było wysypisko smieci zwane gehenną.I tam czasem wyrzucano zwłoki tych którzy nie byli warci pochówku.Kosciół nie chce miec specjalnie z nią nic współnego,bo nawet biskupi nie wierzą w te jej opowiesci.

Wt wrz 07, 2010 10:24
zbanowany na stałe

Kto stoi za „cudownymi uzdrowieniami”?
Przypadki „cudownych uzdrowień” zaczęli z biegiem lat analizować specjaliści mający wykształcenie medyczne. Co się okazało? Londyńska gazeta The Daily Telegraph przytacza wypowiedź brytyjskiego lekarza, który na badanie tego zagadnienia poświęcił 20 lat. Oświadczył: „Doniesienia charyzmatyków o cudownych uzdrowieniach nie są poparte ani jednym dowodem medycznym”. Mimo to wielu szczerze wierzy, że odzyskało zdrowie dzięki jakiejś relikwii, określonemu sanktuarium albo uzdrowicielowi. Czyżby padli ofiarą oszustwa?
W słynnym Kazaniu na Górze Jezus zapowiedział, że oszuści religijni będą do niego mówić: „Panie, Panie, czyśmy w twoim imieniu (...) nie dokonywali wielu potężnych dzieł?”. On jednak im odpowie: „Nigdy was nie znałem! Odstąpcie ode mnie, czyniciele bezprawia” (Mateusza 7:22, 23). Jeśli chodzi o źródło mocy, którą przypisują sobie takie osoby, apostoł Paweł ostrzegł: „Obecność owego czyniciela bezprawia odpowiada działaniu Szatana z wszelkim potężnym dziełem oraz kłamliwymi znakami i proroczymi cudami, i z wszelkim nieprawym zwodzeniem” (2 Tesaloniczan 2:9, 10).

Wt wrz 07, 2010 10:44

ArturP napisał(a):
W internecie krąży wiele filmów, łącznie z
relacjami z pierwszej ręki wraz z nagraniami audio głosów z piekła znajdującego się 14,4 km pod ziemią:
http://www.av1611.org/hell.html
http://christian-talk.forumotion.com/christian-videos-f22/voices-from-hell-t2939.htm
http://amightywind.com/hell/aboutsounds.htm

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pn sty 10, 2011 20:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  Następna strona