Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 23:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 128  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Komorowski? 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Nie chcecie zauwazyc dwoch spraw. Kazde podobne spotkanie jakies znaczenie ma. Ostatecznie Francja i Niemcy to potegi, skoro rozmawiaja z nami, znaczy my tez w jakis sposob jestesmy wazni. No i nie wiadomo o czym byly rozmowy w kuluarach. Przypuszczam, ze nie wszystko przecieka do prasy. Czas pokaze.
Po raz setny z kolei musze przyznac racje Gicie2. :P
Nasza prasa zeszla calkiem na psy. Same brukowce. To co, Komorowski mial ten parasol wyrwac, oslonic Sarkozego?

Wt lut 08, 2011 23:07

maly_kwiatek napisał(a):
To wszystko jest ważne, bo żyjemy w czasie, gdy w Rządzie Tuska funkcjonuje jakaś Pani Mucha, która zasłynęła tym, że postulowała, by ludzi starszych dobijać, zamiast leczyć.

:shock: Tu już przegiąłeś i to zdrowo, chyba że coś mi umknęło. W każdym razie § II pkt 3 Regulaminu stanowi: "Poglądy, jeśli stanowią oskarżenia, powinny zawierać argumenty, a nie jedynie nie podlegające dyskusji stanowiska. Ciężar dowodzenia oskarżenia spoczywa na oskarżającym, a brak dowodu jest równoznaczny z oszczerstwem."

Dlatego poproszę o dowód na to, że Pani Mucha postulowała, by ludzi starszych dobijać, zamiast leczyć.

Wt lut 08, 2011 23:21
zbanowany na stałe

Mały kwiatek przegiął, mały kwiatek zapłaci za tą jatkę na forum którą państwo byli łaskawi uczynić.

Pani Muchy nie znam i nigdy nie widziałem.
Cytowałem jej wypowiedź z pamięci.
Ona własnej wypowiedzi udzielonej w wywiadzie podobno nie potwierdza.
Mało tego, uważa, że za ta eutanazję 85 latków powinien odpowiedzieć PIS i Kaczyński, bo oni powinni odpowiedzieć za WSZYSTKO.
Podobnie jak mały kwiatek :lol:

Googlowanie daje szybkie rezultaty.
Nawet ładna ta Pani Mucha.

Cytuj:
"Mucha nawoływała do usankcjonowania eutanazji"

Szef klubu PiS Mariusz Błaszczak zwrócił się do sejmowej komisji etyki o ukaranie posłanki PO Joanny Muchy za wypowiedź kwestionującą sens operowania 85-latków. - To nawoływanie do usankcjonowania eutanazji - ocenił. Mucha odpiera zarzuty, twierdząc, że przeinaczono jej słowa.

W wywiadzie Muchy dla partyjnego pisma Platformy "POgłos" czytamy m.in.: "Tylko jaki jest sens wykonywania takiej operacji (biodra) u 85-latka, który nie chodzi i nie będzie chodzić, bo się nie zrehabilituje”.

Źródło: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/mucha-na ... omosc.html

http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/ ... ki,71375,1

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

Pisano o tym w czołówkach wszystkich dzienników internetowych, które podglądam.
Wielu starszym ludziom ugięły się kolana. Mnie nie, bo mam takie Panie Posłanki i ich poglądy w pewnej wytrzymałej na brudy części ciała. Jednak empatia pozwala mi wyobrazić sobie co czuli faktycznie staruszkowie w wieku około 80 lat. Niektórym przypomniały się czasy i idee Hitlera.

Cytuj:
Mucha z PO: jak skończyć emerytów? Eutanazja?

Bywały przez ten rząd wypowiadane słowa mniej lub bardziej kuriozalne, bywały głupie i chamskie, ale dawno nie słyszałem słów tak cynicznych, prostackich i bezczelnych zarazem. „Starsi ludzie są przyzwyczajeni do traktowania wizyt u lekarza co dwa tygodnie jako rozrywki” - raczyła powiedzieć młoda, wykształcona i z wielkiego miasta posłanka PO Mucha.
(...)
Kiedyś Hitler i Stalin, dziś posłanka Mucha chce decydować o losie ludzi słabych, schorowanych, często pozbawionych środków do życia. Środków do życia, których im z całą pewnością nie przybędzie po obecnych podwyżkach cen żywności, prądu i lekarstw.

Źródło: http://lubczasopismo.salon24.pl/tradycj ... -eutanazja

W każdym razie, jeśli trzeba będzie posiedzieć w wolnej Polsce za Prawdę razem z PIS, to z przyjemnością dam się zamknąć z Panią Beatą Kempa. Bo mimo, że obie panie ładne, a Pani Kempa nawet jakby nieco starsza, to Pani Kempa działa sercem, a u Pani Muchy tego serca kompletnie nie widać.

Trochę mało było w tym poście o Prezydencie Komorowskim.
Napisałem to co musiałem, aby oddalić zarzuty wobec siebie właśnie w tym temacie o nim.
A Prezydent jaki jest to jest.
Ja się nawet cieszę że jest to ten Prezydent i nie muszę siedzieć za jego kadencji w przykrym więzieniu o suchym chlebie i gorzkiej herbacie. Jak na razie. Prognozy jednak są optymistyczne.
No więc o Prezydencie też napisałem. W dodatku pozytywnie.

Wt lut 08, 2011 23:55

Maly_kwiatku, za argumentację dziękuję, ale uważam ją za daleko niewystarczającą. Ponieważ z Twojej ostatniej wypowiedzi wnioskuję, że podtrzymujesz swoje wcześniejsze stwierdzenie, zgłosiłem Twój post moderacji.

Śr lut 09, 2011 0:25

To już nawet nie jest "przeinaczenie" słów Muchy, to jest ich zwyczajne zakłamanie i zmyślenie. No ale znowu, źródło wyjaśnia wszystko. Salon24. Wiarygodne, obiektywne i bezstronne, nawet bardziej niż TVN24.

Śr lut 09, 2011 0:53
zbanowany na stałe

Jaki znowu salon?
W co mnie próbujecie wrabiać?
Linki które podałem są z codziennych serwisów, które przeglądam, a nie z żadnych salonów.

Są tam wnioski Komisji Sejmowych o ukaranie Pani Muchy, która tak brzydko powiedziała o polskich starcach. Jak napisałem, za mediami, Pani Mucha twierdzi, ze nie powiedziała tego co uważa się, że powiedziała.
Fakt medialny, jakkolwiek, poszedł w świat.
Mały kwiatek ma płacić za kłamstwa lub przekłamania wszystkich mediów?
O ile się w ogóle wyjaśni co ta Pani Mucha ma do powiedzenia w tej sprawie już po wybuchu całej afery. Przecież ona może teraz wszystkiemu zaprzeczyć.

A ja nawet nie wiem kto to jest, traktuję ją jak Kowalską z ekipy Tuska.
Cały dzień tłukliście tu pianę a teraz chcecie umoczyć w odpowiedzialność za to małego kwiatka ?

Może byłoby przyzwoiciej uderzyć się we własne piersi, moi drodzy ?

Śr lut 09, 2011 3:05
zbanowany na stałe

Znalazłem jeszcze jeden link specjalnie dla SweetChilda. Admini i Moderatorzy, proszę nie czytać, bo to jest poza konkursem. Specjalnie dla Niego. Aby się uczył do czego są media i do czego mogą być media. Ku Jego głębokiej refleksji.

http://wpolityce.pl/view/6899/Hella__26 ... nazje.html

Śr lut 09, 2011 3:47
zbanowany na stałe

Pani Joanna Mucha, będąc doktorem, wydała oświadczenie w sprawie jej własnego wywiadu,na temat tych 85 letnich staruszków, o którym rozmawiamy z woli SweetChilda w temacie Prezydenta Komorowskiego:

Cytuj:
Wyrażam swoje bardzo głębokie ubolewanie nad zaistniałą sytuacją związaną z wywiadem dla pisma „POgłos” i dzisiejszymi komentarzami prasowymi na ten temat. Nikt kto zna moje poglądy z całą pewnością nie uwierzy, że te słowa zostały wypowiedziane przeze mnie i że wyrażają moje stanowisko. Sytuacja wynikła w pełni z mojego błędu, który polegał na tym, że trudny i bardzo wymagający wywiad został przeze mnie autoryzowany przez telefon, w wielkim pośpiechu, bez poświęcenia mu odpowiedniej uwagi. W związku z tym w tekście znalazły się przeinaczenia moich słów.

Wywiad nie odzwierciedla moich poglądów. Tekst miał być w zamierzeniu odważnym przedstawieniem patologii służby zdrowia, a sformułowania które piętnowałam zostały przedstawione tak jak gdyby były moim punktem widzenia.

W ciągu najbliższych godzin na mojej stronie internetowej przedstawię ten sam wywiad, ale zautoryzowany w sposób rzetelny i mam nadzieję, że to pozwoli na szczerą i merytoryczną rozmowę na temat systemu opieki zdrowotnej.

Joanna Mucha

Zajrzyjmy do autoryzowanego wywiadu, który wraz z oświadczeniem Pani Posłanka zamieściła na swej stronie:
http://joannamucha.pl/

Wywiad jest tam w formacie pdf i trzeba go znaleźć na stronie i przeczytać.

Okazuje się, że Pani Posłanka zawarła tam tekst, który w ogóle nie zawiera nie tylko nawoływania do eutanazji kogokolwiek, to, o dziwo, ani razu nie zawiera frazy "85-letni staruszkowie", która obiegła wcześniej całą Polskę w kilkudziesięciu stacjach radiowych, telewizyjnych i czasopismach papierowych i internetowych.

Przeciwnie, w zamieszczonym na własnej stronie tekście, Pani Posłanka pochyla się z zatroskaniem tym razem nie nad staruszkami płci męskiej, lecz nad babciami płci żeńskiej i nad ich czasem niepotrzebnie spędzonym w poczekalniach lekarskich.

O operacji stawu biodrowego u 85 letniego starca w ogóle w "autoryzowanym" wywiadzie nie ma mowy.
Nie jest moim celem ściganie Pani Posłanki za jej wypowiedzi.
Uważam, że każdy ma prawo wypowiadać się w sposób wolny w wolnym kraju.
Pani Posłanka, która najpierw mówi co innego, czym bulwersuje całą Polskę, a potem usiłuje przekonać towarzystwo, że tego nie mówiła, będzie oceniona przez swoich wyborców.

Mały kwiatek, nie zna tej Pani i nie zamierza jej oceniać.
Mały kwiatek odniósł się do rozpowszechnionej medialnie wieści, że jakaś Pani Mucha z Platformy Obywatelskiej ma bulwersujące poglądy na temat służby zdrowia i opieki nad starymi ludźmi.

SweetChild lubi poglądy Platformy Obywatelskiej i nie lubi gdy popularność tej partii spada. Dlatego zapewne, postanowił zgłosić małego kwiatka do wyrzucenia z forum rękami jego moderatorów. Tylko jakim cudem mały kwiatek może mieć wpływ na notowania partyjne?
Zwłaszcza że od czasu katastrofy smoleńskiej, mały kwiatek nie lubi partii Platforma Obywatelska.

Podstawowym problemem dyskutantów na forum jest przenoszenie preferencji politycznych, na własne osoby. Wielokrotnie nawoływałem i prosiłem, by nie obrzucać siebie wzajemnie błotem, bo to błoto zostaje. Zostaje najbardziej na rzucającym. Jednak w emocjach, dyskutujący zachowują się nieraz całkiem irracjonalnie. Czego dowodem jest m.in. ten dość idiotyczny offtop o Pani Posłance Mucha w temacie Prezydenta Komorowskiego.

Śr lut 09, 2011 8:15
A ja powiem tak.
Kwiatek trochę przeholował, ale SweetChild takżę z tym zawiadomieniem.
Już nie raz swędziała mnie ręka aby napisać do Saxona (czy też saxona) ale jednak tego nie robiłem choć miałem wielokrotnie poważniejsze powody.
Świadczy to jednak o swoistej asymetrii moralności peowiaków lub tylko sympatyzujących z PO.
Bo jeśli momentami plują, obrażają, pomawiają, zniesławiają to jest wszystko OK, a jeśli tylko Kwiatek leciuchno przegiął to skandal i powód do zawiadamiania i alarmowania.

Śr lut 09, 2011 8:49
zbanowany na stałe

To co Osiris nazywa przegięciem kwiatka jest ni mniej ni więcej, zaufaniem kwiatka do mediów będących w rękach ludzi sympatyzujących z Platformą Obywatelską.
Bo kwiatek posługiwał się treściami przekazanymi tylko przez te media. Przeglądnąłem w nocy skrzętnie archiwa Naszego Dziennika i Portalu Wiara.pl i w nich nie ma w ogóle wzmianki na temat poglądów Pani Mucha.

Śr lut 09, 2011 8:56
Kwiatku masz rację, tylko jest jedno ale.
Nawet jeśli napisały takie bzdury owe media to raczej nie powinno ich się powielać.
Mucha zachowała się bardzo niestosownie ale ja nie odebrałem tego jako próby eutanazji.
Nie wchodźmy w buty PO, która co krok nad-interpretuje pewne stwierdzenia ustami zaprzyjaźnionych mediów oraz swojego elektoratu.

Śr lut 09, 2011 9:01
Niektórzy posługują się "tylko mediami", ale tylko mediami, które wyrażają ich poglądy.
Ale już nie chce się sięgnąć do innych cytujących rzeczywistą wypowiedź
http://www.wprost.pl/ar/230547/Mucha-ni ... po-glowie/
Tylko jaki jest sens wykonywania takiej operacji (biodra) u 85 latka, który nie chodzi i nie będzie chodzić, bo się nie zrehabilituje
Jeśli ktoś rozumie to zdanie jako poparcie eutanazji, to dowodzi jedynie opinii, że wielu nie rozumie czytanego tekstu.
Ale dla kampanii wyborczej najlepiej rzucić tekst o eutanazji, wszak "ciemny lud to kupi".
I oczywiście pod sztandarami "Bóg, Honor, Ojczyzna".

Ostatnio edytowano Śr lut 09, 2011 9:17 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr lut 09, 2011 9:16

Podsumowując:

Media podały zdanie posłanki Muchy, które dotyczyło sensowności wykonywania operacji u ludzi starszych, którzy się po niej nie zrehabilitują (ewentualnie: bo w tym wieku się po niej nie zrehabilitują). Ona sama zaprzecza, można jej wierzyć lub nie.

Niemniej: nigdzie nie powiedziała nic na temat eutanazji, słowa o eutanazji lub jej sugerowaniu pochodzą od oburzonych przedstawicieli PiS. W wersji mniej lub bardziej kategorycznej. Niemniej nawet z wypowiedzi posła Piechy (to może jeszcze...) wynika, że bezpośrednio o eutanazji nie powiedziała nic.

W związku z tym stwierdzenie:
Cytuj:
postulowała, by ludzi starszych dobijać, zamiast leczyć

jest nieprawdziwe i proszę o jego odwołanie.

Śr lut 09, 2011 9:17
Eutanazję można - w tej konkretnej sytuacji - potraktować jako swoistą metaforę, bo odmawianie prawa operacji biodra to jakby dobijanie za życia.
Osoba starsza pozbawiona ruchu skazana jest na - nie tyle powolną - co przyspieszoną śmierć.

Ostatnio edytowano Śr lut 09, 2011 9:22 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr lut 09, 2011 9:20
zbanowany na stałe

osiris napisał(a):
Kwiatku masz rację, tylko jest jedno ale.
Nawet jeśli napisały takie bzdury owe media to raczej nie powinno ich się powielać.
Mucha zachowała się bardzo niestosownie ale ja nie odebrałem tego jako próby eutanazji.
Nie wchodźmy w buty PO, która co krok nad-interpretuje pewne stwierdzenia ustami zaprzyjaźnionych mediów oraz swojego elektoratu.

Jezu, przecież ja ani przez moment ani nie uważałem, ani nie starałem się przekonać nikogo, ze Pani Posłanka Mucha NAPRAWDĘ chce eutanazji starszych ludzi. To idiotyczny chory żart mediów zbliżonych do Platformy Obywatelskiej. Ponieważ zaistniał ten żart jako fakt medialny, dlatego nie znając bliżej tej sprawy przytoczyłem to z pamięci.

Głupi żart w sprawie eutanazji starszych ludzi powielił Dural w sąsiednim wątku w którym też piszę.
Dural napisał(a):
Dla mnie prawdziwy patriota, to taki ktory po dojsciu do wieku emerytalnego popelnia samobojstwo. Nie chce byc pasozytem na zdrowej tkance biednego narodu. :D

viewtopic.php?f=37&t=27422&start=180

Oba te żarty zbiegły się w czasie i może zaczęły biec własnym życiem w moich wypowiedziach.

W każdym razie, jeśli ktokolwiek uważa, że przekonuję kogokolwiek do tego, że Pani Posłanka Mucha nawoływała do eutanazji starców to jest w błędzie. To są tylko nagłówki medialne mediów sympatyzujących z Platformą Obywatelską. Co naprawdę powiedziała, czy chciała powiedzieć Posłanka Mucha o starcach - nie wiem. Nie kontaktowałem się z posłanką Mucha w tej sprawie, tylko jak każdy obywatel tego nieszczęśliwego 40 milionowego kraju łapałem w oczy i uszy informacje przekazywane przez media.

Śr lut 09, 2011 9:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 128  Następna strona